Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy 🙂
    Mleko masz już teraz, ale zacznie wypływać po porodzie, niektórym zdarza się to i w ciąży. 🙂 generalnie tu jest zasada : popyt i podaż 😉 im dziecko (czy laktator- polecała Lovi) będzie częściej pobudzało piersi, tym więcej będzie pokarmu. Dziecko zje tyle ile potrzebuje (na początku jest to wielkość paznokcia ), a piersi
    zawsze wytwarzają tyle samo plus trochę.

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl spokojnie :) Mi moja położna powiedziała tylko jedno jak pierwszy raz zobaczyła mnie z dzieckiem: "jest pani spokojna, nie boi się pani dziecka. To dobrze. Bo spokojna matka to i spokojne dziecko".
    Nie denerwuj się :) I nie bój się kp.

• Drobinka91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Moje cycki też puste ;-). Drobinka przeczytałam Twoje notatki i nie zgadzam się z tym, że musza być min 2 kupy dziennie. Przy kp może być co karmienie, a może też nie być cały dzień i to jest normalne. Poza tym, jak dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie trzeba budzić w nocy. I ja jestem z tych co uważają, że dieta matki karmiącej nie istnieje :-). To czy zjemy truskawki w pierwszym tygodniu życia dziecka czy po 3 miesiącach nie zmieni jego "preferencji" do alergenu, a produkty wzdymajace spowodują dyskomfort tylko u Was, nie u dziecka, pokarm robi się z krwi, nie z treści żołądkowej. Więc jedzcie dziewczyny co lubicie :-).

Poza tym reszta informacji bardzo przydatna, polecam przeczytać :-).

Szczerze? Nie przeczytałam tego jeszcze, położna dała nam żebyśmy sobie zrobili zdjęcia, zerknęłam tylko pobieżnie, więc sorry. 😁 Też uważam, że nie ma czegoś takiego jak dieta i ja zamierzam jeść wszystko i obserwować dziecko, wbrew temu co usilnie wmawia mi mama i babcia. A co do kupek, wczoraj nam właśnie mówiła, że każde dziecko ma inaczej i każde jest inne i jeśli nie będzie kupy ale i nie będzie płakać i się prężyć tzn , że nic się nie dzieje i jest ok. Generalnie przy kp kupek powinno być więcej niż przy mm. Jest to kwestia indywidualna. 🙂

Edit:
    przeczytałam i w sumie nie ma tam jakiegoś nakazu na dietę, tylko przez pierwsze tygodnie zdrowo się odżywiać, ale jakby i tak to chyba robimy teraz cały czas, przecież nie będziemy żywić się nagle samymi słodyczami, fastfoodami itp. 😉 nie wiem do końca jak jest z cytrusami, sama ich nie jem, bo jestem uczulona, ale na pewno będę ostrożna w dobieraniu jedzenia, ale na żadnej diecie nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 15:38

AgaSY lubi tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• KarolaJJJ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83033bfc2482.jpg

Ja to tylki to zostawie i znikam. Trochę irytujace jest jak ktos, pisze mi ze piszę pierdoly podczas gdy pisze ujednolicone standardy postępowania z rozkreceniem laktacji. W ogole bardzo mnie stresuje kiedy ktos w taki sposów reaguje wiec ja w poszukiwaniu spokoju sie pozegnam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 15:23

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie jest w tym wywiadzie powiedziane nic, co nie byłoby tu powiedziane. Ja się odnioslam jedynie do Twojej rady odnosnie odstawienia butelki, potem dodalas jeszcze, ze 'Poryczycie obydwoje ze 3 dni i bedzie lepiej bo bedziesz miala wiecej pokarmu ale odstaw butelke' - obyś nie była w takiej sytuacji. Kobieta (po cc), która ma pierwsze dziecko i czuje sie zle, bo ma poczucie, ze nie potrafi wykarmic swojego dziecka ostatnie, czego pragnie to jeszcze placz swoj i dziecka. Ze nie wspomne o tym, ze zaprzeczasz sama sobie, bo tu radzisz spokoj itd. a tu ryczenie matki i dziecka (w tym samym poscie piszesz o rozluznieniu - ciezko sie rozluznic, jak dziecko placze) - kupy się to nie trzyma.
    W tym własnie wywiadzie powyzej jest napisane, ze 'Bol, stres i zmęczenie' powodują blokadę wydzielania się hormonow odpowiedzialnych za laktację.

Hiszpaneczka lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zabawne. Ktora kobieta nie czuje po porodzie bolu, stresu, zmeczenia? I sie dziwic, ze tyle problemow z laktacja :(

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl no otóż to ;) dodatkowo cc jest ogromnym stresem dla organizmu, bo to duże rany ktore muszą sie zagoic.

Ja się wyłączam z tematu kp i poradnictwa w tym temacie (też przykład ze mnie żaden :P) bo to zawsze będzie kontrowersyjny temat i powód do gównoburz :P

Idę odgracać pokój młodego, bo tata zabrał go na plac. Sypialnię też muszę odgruzować. Eh żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce :P

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    W sumie to zabawne. Ktora kobieta nie czuje po porodzie bolu, stresu, zmeczenia? I sie dziwic, ze tyle problemow z laktacja :(
    Ech, ja czułam mega ulgę powiem szczerze ;)

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę czuła bólu ,stresu i zmęczenia, tylko pierdne i już dzieciak wyleci, a mleko będzie się lało że mnie strumieniami niczym w mlecznej dolinie, a jak wyjdę ze szpitala to za kilka dni się ogarnę i polecę na imprezę świętować że już mam tą ciążę i poród za sobą 😊😂😄

xgirl, kinga27.30, JaSzczurek lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a póki co to ogarniam się na wizytę 😁😁

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę bardzo, przyda się dla tych zagorzałych zwolenników kp za wszelką cenę. http://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/usa-jej-dziecko-zmarlo-bo-karmila-je-piersia/b0rdnwx?utm_source=fpfakt&utm_medium=social&utm_campaign=fanpage&fbclid=IwAR0KESKezTt9NStA4Xj_Pml3g3TZXLrXIbxPF0NDbZUfDr3cu97KAWBIESw

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjo Ty to jakas dziwna jestes. Dobrze sie w ciazy czujesz, po porodzie tez, a idz😂

Mikka👍😂

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka dawaj znac jak na wizycie. Jesli ma Cie to uspokoic to idz :) Tez bylam kilka razy u innych.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Casjo Ty to jakas dziwna jestes. Dobrze sie w ciazy czujesz, po porodzie tez, a idz😂
    Ej no są i gorsze momenty 😁 Czasem nawet dużo gorsze. Ale raczej staram się, żeby ogólnie było na plus ;)

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Młody nisko, mógłby być wyzej. Szyjka z 4 cm na 3 cm. Cięcie 12 lipca, 11 mam się stawić. Nienawidzę szpitali, będę dobę patrzeć w sufit i beczec.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY wrote:
    Ja już po wizycie. Młody nisko, mógłby być wyzej. Szyjka z 4 cm na 3 cm. Cięcie 12 lipca, 11 mam się stawić. Nienawidzę szpitali, będę dobę patrzeć w sufit i beczec.
    Może poznasz jakieś spoko babeczki na sali😁

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym?

• mikaja Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Ej no są i gorsze momenty 😁 Czasem nawet dużo gorsze. Ale raczej staram się, żeby ogólnie było na plus ;)

Uściskałabym Cię :D

AgaSy to w sumie dobre wieści. Z tej dodatkoqwej doby w szpitalu też nie byłabym zadowolona, ale trzeba przeżyć, jak nie można inaczej.

Odpakowałam materac młodej i się okazało, że pokrowiec można prać w 40 stopniach nawet, fajnie :D I fajnie się otwiera, bo na 3 bokach jest zamek. U młodego mam materac 160x80 któy ma mega ciasny pokrowiec i ma zamek tylko na jednym, krótszym boku i jak przyjdzie mi go prać, to mnie uj strzela, bo wciśnięcie tego materaca w to to niezłe KSW :P
    No a pokrowiec małej uprałam w 30 stopniach, styknie. W ogóle nie śmierdzi ten materac tak, jak wszystkie któe do tej pory miałam :D Może jednak wart swojej ceny :D Też ten pokrowiec taki gruby i ma takie jakby pikowania, że mam wrażenie, że on dodaje 2cm do grubości :D

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSY po co masz byc dzien wczesniej juz?

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Czyli nie ma zagrożenia porodem przedwczesnym?
    No powiedziała, że szyjka jest lepsza, a 3 cm to nie powód do paniki. Tylko, że mógłby byc wyżej. Do końca czerwca mam zaciskac nogi, od lipca ciąża jest donoszona.

Casjopea, nick nieaktualny, Kamsza lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ