Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Gadamy ze starym o kolejnym maluchu
Decyzja już właściwe podjęta. Tylko tego okresu ciągle brak. Zakupilam sobie juz Conceive plus i będziemy produkować, jak tylko pojawi się jakieś jajo.
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
xgirl wrote:Skoro tak piszemy o ciazy to powiem wam, ze mi sie okres dwa tyg spoznia ale testu nie robie bo az wierzyc mi sie w ciaze nie chce bo sie zabezpieczamy🤷🏻♀️
xgirl lubi tę wiadomość
-
To już dziewczyny na nowym wątku będą miały @@@😂😂
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 marca 2020, 11:19
-
xgirl wrote:Moja zawsze w sumie ladnie spala i usypiala ale byly okresy lepsze i gorsze.
Kasia to trzymam kciuki za jajco😬
Monia ile masz lat? Co sie podczas porodu stalo?
W tym roku trzydziecha. Nie no, po prostu po 16h samej akcji porodowej, bólach krzyżowych i komplikacjach poporodowych, tak łatwo o tym nie zapomnę 😂 ale chciałabym mieć jeszcze drugiego malucha. -
Kasia, ale brak okresu nie znaczy, że nie możesz zajść w ciążę 😁
W każdym razie powodzenia!!!! Niech się szybko uda 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 10:18
KasiaLukasia lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KasiaLukasia, to Ty chyba pisałaś, że Ala zaczęła ulewać? Jak to u Was teraz wygląda? Od kilku dni Laura zaczęła ulewać, choć od dłuższego czasu to się nie zdarzało i nie wiem, o co chodzi.
-
Phyllis już piszę.
Tak, Ala zaczęła koszmarnie ulewac jakis czas temu. Głównie mlekiem, bo stałe produkty duzo lepiej trzymały jej się w brzuszku. Zaczęłam się martwić, bo smierdzialo to mocno wymiotami i widać bylo, ze nawet jak nie ulewa, to treść zoladkowa wraca jej do buzi. Zaczęłam juz czytac o refluksie. Mała wcześniej nie ulewala prawie wcale. Ale po jakichś dwoch tygodniach problem ustal tak samo nagle jak się pojawil. Zdarza jej się jeszcze ulac od czasu do czasu, ale jest o niebo lepiej. Z perspektywy myślę, że u nas to było zwiazane z pelzaniem i rozwojem ruchowym. Ala wtedy dostała turbo dopalacza i nagle zaczęła się dynamicznie przemieszczac naciskajac sobie na żołądek i doslownie wyciskajac jego treść na zewnątrz... Jak juz lepiej ogarnęła ruchy, to sprawniej panuje też nad zoladkiem.
Tak to sobie wytlumaczylam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 10:51
-
mikka86 wrote:Wow, powodzenia 😊 a chciałbyś/chcielibyście teraz synka czy córkę ?
Całkowicie mi to loto.Rozważam nawet nie dowiadywanie się o płci, aż do porodu jak Jaszczurek, ale pewnie bym nie wytrzymala
Kazda plec ma swoje plusy.
mikka86 lubi tę wiadomość
-
KasiaLukasia wrote:Gadamy ze starym o kolejnym maluchu
Decyzja już właściwe podjęta. Tylko tego okresu ciągle brak. Zakupilam sobie juz Conceive plus i będziemy produkować, jak tylko pojawi się jakieś jajo.
Cudowna wiadomość!! Z chęcią oddam Ci moj, właśnie kończę drugi okres od porodu 🤭
A propo okresów (Zenek, nie usuwaj wiadomości, bo o tym też rozmawiamy i nie jest to nic obrzydliwego!)... ja zawsze, ZAWSZE mialam bolesne i obfite miesiączki, podczas leczenia stały się jeszcze bardziej bolesne, czasami z bólu drętwiały mi uda. Pierwszy okres miesiac temu też byl bolesy (tak jak wczesniej, nie jak podczas leczenia), a ten w ogole jakbym go nie miala... lekko, bezboleśnie, troche jestem osłabiona ale nic poza tym...
Jakie są Wasze poporodowe?KasiaLukasia, kinga25 lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
kinga27.30 wrote:Cudowna wiadomość!! Z chęcią oddam Ci moj, właśnie kończę drugi okres od porodu 🤭
A propo okresów (Zenek, nie usuwaj wiadomości, bo o tym też rozmawiamy i nie jest to nic obrzydliwego!)... ja zawsze, ZAWSZE mialam bolesne i obfite miesiączki, podczas leczenia stały się jeszcze bardziej bolesne, czasami z bólu drętwiały mi uda. Pierwszy okres miesiac temu też byl bolesy (tak jak wczesniej, nie jak podczas leczenia), a ten w ogole jakbym go nie miala... lekko, bezboleśnie, troche jestem osłabiona ale nic poza tym...
Jakie są Wasze poporodowe?
Ręce mi się palą do odpisania, ale kuzwa nie mam okresukinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Ja od porodu miałam tylko dwa, ostatnio w listopadzie
przed ciążą też bardzo, bardzo bolał mnie brzuch i uda, straszne to było.. A po porodzie jakby mniej bolesne, no ale chyba ocenię, kiedy skończę karmić piersią, chociaż biorę tabletki anty, no i przy nich to też inaczej 😆😬
-
Ja mialam juz pare niepamietam ile bo swoj pierwszy dostalam jak Łukasz mial 7 tyg. Do tego momentu go karmilam cyckiem .
Pierwszy był ze masakra ....szlachtowanie 🐖 a teraz to mam tylko taka dobe obfita. -
Wow Kasia, super, ucieszyłam się jak na swoje! 😍😁 powodzenia! 😘
My w lesie na spacerku, jest taaak przyjemnie, ptaszki śpiewają, dzięcioł stuka 😌😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 12:44
Aniamania, Lullaby, KasiaLukasia, Aska1994, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖