X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Szczęśliwa :( wierze że Ci bardzo trudno i smutno :(
    To prawda - trzeba doceniać i kochać- mimo wszystko !!!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, dlatego ja mimo wszystko staram się to bokiem wypuszczać, jaka by nie była krzywdy mi nie robi :) Wiadomo, że są momenty kiedy nerwowo wysiadam, moja mama potrafi być ciężka i ona jest takim dużym dzieckiem czasami, serio ja zawsze bardziej dojrzale podchodziłam do wielu rzeczy od niej. Ona ma takie podejście do życia "jakoś to będzie", a ja wręcz odwrotnie lubię mieć zaplanowane i poukładane wszystko żeby później się nie martwić. Ja musiałam szybko dorosnąć i nauczyć się polegać sama na sobie. Mama jest obrażalska, nie potrafi znieść konstruktywnej krytyki, lekkie zwrócenie uwagi już odbiera jako atak na siebie :) Ja już odpuściłam tłumaczenie jej pewnych rzeczy, ale kiedy widzę, że mija się z prawdą i miesza trochę w moim życiu, zwłaszcza teraz to nie wytrzymuję. Bardziej to na mnie wpłynęło niż na naszą relację, bo nie pokłóciłam się z nią, odpuściłam i ciągnęłam tematu.

Współczuję Ci bardzo straty, masz teraz swoje dzieciątka i na pewno z nimi jest trochę łatwiej :)

Oleander dokładnie, po prostu hormony teraz powodują, że najmniejsza pierdoła potrafi rozstroić człowieka. Ja jestem naprawdę twardą osobą i nie daje sobie w kaszę dmuchać, a teraz zmiękłam tak, że czasami takie ciepłe kluchy się ze mnie robią :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    No dziś pogoda nas nie rozpieszcza...mroźny zimny wiatr. Rano byłam na paznokciach i depilacji brwi zjadłam śniadanie zabieram synka i męża i jedziemy na kawę do teściów ile można w domu siedziec

U mnie też mroźno. Właśnie wróciłam ze spaceru bo coś słabo się dziś czuję poszłam się dotlenic ale nie da się długo chodzić. Takie ostre powietrze można się szybko załatwic

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej leze :( przy tych porannych przyjemnościach to do południa jestem zgon :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje życie towarzyskie też leży w gruzach. Nie mam kiedy się spotykać że znajomymi przez tą cholerną cukrzycę. Jem potem po godzinie muszę zmierzyć cukier a za 1.5 h po mierzenia kolejny posiłek i tak w kółko. W przerwach między jedzeniem a mierzeniem mam czas żeby zrobić obiad zawieźć starsza do szkoły i zrobić zakupy. Wszystko z zegarkiem w ręku bo albo mierzenie albo jedzenie. Eh.. Byle do maja. Dobrze ze sasiadke za ścianą mam fajną to można się chwilę spotkać.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego to forum jest fajne, niby przez internet, ale zawsze można pogadać, żeby do końca nie zbzikować w tych 4 ścianach :D

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś z Młodą obskoczyłysmy galerię handlową, kupiłyśmy kilka prezentow świątecznych i zjadłyśmy coś (cukrzyca ;) - dobrze, że jest oprócz fast foodów knajpka, w mtórej można zjeść szpinaczek z odrobiną ryżu i surówki - a to i ja i moja roczniara uwielbiamy ;)) także od rańska aktywnie. Nawet na coraz większy brzuchalek udało mi się kupić sukienkę i dłuuuugą koszulę do legginsow :)

Ja też jestem płaczuś. I bez ciąży jestem, q ciąży się nasiliło, po porodzie wcale nie przeszło a teraz - pakiet ciąża + małe dziecko to ja płaczę na co 2 reklamie w tv albo na przykład jak patrzę na sliczną, spokojną buzię mojej śpiącej córeczki. No jak jakiś ostatni rozgotowant kluch się zrobilam miękka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie o wyprawce też nie myślałam chciałam wszystko kupić po nowym roku bliżej wiosny A przez męża kupiliśmy łóżeczko i tak się zaczęły plany i pisanie listy haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam piękną koszulową sukienkę w HM, idealna do brzuszka ale miała tak głębokie rozcięcia po bokach, a ja do niskich nie należę i niestety nadawałaby się tylko do leginsów. Chcę się w przyszłym tygodniu wybrać na zakupy, może coś na święta wybiorę :) jak macie jakieś sklepy z fajnymi sukienkami to poproszę o info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupujecie dostawki? Np chicco ?
    Co do szumisia - ja chyba kupie ale to na wiosnę dopiero...
    Planuję kupić monitor oddechu i nianie też.
    Oglądałam wczoraj wózek emmaljunga- model nxt60 - świetny jest ale cena zabija ;) już prawie go kupiłam :) ale jeszcze chce obejrzeć Cybexy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 my kupujemy dostawkę właśnie z Chicco :) myślę, że to fajne rozwiązanie, a na normalne łóżeczko i tak narazie nie mamy miejsca. Wózek mamy też wybrany, Tako Junama Diamond nam się podoba najbardziej

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z życia towarzyskiego korzystamy ile i póki się da. Córka,co drugi weekend u taty, to jeszcze mamy możliwość. Za tydzień robimy imprezkę u nas ;) Mam nadzieję, że drugi brzdąc będzie tak samo towarzyski, jak nasza Karo, to będziemy nadal wychodzić w weekendy do knajpek na dobre żarełko. Z młodą można było wszędzie iść, zwłaszcza przez pierwsze miesiące życia. Ba!wyjście z domu to był jedyny ratunek,bo w chacie wiecznie darła japunie, a wystarczyło ją włożyć w wózek i był anioł ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Jescze nie ma.dramatu z ta cena ale nie podobają ki się wózki tego typu o tym kształcie ja zdecydowałam się na tako junama diamond s line czarno złoty. Mam sprawdzoną firmę tako mam model z 2012 tako laret i odchowal 2 moich dzieci i teraz to wydam mimo że jest nie zniszczony i zadbany ale ja chce nowy już ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Trochę łatwiej jest ale jednak ten brak mamy ciągle mi towarzyszy .

Co do dostawek mi moja siostra tak mi radziła ja jednak wolę wózek typu bliźniaczy , aby siedziska były obok siebie po pierwsze mamy okropne drogi , pogoda też nie zawsze jest pewna a nie jestem w stanie przewidzieć jaka Ania będzie jak pojawi się maleństwo . Ania będzie mieć 2 latka a potem od Września Gabrysia idzie do szkoły , Marysia pójdzie do 1 klasy wiem że łatwo nie będzie mają tam małe a raczej wąskie drzwi do szkoły jak się wchodzi , nie wiem jak ja takim bliźniaczym wózkiem tam wejdę i do szatni są schody więc zawsze Anię wyjmuję z wózka aby po tych schodach zejść i wejść , a potem znów po schodach normalnie istny maraton . Nie dziwne że potem wieczorem padam jak mucha .

• 4me Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Gratulacje Mary :) :D pięknie :) ! Synek :)

Oj, że częste usg szkodzi ... ja miewałam nawet 2 razy w tyg :(

Dziewczyny - ta lanolina na sutki np Ziaja / to jak często smarować (kiedy) i czy to zmywać przed karmieniem ???
    Ciasteczko to tez jest indywidualne. Ja sobie kupilam zapas lanoliny a uzylam moze dwa razy i po krzyku. Zalezy od wrazliwosci sutkow i od bobasa jak chwyta ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czujecie już ruchy?

moja kolezanka ma termin na połowę maja i panikuje, że jeszcze ruchów nie czuje. niby chuda jest i to jej druga ciąża, ale mowie, ze wg mnie na to jeszcze czas.

a jak u was ?

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest problem bagażnika więc odpadają duze wózki... tylko małe :( i drogie przez to... jestem wściekła na to :( a tako jest śliczny!!!
    co do lanoliny - kurczę to dziecko ma ja zjadać / trochę to dziwne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 13:43

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po ginie mowi ze szyjka ladnie trzyma i jet zamknieta. Schudlam znow kilo wiec wyslala mnie do rodzinnego bo mowi ze wiecej ona nie zrobi zeby szukac przyczyny w wątrobie albo trzustce. A ja wiem ze to nerwy:( no ale wlasnie jestem pierwsza w kolejce odrazu powiem o tym bolu kosci ogonowej.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucecita, ja od paru dni czuje, ale bardzo delikatnie, jestem w 17 tyg teraz. Kolezanka ma jeszcze duzo czasu : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    U mnie jest problem bagażnika więc odpadają duze wózki... tylko małe :( i drogie przez to... jestem wściekła na to :( a tako jest śliczny!!!
    co do lanoliny - kurczę to dziecko ma ja zjadać / trochę to dziwne ;)
    Przecież scierasz nadmiar pieluszka, lanolina w maści na brodawki jest oczyszczona. Np ta jest super Lansinoh, Purelan, ale to drogie, ziaja jest tania

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ