X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się dłuży... Brak pracy w pracy też nie pomaga. Na dodatek mogłabym spać i spać, a tu nie ma kiedy.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy masz?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 3 tygodnie równo.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa sorry, pisalas ;P No 3 tyg to masakra! Ale miedzy kolejnym usg a prenatalnymi tez tak bede miec.. Nie wiem jak to przezyje.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie teraz zajmę ozdabianiem domu na święta to może oderwę się od stresów trochę :D
    Mały się cieszy na choinkę więc w ten weekend pewnie rozłożuymy. Już dużo domów w okolicy u nas ma choinki i pełno światełek.
    Może też dom spróbuję odgruzować.

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!!!

Jakie życiówki ostatnio :) fajnie się czyta te historie,u nas była tez ciekawa...poznałam swojego narzeczonego na dwa tygodnie przed jego wylotem z kraju na stałe...miał wracać do rodziny i zostawic już w swoim rodzinnym kraju,nawet z ojcem biznes mieli otwierać :p nie muszę mówić chyba jaka była ich reakcja jak po dwóch tygodniach od powrotu do domu stwierdził,ze on jednak dorabia papiery i wraca do Polski ;D myślałam,ze go zabija,a on się nie chciał przyznać,ze się zakochał :)...wrócił w sumie po 1,5 miesiąca już do mnie,zamieszkaliśmy razem i mimo wlotów i upadków/mega burzliwego związku udało nam się stworzyć rodzinę :) córka jest tego owocem,a teraz i drugi Minionek :)

Ja wizytuje 6 grudnia i już się nie mogę doczekać,Od trzech dni mam w nocy mega bóle brzucha i wzdecia,jednego razu już się wystraszyłam,bo mnie ten ból obudził...mam nadzieje,ze wszystko jest ok i to tylko takie ,,straszaki''

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie! :)
    Jakie dyskusje tu się toczą, a ja jak królowa od wczoraj od 22 do dziś do 11 spałam :p masakra

Tez wizytuje 6 grudnia ale już miałam plany żeby to jakoś przyspieszyć. Kolejny dzień budzę się bez bólu piersi przy wstawaniu i ogólnie jakbym w ciąży nie była :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa mam nadzieję, że to tylko kwestia wzdęć czy gazów. Mnie czasem pobolewa, ale to typowo gazy.

Patrycja zazdroszczę spania :) Ja mam takie psychoczne poczucie, jakbym w ciąży nie była, bo fizycznie nie da sie oszukać. Może chwilowo daje Ci odpuścić :)

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja no przeszłam samą siebie, a wczoraj jeździłam z Mężem cały dzień praktycznie bo załatwialiśmy kilka spraw i w aucie też spalam :P ja i fizycznie i psychicznie coś poleciałam :/ martwię się naprawdę...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja domyślam się. Postaraj się czymś mysli zająć - sama to uskuteczniam, bo nic innego nie pozostaje niestety.

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, trzeba cierpliwie czekać i nic sobie nie wmawiać. Myślę sobie że może organizm już przyzwyczaja się do zmian i dlatego objawy trochę ustępują...

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak o tym myślę, a jest naprawdę różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mnie zawsze rozwala tekst "odchowane dzieci". Ja chce to zobaczyc jak te wszystkie laski nagle w wieku 50 lat zaczna wychodzic na imprezy, latac na urlopy, korzystac szalenczo z zycia :P

prawda? Mój ojciec zaczął sam korzystać z życia, z innymi paniami. I mama nagle musiała sobie poprzestawiać życie.
    mikaja wrote:
    Ja z perspektywy dziecka z rozbitej rodziny powiem tylko, że to nie jest takie fajne, jak Tobie się teraz może wydawać. Bo to jest ból u takiego dziecka na całe życie. I choćbym nie wiem, jak cudowną mamę miała (a moja była zawsze i jest nadal cudowną matką, która starała się nadrabiać braki), to nigdy dobrze nie było.
    Myślałaś może najpierw o pracy nad związkiem? Terapia czy coś? Też mam ciężki charakter i mam właśnie 2 terapie na koncie - polecam.

a ja z perspektywy dziecka z rodziny, która uważała, że dla dobra dziecka powinno się być razem, powiem, że lepiej się rozstać niż fundować dzieciom taką traumę ja my miałyśmy. Do tej pory walczymy z syfem z dzieciństwa. Moja siostra nie potrafi stworzyć związku w ogóle.

Co do życia z dzieckiem, to tak jak tu niektóre z Was pisały, dużo zależy też od dziecka. Ja sobie ząłożyłam, że nikt nam pomagać nie będzie, bo jak 2 osoby mają sobie nie dać rady z niemowlęciem. A córka nas tak przeczołgała, ze z wdzięcznością przyjmowaliśmy każdą pomoc od rodziny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz o mnie, przeklejam z listopadówek… bo tam najpierw pisałam...

Do dupy z tymi usg tak wcześnie. Gdyby nie cp poprzednie, nie poszłabym i miałabym spokój i radość.

A tak? No jest w macicy, ale to wiedziałam, bo inaczej już bym dawno wylądowała w szpitalu. Najpierw w ogóle nic więcej poza pęcherzykiem nie mógł zobaczyć.

Mówi, że mam tyłozgięcie i to dlatego. Potem jednak pęcherzyk żółtkowy.
    Potem, że jakby zarodek. Jakby 5 tydzień. A ja jestem 5t6d Ale dopytywał się czy na pewno beta była 16000...

Kazał zrobić jutro, zeby zobaczyć czy w ogóle przyrasta i przyjść za tydzień.

Za tydzień terminów nie ma, dopiero za 2...

• mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung współczuję nerwówki... I to czekanie.
    A innych gin nie ma, żeby zobaczyć za tydzien?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Usg mnie tylko stresuje. Byłam pieprzonym kwiatem lotosu na cholernej tafli wody aż do usg.

Za dwa tygodnie kolejne. Przynajmniej już na 100% będzie wiadomo.

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja28 wrote:
    Hej Mamusie! :)
    Jakie dyskusje tu się toczą, a ja jak królowa od wczoraj od 22 do dziś do 11 spałam :p masakra

Tez wizytuje 6 grudnia ale już miałam plany żeby to jakoś przyspieszyć. Kolejny dzień budzę się bez bólu piersi przy wstawaniu i ogólnie jakbym w ciąży nie była :/
    ja tak mam,że po nocy też mnie zupełnie piersi nie bolą,jedynie po całym dniu chodzenia w staniku ,wieczorem jak zdejmę to są takie obolałe ,ciężkie,a rano to nic

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, nadrobić Was nie moge ❤️ pytanie mam do tarczycowek. Robilam dzis Tsh i wyszlo mi 0.14, ft4 w normie. Eutyrox 150 zwiekszone z 100 z okazji ciazy. Skad taki spadek? Ginekolog dopiero 6.12

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ja tak mam,że po nocy też mnie zupełnie piersi nie bolą,jedynie po całym dniu chodzenia w staniku ,wieczorem jak zdejmę to są takie obolałe ,ciężkie,a rano to nic
    No właśnie ja zawsze rano czułam je a teraz od dwóch dni to tak baaardzo lekko. Chyba napisze do mojego ginekologa i zapytam czy przychodzić wcześniej na wizytę czy czekać do tego 6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:22

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:

Ja mam dokładnie tak samo. Co więcej - mogę spokojnie spać na brzuchu i mnie nie bolą. W poprzednich ciążach to było nie do pomyślenia.

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ