X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    W ogóle czuję się rozczarowana bo nie wiem czemu, ale liczyłam, że moja ginekolog będzie przy moim porodzie a ona sobie idzie na urlop ☹️ czasami w tej ciąży zachowuje się jak rozkapryszone dziecko...
    ha ha ha... wybrałam lekarza do prowadzenia ciąży takiego, który pracuje w szpitalu w którym chce rodzić - nie liczyłam że będzie przy porodzie - (nie stać mnie :D )ale że gdzieś tam w ciągu tego pobytu się pojawi ... poszedł na urlop wraca chyba 10.07 także już mam nadzieję po moim porodzie :D jesteśmy chyba bardziej naiwne niż o sobie na codzien myślimy :D

ja biore się własnie za plan porodu ! oh ah !

Sylka135 lubi tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakiś ze szkolu rodzenia czy internetu?

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka135 wrote:
    A masz jakiś ze szkolu rodzenia czy internetu?
    Mam ze szkoły rodzenia gotowca tak naprawdę tylko musze pod siebie przerobić plus napisać informacje na oddział noworodkowy.

relgupjy0emg7fv2.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Nie nadrobię Was bo nie mam kiedy, z mała ciagle się przytulamy i śpimy razem, tak nam zaleciła neonatolog. Jesteśmy pod cudowna opieka, obie dobrze się czujemy poza tym, ze mnie ciągnie rana. Ja mogłam wczoraj wyjść, mała teoretycznie tez mogła ale nasza neonatolog doradziła (jeszcze w poniedziałek), żebyśmy zostały jak nam zaproponują wyjście bo mała ma wysoka bilirubine i bardzo dużo bardzo szybko spadła z wagi - w pierwszej dobie 200g na 2700 całości.
    Wczoraj przy ważeniu spadek był tylko o kolejne 10 gram a bilirubina nie wykroczyła poza normę wiec prawdopodobnie dzisiaj wyjdziemy. Akurat nasza dr ma dyżur wiec na pewno doradzi.
    Mówię nasza bo to przyjaciółka teściowej, o której wspominałam. Dba o nas, ze czuje się jak Beyonce na wynajętym oddziale ;)
    Jedzenie jest na prawdę dobre, już wczoraj miałam zwykła dietę (wcześniej płynna), tatusiowie są na salach do 22 mniej więcej, nasz ucieka wcześniej bo nie bardzo jest w stanie pracować i nie przeszkadzać (spedytor, ciagle na telefonie) wiec rano i wieczorem pracuje a od 11 do 17-18 jest z nami. Nic wystarczy, sama sobie radzę z mała, a jego obecność wykorzystuje na prysznic, sen, jedzenie i uczenie go noszenia czy przewijania, radzi sobie super i ani trochę się nie boje jak ja nosi czy odkłada (Xgirl chyba się o to martwiła). Ja od początku nie bałam się nosić, bez problemu ja sobie przekldam, polozna i lekarz mnie pochwalili, ze sobie tak radzę noc większość mam przy pierwszym dziecku jest aż zbyt ostrożna.
    Czy ktoś się rozwiązał jak mnie nie było?

Casjopea lubi tę wiadomość

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • anngelikamarta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee tam nic strasznego te kąpanie :D mały nie zaplakal i się cieszył podobało mu się ❤️

PannaEvans to super że będziecie w domku, teraz to już z górki poleci :D

A tą tarke muszę przetestować :D

Kamsza, Sylka135, Drobinka91, LidziA89, Czarna_kawa, Casjopea lubią tę wiadomość

3jvzi09ky700q2oc.png

12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗❤️
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelikamarta, cieszę się że kąpiel tak bezproblemowo poszła 🙂

W życiu bym nie zapłaciła tych 400zl jakby mnie tak potraktowali! Masakra!

anngelikamarta lubi tę wiadomość

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka jak się czujesz?

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by mnie walec przejechał i poprawiło stado słoni. Ale przynajmniej w końcu się doczekałam pomalowania ścian w nowym pokoju dzisci, dzisiaj montaż listew i przenoszenie mebli.
    Dała Ci się Ala wyspać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 07:14

Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynpi pierwszej nocy razem..mały ssak jest fakantykiem cyca,cyckał od 11 do 6 rano,posplalam moze z 2 godziny na raty,cyce jeszcze pustawe ale mały nie jest jakos specjalnie zły. Wczoraj dosyal tylko 2x po 15 ml mleka do oznaczenia cukru wiec chyba cos mi tam leci.
    Teraz z cyklu dobre rady babci Gieni:topy do karmienia na ramiączkach z h&m,bajka,ja chodze w spodenkach i topie i jest grejt.
    Wkladki tylko canpol babies,bella to dno. Majtki nosze zwykle bawelniane,najlepiej.
    Kolejna rada to nie kladźcie paczki z herbatka na laktacje blisko siebie w nocy bo nie zaśniecie od tego smrodu🤣
    Mi juz dzisiaj lepiej,chodze tylko lekko chwiejnie ale juz nie ma takiej tragedii. Chyba zaczynam czuc w końcu radość a nie strach.

Kamsza, Aska1994, Sylka135, Eluska, kinga27.30, Drobinka91, LidziA89, anngelikamarta, AgaSY, Emma_, Danio, Czarna_kawa, Casjopea lubią tę wiadomość

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to świetne wiadomości! A jak ze Staszka taki cycek, to zaraz będziesz mieć dosłownie morze mleka 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze chociaz karmienie sie uda z tych moich planów. Ale wiecie co? Teraz juz sobie przypomialam jak NIE śpi sie majac noworodka😂W nocy juz nawet zerwałam sie z łóżka bo nie wiedzialam co z nim zrobiłam🤣
    Tu jest fajnie bo kazde dziecko ma detektor i mozna "spać spokojnie"

• Aska1994 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu to spanie jest takie no... nie bardzo 😛

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż dobrze ze mezus się wziął za robotę. Co oni tacy opieszaki się robia po narodzinach dziecka? Ja niestety się nie wyspałam. Alicje wczoraj pieklo w tylek łóżeczko więc spala ze mną. Niestety nie przepadam za wspólnym spaniem. Jak tylko zdążyłam usunąć to obudziła mnie spadajac z łóżka i już miałam po śnie 😉 uroki macierzyństwa... Karola super,ze Stasia taki ssak 😃

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rozpoczynamy dwupakowy nowy dzień 😁
    Zaczynam sobie myśleć że to już tak mało czasu w dwupaku, że aż żal mi się robi 😂 ale tylko z jednej strony. Uwielbiam rano jak mnie myzia w brzuchu tak ocigale 😁 w ciągu dnia już te ruchy takie inne a rano takie przebudzajace 😍
    Dziewczyny potrzebuje kupić cos przyjaciółce na urodziny, coś nie banalnego ale też nie za miliony. Macie jakieś pomysły? Może kiedyś dostalyscie coś takiego? Muszę to ogarnąć przed porodem 😂
    Angelikamarta jak spróbujesz zostanie z Tobą na zawsze. Też nie do końca wierzyłam! Teraz kupuje każdej koleżance wszystkie chwala to cudo 😁
    Karola super, super teraz będzie już tylko lepiej😍
    PannaEvans no tak tracą noworodki na wadze zaraz przybierze - daj znać po wizycie 😁

My wstajemy, kawka i zakupy. Dziś robię udka z piekarnika, młode ziemniaki i fasolka szparagowa 😁 i to na dwa dni bo jutro leżę jak w Boże Cialo się powinno robić 😂 😁
    Jeszcze w szkole rodzenia mamy dziś spotkanie tatusiowie z noworodka 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 07:50

relgupjy0emg7fv2.png
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wiem, ze ogólnie tracą ale mi powiedziano, ze za dużo stracila. To znaczy inny lekarz mówił, ze mozemy iść ale z taka waga i bilirubina to mozemy zostać. A nasza dr powiedziała, żeby zostać bo jakby coś to z domu ona trafi na noworodkowy i nie będziemy razem, a ona to taki tulis, ze nie wiem jak by to zniosła.
    Mnie ta jedna sobą nie zbawila, nawet na rękę bo w domu mam schody, a tutaj tylko spacer po oddziale na jednym pietrze po pampersy, mleko itp. No i mam ciągła opiekę i pomoc.
    Ogólnie to mogłam wziąć o polowe mniejsza torbę. Bo wzięłam niepotrzebnie: pampersy, podkłady na lozko i dla mnie, tetrę i flanele, ręcznik papierowy, ubranka, wkładki laktacyjne.. A właśnie te rzeczy zabieraja najwiecej miejsca w sumie.
    Na szczęście nic nie otwierałam, wszystko dla małej było spakowane w woreczki strunowe wiec nie muszę się martwić o bakterie.

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaEvans wrote:
    Sylwia wiem, ze ogólnie tracą ale mi powiedziano, ze za dużo stracila. To znaczy inny lekarz mówił, ze mozemy iść ale z taka waga i bilirubina to mozemy zostać. A nasza dr powiedziała, żeby zostać bo jakby coś to z domu ona trafi na noworodkowy i nie będziemy razem, a ona to taki tulis, ze nie wiem jak by to zniosła.
    Mnie ta jedna sobą nie zbawila, nawet na rękę bo w domu mam schody, a tutaj tylko spacer po oddziale na jednym pietrze po pampersy, mleko itp. No i mam ciągła opiekę i pomoc.
    Ogólnie to mogłam wziąć o polowe mniejsza torbę. Bo wzięłam niepotrzebnie: pampersy, podkłady na lozko i dla mnie, tetrę i flanele, ręcznik papierowy, ubranka, wkładki laktacyjne.. A właśnie te rzeczy zabieraja najwiecej miejsca w sumie.
    Na szczęście nic nie otwierałam, wszystko dla małej było spakowane w woreczki strunowe wiec nie muszę się martwić o bakterie.
    Wiadomo że lepiej być pod kontrolą 😁 zawsze dzień czy dwa to dużo, dojdziesz do siebie, czujesz się bezpieczniej i jesteście razem 😍 nam w szkole rodzenia mówią że do 10% może stracić noworodek na wadze i szybko nadrobi 😁 martwić się nie ma o co 😁

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie uslyszalam ze ja musze zostac do piatku a maly moglby juz byc do wypisu 🙄czekam.na jakies badanie krwi, jakis doklady czynnik zapalny

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie zostaje ze mna

Casjopea lubi tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam odwrotnie :D Ja sie tam ciesze jak lekarze chca mnie dluzej poobserwowac. Jasne, nie przepadam za szpitalami ale lepiej zostac dluzej niz wyjsc i cos mialoby sie stac.

Co to ta bilirubina? Bo ciagle o tym czytam, ze podwyzszona u dziecka.

Sylwia ja nie pomogejesli chodzi o prezenty bo nie znosze ich kupowac… jak ktos ma urodziny czy cos to zapraszam do restauracji hahaha :D

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cesarka znowu snila.. wczoraj wieczorem troche o niej myslalam.. chyba zaczynam sie pomalu stresowac.. w ogole upaly w przyszym tyg beda po 36st ja pierd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2019, 09:01

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ