Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iwwk wrote:Dziewczyny już koniec listopada, a dopiero był wrzesień, jutro wchodzimy w grudzień z naszymi bąbelkami. Jak ten czas szybko leci
Jak Wasze samopoczucie?
Ja chora ledwo żywa w domu. Jadę zaraz do lekarza. Nigdzie nie chodzę, a i tak mnie dopadłoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 09:20
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyJa wizytę mam już jutro więc nie ma takiej potrzeby , aby pisać zawsze w opisie piszę kiedy mam wizytę
.
Odebrałam dziś wyniki , i jutro na 8 do gina ciekawa jestem czy będzie robił mi USG nie dawno miałam robione albo chociaż serca posłuchać ❤️ .
iwwk Co do samopoczucia to jest dobrze wszelkie mdłości i zawroty głowy przeminęły na dobre , jedynie to jestem ostatnio ciągle zmęczona i senna i nie mam sił szybko się męczę i czasami nawet mam uwaga zgagę.
Jak zwykle mrozi jak nie wiem , ponoć od Soboty czy tam Niedzieli idzie ocieplenie i dobrze mam dość tych mrozów . Wiecie że już dziś 30 Listopada jej za szybko ten czas leci zaraz Grudzień i minie szybko ten czas .
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 10:01
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 też mam wizytę 19.12
U mnie w miarę ok, śniadanko ledwo weszło ale weszło, pije kawę i zaraz zabieram się za obowiązkiwaga u mnie od kilku dni -1kg, ale wydaje mi się że to dlatego, że piję dużo wody odkąd nie wymiotuje tak często i dzięki temu trochę jej zeszło z organizmu
Pogoda mroźna ale jest pięknie, słońce od rana moze później wybiorę się do lasu na spacer -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dzień jak każdy - mdłości i wymiotek na czczo must be... dopiero dochodzę
Didi -zdrowiej !!!!
Mnie tez coś kręci w nosie ...
Miłego dnia wszystkim !
Ps Puszku kochana / Ty się nie denerwujja też mega cenię Ciebie, Twoj zawód i Twoją wiedzę i porady (przecież wiesz!!!) i wręcz zapisuje co podajesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 11:21
puszek369, didi123 lubią tę wiadomość
-
A wiecie jakim ja jestem geniuszem? Zrobiłam sobie dzisiaj śniadanko, nastawiłam jajko do gotowania zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę, siadłam do komputera żeby zacząć pisać pracę. Poszłam załączyć zmywarkę, a tu się jajko gotuje dalej, ponad godzinę
Zapomniałam o tym! Nigdy wcześniej mi się coś takiego nie zdarzyło
Mi na jelitka zaczęła mięta pomagać, już mi nie dokuczają na szczęście, ale czuję jak macica się rozciąga, takie jakby zakwasy po bokach mamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 11:28
-
Lucecita wrote:dziewczyny, czujecie już ruchy?
moja kolezanka ma termin na połowę maja i panikuje, że jeszcze ruchów nie czuje. niby chuda jest i to jej druga ciąża, ale mowie, ze wg mnie na to jeszcze czas.
a jak u was ?
Ja jakies pukanie tam czuje ,ale.nie wiem.czy to akurat ruchyz synem poczulam w 17 tc,takze w drugiej ciazy powinny byc szybciej teoretycznie. Obecnie jestem.na poczatku 18 tc:D
Co do siary . W pierwszej ciazy juz w 14 tc mi.sie pojawila ,obecnie jak scisne piers.to i mleka troche poleci ,ale to.dlatego ,ze nie dawno skonczylam karmoc starszaka i chyba jeszcze sie wszystko z laktacja nie unormowalo.grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Kwas foliowy ma za zadanie profilaktykę wad cewy nerwowej, ktora zamyka się w 22-26 dniu życia zarodka, czyli profilaktyka rozszczepu kręgosłupa i bezmozgowia. Dlatego warto suplementowac przed ciąża, a że cześć ciaz jest nieplanowana to w okresie prokreacyjnym kobiety powinny brać te 400/dobę. W witaminach jest 400mg zwykłych i 400 metylowanych czytałam, że dobrze robią na wchłanianie żelaza w 2i 3 trymestrze.
O, dzieki, czyli, jak nie biorę od kilku dni to nie ma tragedii. Wlasnie pamietalam w poprzedniej ciazy, ze gin na tym tapie mi powiedzial, ze mam juz nie brac. Zastanawiam się, czy brac jakies witaminy dla ciezarnych specjalne, tak na co dzien biore magnez i witamine D. Wyniki póki co mam dobre, tylko ten brak magnezu i tiki na twarzy i skurcze miesni brzucha. poprzednia ciaze calą mialam rewelacyne wyniki, ale wiadomo teraz moze byc roznie. -
Ja tez cos czulam dziwnego w brzuchu ale wiem ze to nie mozliwe zwłaszcza w pierwszej ciąży ale modle sie tez by to nie jakis wirus bo facet od wczoraj z kibla nie wychodzi:/ zlapal w pracy od kolegi ale po każdej akcji w kiblu chodzi z takim specjalistycznym srodkiem do dezynfekcji i wszytsko nim psika co tylko dotknie:D ja ostatnio wsadzilam paczke herbaty do lodowki i pol dnia jej szukalam. Mam jakis problem z glowa ciezko mi sie myśli:P ratunkuuu mam dopiero 24 lata i skleroze..