Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl wrote:Dokladnie. A bylo juz kilka momentow nieciekawych. Do ktorego tyg jest wczesniactwo skrajne?
Hiszpaneczka jak sie czujesz? Lepiej cos? Oby jutro polozna cos poradzila -
_Hope_ wrote:Mi już część paczek przyszła. Znaczy chyba się w weekend spakuje 😱
No i mam już olejek do masowania krocza, daktyle i herbatę z liści malin. Żeby jeszcze ktoś chciał tego za mnie używać 🤣
Ja mam te daktyle ale nie potrafię ich samych jeść wiec chyba się zmarnująkulek mocy nie mam weny robić a to dobry sposób na daktyle
może jutro :p aczkolwiek zaraz będzie ciąża donoszona wiec nie wiem czy nie za późno na nie i tak :p liście malin jem w kapsułkach od 2 tygodni to chociaż tyle
Macie jakiś fajny pomysł (i szybki) na daktyle??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 22:26
-
Hiszpaneczka, ściskam Cię mocno i ciśnij jutro położoną, żeby pomogla przy maluszka i jak chcesz to przy KP. U mnie mleko było, ale mala nie chciała jeść, walka z laktatorem i deprecha milion. Rozumiem wiec frustrację i wszystkie te dołki. Bądź dobrej myśli, synus wszystko czuje, jak masz wsparcie bliskich to korzystaj ile możesz, żeby emocje wróciły na właściwe tory❤️
Aaa nadrobilam was i nic nie pamietam🤣Mira daje czadu od paru dni i dzisiaj chy a widać winowajcow, dwie górne trójki na horyzoncie nareszcie😎ale generalnie ma bunt 16 miesięczniaka🤯tak się złości że głowa mała...u mnie torba spakowana, Ada szaleje, a kolejna wizyta 13tego czerwca i pewnie wtedy ostatnie badania typu gbs.
Super, że wszystkim udało się dorwać już do takich ładnych tygodni 😍😍😍 -
Mikka86 super wieści ❤️
Casjo to ci zazdroszczę że schodzi ci na brązowy bo ja zawsze się spale i wyglądam jak skwara a potem zamiast na brąz to zlazi i dalej jestem biała 🙄😞 -
Aga no wywoluja dlatego dziewczyny w zaawansowanej ciazy je biora zeby przyspieszyc porod.
GBS nie bada sie jakos od 35-36tc? Pewnie na nast wizycie Ci sprawdza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 23:01
-
Nie nie, liście malin maja dobry wpływ na macice już przy porodzie jak są skurcze. Nie wywołują porodu
Jedyne co ma jakiś wpływ udowodniony badaniami (choć to małe badania i mała próba badawcza) to te daktyle które maja niby wpływ na skracanie się szyjki i ogólnie ze się robi „favourable”. Sorki ale ten termin tylko znam z angielskich grupchodzi o to chyba ze się miękka robi ni i skraca właśnie :p te są zalecane ok 4 tygodni przed tp
-
Ej no jak jest sie w ciazy to ciagle ktos gada, ze tego nie bo wywoluje skurcze, tamto tez, siamto tez i w ogole straszenie przedwczesnym porodem a przychodzi co do czego to sie niczym nie da wywolac🤷😂