Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas w szpitalu dla dziecka dają ubrania swoje zakłada się dopiero na wyjścia jak również pampersy 5 sztuk dziennie daje szpital. Dlatego tal szczegółowo nie pisałam bo u nas nie zabiera się tego do szpitala i warto też dowiedzieć jak jest w waszych szpitalach. Ja będę po cc więc koszulę biorę 1 ewentualnie druga na zmianę
-
Ciasteczko777 wrote:MamaMi
gratulacje Kochana !!!!!
Chusy - b ładne imiona!!
Dziewczyny - jakie sukienki ??
co do sukienek, wcześniej pisałyśmy o zakupach z aliexpress, a ja zastanawiam się nad zakupem sukienek ciążowych
i maderdin mnie pospieszała
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaryJane powodzenia
będzie dobrze!
Co do wyprawki to wszystkimi rekami i nogami podpisuję się pod Puszkiem - na skórę pod pieluszkę linomag jest the best, sam olej lniany, nigdy córka nie miała odparzenia na pupie ani w okolicach. Sudocrem mamy, ale to już na ewentualność taką, że coś by się tam działo.
U mnie szpital noby dawał ciuszki i roźek, ale szczerze, to to taki gryzący koc był z prl w starej poszewce, że ja jednak wolałam te rzeczy mieć swoje, ciuszki pierwsze jak mała osiusiała przy przewijaniu to już na zmianę nie dostałam - od tego czasu była już w swoich. Pampersów też miałam swòj zapas, bo bym chyba musiała vo 6 h przewijac licząc na szpitalne.
Ja jestem zwolenniczką kosza mojżesza i zwykłego łóżeczka, turystyczne mam.tylko u rodziców, no ale to kaźdy tu ma swoje odczucia
Szumis jest moim zdaniem okejprzypomina dziecku szum, który towarzyszył mu w nrzuchu mamy. Mam też taką maluteńką lampkę wsuwaną bezposresrednio w kontakt o ciepłym bardzo, wręcz czerwonawym odcieniu - wyczytałam w jwdnej księdze o zasypianiu że taki duet (ciepłe, bardzo słabiutkie swiatlo + niezbyt glosny szum) działają bardzo kojąco na noworodki i u nas się sprawdziło.
Wiadomo, że zależy też od dziecka ale my nie wiemy co to nieukojony długi płacz dziecka.
-
Jestem po wizycie, lekarz nie był chętny robić usg bo mówi że właśnie wrócił z konferencji na której ewidentnie było powiedziane ze częste usg jest szkodliwe. Ale jako że był mąż ze mną to mówi że na 3 sekundy zajrzymy. No i wszystko wygląda ok, serduszko biło, wreszcie trochę mniej 158 fhr, mały już ma 9cm. Tak, mały, nie ma wątpliwości co jest między nogami hahaha. Chociaż mój mąż się wciąż łudzi hah, także proszę o wpisanie mnie na 26 maja i proszę chłopca wpisać
I oczywiście o połowę rzeczy zapomniałam spytaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 08:53
iwwk, Oleander, Chusy, puszek369, Milka1991, Ciasteczko777, PatkaPP, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, mumoftwo, Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Bardzo polecam Hipp do mycia ciałka, po reszcie córka miała podraznioną skórę, jednak Hipp ma super skład i robiony w Szwajcarii
Jesli oliwka to Babydream lub Hipp bo jest na bazie oleju migdałowego. Reszta na rynku nawet Johnson to sama parafina (pochodna ropy naftowej!) Ze też jest to dozwolone dla dzieci...
Albo olej kokosowy jest extra bo dodatkowo działa abyseptycznie, sprawdził się przy skórze corki super wrazliwe z odparzeniami non stop. Linomag tylko różowy A+E
Oilatum to tragedia w kwestii składu..
iwwk, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje Mary
pięknie
! Synek
Oj, że częste usg szkodzi ... ja miewałam nawet 2 razy w tyg
Dziewczyny - ta lanolina na sutki np Ziaja / to jak często smarować (kiedy) i czy to zmywać przed karmieniem ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 09:16
-
Ciasteczko777 wrote:Gratulacje Mary
pięknie
!
Dziewczyny - ta lanolina na sutki np Ziaja / to jak często smarować (kiedy) i czy to zmywać przed karmieniem ???