Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny robię zamówienie do apteki i pomyślałam że skompletuje też mamie, babci i tesciom taki uniwersalny "koronawirus pakiet"
Czyli cos przeciwgoraczkowego, na kaszel, na ból gardła i na biegunkę. Macie jakieś top lekarstwa bez recepty w tych kategoriach?
-
KasiaLukasia wrote:Dziewczyny robię zamówienie do apteki i pomyślałam że skompletuje też mamie, babci i tesciom taki uniwersalny "koronawirus pakiet"
Czyli cos przeciwgoraczkowego, na kaszel, na ból gardła i na biegunkę. Macie jakieś top lekarstwa bez recepty w tych kategoriach?
Na ból gardła - tantum verde, orofar
Na gorączkę - pyralgina, ibuprom
Na kaszel - lipomal syrop (ja innego nie mogę bo karmię) 😊KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia jakbym coś jeszcze mogła od siebie dorzucić do pomysłu lekarskiego to- woda utleniona, jakieś gripexy, plastry, wapno w tabletkach (w razie alergii), witamina C polskiego producenta, coś na ból ucha np fonix, na katar dla Aluszki isonasin septo oraz sól fizjologiczna. I altacet w żelu na stłuczenia. Chyba wsio😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 15:56
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
-
U nas bylo kiepsko. Mala takie zaparcia miala, ze masakra. Jogurty i jablko nie pomogly
Tak sie straszne meczyla, tak lezki szly a ja plakalam razem z nia. Pierwszy raz takie cos mielismy. Maz poszedl do apteki. Po wszystkim padla Mi na rekach, mimo, ze nie lubi takiej bliskosci zbytnio. Przed usnieciem dotknela mojej buzi ale tak czule, nie bylo to jak zwykle bicie czy drapanie. Juz spi tak na mnie z godzine, ledwo siedze ale nie chce jej odlozyc haha. Fajnie tak 😟
-
mikka86 wrote:My byliśmy na spacerze,do apteki wpuszczają po maksymalnie 3 osoby,reszta czeka na zewnątrz
Jezu ale nadchodza ciulowe czasy. U mnie tez wszystko pomalu zamykaja itp. Nagle mi znajomi pisza, ze jednak cos sie dzieje, o, wow🤦🏻♀️ Choc niektorzy dalej nic nie jarza. Na fb widze, ze dwoje znajomych jest w Tajlandii, inni sie na jakies imprezy wybieraja, jacys inni postuja, ze nie ma co panikowac cos tam bla bla i Argument, ze jestesmy mlodzi i zdrowi itp..🤷🏻♀️🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 16:58
-
Biedna Florka
Ale zrobiła w końcu tę kupę? Może czopek glicerynowy?
Dziewczyny dzwoniła do mnie mama, już dwie osoby jej powiedziały, że w niedzielę ma być orędzie i zamkną miasto. Mama jest z Katowic. Nie wiem czy chodzi o samo miasto czy o Śląsk. Podobno nie działają już bankomaty, nie da się wpłacać i wypłacać. Ale moze to tylko jakaś awaria na jej osiedlu, taką mam nadzieję. Ploty, które usłyszła mówią, że podobno jest już zmobilizowane wojsko i służby, ale wiadomości o tym są jeszcze blokowane do niedzieli. Brzmi idiotycznie i mało wiarygodnie. Ktoś coś o tym słyszał? Nie wiem co o tym myśleć
-
Koleżance też się obiło o uszy że będą zamykać Warszawę, stary wypłacił w bankomacie banknotami 10 i 20 zł jak nigdy ale nie wiem czy to może świadczyć o resztkach w tym sprzęcie 😕🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 17:34
-
Łapię deprechę
Jest gorzej, niż się obawiałam
Dziewczyny, serio, ten wirus nie jest groźny, jeśli człowiek jest dobrze odżywiony, ma czystą wodę i ciepłe mieszkanie. Groźne jest to, co politycy robią wokół, to zamykanie wszystkiego, rozwalanie gospodarki, uwięzienie ludzi w domach, miastach, regionach, krajach. Te wszystkie środki mogą spowodować na prawdę niebezpieczną sytuację. Sam wirus by nie spowodował większych strat niż coroczna fala grypy. Ale to co się dzieje jest groźne, bardzo groźne
I w takiej izolacji, bez jedzenia, wody i leków każdy błahy wirus robi się niebezpieczny
U nas też ludzie panikują, wykupują wszystko, płaczą na ulicach
Z godziny na godzine
Nie znam nikogo, kto się boi wirusa. Wszyscy się boją kryzysu. Zatankujcie samochody do pełna, póki jest czym.
mikka86 lubi tę wiadomość
-
Gdyby ktoś mi w 2019r powiedział że coś takiego się będzie działo to bym nie uwierzyła.. 😖
Masakra jakaś.. Zrobiła się już taka ogólna panika że i mi zaczęło się udzielać.