Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia, moja mama też u siebie w pracy słyszała o zamknięciu granic Warszawy (też pracuje w urzędzie), ponoć w jakiejś firmie robią przepustki dla pracowników. Jeśli to prawda, to ma to być z niedzieli na poniedziałek, także się dowiemy. Wojsko u nas wczoraj stało w Markach w stronę Warszawy.
No nie jest ciekawie..
O sklepach to się nie wypowiem nawet już. 😶
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Jak ktos zarazi moja babcie, która ma 81 lat i choruje na płuca to już po niej. A ona sama i my wszyscy chcielibyśmy żeby żyła jeszcze długie lata... Więc ciesz się Leniova, że jesteś zdrowa i młoda. Starsi ludzie wcale nie są gorsi od nas.
Moj mąż był w 4 sklepach i nigdzie nie było żadnego mięsa i ani pół rolki srajtaśmy 🤦♀️.Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Jasne starsi ludzie z chorobami przewlekłymi są bardzo narażeni. Młodsi ,zdrowi mają około 90 procent szans na pełne wyleczenie i nawet nie zawsze potrzebują hospitalizacji , mówili o przypadku 38 latki z Warszawy ( chyba,) która z Koronowisusem przebywa w domuurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]
-
Zrobila kupe, takie mega twarde bobki byly🤦🏻♀️ Teraz juz sie obudzila i lobuzuje z tata❤️
Leniova ale dlaczego nie robia takiego zamieszania jesli chodzi o grype? Ja tez jestem zszokowana takim obrotem spraw ale chyba cos w tym musi byc🤷🏻♀️
W ostatnich dniach sluchalam niemieckiego ministra zdrowia i wirologa z Charité, ktory doradza niemieckiemu rzadowi, i oni mowia, ze nie chodzi o to, ze wirus jest jakos mega niebezpieczny, bo dla wiekszosci nie jest, ale ze nie ma miejsc w szpitalach. Podobno jest 28tys lozek na intensywnej terapii z maszynami tlenowymi itp z czego 80% jest juz zajetych (np przez pacjentow z grypa). Jesli twraz nagle zachoruje zbyt duza ilosc ludzi na korone naraz to nie da rady im wszystkim pomoc nawet, jesli ciezkie przypadki beda stanowic niewielka czesc. A gdzie inne choroby, ciezkie wypadki, ktore tez potrzebuja miejsc w szpitalach? Tak to tlumacza tu🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 18:24
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
mikka86 wrote:Jasne starsi ludzie z chorobami przewlekłymi są bardzo narażeni. Młodsi ,zdrowi mają około 90 procent szans na pełne wyleczenie i nawet nie zawsze potrzebują hospitalizacji , mówili o przypadku 38 latki z Warszawy ( chyba,) która z Koronowisusem przebywa w domu
u Starego już 5 na 10 osób po wycieczce do Austrii ma wirusa potwierdzonego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 18:29
-
Drobinka91 wrote:Kasia, moja mama też u siebie w pracy słyszała o zamknięciu granic Warszawy (też pracuje w urzędzie), ponoć w jakiejś firmie robią przepustki dla pracowników. Jeśli to prawda, to ma to być z niedzieli na poniedziałek, także się dowiemy. Wojsko u nas wczoraj stało w Markach w stronę Warszawy.
No nie jest ciekawie..
O sklepach to się nie wypowiem nawet już. 😶
Napisalismy tez do znajomego policjanta. Jest co prawda na urlopie, ale ten niestety potwierdził, że doszły go takie słuchyJa pierdole. No wizja odcięcia od mojej rodziny, trochę mnie przeraża.
Co do przepustek jeszcze. Urząd sprawdza kto jak dojeżdża do pracy, w sensie skąd i kieruje swoich pracownikow dojezdzajacych spoza Warszawy do pracy w urzedach w miejscu zamieszkania.
Ale i tak dowiemy się wszystkiego dopiero w niedzielę/poniedziałek. No co za gowno. Moja babcia się bardzo boi. Ma astmęZ tego stresu skacze jej też cały czas ciśnienie. Błędne koło. Ale nie da się powstrzymać strachu. To instynkt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 18:57
-
nick nieaktualnyMamy pierwszy kroczek bez trzymania❤
I pierwsza parówke,i pierwszą zupę pomidorową na rosole z makaronem NITKI😁mikka86, KasiaLukasia, Monjaktalala, AgaSY, Casjopea, Aniamania, kinga27.30, JaSzczurek, Phyllis, Lullaby, Drobinka91, 33Sylwia, Aska1994, Lady_Dior, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
-
U nas na wsi półki pełne, ale już w najbliższym miasteczku tragedia. Tzn tak słyszałam, bo jakoś mnie tam nie ciągnęło
Za to zaciągnęło mnie do banku (zaraza zarazą, ale budowlańcom zapłacić trzeba) i dupa, wprowadzili limity na wypłaty dobowe. Bankomaty puste. No masakra 🤷♀️
A stan wyjątkowy wprowadza wg mnie najpóźniej w poniedziałek. Dzisiaj była u mnie mama, przywiozła mi leki itd. Jedyne co mnie przeraża, poza odcięciem od rodziny, to te Mikołaja oskrzela, więc poza rakietą leków wziewnych rozszerzających oskrzela i sterydów, mam też steryd w zastrzyku w razie czego.
Słuchajcie, muszą u nas coś zrobić, bo za żadne skarby świata nie starczy u nas miejsc w szpitalach dla chorych ludzi wymagających podpiecia pod respirator i skończymy tak jak Włochy.