Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjo, też trochę zazdroszczę, u nas ten etap niestety minął. Chociaż Cypka łatwiej trzymać w zasięgu wzroku. I jak zawołam, to zwykle przyjdzie. Zwykle, bo już raz jak był z tatusiem na zakupach, to tatuś go musiał odbierać ze sklepowej dyżurki 😋 w ogóle Cypiś to cygańskie dziecko, z każdym pójdzie. A jakby ktoś próbował Monikę wziąć, to narobiłaby takiego rabanu, że cała wieś by słyszała 😂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Casjopea wrote:Oj ona i tak chodzi zawsze spać o 19. To jest naprawdę zajebiste. W ogóle rytm dobowy u dzieci jest mega ważny moim zdaniem..
Jest, jest - mój jak mu się rutynę dzienna zaburzy, to masakra. Tzn teraz mamy rozróżnienie, bo jak ma drzemkę w ciągu dnia to idzie spać o 22 gdzieś, a jak nie ma to o 20:30-21. Ale już 'duży' chłopak i coraz lepiej reaguje na jakieś odstępstwa
Jednak kolejność musi być zachowana - ubieranie się, rozbieranie, kąpiel - no dosłownie musi być po koleiBabcia ostatnio chciała najpierw ubrać bluzkę i był raban, bo przecież majtki i spodnie najpierw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2019, 21:34
Casjopea, 33Sylwia lubią tę wiadomość
-
Czarna_kawa wrote:Casjopea, masz świetną córę! Super się czyta ile już potrafi 👍
Teraz w ogóle ma etap, że słucha co się do niej mówi i jak mnie ciągnie za włosy i mówię puść, to puszcza, jak otwiera szafkę i mówię, żeby zamknęła, to zamyka.
Swoją drogą to jest niesamowite, jak bardzo kocha się swoje dzieci ❤️Sylka135, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
xgirl wrote:Mnie ta milosc fascynuje i jednoczesnie przeraza😲
Casjo chodzi o wydobyciny czy 1tyg?😆xgirl, mikka86 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny jesteśmy razem. Mała urodzona 21.06.19 waga 2490g przez cc odezwę się jak dojdę do siebie. Trzymajcie się
xgirl, Casjopea, Emma_, Lady_Dior, Alrauna1987, Sylka135, Czarna_kawa, Drobinka91, Adria, 33Sylwia, Kajtolo, Alisia, LidziA89, mikka86, KasiaLukasia, Aska1994, AgaSY, mikaja, Danio, Eluska, anngelikamarta, Messy92 lubią tę wiadomość
-
Kamsza wrote:Hej dziewczyny jesteśmy razem. Mała urodzona 21.06.19 waga 2490g przez cc odezwę się jak dojdę do siebie. Trzymajcie się
Czekamy na foto! ❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyKamsza gratulacje!
Jak sie zbierzesz do kupy to opowiadaj!
Cajso jak tak piszesz o corce to mi soe prypomina jak bardzo rodzic jest dumny z kolejnych umiejetnosci dziecka. Ja pamietam jak z Młoda pierwszy raz jechalam do miasta autobusem "na nogach",miala plecaczek i szła taka dumna❤ baaardzo hej sie podobalo,szla taka "ważna" przodem i prowadzila na przystanekCasjopea lubi tę wiadomość
-
Kamsza gratuluję narodzin córeczki
Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.Zdrówka dla Was :*
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa/gratulacjeTrochę ciężko mi regularnie czytać ale wiadomo-zycie obrócona o 180st i jeszcze przyzwyczajam się do nowego domu.Malutka pierwszą noc dała nam popalić-prawie całą noc przepłakała a ja nie wiedziałam za bardzo czemu.Pewnie uratowałby nas cycek ale nie potrafi go łapać niestety.Juz myślałam, że mała ma problem z odruchem ssania ale kupiłam wczoraj smoczek i ssie go nawet ładnie- co sprawiło,że się poryczałam.Dziś pięknie śpi całą noc i patrząc na ten skarb,znów się poryczałam,że nie łapie mojej piersi
Walczę z laktatorem, by pobudzić laktację ale póki co udało mi się zaledwie ujrzeć siarę w jednej piersi.Będę próbować kpi ale mm chyba teraz będzie konieczne, zanim laktacja nie rozusza się.Zobaczymy co dziś pani z opieki poporodowej powie ale nie wygląda to dobrze
...
W krótce Wy urodzicie i życzę byście się nie musiały stresować,by kp.wygladało u Was tak jak u mojej koleżanki-od początku bezproblemowo.
Tatuś zdążył na łożysko haha-spóźnił się jakie 10-15 min.i przyznam,że bardzo to przeżył,no ale cóż zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 05:56
-
Kamsza, mamusiu dochodz do siebie i gratuluję coruni❤️💪
Mikaja, o dziwo Mira ma etap, że lula i karmi wszystkie maskotki aż sama jestem w szoku. Wie, że tak się robi z dzidziusiami,bo widziała w bajce, ale przecież to za małe bejbe, żeby się orientowala, że za chwilę będzie siostra. Snujemy jednak teorie, że maluchy maja dodatkowy zmysł i obie się z siostrą jednak porozumialy na innym poziomie podświadomości🤣🤣🤣 mamy zamiar Mirze kupić taką lale z buteleczka, żeby ona też mogła papugowac opiekę nad niunia, może to trochę ułatwi adaptacje.
Lady dior, spokojnie, dopiero się siebie uczucie, może spróbuj kapturki na brodawki jak ciężko że złapaniem piersi albo wyciąga brodawki strzykawką. Może mała ma silny odruch ssania tak jak moja Mira i bez smoka też tak płakała bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2019, 07:08
Sylka135 lubi tę wiadomość
-
Witam i gratki dla mam nowych dzieciaczków 😍😍😍
Ja dzisiaj mam 7 rocznicę ślubu jak ten czas leci...xgirl, Alrauna1987, Sylka135 lubią tę wiadomość
-
Kamsza gratuluję!