Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam z nim taki problem ze nie chce pic z butelki z kupka niekapka i tego treningowego nakupowałam mu i nie potrafi denerwuj się jedynie z łyżki coś zje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwla problem ze słuchem, gdyby wyszedł to pewnie przez tą pierwszą infekcje a nie antybiotyki. U tak malych dzieci praktycznie każda infekcja "liże " uszy. Moze powstał bardzo duży stan zapalny i to uszkodzilo słuch.

Wczoraj sie tak z dupy spakowalam przez tego wyjca ,ze nie wiem co mam w torbie...Musze to przejrzeć bo na miejscu okaże sie ,ze spakowałam ścierki,brudną pieluche i kota.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Ksawery ma boską mine

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksawery ♥️ ale minka! Słodkie te dzieciaki jak wstają choć nie koniecznie słodkie o 5 czy jak dziś parę min po 4. Ała! Od północy budził się bardzo często a po 4 był gotowy do życia, potem coś się drzemnal ale jestem wymięta😣

relgupjy0emg7fv2.png
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka Ksawery boski. A ta mina mówi wszystko za siebie 😁

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Kamsza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj przywitałam mnie o 4 rano siedzac i biła brawo😁🙂 Takze poszłyśmy spać po 6 znowu 🙂teraz lezymy w łóżku i się wygłupiamy na całego🙂

33Sylwia lubi tę wiadomość

km5s8u69jm7ox3pn.png
    Larissa(35tc) 41cm 2490g :*
    1usa20mm80mnr9u9.png
    Jonathan(36tc) 2960g:*
    Nicole(*) nasz Aniołek(34tc)
    16.02-21.02
  • Phyllis Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej, widzę, że na wątku nadal dużo się dzieje :)

Jeśli chodzi o porody, to nie narzekam - wszystkie trzy były lekkie, łatwe i błyskawiczne. Ale... rodzę duże dzieci i przy ostatnim porodzie mocno popękałam. Byłam więc szyta w środku przez 2 godziny, gdyż lekarze nie mogli znaleźć źródła krwawienia. Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że szyli mnie na żywca. Dla mnie to była rzeź... Po 2 godzinach łaskawie stwierdzili, że zszyją mnie pod narkozą... Dlatego twierdzę, że poród to pikuś, ale szycie... szkoda słów.

Mikka, uroczego masz synka i jakie długie włoski ma. Też bym tak chciała, uwielbiam dłuższe włoski u dzieci.

A teraz znikam. Niestety, idę na pobranie krwi z Laurą i już mam stresa :(

Wiktoria 2004, Adrian 2009, [*] 24.10.2014, Laura 2019

"Nie rezygnuj na 5 minut przed cudem" ❤️
    km5sdf9hv11x35hq.png
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ma on żółtą naklejkę na książęce zdrowia z badan słuchu , jak później mi się uda to prześle prześlę co tam napisali z wypisu.

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Casjo Twój Avatar mnie rozpierdala 😂😂 a w ogóle nie wiem,czy doczytałas ale jedna z nowych dziewczyn też jest wetem,tylko nie pamiętam która 😂😂
    ja! 😃 Ale ja zwierzęta towarzyszące, nie znam się na kozach itp 😅

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to też nieciekawie, trafiłam do szpitala dzień przed terminem bo nie czułam ruchów, okazało się że to chwilowe i urodziłam 4 dni po terminie, przez 21 h 😕 przez jakieś 15 miałam skurcze ale owocowały rozwarciem do 5 cm, później oksytocyna ale mały nie chciał się wstawić w kanał. Zresztą nie taki mały bo prawie 4,5kg! Już byłam taka wymęczona i poddałam się psychicznie, błagałam o cesarkę ale położna twierdziła przez 5 godzin że 'juz zaraz rodzimy' 😕 więc jak zobaczyła główkę dziecka stwierdziłam że na pewno nie,niech mnie nie oszukuje znowu. Udało się, miałam nacięcie i przez chwilę podejrzenie pęknięcia odbytnicy 🙄, założony dren. Potem długo mi się rana goiła bo rozeszła się po zdjęciu szwów, Adam miał pęknięty obojczyk i żółtaczkę w szpitalu spędziliśmy 11 dni w te ogromne upały. Cieszę się, że udało się sn aczkolwiek trochę mam żal że nie zrobili mi CC przy tak dużym dziecku i pierwszym porodzie. Generalnie nijak się miał do książkowych porodów

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anngelikamartaa wrote:
    Phyllis miałam dokładnie to samo.. Z tym że ja nie peklam a miałam dużo małych ran ale w środku coś się działo bo leciało ze mnie jak z kranu, szyli mnie na żywca godzinę aż dostałam drgawek, podali mi szybko pabal, przyleciało kilku lekarzy i położnych i mnie uspali. Potem jeszcze były cyrki bo nie mogłam nawet leżąc delikatnie poruszyć nogą bo strasznie krwawilam, miałam mieć przetaczaną krew kilka razy. Straciłam przytomność w łazience i rąbnęłam głową o krzeslo. Ocknelam się naga a nade mną kilku lekarzy i położnych, cała łazienka była w kałuży. Brr 😖

Antoś też teraz zasnął.
    Ja już zjadłam śniadanie i piję kawę a na dworze zaczął sypać śnieg więc trochę mi lepiej. 😅

Angelika masakra 😥
    A w mazowieckim wiosna 🌷👍

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koronawirusa to właśnie słyszałam w tv, że to niezły biznes się robi. Maseczki sprzedają po kilkanaście zł nawet a są warte parędziesiąt groszy 😕

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Jeśli chodzi o koronawirusa to właśnie słyszałam w tv, że to niezły biznes się robi. Maseczki sprzedają po kilkanaście zł nawet a są warte parędziesiąt groszy 😕
    Many many many😂
    Oglądam ddtvn i u nich też sypie śnieg, a ja myślałam że już wiosna idzie 😣

relgupjy0emg7fv2.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka, a może psiknij solą morską do nosa i trzymaj na brzuszku, ile się da. Katar łatwiej wyjdzie, nie będzie tak siedział i spływał do tyłu.

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Co do porodu to też nieciekawie, trafiłam do szpitala dzień przed terminem bo nie czułam ruchów, okazało się że to chwilowe i urodziłam 4 dni po terminie, przez 21 h 😕 przez jakieś 15 miałam skurcze ale owocowały rozwarciem do 5 cm, później oksytocyna ale mały nie chciał się wstawić w kanał. Zresztą nie taki mały bo prawie 4,5kg! Już byłam taka wymęczona i poddałam się psychicznie, błagałam o cesarkę ale położna twierdziła przez 5 godzin że 'juz zaraz rodzimy' 😕 więc jak zobaczyła główkę dziecka stwierdziłam że na pewno nie,niech mnie nie oszukuje znowu. Udało się, miałam nacięcie i przez chwilę podejrzenie pęknięcia odbytnicy 🙄, założony dren. Potem długo mi się rana goiła bo rozeszła się po zdjęciu szwów, Adam miał pęknięty obojczyk i żółtaczkę w szpitalu spędziliśmy 11 dni w te ogromne upały. Cieszę się, że udało się sn aczkolwiek trochę mam żal że nie zrobili mi CC przy tak dużym dziecku i pierwszym porodzie. Generalnie nijak się miał do książkowych porodów
    O kurczę ;( Cos potwornego.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Angelika masakra 😥
    A w mazowieckim wiosna 🌷👍
    No nie bardzo. U nas pada śnieg, że hoho ;)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia psikam mu codziennie i ściągam . No i jesteś moja imieniczka mam na imie Asia . Pozdrawiam

Aska1994 lubi tę wiadomość

• oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słonce świeciło teraz pochmurnie takie przedwiośnie jest

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    No nie bardzo. U nas pada śnieg, że hoho ;)

No to czekam w takim razie aż przyjdzie do nas 😕

Są tu dzieci które jeszcze nie gaworzą? Nie wiem czy już się doszukiwać problemu czy jeszcze poczekać

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • oliwka33 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie gaworzy :(

‹‹ 3047 3048 3049 3050 3051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ