Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlisia wrote:Byłaś że względu na mthfr c6777t homo, PAI-1 homo ? Możesz napisać coś więcej - co mówił ? Też mam PAI-1 homo
Mówiła, że jest załamana/wkurzona rozdawnictwem heparyny bez wskazań. ja żadnych wskazań nie mam. Że ona jest na bieżąco z badaniami i ostatnie pokazują, że pai przeszkadza w implantacji, ale nie powoduje poronień. -
nick nieaktualny
-
Jeeeezuuuu to czekanie jest tak stresujace a tu jeszcze Ci sie przedluza bo wyniki zgubili.. oby szybko sie znalazly.
Co do glukozy to Ci nie pomoge bo nie mam zielonego pojecia
W ogole glukoza zawsze rosnie w ciazy? 3 mies temu mialam 91 i sie zastanawiam jak to teraz wyglada. -
nick nieaktualnyBylam na izbe przyjęć i na szczęście wszystko jest w porządku serduszko bije lekarz powiedział, że mam się oszczędzać bo to najwyraźniej było ostrzeżenie. Tylko jak się oszczędzać przy raczkujacym dziecju? No ale najważniejsze że wszystko jest dobrze
Hiszpaneczka, ines., Ewe90, Casjopea lubią tę wiadomość
-
Sung wrote:glukoza 94, norma dla ciężarnych 92. To moja normalna glukoza na czczo. Czyli mam cukrzycę ciężarnych już??
prog 28. Beta im zginęła. -
Uff dobrze! I fajnie, ze poszlas na izbe, prtzynajmniej sie uspokoilas. No ale rzeczyywiscie jak tu sie oszczedzac przy malym dziecku.. Moze ktos z rodziny moze Ci pomoc albo jakas dobra kolezanka? Nie wiem..
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:A bierzesz metę? U mnie glukoza 98 na metforminie i mam stwierdzoną cukrzyce. U Ciebie jeśli nie bierzesz metforminy ginekolog powinien zlecić szybciej krzywa.
Nie, nic nie biorę.
Ktoś dziś napisał mi, ze przed 12tc nie powinno się robić...
Czy sama na czczo nie wystarczy jako potwierdzenie?
Ciebie prowadzi diabetolog czy endokrynolog? Musze do kogoś iść... -
Sung wrote:glukoza 94, norma dla ciężarnych 92. To moja normalna glukoza na czczo. Czyli mam cukrzycę ciężarnych już??
prog 28. Beta im zginęła.
Norma dla ciezarnej na czczo ponizej 90 z tego co mi mowia. Ja nestem na bieżąco z diabetologiem. Powiedziala ze ma byc ponizej 90 nie ma dyskusji!!!! Ani odrobinę wyzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 18:50
-
xgirl wrote:W ogole czemu ta glukoza jest taka wazna? W ulotkach od ginki jest napisane, ze ten test z glukoza robi sie w 5,6 miesiacu.. czemu tak pozno? Czy piszecie o czyms innym?
Cukrzyca jest bardzo wazna w ciazy poniewaz jej nadmiar moze uposledzic rozwoj dziecka. Dlatego tak bardzo tego pilnują. -
Sylka135 wrote:Bylam na izbe przyjęć i na szczęście wszystko jest w porządku serduszko bije lekarz powiedział, że mam się oszczędzać bo to najwyraźniej było ostrzeżenie. Tylko jak się oszczędzać przy raczkujacym dziecju? No ale najważniejsze że wszystko jest dobrze
Super wiadomosc wypoczywaj i sie postraj nie stresowac -
Sung wrote:Nie, nic nie biorę.
Ktoś dziś napisał mi, ze przed 12tc nie powinno się robić...
Czy sama na czczo nie wystarczy jako potwierdzenie?
Ciebie prowadzi diabetolog czy endokrynolog? Musze do kogoś iść...
Do stwierdzenia czy masz cukrzycę niezbedna jest krzywa cukrowa czyli 3 pobrania krwi: na czczo. 1godzine po wypiciu glukozy i 2 godziny po wypiciu glukozy -
O Boze te wszystkie testy i badania doprowadzaja mnie do szalu..
Jak mozna obnizyc glukoze bez lekow? Jesli przed ciaza mialam 91 to watpie zebym teraz miala mniej..
Wystarczy jesc mniej slodkiego? Czy jeszcze cos? -
Na początku ciąży bada się glukozę naczczo, z krwi razem z wszystkimi podstawowymi badaniami. jeśli wszystko jest ok to dopiero gdzieś w połowie test obciążenia glukoza czyli tzw krzywa.
Myśle Sung, ze dla pewności zleca Ci krzywą już teraz, najpewniej zrobi to gin, nie musisz nigdzie indziej chodzic.
Xgirl nie zawsze rośnie, mi np spadła poniżej normy.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Xgirl nie zawsze rośnie, mi np spadła poniżej normy.
-
xgirl wrote:O Boze te wszystkie testy i badania doprowadzaja mnie do szalu..
Jak mozna obnizyc glukoze bez lekow? Jesli przed ciaza mialam 91 to watpie zebym teraz miala mniej..
Wystarczy jesc mniej slodkiego? Czy jeszcze cos?
Duuuuzo warzyw. Do kazdego posilku jedz warzywa. Jajka tez wskazane. Ja mialam problem z cukrem na sniadanie teraz jem codziennie jajko na sniadnie + kanapka i cukier idealny. Na smiadanie unikac nabialu.