X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam z nim taki problem ze nie chce pic z butelki z kupka niekapka i tego treningowego nakupowałam mu i nie potrafi denerwuj się jedynie z łyżki coś zje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwla problem ze słuchem, gdyby wyszedł to pewnie przez tą pierwszą infekcje a nie antybiotyki. U tak malych dzieci praktycznie każda infekcja "liże " uszy. Moze powstał bardzo duży stan zapalny i to uszkodzilo słuch.

Wczoraj sie tak z dupy spakowalam przez tego wyjca ,ze nie wiem co mam w torbie...Musze to przejrzeć bo na miejscu okaże sie ,ze spakowałam ścierki,brudną pieluche i kota.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Ksawery ma boską mine

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery ♥️ ale minka! Słodkie te dzieciaki jak wstają choć nie koniecznie słodkie o 5 czy jak dziś parę min po 4. Ała! Od północy budził się bardzo często a po 4 był gotowy do życia, potem coś się drzemnal ale jestem wymięta😣

relgupjy0emg7fv2.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Ksawery boski. A ta mina mówi wszystko za siebie 😁

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj przywitałam mnie o 4 rano siedzac i biła brawo😁🙂 Takze poszłyśmy spać po 6 znowu 🙂teraz lezymy w łóżku i się wygłupiamy na całego🙂

33Sylwia lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, widzę, że na wątku nadal dużo się dzieje :)

Jeśli chodzi o porody, to nie narzekam - wszystkie trzy były lekkie, łatwe i błyskawiczne. Ale... rodzę duże dzieci i przy ostatnim porodzie mocno popękałam. Byłam więc szyta w środku przez 2 godziny, gdyż lekarze nie mogli znaleźć źródła krwawienia. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że szyli mnie na żywca. Dla mnie to była rzeź... Po 2 godzinach łaskawie stwierdzili, że zszyją mnie pod narkozą... Dlatego twierdzę, że poród to pikuś, ale szycie... szkoda słów.

Mikka, uroczego masz synka i jakie długie włoski ma. Też bym tak chciała, uwielbiam dłuższe włoski u dzieci.

A teraz znikam. Niestety, idę na pobranie krwi z Laurą i już mam stresa :(

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ma on żółtą naklejkę na książęce zdrowia z badan słuchu , jak później mi się uda to prześle prześlę co tam napisali z wypisu.

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Casjo Twój Avatar mnie rozpierdala 😂😂 a w ogóle nie wiem,czy doczytałas ale jedna z nowych dziewczyn też jest wetem,tylko nie pamiętam która 😂😂
    ja! 😃 Ale ja zwierzęta towarzyszące, nie znam się na kozach itp 😅

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to też nieciekawie, trafiłam do szpitala dzień przed terminem bo nie czułam ruchów, okazało się że to chwilowe i urodziłam 4 dni po terminie, przez 21 h 😕 przez jakieś 15 miałam skurcze ale owocowały rozwarciem do 5 cm, później oksytocyna ale mały nie chciał się wstawić w kanał. Zresztą nie taki mały bo prawie 4,5kg! Już byłam taka wymęczona i poddałam się psychicznie, błagałam o cesarkę ale położna twierdziła przez 5 godzin że 'juz zaraz rodzimy' 😕 więc jak zobaczyła główkę dziecka stwierdziłam że na pewno nie,niech mnie nie oszukuje znowu. Udało się, miałam nacięcie i przez chwilę podejrzenie pęknięcia odbytnicy 🙄, założony dren. Potem długo mi się rana goiła bo rozeszła się po zdjęciu szwów, Adam miał pęknięty obojczyk i żółtaczkę w szpitalu spędziliśmy 11 dni w te ogromne upały. Cieszę się, że udało się sn aczkolwiek trochę mam żal że nie zrobili mi CC przy tak dużym dziecku i pierwszym porodzie. Generalnie nijak się miał do książkowych porodów

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Phyllis miałam dokładnie to samo.. Z tym że ja nie peklam a miałam dużo małych ran ale w środku coś się działo bo leciało ze mnie jak z kranu, szyli mnie na żywca godzinę aż dostałam drgawek, podali mi szybko pabal, przyleciało kilku lekarzy i położnych i mnie uspali. Potem jeszcze były cyrki bo nie mogłam nawet leżąc delikatnie poruszyć nogą bo strasznie krwawilam, miałam mieć przetaczaną krew kilka razy. Straciłam przytomność w łazience i rąbnęłam głową o krzeslo. Ocknelam się naga a nade mną kilku lekarzy i położnych, cała łazienka była w kałuży. Brr 😖

Antoś też teraz zasnął.
    Ja już zjadłam śniadanie i piję kawę a na dworze zaczął sypać śnieg więc trochę mi lepiej. 😅

Angelika masakra 😥
    A w mazowieckim wiosna 🌷👍

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koronawirusa to właśnie słyszałam w tv, że to niezły biznes się robi. Maseczki sprzedają po kilkanaście zł nawet a są warte parędziesiąt groszy 😕

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Jeśli chodzi o koronawirusa to właśnie słyszałam w tv, że to niezły biznes się robi. Maseczki sprzedają po kilkanaście zł nawet a są warte parędziesiąt groszy 😕
    Many many many😂
    Oglądam ddtvn i u nich też sypie śnieg, a ja myślałam że już wiosna idzie 😣

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, a może psiknij solą morską do nosa i trzymaj na brzuszku, ile się da. Katar łatwiej wyjdzie, nie będzie tak siedział i spływał do tyłu.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Co do porodu to też nieciekawie, trafiłam do szpitala dzień przed terminem bo nie czułam ruchów, okazało się że to chwilowe i urodziłam 4 dni po terminie, przez 21 h 😕 przez jakieś 15 miałam skurcze ale owocowały rozwarciem do 5 cm, później oksytocyna ale mały nie chciał się wstawić w kanał. Zresztą nie taki mały bo prawie 4,5kg! Już byłam taka wymęczona i poddałam się psychicznie, błagałam o cesarkę ale położna twierdziła przez 5 godzin że 'juz zaraz rodzimy' 😕 więc jak zobaczyła główkę dziecka stwierdziłam że na pewno nie,niech mnie nie oszukuje znowu. Udało się, miałam nacięcie i przez chwilę podejrzenie pęknięcia odbytnicy 🙄, założony dren. Potem długo mi się rana goiła bo rozeszła się po zdjęciu szwów, Adam miał pęknięty obojczyk i żółtaczkę w szpitalu spędziliśmy 11 dni w te ogromne upały. Cieszę się, że udało się sn aczkolwiek trochę mam żal że nie zrobili mi CC przy tak dużym dziecku i pierwszym porodzie. Generalnie nijak się miał do książkowych porodów
    O kurczę ;( Cos potwornego.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Angelika masakra 😥
    A w mazowieckim wiosna 🌷👍
    No nie bardzo. U nas pada śnieg, że hoho ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia psikam mu codziennie i ściągam . No i jesteś moja imieniczka mam na imie Asia . Pozdrawiam

Aska1994 lubi tę wiadomość

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słonce świeciło teraz pochmurnie takie przedwiośnie jest

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    No nie bardzo. U nas pada śnieg, że hoho ;)

No to czekam w takim razie aż przyjdzie do nas 😕

Są tu dzieci które jeszcze nie gaworzą? Nie wiem czy już się doszukiwać problemu czy jeszcze poczekać

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie gaworzy :(

‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ