Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim dotrwania do tego etapu ciąży, wszystkie już jesteśmy bliżej 30 tygodnie i super że nikt nie odpadł.
Skarb
Chciałam do Ciebie się zwrócić żebyś się nie martwiła była silna napewno urodzisz w terminie i będzie wszystko w porządku. Dobrze że udało wam się ogarnąć wszystkie sprawy mieszkaniowe, daj znać co mówią lekarze.
Ciasteczko
Jak idą twoje.przygotowania do porodu ? Widze że dzielnie sobie radzisz mimo choroby męża i przeciwności losu. Bardzo mnie to cieszy.
Nowe dziewczyny czesc wam, fajnie że dolaczylyscie i jest tu miła atmosfera.
I proszę was nie róbcie że mnie nie wiadomo kogo, bo niektórych w ocenianiu innych których się w ogóle nie zna lekko poniosło.
Chusy
Jak twoja córeczka ? Jak sobie radzi w żłobku ? Jesteście zdrowe ?
4me
Gratuluję że w końcu udało Ci się przejść na l4 i tak długo pracowałas jak na twój stan.
Miłego wieczoru wam życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:33
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja powinnam mieć usg 3 trymestru w 30+2, modlę się żeby bez przygod dotrwać do tego terminu. A z tym częstym usg to chyba tez nie jakiś duży problem, Mi powiedzieli wprost że dalej jest zagrożenie przedwczesnym porodem i co tydzień mam chodzic do lekarza sprawdzac czy coś się nie dzieje.
Iwwk, super, to taka kruszynka właśnie Twoja jak mój, ale tez usłyszałam ze to 50 centyl czyli środeczek
-
nick nieaktualnyA ja nie wiem dokladnie czy usg 3 trymestru będę mieć na najblizszej wizycie - czyli we wtorek, czy za 2 kolejne tygodnie. Wszystkie te badania - prenatalne, połówkowe, 3 trymestru robi mi mój lekarz prowadzący, fajnie, nie muszę się do obcych doktorów w tej sprawie rejestrować a on zna dobrze moj przypadek, powikłania w poprzedniej ciąży (i przyczyny straty jeszcze poprzedniej). Z jednej strony upierdliwe te wizyty co 2 tyg a z drugiej spoko, że podpatruję synka i az tak się nie stresuję między wizytami
-
nick nieaktualnyOleander ja myślę, że dzidziuś jest już na tyle duży, że częste usg mu nie zaszkodzi. Jeśli miało by być szkodliwe to chyba w tych pierwszych tygodniach, miesiącach. Mój to chyba nie lubi usg, bo strasznie kopie zawsze w głowicę hehe, ale niektórzy lekarze to tak mocno naciskają brzuch. Myślę, że to naciskanie najbardziej przeszkadza maluszkom.
Usg trzeciego trymestru się robi od skończonego 28 tygodnia? bo mi w szpitalu zrobili dokładne usg, i to był dokładnie 28 tydzień skończony. zastanawiam się czy jest sens robić jeszcze raz prywatnie.Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dodam Cie do przyjaciółek to mi napiszesz, zawsze mnie to ciekawi haha, bo w Rzeszowie sporo lekarzy już poznałam i wszystkich koleżanek o to pytam do kogo chodzą
Kliknij na wiadomości i tam z boku na zaproszenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:23
kama2784 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKupiłam dziś Dzidziusia do prania i od poniedzialku zabiore sie za pranie.wybrałam dzidziusia, bo mi najładniej pachniał. Jutro włosy ide farbować. Nie moge sie doczekać. Ostatnio w grudniu byłam i odrost spory i siwych juz tez sporo mam. Skubie je penseta, bo mi na nerwy działaja.
Ciasteczko777, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Samari! a co u Ciebie?
Dziewczyny- mi lekarz na skierowaniu wskazał, że usg 3 trym od 28 do 32 tyg. Ja byłam dzisiaj (akurat taki termin ustrzeliłam).
Kama- mam to samowyrywam penseta bo mnie szlag trafia
A kupiłam płyn persil sensitive dla dzieci z DE / ciekawe czy nie zaszkodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 21:56
kama2784, Samari0702 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czym się różni to badanie 3 trymestru od innych badań usg w 3 trymestrze? Bo ja nie pamiętam żebym miała jakieś specjalne badanie, a prenatalne i polowkowe zawsze robił mi inny lekarz niż prowadzący...
Widzę, że kupujecie koszule do porodu,w szpitalu gdzie będę rodzic dają swoje koszule, i się zastanawiam czy lepiej mieć swoją wygodniejsza ale na zniszczenie czy nie mścic się i brać to co dają...a jak jest u Was? -
Kurde zjadłam 3 paczki, 3 godziny temu i ciągle mi się po nich odbija i jestem mega przejedzona. Mąż to specjalnie zrobił, żebym się do niego nie dobrała dzisiaj chyba, a miałam takie plany jak będzie wszystko ok po badaniach, eh
Ciacho ja ten persil dostałam ostatnio z Niemiec, nie zwróciłam uwagi i myślałam, że to płyn do białegoDopiero za którymś razem przeczytałam, że to dla dzieci, ale ślicznie pachnie. Tylko czy on nie jest za mocny dla takich maluchów, też mnie to zastanawia. Poczytam jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:03
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
No wreszcie chwila zeby se klapnac.
Samari jesli ktos wykorzystuje twoja osobe zeby wkrecac osoby na forum to szczerze wspolczuje.
U nas wszystko ok, mala chodzi do zlobka, teraz go uwielbia, ma kolezanki. Ja doleczam zapalenie pluc. Mam nadzieje ze u ciebie rowniez wszystko ok.
U mnie juz bylo to badanie 3 try, ale poszlo doslownie w minute a moja prowadzaca powiedziala ze chce je zrobic glownie po to zeby poziom wod sprawdzic. No i wszystko z wodami ok, ale nawet nie wiem ile mala wazy/mierzy bo mi lekarka ktora robila badanie nie chciala udostepnic tej wiedzy tajemnej i powiedziala ze wszystko mi moja ginekolog wyjasni przy wizycie. Wiec czekam na wizyte poki co :< A chociazbym chciala wiedziec ile wazy klocuszek.
Bibs u mnie w szpitalu nie bardzo chcieli zebym zakladala wlasna koszule (przywiozlam ze soba bo nie wiedzialam co i jak). Wydaje mi sie ze ze wzgledow sanitarnych chyba lepiej brac ta szpitalna bo jest wygotowana, odkazona no i wszystko ci jedno czy sie upierniczy przy porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 22:17
-
Ja kupiłam Ariel gel sensitiv dla dzieci , i tez od poniedziałku wielkie pranie , zacznę chyba od tetr i p9scieli bo najwięcej miejsca zajmą na suszarce A że teraz ładnie słońce świeci to mam nadzieję że szybko wyschną na balkonie.
Ciasteczko777, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChusy,ciasteczko
U mnie w porządku, trochę odpoczelam odsapnelam uporzadkowalam różne sprawy na które wcześniej nie mialam czasu , no i w niedzielę mamy skończone 30 tygodniW poniedziałek mamy usg 3 trymestru zobaczymy co lekarz powie, bo dokucza mi blizna... tzn mały mocno się rozpycha tym samym mocno wszystko napina boli mnie brzuch A promieniuje do kręgosłupa stąd też się martwię...
Wyprawkę już skompletowalam, wypralam ciuchy i wyprasowalam,wszystko rozloze dla młodego dzień przed szpitalem.
A jak.u was z imieniem dla dziecka ? Mi ejst okropnie przykro bo każdemu jak mówię imię wybrane dla syna to spotykam się z krytyką i że chce krzywdę dziecku zrobić dając mu na imię Jonatan.