X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    No dobra, to teraz ja wpadłam w panikę lekką. Moja beta 2 dni temu wynosiła 18130,05 a dzisiaj 24118,33. Dwudniowy przyrost 33%. Któraś z Was ma jakieś doświadczenie w kwestii przyrostów tak wysokiej bety? Bo że już się nie podwaja w 48h to wiem, ale czy mimo to mój przyrost nie jest zbyt niski? Jest w ogóle sens badać tak wysoką betę w kwestii przyrostów?
    Takie bety to się mogą podwajac co 4 dni. Wg mnie nie ma sensu badać bety na takim poziomie tylko zrobić usg. Nie denerwuj się! Umów usg ;)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w piątek na szczęście. Ale co jestem zesrana to jestem :/

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    No dobra, to teraz ja wpadłam w panikę lekką. Moja beta 2 dni temu wynosiła 18130,05 a dzisiaj 24118,33. Dwudniowy przyrost 33%. Któraś z Was ma jakieś doświadczenie w kwestii przyrostów tak wysokiej bety? Bo że już się nie podwaja w 48h to wiem, ale czy mimo to mój przyrost nie jest zbyt niski? Jest w ogóle sens badać tak wysoką betę w kwestii przyrostów?

Nie badaj juz bety to bez sensu. Ja ostatnią miałam ok 5 tyś i dałam spokój. Przy takich wartościach to tylko usg prawdę Ci powie ;-)

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    dziewczyny więcej spokoju . Ja na poczatku tez bardzo sie denerwowałam chcialam co chwile latac do gina na usg . Pamietajcie ze stres nie sprzyja ciązy jak robienie co chwile usg dajcie maluszkowi sie rozwijac . Nasze mamy kiedys przechodzily ciaze bez zadnych usg , badan prenatalnych , polowkowych , nikt im nie orbil badan na to czy przeszly toxo albo czy maja cukrzyce ciazowa i porodzily nas zdrowych ludzi wiec laski troche wiecej optymizmu :) nosimy pod sercem drugie zycie trzeba tym sie cieszyc a nie stresowac i martwic co chwile :)

wcale nie chciałam żadnego usg do 12 tc, ale nie mam wyjścia. Po 3 cp byłabym idiotką nie robiąc...
    I wcale mnie usg nie uspakaja. Mam 2 tygodnie na zapomnienie jaki to stres. :/

Casjopea wrote:

wyluzuzj. Ja miałam wczoraj 16000. Lekarz kazał zrobić jutro i powiedział, ze jak do 21tys dobije to i tak dobrze. Ważne, że rośnie. On się zestrachał, ze nie ma serca i dlatego każe zrobić. Ja bym nie robiła na tym etapie.

W ogóle mam kryzys. POczekam na jutrzejszą betę i ten cholerny progesteron (alab sobie w kulki leci! napisał, że 5 dni czas oczekiwania!) i robię przerwę od myslenia o ciąży i forum.
    Bo na razie myślę, że moje wszystkie choroby mi zabiją dziecko prędzej czy później. Błogosławiona ignorancja...

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, dzięki :)
    Sung wrote:
    W ogóle mam kryzys. POczekam na jutrzejszą betę i ten cholerny progesteron (alab sobie w kulki leci! napisał, że 5 dni czas oczekiwania!) i robię przerwę od myslenia o ciąży i forum.
    Bo na razie myślę, że moje wszystkie choroby mi zabiją dziecko prędzej czy później. Błogosławiona ignorancja...
    Daj spokój. A przerwy od myślenia o ciąży i tak nie zrobisz ;) Trzymam kciuki za Ciebie, jestem pewna, że będzie dobrze tym razem.

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą przy takiej becie to już chyba będzie co oglądać pojutrze? O ile oczywiście jest wszystko ok.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Swoją drogą przy takiej becie to już chyba będzie co oglądać pojutrze? O ile oczywiście jest wszystko ok.
    Będzie :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ines. Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:

Będzie serducho nie martw się :) na tym etapie badanie bety nie ma już sensu. Przyrosty zwalniają, a potem beta stabilizuje aż znowu spada :P

Biegającą_mama, mikaja lubią tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana tak narzekalam na brak mdłości no i się doigralam pobudka po 5 rano i takie samopoczucie że masakra. Dobrze ze mąż rano wstaje to wodę mi przyniósł, chyba dzisiaj mam dzień leżenia bo tak źle to nirpamietam kiedy się czułam.

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no tak czytam i czytam a nie było mnie tylko tu jeden dzień. Ja mam wizyte 5.12 bo gin wcześniej nie chce to będzie ok 8tyg, martwię się czy wszystko jest ok moje pierwsze a mam juz swoje lata, niby nic mi nie jest poza silnymi bolami w podbrzuszu jakbym miala dostać @ utrzymuje sie ten bol caly dzien, raz zakluje bardziej. I wieczorem zgaga.. . Moze nerwy boje się że jesli jest fasolka to jej nie pomagam, nie mogę cisnienia ustabilizowac poza tym w poniedziałek dostalam papiery ze sadu koscielnego ze nie daja mi uniewaznienia (staralam sie o nie 3 lata) moze nie tyle zalezy mi na powrocie do kosciola co zyjemy w malej wiosce i każdy o kazdym wszystko mowi i wie lepiej, moj obecny partner chce tylko cywilke choc wydaje mi sie ze bardzo mu zalezy na koscielnym gdyz pochodzi z bardzo wierzacej rodziny

• mikaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka a możesz się odwołać, czy coś?

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka a niemozesz odwołać się od decyzji? Może znajdź jeszcze mocniejsze arugemnty na to aby uniewaznic ślub kościelny. Co do ciąży to spokojnie tyle wytrzymałas to już te kilka dni wytrzymasz ja też mam swoja pierwsza dopiero 10grudnia i to będzie skończony 8tc także spokojnie oddychaj napewno będzie wszystko dobrze z fasolka♥️♥️

Violka86 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    1usa20mm80mnr9u9.png
    16.02-21.02
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po wizycie dzisiaj. Plamienie jest, ale z pyzą wszystko w porządku <3 jest tydzień młodsza, więc Ines proszę zmień mnie na 11 lipca :* taki mamy oficjalny termin porodu :) jestem obecnie 8 tydzień 1 dzień :) ależ mi ulżyło.... :)

Kamsza, Alrauna1987, ines., Sung, Casjopea lubią tę wiadomość

2Rp2p1.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe90 super wieści :* a lekarz wie skąd te plamienia u ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:12

Ewe90 lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    1usa20mm80mnr9u9.png
    16.02-21.02
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza niestety nie.. :/ muszę się oszczędzać i brać duphaston 2x1. Ciężko stwierdzić dlaczego tak się dzieje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 10:14

2Rp2p1.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe90 dobrze, że wieści dobre. To jest to, że czasem nie da się określić skąd plamienia, a wkurzające to jest. Trzymam kciuki, zeby było dobrze :)

Ewe90 lubi tę wiadomość

• PannaEvans Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U mnie przykry początek dnia. Jedna z dziewczyn z wątku młodych staraczek poddaje moja ciąże w wątpliwość przez moje prywatne poglądy (jestem pro choice), które zna z Fb.
    I tak mi sie smutno zrobiło. Zdjęcia z brzuchem im nie wstawię bo go jeszcze nie mam, test wiadomo ze mogłam wziąć od kogoś.
    Myslalam ze jak ktos tu jest to po prostu wierzymy ze jest w ciazy.
    Równie dobrze, jedna z nas mogłaby byc facetem, ktory udaje ale nie sprawdzamy każdej z dziewczyn.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Hej dziewczyny.
    U mnie przykry początek dnia. Jedna z dziewczyn z wątku młodych staraczek poddaje moja ciąże w wątpliwość przez moje prywatne poglądy (jestem pro choice), które zna z Fb.
    I tak mi sie smutno zrobiło. Zdjęcia z brzuchem im nie wstawię bo go jeszcze nie mam, test wiadomo ze mogłam wziąć od kogoś.
    Równie dobrze, jedna z nas mogłaby byc facetem, ktory udaje ale nie sprawdzamy każdej z dziewczyn.

Eeeee oO
    Olałabym.

• ines. Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe90 wrote:
    Hej, my już po wizycie dzisiaj. Plamienie jest, ale z pyzą wszystko w porządku <3 jest tydzień młodsza, więc Ines proszę zmień mnie na 11 lipca :* taki mamy oficjalny termin porodu :) jestem obecnie 8 tydzień 1 dzień :) ależ mi ulżyło.... :)

Ewe gratuluję wizyty :* termin już zmienię

Violka nie martw się! na pewno wszystko jest w porzadku, 8my tydzien to dobry czas na pierwszą wizytę,a do 5go grudnia juz bliziutko. miałas prawnika który pomagał Ci z rozwodem?

PannaEvans wrote:
    Hej dziewczyny.

nie bardzo rozumiem problem, co Cię obchodzi czy jakaś laska z internetu wierzy w Twoją ciąże czy nie? olać.

Ewe90 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie olewam. Ale szkoda jak nastawia cały wątek przeciwko mnie. Bo sie dobrze dogadywałam z laskami, sa w moim wieku wiec mamy inny rodzaj kontaktu niz tutaj.
    Serio skoro czasem napisze gowniak lub kaszojad, albo ze jestem za usuwaniem niechcianych ciąż to juz ma znaczyć ze sama nie moge byc? Na mojego chrześniaka tez tak mowię, nie znaczy ze go nie kocham.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ