Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga27.30 wrote:Ostatnio Julce rzadko zakladałam koszlę, jakoś tak podświadomie chyba chciałam przez chwilę poczuć radość z takiej zwykłej opieki nad dzieckiem. Dzisiaj rano wzięłam ją koło 5 do naszego łóżka, żeby szybciej zasnęła 😈, obudziła się po 6, pobawiłyśmy się z godzinkę, po czym położyłam ją na brzuchu. Po chwili patrzę a ona szykuje się do obrotu i jej się to udało przez lewe ramię 🏆 położyłam jeszcze raz i fiknęła znowu. Po pierwsze duma, po drugie panika. Od dzisiaj koszla będzie znowu z nami codziennie 😔
Szpital już za 3 i pół tygodnia. 😥
Kinga będzie dobrze. Juz się nie mogę doczekać, aż będziecie po tym dziadostwie. Im szybciej tym lepiej, takie czekanie jest chyba najgorsze. Będziemy z Wami wirtualnie w każdym momencie. Za dwa miechy bedziecie juz w domu nie?kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Lady_Dior wrote:33Sylwia o rany🤦🏼♀️ to też trzeba mieć talent,by tak grać 🙄
KasiaLukasia kurde spodziewałam się innej odpowiedzi😜 już myślałam,że będę mogła wrócić do nałogu😜
-
My też nie zmieniamy pieluchy w nocy, bo i bez tego mam dużo pobudek, a jakbym chciała zmienić to koniec spania. Ostatnio 2 noce pod rząd przeciekł pampers i trzeba było przebierać 🙄
Sylwia, no słaba akcja..
Też strasznie nienawidzę sztucznych ludzi, wyczuwam ich na kilometr. Sama nie potrafię kłamać i udawać, że coś jest fajne jak nie jest, od razu po mnie to widać. W pewnym sensie podziwiam takich ludzi, jak perfekcyjnie potrafią kłamać i mówić/pokazać co ludzie chcą usłyszeć/zobaczyć, ze mnie można czytać jak z otwartej księgi.
Wydaje mi się, że nasze teściowe są do siebie podobne.. moja to też trochę taka bajkopisarka.
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Sylka135 wrote:Drobinka dobrze że zareagowalas. Powiem szczerze że mnie trochę stresuje pielęgnacja penisa Wiktora bo nie chciałabym mu czegoś zaniedbać. Dobrze że na szczepieniu pani doktor kontroluje ta jego męskość 😉
No niby taka prosta pielęgnacja, a jednak nie do końca. A Ty Wiktorowi ściągasz przy myciu do końca napletek? Tzn tyle ile się da? Czy tylko tak trochę?
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
33Sylwia wrote:Wasze dzieci śpią np od 20 do 6 w jednym pampersie??
Tak, mój od 18/19 do 5/6, chyba że wczesiej się przeleje i się obudzi 😁🙈
(Jak to strasznie się czyta, matka na medal 🤦♀️😅)
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
-
KasiaLukasia wrote:Ale dzielna i sprawna! Moja bez koszli, a obraca się tylko jak widzi cycka. Bez cycka nie ma mowy
Kinga będzie dobrze. Juz się nie mogę doczekać, aż będziecie po tym dziadostwie. Im szybciej tym lepiej, takie czekanie jest chyba najgorsze. Będziemy z Wami wirtualnie w każdym momencie. Za dwa miechy bedziecie juz w domu nie?
No sama się zdziwiłam bo nie ćwiczyła obrotów. Nagle ręką pod brodę, zupka na bok i hyc 😱 A szczerze to myślałam że tak sobie ułożyła rękę bo się zmęczyła 😂
Tak, w połowie stycznia będziemy w domu... dzisiaj się zastanawiałam; czy są np jakieś leki ziołowe uspokajające, które przenikałyby do mleka (bez zagrożenia dla dziecka). Bo jeżeli mają ją faszerować jakimiś uspakajającymi, to chyba jednak lepiej żeby dostała je ode mnie 🤔 A i mi by się przydało... muszę pogadać o tym z lekarzem.
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Apropos spania jeszcze to moja juz spi w spiworku na 90. Bo lubi kopac w nocy i mniejsze ją krepuja. Zwykle spi w pieluszce i bodziaku na dlugi rekaw ale od czasu do czasu ubieram jej spodenki z pizamy i skarpetki. Zawsze jak rozpinam nad ranem spiworek i ja zabieram do lozka to jest juz rozebrana do pieluchy. Nie wiem jak ona to robi
-
Ja byłam wielka przeciwniczką kolderek dla niemowlaka. Ale jak założyłam kilka razy Julce śpiworek to jakoś wydawało mi się że jest jej nie wygodnie... te szelki tak odstawały, mimo tego że rozmiar był prawidłowy. No ale Julia nie ma szyi 😂 A na tych wąskich ramionach się nie utrzymywały. No i przeszłam na kołderkę. Początkowo taką malutką, ale jak zaczęła wierzgać nogami i raz nakryła ją sobie pod nos, to kupiłam większą, taką którą u dołu łóżka wciskam między materac a szczebelki i choćby ciągnęła, nie naciagnie jej sobie na twarz.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
33Sylwia, kiedyś czytałam o tym sklejaniu się warg. Przerażało mnie to... czytałam, że głównym powodem było używanie mocno chemicznych kosmetyków i chusteczek nawilżanych. Dlatego jak muszę używać chusteczek to mam wodne z Rossmanna. Pieluch perfumowanych też nie kupuję. Ale tak, Julka dość często od 19 do 6/7 jest w jednym pampku. W sumie to dopiero od jakiegoś miesiąca przestałam ja przebierać w nocy, bo wcześniej nie przebranie skutkowało zaczerwienionym tyłeczkiem.
2014.06. - start
KasiaLukasia, leć do faceta 😁
2014.06. - start
E to ja jestem pierd...ta na punkcie tych pieluch 😂😂😂😂 koniec. Ja po 4 h się zastanawiam jak mu tam mokro, może zimno itd... 😂
Teściowej można mi gratulować 😂 ale wiecie co mimo wszystko lubię ją, odwalila dziś teatrzyk jutro do niej zadzwonię i zapytam co to za zmiana i czy na długo a może na zawsze 😂