X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Adria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Nie żartuj.To ja jestem najstarsza!!!
    Rocznik 77,coś jeszcze powiesz?
    Uff jak miło od razu lepiwj jest starsza baba ode mnie .ja rocznik 78 wiec ino rok kochana ino rok to jak nic wiec jestesmy dwie babcie .resztq niech sie rozmnaza 🤪😉

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kpi ile dziś ściągłyście na ostatniej sesji? Ja 190ml o 19.20 Kurde kiedyś ściągałam po 250srednio a teraz rzadko się zdarza ponad 200 i niepokoi mnie to.

Niebieska Gwiazda jak często robisz pp❓ Jak tam cycek❓Był to zastój ❓

KasiaLukasia chciałam dziś wyjść z prośbą, żeby któraś choć napisała ile nowych koleżanek mamy i imiona, bo mój mózg nadal zgabczony a Ty zrobiłaś arcydzieło 😁 Poprawiłaś mi niesamowicie humor hihi 😁. Normalnie kocham Cię 😁

Mi przyszedł właśnie konektor i membrany do medeli swing maxi-zobaczymy czy serwis ma rację i tu leży problem. Mam nadzieję, że tak bo 40€mnie kawałek plastiku kosztował 😠

Mała mi podczas odciągania tak mocno płakała-wzięłam latareczkę i trochę na siłę zobaczyłam do buzi na te dziąsła. Tak jakbym widziała 2kreski w miejscu jedynek ale były tak małe, że potrzebuję się jeszcze raz upewnić.Kiedy ząbek jest już dobrze widoczny od momentu, gdy pojawiają się kreski ❓

Casjo śliczna jesteś i widać jak sobie radzisz z dwójką szkrabów a Mikołaj jaki elegancik 😁

Aaaa sudoku 😁😜😁 my ze starym też - wciągnął mnie normalnie😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 20:46

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Adria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja robie dla siebie...
    Jestem nalogowym zakupoholikiem uwiwlbiam przepierdalac kase na dzieci.
    Uwiwlbiam je fajnie ubierac i kupowac im fajne zabawki.nie dosc ze przepierdalam forse z krus i mateusza to jeszcze przepierdalam kase meża .
    😂😂😛😛

W wolnych chwilach szyje laski juz widzialy co teraz czekam na materiały moze jutro dojda jak dojda puszcze wam fote .
    Pewnie mnie qtedy niewielw bedzie na forum...bo bede oddawac sie swojwj pasji.
    Uwiwlbiam czytac ksiazki chmielewska kocham i harego pottera wogole czasem mam rozne odpały .
    Noi wogole nie czyje sie na tyle lat co mam jestwm mloda duchem.
    Gotowac lubie prasowac tez sprzatac jak mam sprzatawice ni3nawidze grzebac w ziemi zreszta jak na zone rolnika to kiepski zebmnie ogrodnik zasialam kiedys miete niewyrosla i krokusa tez zle zasadzilam cebule do góry nogami 🤷🙈 moj stary do tej pory sie z tego brechta

Eja lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior dziękuję ☺️ To zrobisz mi kiedyś tapetę? 😁

• Claudissa Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ja też dla siebie to wyjdę do kosmetyczki, fryzjera, na zakupy 😄 a na codzień, to tylko czekam na tą chwilę, kiedy moje dziecko idzie na drzemkę, ja robię kawkę i pełen relaks 🙆 a jak już się obudzi to tulimy się 😄

Eja lubi tę wiadomość

24b253df30.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, no to ja w zasadzie nie robię dla siebie nic. Trochę to smutne, muszę sprawę przemyśleć 🤔

• Thefi Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla siebie zamykam się pod prysznicem z tabliczką czekolady (po kryjomu) i zjadam kiedy mój facet usypia dziecko 😂

Nawet do fryzjera nie chodzę, bo on mi końcówki podcina. Największą moja rozrywką przez ostatnie miesiące było czytanie waszego wątku (właśnie do mnie dotarło, że coś ze mną nie tak)

Eja lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i pije kawę i palę pety to też robię dla siebie 😂

Eja, KasiaLukasia, anngelikamartaa lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Nie bo to są zjebane wielkie krowy i kolosy

Nie zawsze :P W moim mutsy evo jest zgrabna, az za mala spacerowka :D w sensie - male siedzisko na dosc sporym stelazu :P Stad mam osobną, bo chce wieksza bude :D

Moja znajoma uzywa tego amelis tutti czy jakos tak i zadowolona, ale tez ma warunki zeby sobie taki wozek miec :D

KasiaLukasia haha :D
    33Sylwia wrote:
    A ja szukam krzesełka na rower i chyba już znalazłam teraz czekam na promocję 😂😂😂😂
    Kasia i brawa dla nie męża! To ma być Wasza decyzja, szczerze po co chrzcić jeśli i tak nie macie w planach wychowywać Alusi w chrześcijańskiej wierzę, teściowi chodzi o statystyki... Serio nie rozumiem po co ludzie chrzczą jeśli potem i tak mają daleko do Boga (nie myślic z Kościołem) bo rozumiem sytuację jeśli ktoś chrzci bo wierzy ale nie chodzi do kościoła.

Jaki ? :D My mamy dla starszaka hamaxa - siesta, ale dla Hanki bede szukala przyczepke, bo te krzeselka sa od 2. roku zycia dopiero niestety :/ A szkoda, bo starszak juz smiga na rowerze dwukolowym :D

Fizjo mamy w sobotę o 9 rano. Pójdę z małą piechotą to się prześpi przez drogę. Chyba, że będzie lało :P

Co do świadków jehowy, to pracowałam z Polką w UK która tam należy i niestety - wkurzała mnie. Niby ok, ale non stop mi przynosiła te ich pisemka itd. Wiedziała dobrze, ze nie wierze w nic (poza sobą samą :P) a i tak uparcie. Wiem, że oni muszą, ale mnie to irytiwalo. A najbardziej mnie wkurwiło, jak mi pewnego dnia DO DOMU zapukali! Dziwnym trafem tylko do nas na ulicy zapukali. Wiedziala gdzie mieszkam i bezczelnie podała moj adres. Miala szczescie, ze juz nie pracowala wtedy u mnie w firmie, bo bym ją spierdolila. A ze tez nie utrzymywalysmy juz potem nigdy kontaktu - bo im nie wolno sie ze 'światem' kontaktowac - to też jej się udało.
    33Sylwia wrote:
    3000 strona w trakcie wow!

Ja czasami biegam dla siebie, wyjdę do kosmetyczki i do biedry 😂 po za tym też dla siebie robie z Leonem po 10 km obrzerajac się przy tym słodyczami 😂

Ciekawa jestem, czy kiedykolwiek sie gdzies minelysmy, bo widuje na osiedlu duzo kobietek z wozkami, czesto nawet te same :D

Ja dzis pojechalam do mamy na kawe w ramach robienia czegos dla siebie :D

• Adria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wotelika na rower mamy hamaxa sieste jest boski .ja mamvtaka polna droge i szukalam naprawde czegos dobrego to akurat byl jedyny na rynku z dobra amortyzacja a bylo to 9 lat temu kupe forsy kosztował.mam do tej pory na łukasza czeka

33Sylwia, Eja lubią tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy używany jeszcze w UK :D Ale był jak nowy.
    Czeka na wiosnę :D

Muszę zacząć czytać o tych przyczepkach do rowerów. U nas w mieście jest gdzie jeździć, to będziemy z dzieciakami rowerować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 21:13

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia, love do bólu ❤️skopiowałam jakbym mi się dziura w głowie powiększyła, po dwóch ciazach w krótkim czasie mam wrażenie, że mi się zwoje w mózgu wyprostowały 🦐🐡🐌

AgaSy, niech wyjdzie syf i da Ci wreszcie pełen obraz z czym walczycie 🙏 a może to jakiś gronkowiec na skórze, mój brat miał zlocistego, ale w gardle natomiast rezultat był widoczny na twarzy +alergia pokarmowa.

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy hamaxa sieste, najlepszy fotelik :-). Ale ja osobiście nie włożę Miłosza do fotelika jeszcze w tym roku, dopiero w następnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 21:18

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię moja spacerowke z wozka 3w1. Kocham ja. Ale ja wiedzialam co wybieram😁 Gdybym miala jakies schody do pokonywania to kupiłabym taki na schody 🤷‍♀️

Adria a Ty spędzasz czas z dziećmi? Bawisz sie z nimi itp? Nie ,że siedzisz obok tylko czy rozmawiacie,robicie razem w kuchni?

Ja dla siebie robie to,ze wychodze z domu z kolezankami. Srednio raz na 2 tyg ide na miasto z ktorąś coś zjeśc i pogadać.

Eja lubi tę wiadomość

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja oczywiście że jest gdzie jeździć u nas jest pięknie! Myślę że musiałyśmy się chociaż minąć, bo ja latam wszędzie z tym dzieckiem po za tym osiedle nie jest aż tak duże 😂
    A co do fotelika to myślę nad takim z przodu montowanym bobike mini.

relgupjy0emg7fv2.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej opanujcie się 😅 nie wiem ile czasu zajęło mi czytanie Was, ale znowu tyle tego, że nie wiem już co komu miałam pisać. Następnym razem usiądę z notesem i długopisem w ręku.👍

KasiaLukasia, jesteś boska. ❤ I Twój niemąż za to co powiedział do taty też 😉

Agasy, trzymam kciuki za jednoznaczne wyniki badań i szybkie wyleczenie 🤞

Czarna, za Adę też trzymam kciuki, oby ten parch już zniknął i Was dalej nie gnębił 🤞

Byliśmy dziś u księdza zmienić godzinę , ewentualnie datę chrztu i ostatecznie chrzcimy Olka 20 czerwca dopiero. 🙈 ale taką datę wyznaczył nam proboszcz, jak powiedziałam, że nie chciałabym na takiej typowej mszy gdzie jest tłum ludzi 🙈 będzie to sobota, nie będzie mszy, całość zajmie nie dłużej niz 30 mimut, wiec super.
    Przynajmniej mamy czas na nazbieranie kasy,a przyjęcie robimy w ogrodzie w domu pod białym namiotem, jeszcze nie wiem ile będzie osób i czy będziemy gotować sami czy catering. Zobaczy się jeszcze.

I jutro szczepienie 6w1. 😪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2020, 21:27

Czarna_kawa, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• mikaja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o takim, ale ciesze się, że jednak wybrałam taki z tyłu, bo takie dziecko czuć - zwłaszcza, że amortyzacja działa i tworzą się przeciążenia i rowerem czasem buja. Ja mam słabe ręce i podejrzewam, że nie utrzymałabym tego wszystkiego :D On jest montowany tyłem do jazdy?

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taki
    9b0b3ced305b.jpg

relgupjy0emg7fv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudissa mój Wiktor miał 4380 g kawal chłopa😆
    Ja dla siebie bardzo rzadko coś robię. Czasami pójdę do Pepco, Lidla. I teraz w środę idę do dentysty 😆
    Ale co tu dużo ukrywać przy dwójce dzieci rok po roku jest co robić 😉

Claudissa lubi tę wiadomość

• Kamsza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba wiem dlaczego moja teściowa mnie nie lubi. 😁😁 Ona też jest świadkiem. Na początku też tam coś próbowała ale to olewałam. Także teraz już nie drąży tematu. Co do świadków jeszcze to po śmierci mojej córeczki męża siostra poszła na zebranie. Miesiąc później w drzwiach od kobiety(świadka) usłyszałam coś na temat powstania świata ale grzecznie odmówiłam i powiedziałam że niemam ochoty na rozmowę bo źle się czuję, a ona z tekstem wyjechała,, a to wy jesteście ta rodzina co im dziecko zmarło,. Dużo słyszałam na wasz temat"? Nóż byłam mega wkurzona. Bo po śmierci małej przeprowadziliśmy się i nikt nas nie znał i naszej historii a tu miesiąc po pogrzebie słyszę od obcej baby takie coś. Wtedy pamiętam w nerwach powiedziałam jej parę słów i od tamtej pory już nikt niezapukal.

CO do czasu dla siebie hmmm 🤔🤔🤔niech pomyślę...😁😁 Wszędzie gdzie ja tam i moja córeczka, a nie przepraszam są miejsca gdzie mam chwilę dla siebie wc i łazienka. Wyjście do koleżanki, fryzjera zawsze odbywa się razem tzn do koleżanki jadę sama z małą ale już fryzjer, dentysta itp już w 3🤔. Mąż został ostatnio raz z małą na 40min niby nic się nie dzialo ale już więcej nie chce bo mała zdrowa więc woli jechać ze mną 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Także chyba muszę coś pozmieniać 😁😁😁

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
‹‹ 2998 2999 3000 3001 3002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ