X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    MaryJane gratuluję synka!

Z tą lanoloną bym uważała, powoduje AZS u dziecka. MultiMam balm jest bez lanoliny
    Ten multi malm ma skład
    Składniki: olej słonecznikowy, masło shea, PEG-8 Beeswax, skwalen, policynooleinian poliglicerolu-3, galusan propylu

PEG-8 nie jest polecany ciężarnym i małym dzieciom.
    Serio wolę czysta lanoline. Może z tym AZS to chodzi Ci jak smaruje się skórę dziecka?
    Czytałam na sroka o i hafija i nie maja nic do tego specyfiku, są jeszcze kompresy one są ponoć super

Nie polecam też maltanu, który zawiera 4p0%glukoze i moim zdaniem uzależnia dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:16

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listy glownej ja polowkowe mam 20stego;) odzywam.sie sporadycznie bo jestem juz miesiac sama w domu z wymagajacym roczniakiem . Nie wiem juz nawet jak sie nazywam ..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebardzobycmama - tego wymagajacego roczniaka to ja rozumiem, szczegolnie jesli chodzi o nocne wymagania ;D Moze podasz nam imie tak jak Klaudia bo strasznie dlugo sie ten twoj nick pisze : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane gratuluję syna :)

Pantera a co możesz powiedzieć o kosmetykach NACOMI? Mam kilka i jestem zadowolona a widziałam że mają też serie dla dzieci

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Jeśli mi się wczoraj wydawało, że się źle czuje,to mi się wydawało hahaha umieram... dobrze, że mloda w przedszkolu...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smarowania piersi to każdy robi jak uważa ja np nie smaruje piersi odkąd zacznę karmić bo nie mam na tyle obolalnych żeby było to potrzebne. Jedynie po jakimś czasie jak mnie bolały to smarowalam Maltanem i to też nie ciągle tylko w razie potrzeby nie zauważyłam żeby moje dziecko się uzależniona od tej maści. Ja nie jestem zwolennikiem smarowania i nacierania się na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Usg szkodzi ? Hmm skąd on wziął te doniesienia ? Pierwsze słyszę o czymś takim ;)

Gratulacje synka

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś dziś słaba jestem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Gratuluję synka ❤️ ❤️ .

Ja pod koniec ciąży miałam co tydzień USG , a w mojej 2 ciąży spotkałam taką kobietę co miała ponad 20 USG gdyż chciała koniecznie poznać płeć .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-).

Ale zimnoooo strasznie zimny wiatr wieje , byłam na badaniach matko i córko zostawiłam prawie 100 zł , aż strach patrzeć ile mam na koncie teraz jak nic pójdę do rodzinnej po skierowanie na badania . Wyniki jutro odbiorę i w Sobotę wizyta ❤️ . Ania zaczyna teraz pobudki o 5 rano B-) , katar prawie jej przeszedł jeszcze tylko jutro i spokój a potem znów kierunek przedszkole i szkoła ech mam już dość tego latania .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:33

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    MaryJane gratuluję syna :)

Pantera a co możesz powiedzieć o kosmetykach NACOMI? Mam kilka i jestem zadowolona a widziałam że mają też serie dla dzieci

Oleander Nacomi mają super składy, uwielbiam olej z dzikiej rózy i uważam, ze jest lepszy od wszystkich firm, nie oszukany i nie rozcieńczony np słonecznikowym.

Inni pseudo naturalni producenci lubia opisywać swoje produkty: 100% natury a w składzie znikoma zawartosć reklamowanych składników (np Ava, Perfecta) reszta to tanie wypełniacze - olej sojowy, słonecznikowy, gliceryna.
    Mam słabosć do dobrych kosmetyków z natyralnym składem :) wkręciłam się kilka lat temu i już nie wrócę do drogeryjnych! Choć Nacomi akurat to wyjątek :)

Oleander lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może usg nie szkodzi chyba że w nadmiarze, ale trzeba przyznac ze podczas usg maluszek na zwyczaj uciekać przed falą :) cos na pewno odczuwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś pogoda nas nie rozpieszcza...mroźny zimny wiatr. Rano byłam na paznokciach i depilacji brwi zjadłam śniadanie zabieram synka i męża i jedziemy na kawę do teściów ile można w domu siedziec

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    No dziś pogoda nas nie rozpieszcza...mroźny zimny wiatr. Rano byłam na paznokciach i depilacji brwi zjadłam śniadanie zabieram synka i męża i jedziemy na kawę do teściów ile można w domu siedziec

Masz dużo racji ja to nie mam gdzie i do kogo pójść i siedzę w domu , ciocia mojego męża sama chora ma 66 lat i jeszcze męża alkoholika to po co ja jeszcze będę na głowę wchodzić . Z resztą przy Ani mam co robić ;-) .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba każdy lekarz ma swoją tempie na temat usg, mój też nigdy nic nie mówił ale dzisiaj mówi że wrócił z międzynarodowej konferencji na której udowadniali ze częste usg wpływa źle na płód i serce. I takim oto sposobem dopiero teraz na połowkowe będę miała zrobione, nie wiem jak ja przetrwam 6 tygodni haha
    U nas też mróz straszny, nad ranem do -11 dochodziło

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Wy już o wyprawkach,nie mam głowy jeszcze do tego. Zawsze wydawało mi się, że będę miała wszystko po pierwszym dziecku, a tu guzik. Muszę kupić nowy wózek, najlepiej to samą gondolę i fotelik do auta,bo spacerówke mam w miarę nową po starszej. No.i łóżeczko turystyczne,bo drewnianego teraz nie stawiam. Miałam turystyczne dla starszej, to mój były je skonfiskowal i jak młodą jest u niego to w nim śpi... A o tych wszystkich drobnych rzeczach jeszcze nie myślę...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja podobnie jak Ty nie myślę o wyprawce, zacznę pewnie na wiosnę.
    Zresztą wszystko mam po córce, tylko uzupełnię braki :)
    Bardziej martwi mnie organizacja miejsca dla nowego domownika... i ewentualny remont lub przeprowadzka... dopiero kak ten temat będzie postanowiony to jest sens poszerzać asortyment, aby mieć go gdzie upchnąć ;)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera U nas podobnie. Długo myślałam, gdzie w ogóle ustawić łóżeczko (o ile w ogóle będzie w nim spało, no ale będziemy próbować). Mam ogromną nadzieję i marzenie, że za maks 2 lata wprowadzimy się na swoje i większe...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz coraz częściej z domu wychodzę i moje życie towarzyskie odżyło :D Dzisiaj też wychodzę z koleżanką :) Wróciło dobre samopoczucie :) Ale od wczorajszego wieczoru coś mną hormony szargają i jestem płaczliwa, dzisiaj się popłakałam. W sumie dodatkowo mama mi z rana ciśnienie podniosła. Powiem Wam, że jak kocham swoją mamę, dobrze mi się z nią rozmawia (ale jak jest daleko) tak czasem potrafi tak mocno zaleźć za skórę. Dzisiaj już na moich emocjach zaczęła grać, ale sobie nie dałam, jak byłam mała to mogła, ale jestem na to za stara i mam swój rozum. Mówię Wam, aż mną telepało i łzy popłynęły, bardziej hormony. Z mężem rozmawiałam już mnie uspokajał, że nie mogę tak brać do siebie. Nawet teraz mi się chce płakać jak piszę, hormony :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 11:09

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Może na spokojnie porozmawiaj z mamą o tym , mamy jak to mamy nie zawsze nas rozumieją .

Dziś mija 16 lat jak moja mama nie żyje :-( i zawsze mówię i trąbie że trzeba szanować kochać i doceniać rodziców chociaż sama wiem że różnie bywa , niestety ja doceniłam mamę zbyt późno i teraz jako osoba dorosła bardzo mi jej brakuje choć minęło już tyle lat .

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera super! W takim razie będę sobie robić listę co tam u nich kupić :)

iwwk ja też dziś mam jakieś załamanie, usłyszałam uszczypliwą uwagę, niby w żartach i normalnie bym się tym nie przejęła, a teraz siedzę jak sierotka i przykro mi ehh wiem że to hormony ale jak sobie to do głowy wbić..

Ja bym już chciała zabrać się za wyprawkę, ale zacznę w styczniu jak już będę miała studia na "finiszu" :) taka moja dodatkowa motywacja, żeby dokończyć wszystko jeszcze w grudniu

‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ