X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pieczenie swędzeniu jest bardzo skuteczny Multigyn Actigel, bezbarwny bezwonny, nie wycieka jak probiotyki, a można profilaktycznie stosować, przeciwgrzybiczo. Fajnie łagodzi też po depilacji. Od lat stosuję go profilatycznie i udaje się uniknąć infekcji.

My się wybraliśmy do sklepów... masakra ile ludzi, chyba biorą wszystko co jest :)
    Jak dobrze że w tym roku zdectdowaliśmy się rodzinnie wyjechać!
    Ominie nas to szaleństwo, gotowanie, sprzątanie, będzie wszystko zorganizowane świątecznie na miejscu, jedziemy na gotowe i bardzo się cieszę, że moja mama się nie będzie musiała naharować

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie w trakcie zakupów tzn w kolejce do kasy..ma chyba z kilometr:( slabo mi juz i gorąco. U mnie jeszcze tak nie widac brzuszka ale pani obok miala z 7 miesiąc i stala az sie wkurzylam. Tez poniekad jade do siostry na swieta ale dzielimy sie gotowaniem. Zawsze to trochę lzej:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mówi że nie mam robić nic i przyjechać do niej ;) ona zrobi to co my lubimy nawet karpia kupiła dla mnie żebym w kolejce nie stała i matjasy :D

Ale mój mąż chce wigilię nasza z dziećmi o robię troszkę dla nas tutaj Aby dzieci tradycje znaly A potem jadę do teściowej

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy w zeszłym roku robili u nas wigilię, w tym jedziemy się gościć do innych haha :D maż pojechał po choinkę sam dzisiaj, miał kupić taka z 1.5m, myślałam że kupi jakieś obdarte gałązki a on tymczasem kupił wielką, piękna, gęstą 2metrowa choinkę... Która zmieści nam się w pokoju jakkolwiek tylko jeśli wymieniesiemy wszystkie meble :o matko jedyna, myślałam że wyjdę z siebie, musi jutro skombinować piłę i odciąć z dobre 50 cm, kosmos. A niedawno poszedł na wigilię firmowa, chce to widzieć jak i o której rano ściagnie :o a tymczasem ja leżę bo brzuch ciągle rwie, już mam wrażenie że do końca ciąży tak będzie :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 17:51

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    4me

No jasne że każdy ma prawo do swojego zdania ;) ja natomiast jestem nauczona przez właśnie firmy i życie tego co wyżej napisałam. Niestety taka smutna prawda. Też zawsze dawałam z siebie maksimum do pewnego czasu. Teraz wiem że choćby szef złoty tyłek miał nie jest warty. Wolę uwagę isike skupić na mojej rodzinie. Praca jest dodatkiem do życia człowieka i możliwością utrzymania się A nie całym życiem.

Ale szanuje twój wybór ;)
    Ale ja sie z tym zgadzam. Napisalam, ze praca dzis jest a jutro jej nie ma. Juz mnoe raz zawiedli i to mocno i zrobia to pewnie nie raz jeszcze. I nie pracuje dla szefa a dla siebie, swojego doswiadczenia i pensji co miesiac. Ale to nie zmienia faktu, ze jestem zdrowa i moge pracowac-ot tyle.
    A najwazniejsza jest dla mnie rodzina i to jest moj priorytet ;) :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Niestety dziś zaczęło mnie dalej piec i swedziec ostatnio też tak mialam niby brak infekcji a pieklo mimo zażywania globulek dopochwowych clotrimazolum dał mi lekarz nastatyne i przeszło a teraz dalej odczuwam pieczenie i swędzenie posmaruje sobie . Ale do piątku zwariuje ....

Nystatyne może przepisać ci nawet rodzinny więc jeśli pomogła ci ostatnio podejdź do rodzinnego albo jak będziesz u gin powieść mu żeby Ci wpisał coś na wszelki wypadek jakby cię jeszcze kiedyś dopadło a do wizyty było daleko

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Masz rację warto od giną wziąść receptę na w razie w bo grzybica czy pieczenie i swędzenie to częste zjawisko w ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :D mamy wózek i fotelik :D

MaMaMi83, Samari, Oleander, Veri lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jakie modele kupilas?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Co kupilas w koncu? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

Gratulacje pochwal się bryka ;)? Wzięłaś tego cybexa balios s ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieee ;) byłam z dziadkiem ... zobaczył balios a potem emmaljung Nxt60 i nie było nawet rozmowy ... nie chciał wyjść bez zamówienia ;) wybór to emmaljung nxt 60 competition Blue 2019, fotelik Maxi Cosi Pebble plus dostaliśmy gratis...
    Wiem, że cena ... ale bez problemu wchodzi całość do bagażnika .. nie krzyczcie :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

A co ty się cena przejmujesz i co ludzie powiedzą proszę Cię :) nikt do portfela ci zaglądał nie będzie. Jeśli jesteś zadowolona i szczęśliwa to oznacza ze to świetny wybór najważniejsze że tobiw się podoba ! Gratulacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 21:22

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Az z ciekawości popatrzyłam na cenę... O wow!!!!
    Ale grunt to że spełnia twoje oczekiwania.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) bardzo mi odpowiada i co najważniejsze wchodzi całość bez problemu (na płasko) do bagażnika i miejsce jeszcze zostaje :)
    Zamówiony i teraz czekamy / max 3 msc (!!!) bo produkują/ściągają ze Szwecji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 21:52

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża kuzynka kupiła stokke xplory v6 2 w1 to dopiero cena wózka przeszło 5 tysięcy :) my stwierdziliśmy że zakładamy budżet 3 tysiące na wózek 2 w 1 plus 2 tysiące na fotelik porządny u tego się trzymam. A co ile i za ile to każdego wybór;)

Ja ogółem nastawiam się na foteliki Firmy Recaro dobrze wypadają w testach są porządnie wykonane i bezpieczne dla dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 21:39

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Ciasteczko, że masz, wymarzony wózek :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Tobie ma pasować Ciacho. Super.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ciacho, wozek jest rzeczywiscie piekny :)

Puszku mamy polowkowe tego samego dnia <3

Btw czy to nie dziwne, u mnie polowkowe wykonuja miedzy 18 - 24 tygodniem! W Polsce jest max do 22 chyba z tego co widzialam. W kazdym razie mi wypadnie na poczatek 22, mam nadzieje ze nie za pozno, ale nie mieli wolnych terminow wczesniej..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, to nie jest za późno, o ile się nie myle w Polsce chodzi po prostu o ewentualne prawo do terminacji ciąży, dlatego u nas zaleca się robić je do 22 tc. A wszędzie piszą że gdyby nie kwestie prawne to i 24tc byłby dobry na to badanie.

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ