X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

To Mary Jane pytała nie ja ;)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa - tak w Polsce, wysłałam zapytanie do HRów dlaczego zabrali mi 46% zamiast 32% podatku.
    Ehh człowiek haruje jak wół, zwolnień nawet na dziecko nie biorę a tu taka przykra niespodzianka przed Świętami.

Muszę się jakoś wykurować tylko jak?
    Czytałam ze syrop z cebuli dozwolony w ciąży.
    A co Wam pomaga na silne przeziębienie?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamami

To Mary Jane pytała nie ja ;)

Hehe możliwe ;)

Samari lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie mamy ;) spodobało mi się to określenie ;)
    Dzisiaj cukier na czczo 95 (czyli jednak trochę za duży) godzinę po śniadaniu 103 tylko ja do tego śniadania jakoś specjalnie nie byłam przygotowana (nie zrobiłam jeszcze odpowiednich zakupów).

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera znajdz w googlach syrop z cebuli pana tabletki, mnie wyleczył z suchego kaszlu z którym się długo męczyłam

• iwwk Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera w Polsce są dwa progi podatkowe 18% i 32% w momencie kiedy przekraczasz próg 32% nikt nie zabiera Ci z wypłaty 46%( nie wiem skąd się to wzięło), to musi być jakiś błąd w firmie, może nie dostałaś jakiejś premii, ale jeśli zabrali Ci 46% to jest to bardzo dziwne i niezgodne z przepisami.

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-przekroczenie-progu-a-zaliczka-na-podatek-dochodowy

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera taki podatek to naprawdę zdzierstwo!a co do syropu z cebuli to rodzice robili nam go od malego i z tego co pamietam kroilo sie ja w krazki i zasypywalo cukrem przykrywalo czekalo az puścił sok i potem na łyżeczkę i tak 3 razy dziennie po lyzeczce i pomagalo na ten odruch kaszlowy tak ze nie szarpalo i nie drapalo w gardle.no i wiadomo herbata z miodem, naturalny sok malinowy, mleko z czosnkiem

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jestem załamana właśnie jadę do szpitala, a poszłam tylko do Gina sprawdzić czy infekcja już przeszła. Zrobił kontrolne usg i wyszło że szyjka w tydzień skróciła się z 40mm na 25mm i do tego stawianie się macicy w nocy co ponoć przy szwie jest niebezpieczne. Jadę na jakąś kroplówkę na wyciszenie macicy ale czy mnie na święta nie zostawia to nie wiem. I do tego jeszcze infekcja nie przeszła całkowicie. Zawsze coś musi być A już tak się cieszyłam po połówkowym że wszystko ok.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera Ja piję ten syrop z cebuli okropny jak nie wiem ale chyba coś tam pomaga bo już gardło mnie nie boli , tylko mam jeszcze katar i w nosie mnie zatyka B-) . Jak byłam pod koniec ciąży to nieźle się dorobiłam , nawet w szpitalu mi antybiotyk podawali nie to że straszę o choroby nie trudno ja nic na własną rękę bez nie wiedzy gina nie brałam tylko domowe i babcine sposoby .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty .

Hej hej :-) :-) .

Ale paciaja okropna droga , myślałam że padnę że zmęczenia nawet nie macie pojęcia jak ciężko , pcha się wózek w to błoto pośniegowe ale już tylko dziś i spokój .

Mój mąż też nie ma rodzeństwa ma tylko cioteczne nie wiem może ma przyrodnie jego rodzice rozwiedli się jak był jeszcze mały , ojciec wcale nim się nie interesował i został pozbawiony praw rodzicielskich , a mama mojego męża bardzo młodo zmarła miała zaledwie 31 lat :-( .

Wiem że to nie czas aby o tym myśleć , ale ja mam tak że wolę wiedzieć na czym stoję , czasami mamy tak że od razu wybieramy kogoś z rodziny na chrzestnych naszych dzieci ja mam bardzo poważny z tym problem , gdyż już chyba wszelki limit wyczerpałam a mój mąż nie uznaje swoich braci ciotecznych :-\ , i jak mu wczoraj powiedziałam że może byśmy tego jego brata ciotecznego co nie dawno obok nas się pobudował , poprosić o to czy zgodził by się zostać tym chrzestnym to mój mąż od razu że nie ma mowy i żebym z głowy sobie to wybiła , oni tylko do siebie się odzywają jak jeden czegoś chce lub potrzebuje B-) a ja z rodziny nie mam kogo wybrać już przy chrzestnej miałam problem , a żadnej takiej koleżanki czy przyjaciółki nie mam mój mąż to też nie ma kolegów itp .

Moje drogie z racji że zbliżają się wielkimi krokami Święta i nie będzie mnie aż do 27 Grudnia tu na bbf taką małą przerwę sobie po prostu robię , chciałabym Wam życzyć zdrowych , pogodnych oraz spokojnych Świąt Bożego Narodzenia .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aa55915f66db.jpg

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Słodkie mamy ;) spodobało mi się to określenie ;)
    Dzisiaj cukier na czczo 95 (czyli jednak trochę za duży) godzinę po śniadaniu 103 tylko ja do tego śniadania jakoś specjalnie nie byłam przygotowana (nie zrobiłam jeszcze odpowiednich zakupów).
    Tak rano za wysoko. Na spokojnie poczytaj sobie dziś o tej diecie i zrób sobie zakupy. Przede wszystkim warzywa ogórek sałaty pomidory (raczej nie malinowki bo lubią wbijać cukier) będziesz też musiała poszukać dobrego chleba są takie specjalne dla diabetyków z niskim IG. Jogurty naturalne, kapusta kiszona ogórki kiszone to musi być w diecie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Hej Dziewczyny, jestem załamana właśnie jadę do szpitala, a poszłam tylko do Gina sprawdzić czy infekcja już przeszła. Zrobił kontrolne usg i wyszło że szyjka w tydzień skróciła się z 40mm na 25mm i do tego stawianie się macicy w nocy co ponoć przy szwie jest niebezpieczne. Jadę na jakąś kroplówkę na wyciszenie macicy ale czy mnie na święta nie zostawia to nie wiem. I do tego jeszcze infekcja nie przeszła całkowicie. Zawsze coś musi być A już tak się cieszyłam po połówkowym że wszystko ok.

Trzymam kciuki myśl pozytywnie. Nawet jak zostawia cię na swieta w szpitalu robią to dla dobra twojego i twojego dziecka. Wiem że to nic przyjemnego spędzić święta w szpitalu ale wasze bezpieczeństwo jest teraz najważniejsze.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki, na pewno w szpitalu o Was zadbają i się szyjka ładnie wydłuży! :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby już był 27 tc, wtedy w razie czego dzieciątko ma już duże szanse na przeżycie. A tak to człowiek siedzi jak na szpilkach i odchacza każdy dzień więcej. To moja ostatnia ciąża, za mocno to wszystko przeżywam.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisteria trzymaj się tam, oby wszystko było dobrze!
    Pantera, z tym drugim progiem podatkowym to jest tak ze jak z całego roku licząc od stycznia suma wypłat przekroczy pewną granicę to z tych ostatnich miesięcy zabierają to 32% bodajże. Ale jeśli rozliczysz się z tego roku razem z mężem wspólnie i on ma niższe zarobki to dostaniesz zwrot z podatku :)

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wszystkiego dobrego! Na pewno wszystko się dobrze skończy. I trzymam kciuki za święta w domu <3

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera trzymam mocno kciuki! Szpitale nie znoszą trzymać na święta, bądź dobrej myśli że dadzą swoje standardowe 3 kroplówki i do domu. Ty masz już szew założony? Tracę się w tym czemu, kto, co kiedy ma.

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera trzymam mocno kciuki, aby się sytuacja ustabilizowała.

Szczęśliwa Mamusia spokojnych zdrowych Świąt i Wam wszystkim dziewczynom również!

Syrop z cebuli akurat mi smakuje i koniecznie dziś zrobię, miałam tylko wątpliwosci czy w ciąży można a jednak można. Np dzieciom do 2 r.ż. nie podaje się go.

Z tą pensja to jest przykre, z ost 2 mcy mam naliczony 32% podatek ale dlaczego 46%?
    Dodatkowo nie dostałam świątecznego bonusa, ale on jest niezależny od pensji. Wysłałam już zapytanie do HR.
    Trochę demotywujące, że wyzsza pensja mojego męza zabiera mi mój przedświąteczny dodatek, przeciez to jego pieniądze, a moja pensja to moje ehh

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane tak od 16tc już bo szyjka zaczęła się rozwierac i skróciła się do 17mm, siedzę i czekam na ambulansie bo oni muszą mnie najpierw sami zbadać, co jak i do czego ze wzgledu że jestem ich pacjentka. A ludzi duuuuuuzo jest więc pewnie poczekam trochę.
    Dzięki dziewczyny za dobre myśli. Mam nadzieję że będzie ok.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

Powodzenia daj znać co lekarze powiedzą. Będzie dobrze :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera kciuki, żeby było dobrze.
    Pantera niestety z tym drugim progiem tak jest. Ja rok temu rozliczalam się sama, bo żeby z mężem trzeba rok czasu być małżeństwem i też wskoczylam w 2prog, ale nie dużo, więc przy picie poprostu tylko od tej nadwyżki musiałam wyższy podatek odprowadzić, to było z dwóch różnych umów, więc praca mi nic nie odliczala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 11:10

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ