Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie wrocilam od dentysty po wyrywaniu, tak apropos zebow.. mam szwy w dziobie, jeszcze mnie trzyma znieczulenie ale i tak czuje ze bedzie kiepsko.
Poszlam do apteki i gosciu wzial recepte. Wygladam jak chomik wiec odrazu wiadomo ze jestem po dentyscie. Napisalam mu na kartce "Acamol" (paracetamol),a on na mnie patrzy i mowi "Acamol? Ale ze na bol zeba? To strasznie slabe!", to mu pokazuje na brzuch, a on "aaa, jestes w ciazy.. ajajaj..."
To juz podsumowal co bedzieMilka1991 lubi tę wiadomość
-
O zeszła w końcu opuchlizna!
Miałam trochę zdrętwiałą buzię i warga jakby mnie ktoś pobił hahaha
Przyłożyłam mokrą chusteczkę i zeszło
Mąż się ze mnie śmiał jak wrócił z pracy, że wyglądam jak po botoksie
No to widzę, że gryzienie to zupełnie normalna rzecz, ale następnym razem przed samą wizytą coś zjem, a później będę przez rurkę pić koktajle hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 16:18
-
Ja po wizycie, dziewczynka dalej pozostaje dziewczynką. Dowiedziałam się ze ma za słaby sprzęt żeby sprawdzić ile waży dziecko, dopiero na USG w 30 tyg więc umowilam się na 4.marca to będzie 30+2. Od ostatniej wizyty 3tyg temu przytylam 0.5kg. U mnie w planach mam dwa szpitale, jeden ma 1 stopień, prywatna klinika, a drugi ma 3 stopień - krakowski Ujastek. Wolałabym cesarke ale nie ze strachu czy wygody, tylko z powodu moich hemoroidow co nie jest przeciwwskazaniem do sn, a ja wiem że nikt się nie przejmie po wszystkim jak mi pół jelita wyjdzie na wierzch. Pójdę jeszcze na wizytę do specjalisty co on o tym myśli i później będę podejmować decyzje. Mąż twierdzi że nie dam rady sn, a mama która rodziła 4 razy sn i też miała chorobę hemoroidowa odradza mi sn. Szwagierka po dwóch cc jest bardzo zadowolona więc też to ma wpływ na moje odczucia. Ale jeszcze z ostateczną decyzją się wstrzymam.
Chusy, MaMaMi83, iwwk, Izka37, PatkaPP, Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Chusy, mi po 15 minutach parcia na ubikacji wychodzi tak z 3cm i tydzień dochodzę z lekami. Nie wiem co będzie po 2 godzinach partych. Mama moja miała skierowanie na wycięcie po porodzie, ale ze ona bardzo boi się chirurgów to się nie zdecydowała i bardzo długo się z tym męczyła. Czytałam też na innych forach wypowiedzi kobiet z takimi problemami i piszą ze tylko to ich bolało, wszystko się zaleczylo, nacięcie, a to zostało i ból okropny. Zobaczę co specjalista powie.
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Dzięki puszku, każdy coś ma. Całe szczęście że nic mi więcej w ciąży nie dolega, nawet bóli nie mam ani napinania brzucha, więc dziękuję za to co mam byle nic więcej nie wyszło
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualnyChusy współczuję. Szwy założone i tylko paracetamol to bedzie pewnie ciężko. Jogurtów sobie kup duzo i moze sokow bo bedzie ciężko jeść.
Kruszynka mi tez po porodzie wyszly hemoroidy i mam je na wierzchu ale pomimo zatwardzen nie bola na szczęście. Wiesz, ze nawet nie pomyślałam o tym pod katem porodu? Mam jutro wizyte to zobacze co lekarz powie o tym. One mi pękły po porodzie jak pierwszy raz robilam 2 to ból był prawie jak przy porodzie. -
Kama właśnie tego się obawiam co będzie po porodzie. Co lekarze Ci zaradzili po pierwszym porodzie na nie? To musiało być straszne jak pękły..dużo krwi..
Odchodząc od tematu kupiłam zamiast proszku do prania ubranek dziecięcych ekologiczne listki Eco Smart wash takie z dzidziusiem. Podobno lepszy skład od loveli czy dzidziusia. Zamierzam jeszcze kupić płatki mydlane do moczenia pieluszek, zamierzam czasem zakładać tetre bo okres letni więc będzie lepszy przewiew pupki bo pampersy mogą bardziej odparzac w upalne dni. Czy ktoś jeszcze zamierza stosować wielorazowe pieluszki?
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Kruszynka współczuję tego problemu, nie dziwię się, że w tej sytuacji chciałabyś cesarkę. Rozmawiałaś z proktologiem o operacji po ciąży?
Ja się zastanawiałam własnie w tym samym kontekście nad pieluszkami wielorazowymi w lecie, ale może są jakieś pampersy bardziej przewiewne, zobaczymy. Nie wykluczam wypróbowania takiej pieluchy -
nick nieaktualny
-
Iwwk właśnie zamierzam o to też dopytać na wizycie, mam pod koniec lutego. Ale przyznam że obawiam się operacji wycięcia hemoroidow bo jak coś się nie uda i będę miała problem ze zwieraczem? Nie wyobrażam sobie w moim wieku popuszczac.... Wiem że są teraz inne metody mniej inwazyjne więc też podpytam o nie.
Ponoć bardzo dobre są pieluszki z rosmana Bambiboo pod względem składu i naturalności. Może będą bardziej przewiewne na lato. Na pewno wypróbuję
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualnyNic mi wlasnie nie powiedzieli. Nawet lekarz mi maści nie pozwolił używać, bo karmiłam. Bolało strasznie, krwi dużo. Jakos sie to samo zagoilo i od tamtej pory nie pękły ale mam je na zewnatrz. I tak wstyd sie przyznać nawet nie poszłam z tym do specjalisty (pewnie dlatego,ze nie bola, bol by mnie zmusił). Zobacze co mój gin jutro na to powie.
-
Pestkkaa wrote:Ja poluję na joggersy dżinsowe i dwupaki bluzeczek dla synka, będą jutro
A w następnym tygodniu na biustonosze do karmienia. Bodziaki sobie daruję, miałam je z synkiem, po 2 praniach tak się porozciągały że z ramion spadały, wyrzuciłam wszystkie. Od tamtej pory nie kupuję bodziaków w Lidlu , wybieram tylko takie gdzie jest zapięcie na ramieniu. I uwielbiam kopertowe h&m.
Ja też nie kupuję tych body w Lidlu. Dla mnie zakładanie body innego niż kopertowe u noworodka to dramat, cała mokra byłam przy pierwszym dziecku. Teraz tego błędu nie popełnię.Pestkkaa lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o pieluszki to mysle, ze wszystko zależy od tego jaka skórę beda miały nasze maluszki. Adrian nie miał wogole problemu. Chyba nawet raz nue miał odparzenia. Przez pierwsze miesiace uzywalam pampers premium care, pozniej dady i bylo wszystko ok. Raz kupilam z rosmana to mia po nich czerwona skórę takze w sumie wszystko zależy co ktoremu maluszkowi odpowiada. Dziewczynki chyba tez maja wieksze sklonnosci do odparzen. Tak mi sie wydaje.