X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest Jakis mus, ze od bety 16tys musi byc widac zarodek z sercem?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nie. Usg mnie tylko stresuje. Byłam pieprzonym kwiatem lotosu na cholernej tafli wody aż do usg.

Za dwa tygodnie kolejne. Przynajmniej już na 100% będzie wiadomo.
    Dlatego czekałam z pierwszym usg do 7+0. Współczuję. Niby od 17000 najczęściej jest już serduszko. Więc za chwilę powinno być. A w którym dc miałaś ovu?

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Jakos na poczatku naszego zwiazku z mezem odkrylam, ze mnie zdradza. O dziwo nie dotknelo mnie to jakos, zrobilam scene bo myslalam, ze tak trzeba. Jedyne co mnie zdenerwowalo to to, ze mnie oklamal a nie, ze przespal sie z inna. Chcialam ja poznac i zobaczyc co to za jedna. Spotkalysmy sie raz, drugi i sie sobie spodobalysmy i nawet rozwinely sie baaardzo mocne uczucia :) Przez jakis czas mialysmy dosc intensywny romans. Jak moj wtedy jescze nie maz sie dowiedzial, to mu szczena opadla :P Paradoksalnie ta sytuacja bardzo umocnila nasz zwiazek, pokazala jacy jestesmy i jak chcemy zyc. Takze nas to do siebie zblizylo.. wreszcie zaczelismy szczerze ze soba rozmawiac i rozwiazywac problemy a nie chowac je pod dywan. Z ta dziewczyna mamy kontakt do dzis i nawet czasem sie spotykamy na jedzonko czy cos :P Ona jest super, to jedna z fajniejszych osob jakie kiedykolwiek mialam okazje poznac w zyciu. W sumie to rozumiem meza, ze chcial z nia byc :)

Fajna historia. Uwielbiam takie.
    U nas trochę inaczej ale tez nietypowo.
    Rozstaliśmy sie za pierwszym razem jako dzieciaki p kroku związku - ja miałam 15 on 17. Potem sie zeszłam z jego kolega (ktory pozniej okazał sie toksyczny). M chciał do mnie wrócić po 3 latach po rozstaniu, tak sie bujalismy, bo ciagle sie widzieliśmy, tu na imprezach rodzinnych (kuzyn szwagra), tu na imprezach u mojego ex czy u niego (kumple).
    O biedny pozniej po każdym spotkaniu przepłakała noce albo pił w samotności.
    Po 5 latach od zerwania wróciliśmy do siebie. Na innych zasadach, wiedziałam ze musze stawiać twarde zasady po tym jak byłam z toxykiem. Jedna była taka ze moge miec seks z koleżankami i on tego nie postrzega jako zdrada, ja nie mam nic przeciwko trójkątom. I w sumie nam to przes ostatni rok pasowało i sie swietnie bawiliśmy.
    Teraz w ciazy mnie całkowicie odrzuciło od cipek wiec przerwa.
    M ma tez świetne relacje ze swoją była, nie mam nic do ich spotkań i nigdy nie przeszkadzam wiadomościami itp.

xgirl lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha wow, super :D Juz myslalam, ze mnie tu za wariatke wezmiecie, taka mila niespodzianka, wiecej tu takich zakreconych :)
    Co do seksow z innymi to dla mnie to w ogole zdrada nie jest.. seks to seks, uczucia to uczucia. Jak maz czasem z jakas laska gdzies szedl to sie cieszylam, ze on sie cieszy i potem go wypytywalam jak bylo i w ogole :D :D Choc wam powiem, ze kilka razy przekroczylam granice i uzaangazowalam sie emocjonalnie, ale ja tak lubie :) Uwielbiam myslec o Kims i miec motylki w brzuchu. Ale meza kocham jak nikogo i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:32

PannaEvans lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Mnie zawsze rozwala tekst "odchowane dzieci". Ja chce to zobaczyc jak te wszystkie laski nagle w wieku 50 lat zaczna wychodzic na imprezy, latac na urlopy, korzystac szalenczo z zycia :P

Moi rodzice w tym roku byli w Tajlandii, Tanzanii i kilku mniejszych wicieczkach. Imprezują wiecej niz ja i moje rodzeństwo razem wzięci. Taty 60 to była najbardziej udana impreza tego roku dla mnie i M.
    Tata mimo wieku przepija wszytskich 30 latków.
    Jak ma trochę luz w firmie to bierze kumpli i jada na narty na kilka dni albo jedzie sam zeby odpocząć. Chodzi wtedy do klubów itp.
    I tak było od kiedy w sumie pamietam czyli jak miał 45+.

Poza tym jak sie ma dzieci to serio nie trzeba rezygnować. Moja mama jedyna imprezę jaka olała po urodzeniu mnie to był sylwester: ale na 3 króli juz szalała. Czyli miałam miesiąc i 10 dni.
    Od kiedy tez pamietam wiem ze rodzice 2x w roku latali za granice, ja zostawałam z rodzeństwem lub babcia. W piwnicy mamy bilarda wiec pare razy w roku przychodzą do taty kumple, zamawia sie Np całego dzika upieczonego itp i leja sie hektolitry alkoholu. Wszyscy panowie po 50.
    Koleżanki przychodzą do mamy latem na basen i drinki.
    Serio myślicie, ze wtedy juz nie ma życia?

• Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które biora encorton, do którego tygodnia ciąży macie brac?

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    haha wow, super :D Juz myslalam, ze mnie tu za wariatke wezmiecie, taka mila niespodzianka, wiecej tu takich zakreconych :)
    Co do seksow z innymi to dla mnie to w ogole zdrada nie jest.. seks to seks, uczucia to uczucia. Jak maz czasem z jakas laska gdzies szedl to sie cieszylam, ze on sie cieszy i potem go wypytywalam jak bylo i w ogole :D :D Choc wam powiem, ze kilka razy przekroczylam granice i uzaangazowalam sie emocjonalnie, ale ja tak lubie :) Uwielbiam myslec o Kims i miec motylki w brzuchu. Ale meza kocham jak nikogo i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

Jezuuuu myslalam ze jestem jedyna. Kocham takie podejście.
    Naszym marzeniem to zeby mieszkać z jakas fajna „ciocia” ale wiadomo żujemy na wsi i w takim społeczeństwie to nie przejdzie.
    Tez nie patrze na seks jak na zdradę. Tylko jedna zasada - musze wiedziec o tym z kim. I musi ta laska byc chętna twz na zabawy ze mna.

Ale tak sobie czasem myslimy jakby było pięknie jak byśmy mieszkali np w USA, nikt by nie wiedział z rodziny tak na prawdę co u mas i mieszkaliby z nami jakas koleżanka, ba mogłaby tez miec dziecko z M, wtedy byłoby duzo dzieci a mniej ciąż dla mnie.
    I wtedy nie ma problemu, ze nie ma seksu, któraś zawsze moze. Lub my obie bez M.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    Dziewczyny które biora encorton, do którego tygodnia ciąży macie brac?
    Ja Ale nie wiem do kiedy. Jeszcze nie rozmawialiśmy o odstawieniu. I już bym chciała bo to jednak poważny lek i się boję.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Moi rodzice w tym roku byli w Tajlandii, Tanzanii i kilku mniejszych wicieczkach. Imprezują wiecej niz ja i moje rodzeństwo razem wzięci. Taty 60 to była najbardziej udana impreza tego roku dla mnie i M.
    Tata mimo wieku przepija wszytskich 30 latków.
    Jak ma trochę luz w firmie to bierze kumpli i jada na narty na kilka dni albo jedzie sam zeby odpocząć. Chodzi wtedy do klubów itp.
    I tak było od kiedy w sumie pamietam czyli jak miał 45+.

Poza tym jak sie ma dzieci to serio nie trzeba rezygnować. Moja mama jedyna imprezę jaka olała po urodzeniu mnie to był sylwester: ale na 3 króli juz szalała. Czyli miałam miesiąc i 10 dni.
    Od kiedy tez pamietam wiem ze rodzice 2x w roku latali za granice, ja zostawałam z rodzeństwem lub babcia. W piwnicy mamy bilarda wiec pare razy w roku przychodzą do taty kumple, zamawia sie Np całego dzika upieczonego itp i leja sie hektolitry alkoholu. Wszyscy panowie po 50.
    Koleżanki przychodzą do mamy latem na basen i drinki.
    Serio myślicie, ze wtedy juz nie ma życia?
    Ja wcale tak nie uwazam, chcialabym tak wlasnie zyc jak opisujesz po urodzeniu dziecka :) Ale tez niektore dziewczyny maja racje mowiac, ze nie wiadomo jakie mi sie dziecko trafi. Moze bedzie drzec pape caly czas i ciezko bedzie cos porobic na poczatku no ale trudno :)

Odrzucilo Cie od cipek hahah :D Leje z tego tekstu :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Naszym marzeniem to zeby mieszkać z jakas fajna „ciocia” ale wiadomo żujemy na wsi i w takim społeczeństwie to nie przejdzie.
    Tez nie patrze na seks jak na zdradę. Tylko jedna zasada - musze wiedziec o tym z kim. I musi ta laska byc chętna twz na zabawy ze mna.

Ale tak sobie czasem myslimy jakby było pięknie jak byśmy mieszkali np w USA, nikt by nie wiedział z rodziny tak na prawdę co u mas i mieszkaliby z nami jakas koleżanka, ba mogłaby tez miec dziecko z M, wtedy byłoby duzo dzieci a mniej ciąż dla mnie.
    I wtedy nie ma problemu, ze nie ma seksu, któraś zawsze moze. Lub my obie bez M.
    super ,uwielbiam Was :)

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:

To koniecznie musicie zamieszkac w Berlinie ;) To jest szalone miasto, nie bylibyscie jedynymi z takim podejsciem. Moi znajomi to w 90% wlasnie tacy ludzie wlasnie.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Ja Ale nie wiem do kiedy. Jeszcze nie rozmawialiśmy o odstawieniu. I już bym chciała bo to jednak poważny lek i się boję.

bo mi lekarka mowila ze ponoc do 16 tyg to bezpieczny lek

a jaka dawke masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 12:43

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole co tu sie dzieje.. trojkaty, dzikie seksy z kolezankami.. czy to dalej belly? :P

Magda - mbc lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chodzicie do kościoła ? ;)

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    O matko, nadrobić Was nie moge ❤️ pytanie mam do tarczycowek. Robilam dzis Tsh i wyszlo mi 0.14, ft4 w normie. Eutyrox 150 zwiekszone z 100 z okazji ciazy. Skad taki spadek? Ginekolog dopiero 6.12

Bardzo dobrze zareagowałaś na zwiększoną dawkę albo ciąża obniżyła u Ciebie tsh. Ja mam obecnie 150x7 dni i tsh 1.52. Endo utrzymała mi dawkę a za 3 tygodnie mam brav 150x6 + 175x1. Dopóki dziecko nie wykształci swojej tarczycy korzysta z naszej więc musimy mieć odpowiednie zapasy. Myślę że endo Ci obniży dawke troszke bo możesz wpaść za chwilę w nadczynność. Ja bym brała 150x3 i 4x125 wtedy powinna ładnie się unormować w okolicach 1.

AgaRydz lubi tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodze, jestem dosc negatywnie nastawiona do koncepcji Boga i nie chodzi nawet o nasza wiare tylko ogolnie. Uwazam to za pranie mozgu. Sorry jesli ktos poczul sie urazony ale takie jest moje zdanie. A Ty?

PannaEvans lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mi tez TSH spadlo o dziwo w ciazy z 1 na 0,7. W szoku bylam bo myslalam, ze wystrzeli w kosmos. Rzeczywiscie to 150 codziennie to troche za duzo.

AgaRydz lubi tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ja nie chodze, jestem dosc negatywnie nastawiona do koncepcji Boga i nie chodzi nawet o nasza wiare tylko ogolnie. Uwazam to za pranie mozgu. Sorry jesli ktos poczul sie urazony ale takie jest moje zdanie. A Ty?
    ja również odcięłam się lata temu od kościoła ,nie uznaje tej instytucji

• xgirl Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    ja również odcięłam się lata temu od kościoła ,nie uznaje tej instytucji
    My nie wzielismy koscielnego slubu co moja rodzina do dzis przezyc nie moze ;p

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Bardzo dobrze zareagowałaś na zwiększoną dawkę albo ciąża obniżyła u Ciebie tsh. Ja mam obecnie 150x7 dni i tsh 1.52. Endo utrzymała mi dawkę a za 3 tygodnie mam brav 150x6 + 175x1. Dopóki dziecko nie wykształci swojej tarczycy korzysta z naszej więc musimy mieć odpowiednie zapasy. Myślę że endo Ci obniży dawke troszke bo możesz wpaść za chwilę w nadczynność. Ja bym brała 150x3 i 4x125 wtedy powinna ładnie się unormować w okolicach 1.
    Dziękuję za pomoc ❤️

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ