WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że raz wystarczy wypłukać. To są delikatne środki piorące, specjalnie pod dzidziusiów. Ja tam będę płukać tylko raz.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) !!!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre mamy polecają płatki mydlane do prania :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w loveli i w jelp - nie kupuję osobno do kolorów i białego, piorę w tym samym. Przez pierwsze trzy miechy plukalam 2x, do pół roku wszystko prasowalam. Teraz płuczę podwojnie jesli musialam uzyc na czymś vanisha - np.się młoda marchewką usmarowała mocno, a to dziadostwo nie złazi po dobroci ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam batona, dzięki! Okropne jest to że cały czas się czymś musimy martwić, od samego początku ciąży!
    A czy swoje i tatusiów ubrania też będziecie prały w tych plynach dzidziuś? Żeby nie drażnić delikatnego noska naszego dzidziusia? :) czy nie trzeba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - jak pół ki wysokie to zawsze w przezroczyste albo tekstylne pojemniki taie z ikei albo pepco mozna ciuszki powkladac - tak jakby wąską stroną w górę, że pratrząc do srodka wiadomo co jest co :)

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Zjadłam batona, dzięki! Okropne jest to że cały czas się czymś musimy martwić, od samego początku ciąży!
    A czy swoje i tatusiów ubrania też będziecie prały w tych plynach dzidziuś? Żeby nie drażnić delikatnego noska naszego dzidziusia? :) czy nie trzeba?
    Ja swoje koszulki, staniki do kp, koszule nocne w tych proszkach pralam - raz mi się zdarzyla wysypka u mlodej po kontakcie buzią dłuższym z moją bluzką, tym bardziej, że jestem chustową świrką i dzidź dlugo ma kontakt policzkiem z moją bluzką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:13

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul, myślę, że nie trzeba. Do chemii też się musi dziecko powolutku przyzwyczajać. Niektóre mamy od razu piorą w normalnych środkach dla dorosłych i nic sie dzieciom nie dzieje. ale ja jednak wolę te dziecinne na początku. Możliwe, że zrezygnuję z płynów do płukania. Gdy byłam w szpitalu mąż zrobił pranie bez płynu i jakoś mi ładniej pachną rzeczy niż z płynem :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasze będę prała osobno w tych co obecnie piorę. Jakby zdarzyła się jakaś wysypka to wtedy zmienię, ale tak jak Azlia pisze niech się dziecię pomalutku przyzwyczaja. Chociaż jakieś koszulki letnie itp. to mogę przeprać w tych delikatnych razem z dzidziusiowymi rzeczami, gorzej jak są jakieś ubrania mocniej zabrudzone.

Biała Azlia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam napisać żeby nie przesadzać bo potem dziecko padnie od kontaktu z chemia :) ja naszych ubrań nie bede traktować „inaczej”.. wszystko wyjdzie „w praniu” :D
    A te środki dla dzieci jakoś ładnie pachną??
    Na blogu srokao jest wpis o hartowaniu chemią ;) to chyba nieuniknione, a jednak im bardziej dziecko izolujemy tym chyba gorszy będzie szok kontaktowy? Ja też nie jestem za zwariowaną sterylnością itp..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:18

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to tak jak z dietą matki karmiącej, im więcej będziesz eliminować produktów to dziecko na dane produkty może mieć w przyszłości alergie, bo nie wytworzy sobie odpowiednich przeciwciał. Wiadomo, ze w dzieciaczka bezpośrednio chemii nie ładujemy, ale trochę trzeba przyzwyczajać.

Szczęśliwa Mamusia, Biała Azlia, Nistera, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyn bobini pachnie delikatnie, ale na ciuszkach może inaczej pachnieć. nie wiem jeszcze jak, bo płyn już mam a ciuszków jeszcze nie hehe

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk własnie wiem, że są takie płatki mydlane, ale się zastanawiam czy one nie zapychają pralki. Kiedyś mojemu bratu w tych płatkach mama prała ciuszki, ale to jeszcze we frani :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę prala tak jak przy córce 10 lat temu w "Dzidziusiu". To polski produkt. Potem też używałam jak miała z rok dla niej serię do kapieli - płyn do kąpieli i szampon do wlosow. Produkty bez parabenow i slsów.

Dziewczyny trzymajcie się dzielnie w tych szpitalach. Kciuki za was i maluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:45

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:

W sumie ja Ani ciuszki od razu prałam w zwykłym proszku i nasze rzeczy podobnie , miałam taką próbkę proszku Lovela to wyprałam trochę rzeczy , a potem prałam normalnie w normalnych proszkach do prania ;-) . Nie dajmy się też " zwariować " np jak dziecko się urodzi to jak śpi to trzeba na paluszkach chodzić , aby nie obudzić właśnie wręcz przeciwnie trzeba przyzwyczajać do hałasów , jak urodziłam Gabrysię i byłam sama w danym pokoju to o północy przywieźli taką młodą dziewczynę chodziły , szurały , waliły i wszystko przestawiały dane Panie pielęgniarki , mało ich to obchodziło że moje dziecko śpi potem tak do mnie z ironią , że o jak mocno śpi my tak hałasujemy i się nie obudziła , już miałam coś powiedzieć ale " ugryzłam się w język " .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:45

Biała Azlia, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azlia szczerze nie wiem, one powinny się rozpuścić, może zależy od długości prania i temperatury. Tak samo czasem proszek się do końca nie rozpuści. Pewnie dużo też od jakości produktu zależy, no ale nie chciałabym naprawiać pralki z takiego powodu haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 14:49

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Azlia szczerze nie wiem, one powinny się rozpuścić, może zależy od długości prania i temperatury. Tak samo czasem proszek się do końca nie rozpuści. Pewnie dużo też od jakości produktu zależy, no ale nie chciałabym naprawiać pralki z takiego powodu haha :D
    Ja to mam takie wyobrażenie, że to mydło to się tam pooblepia wszędzie :D

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w perłach Perlux, bo były w promocji. Kupiłam płyn do płukania Jelp. Płuczę raz normalnie. Wyprasowałam ciuchy. Nasze będę prała jak zwykle (kapsułki ariel i płyn do płukania).

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaja z tymi moimi wynikami krzywej :D na bank będzie powtórka choć czuję, że cukrzycy na pewno z tego nie ma. Badanie z krwi:
    Na czczo 68 mg/dl
    1godz: skrzep
    2godz: 72 mg/dl

Po pierwszej godzinie widziałam, że strasznie mało krwi poleciało. Po drugiej wzięła z drugiej ręki już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 15:13

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk krzywej nie wolno powtarzać. Jest to za duże obciążenie dla organizmu i w ciąży.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ