X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu dla dziecka dają ubrania swoje zakłada się dopiero na wyjścia jak również pampersy 5 sztuk dziennie daje szpital. Dlatego tal szczegółowo nie pisałam bo u nas nie zabiera się tego do szpitala i warto też dowiedzieć jak jest w waszych szpitalach. Ja będę po cc więc koszulę biorę 1 ewentualnie druga na zmianę :)

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skończyłam wczoraj kalendarz adwentowy. Po raz pierwszy robiłam.
    Co do imion to ja jeszcze się nad nimi nie zastanawiałam. Może dopiero zacznę myśleć jak poznam płeć.

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    MamaMi ;) gratulacje Kochana !!!!! :)

Chusy - b ładne imiona :)!!
    Dziewczyny - jakie sukienki ??

co do sukienek, wcześniej pisałyśmy o zakupach z aliexpress, a ja zastanawiam się nad zakupem sukienek ciążowych
    i maderdin mnie pospieszała :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa :) myślałam że do porodu ;)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jak tam ? Byl dzis pawik? U mnie cale popołudnie:(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ciasteczko jak tam ? Byl dzis pawik? U mnie cale popołudnie:(
    No pewka :) do południa ... chyba już norma ;)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz dzis siedzac na ziemi opierajac sie o muszle stwierdzilam na glos ze to juz chyba do porodu tak bedzie

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, ja mam o 7.30 lekarza, nie śpię już od 4, nie wiem czemu mam takie straszne myśli, ducha zaraz ze strachu wyzione :o

Z tego wszystkiego pierwszy raz od kilku tygodni wisiałam rano nad muszklą

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery Jane to że stresu. Ja tak ostatnio miałam przed prenatalnymi. Śniadanie szybciej wyszło niż weszło.

Czekam na wieści od ciebie - trzymam kciuki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty..
    Dobrego dnia..

Właśnie siedzę przy punkcie pobrań, dziś tylko morfologia i mocz, w pon lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 06:47

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane powodzenia :) będzie dobrze!

Co do wyprawki to wszystkimi rekami i nogami podpisuję się pod Puszkiem - na skórę pod pieluszkę linomag jest the best, sam olej lniany, nigdy córka nie miała odparzenia na pupie ani w okolicach. Sudocrem mamy, ale to już na ewentualność taką, że coś by się tam działo.
    U mnie szpital noby dawał ciuszki i roźek, ale szczerze, to to taki gryzący koc był z prl w starej poszewce, że ja jednak wolałam te rzeczy mieć swoje, ciuszki pierwsze jak mała osiusiała przy przewijaniu to już na zmianę nie dostałam - od tego czasu była już w swoich. Pampersów też miałam swòj zapas, bo bym chyba musiała vo 6 h przewijac licząc na szpitalne.
    Ja jestem zwolenniczką kosza mojżesza i zwykłego łóżeczka, turystyczne mam.tylko u rodziców, no ale to kaźdy tu ma swoje odczucia :)
    Szumis jest moim zdaniem okej :) przypomina dziecku szum, który towarzyszył mu w nrzuchu mamy. Mam też taką maluteńką lampkę wsuwaną bezposresrednio w kontakt o ciepłym bardzo, wręcz czerwonawym odcieniu - wyczytałam w jwdnej księdze o zasypianiu że taki duet (ciepłe, bardzo słabiutkie swiatlo + niezbyt glosny szum) działają bardzo kojąco na noworodki i u nas się sprawdziło. :) Wiadomo, że zależy też od dziecka ale my nie wiemy co to nieukojony długi płacz dziecka.

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, lekarz nie był chętny robić usg bo mówi że właśnie wrócił z konferencji na której ewidentnie było powiedziane ze częste usg jest szkodliwe. Ale jako że był mąż ze mną to mówi że na 3 sekundy zajrzymy. No i wszystko wygląda ok, serduszko biło, wreszcie trochę mniej 158 fhr, mały już ma 9cm. Tak, mały, nie ma wątpliwości co jest między nogami hahaha. Chociaż mój mąż się wciąż łudzi hah, także proszę o wpisanie mnie na 26 maja i proszę chłopca wpisać ;)
    I oczywiście o połowę rzeczy zapomniałam spytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 08:53

iwwk, Oleander, Chusy, puszek369, Milka1991, Ciasteczko777, PatkaPP, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, mumoftwo, Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo polecam Hipp do mycia ciałka, po reszcie córka miała podraznioną skórę, jednak Hipp ma super skład i robiony w Szwajcarii
    Jesli oliwka to Babydream lub Hipp bo jest na bazie oleju migdałowego. Reszta na rynku nawet Johnson to sama parafina (pochodna ropy naftowej!) Ze też jest to dozwolone dla dzieci...
    Albo olej kokosowy jest extra bo dodatkowo działa abyseptycznie, sprawdził się przy skórze corki super wrazliwe z odparzeniami non stop. Linomag tylko różowy A+E

Oilatum to tragedia w kwestii składu..

iwwk, Oleander lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane gratuluję synka :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane gratki <3 No nie moge kolejny siusiak ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane mój chłopiec wczoraj też bił na 158 uderzeń ;p

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Mary :) :D pięknie :) ! Synek :)

Oj, że częste usg szkodzi ... ja miewałam nawet 2 razy w tyg :(

Dziewczyny - ta lanolina na sutki np Ziaja / to jak często smarować (kiedy) i czy to zmywać przed karmieniem ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 09:16

• Chusy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CIacho to jest bardzo tluste wiec nie musisz czesto smarowac, ale najlepiej zeby tam byla caly czas. Zmywaj przed karmieniem, wprawdzie nie jest niebezpieczna dla malucha ale niekoniecznie musi jesc lanoline :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane gratuluję synka!

Z tą lanoloną bym uważała, powoduje AZS u dziecka. MultiMam balm jest bez lanoliny

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Gratulacje Mary :) :D pięknie :) !

Dziewczyny - ta lanolina na sutki np Ziaja / to jak często smarować (kiedy) i czy to zmywać przed karmieniem ???
    Na początku co każde karmienie gruba warstwa i duzo wietrzyc. Przez pierwsze, dwa tyg piersi przyzwyczajaja się do eksploatacji i niestety tu pierwsze problemy wystąpić mogą, bo często przez ból mamy nie chcą karmić, albo dokarmiaja, a to często powoduje koniec laktacji. Zwłaszcza, że dziecko czuje, że mama się stresuję i np bardziej płaczę. Przed karmieniem nadmiar scieramy pieluszka tetrowa, nie zmywamy, bo nie chcemy zbyt często naraz pierś na działanie wody, która zmywa naturalna barierę ochrona. Jak ktos wstydzi się /nie ma możliwości wietrzenia warto kupić medela muszle ochronne, które zapewniają powietrze piersi, a dodatkowo stanik nie ociera obolalych brodawek

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ