X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wróciłam dzisiaj do bardzo fajnego ćwiczenia. A zwie się ono praktykowanie wdzięczności. W trudnych sytuacjach zazwyczaj pomaga. Wpisuje sobie każdego dnia za co dzisiaj jestem wdzięczna. Uczy to na dłuższą metę zauważać też w trakcie dnia dobre rzeczy i je doceniać.

Podsumowując mój dzień dzisiaj cieszę się z tego że:
    - byłam 1,5 godz na spacerze w lesie i widzieliśmy z chłopakami piękne motyle, które przysiadały na czerwonych adidasach Mikołaja pewnie myląc je z kwiatami. Jaką on miał radochę!
    -zauważyłam, że Tymuś zaczął oblizywać się po wypiciu mleka z piersi😅
    - bawiąc się z chłopakami w poszukiwanie skarbów znalazłam piękna perłowobiałą muszlę winniczka. I to całkiem sporą❤️
    -mój chłop to jednak dobrym tatą jest. Chłopcy strasznie się śmiali podczas zabaw z nim. Zazwyczaj jest mega poważny a przy nich umie totalnie wyluzować. Fajnie😊

LidziA89, AgaSY, Aska1994, xgirl, Drobinka91, Czarna_kawa, 33Sylwia, Kamsza, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wybacz, ale nie mam siły na dłuższy wywód. 3 chłopów w domu i jestem przeorana 🤦‍♀️. Generalnie widzę pozytywy w tej kwarantannie. Świat się w końcu zatrzymał. Można usiąść z rodziną, zastanowić się nad życiem, przemyśleć własne priorytety. Peace and love, dobrej nocy 😘

Lullaby, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Uczcijmy go minuta ciszy
    Zyje ktos mamone do chaty przynosic musi jedyny zywiciel rodziny

xgirl lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie kwarantanny ..
    Dlaczego kwarantanna jest taka wazna
    45fe2ea7cdd1.jpg

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby a Ty wiesz, ze juz od jakiegos czasu przymierzam sie do tego zeby codziennie przed zasnieciem dziekowac w myslach za 3 dobre rzeczy? I zapominam🤦🏻‍♀️ Podobno bardzo fajna sprawa i zmienia sporo w glowie po kilku tyg praktykowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 21:41

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby dzięki kochana że pytasz, miłe to. 💞
    Dzień taki średni, mały znowu cały dzień jęczał i to tak konkretnie. Potem sprzątanie, obiad i wrócił stary z roboty. Pogadaliśmy trochę, potem wykąpalam małego i stary go uspal po wielkich bojach.
    Mało czasu dzisiaj miałam na forum. Nadrabiałam co prawda ale odezwać się już nie było kiedy.
    Marzę o tym czasie, kiedy ząbkowanie się skończy. 😐
    Super że dzień fajnie Ci minął. ❣️
    Czytając tę metodę o wdzięczności przypomniała mi się youtuberka Julka Kobus, ona też tak robiła. Nagrała nawet o tym kiedyś filmik. 😁

Ja już wykąpana i nawet pomalowałam paznokcie. 🤪💅
    Brakuje mi takiego "pindrzenia się". 🙄
    Kiedyś zawsze miałam jakieś ładne żele, włosy ogarnięte i zawsze byłam pomalowana i wypachniona. Teraz od jakiegoś tygodnia nie mam nawet czasu pomalować rzęs i łażę z kupą tudzież jelitem na głowie (Ladydior✋🏻🙈😂❣️).
    Ciągle mam poplamione ubrania (które też wypadałoby wyrzucić do kosza) a jak się przebiorę to znowu mnie Antek łobrzygo. 🤦🏼‍♀️

Nic, trza iść gnić.
    Dobrej nocki, oby maluchy dały nam pospać. 😘

mikka86 lubi tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę gnić 😴,ciao ✌️

anngelikamartaa, Czarna_kawa, 33Sylwia lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, dziękuję, że przypomniałaś mi o takim ważnym ćwiczeniu ❤️dzięki temu docenia się i dostrzega ulotne chwile!

Mnie dziś toczy jakies chorobsko tzn próbuje nadszarpnąć moje zdrowie, ale się nie daje, w razie czego jeśli leki nie dadzą rady to wjedzie najobrzydliwszy aresnał na świecie czyli syrop z cebuli mojej babci💀💀💀 poza tym Ada nadal próbuje nie zwariować ząbkując, a Mira rozwija najdziwniejsze połączenia słowne, dzisiaj z rozpędu czytając obrazki ze zwierzątkami gdzie była świnka morska, jaszczurka, królik i żaba wyszedł jej króliczek świński🤣 prawie że starym udławilismy się obiadem płacząc ze śmiechu, także to w ramach ćwiczenia wdzięczności jest mój przykład 🤗

Adria, 🤣🤣🤣ja dziś ciebie czytam i japa mi się śmieje sama

Monjaktalala, Lullaby lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelito na glowie😂😂😂 Lady gdzie jestes? :(

Adria Ty to jestes cwaniara🤔

Tez ide gnic. Ciao kakao.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡 Lullaby Tobie potrzebna jest potrójna dawka! A tak poważnie ile w Tobie jest ciepła i dobroci ♥️ tyle można się od Ciebie nauczyć - dzięki!

Adria nie to miałam na myśli pisząc że coś mu robisz 😂😋 raczej myślałam o czymś dla niego przyjemniejszym 😂😂😂 w celu otrzymania piwka 😂

Angelikamarta na szczęście ząbkowanie minie a Ty wrócisz do dbania o siebie już niebawem w 100%😜

Też idę gnić póki gnije mój Łobuz!

xgirl, KasiaLukasia, Lullaby lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna! Zdrówka kobieto! To nie czas na chorowanie pijta ten syrop bez grymasów!

xgirl, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, wrócił cały i zdrowy! 👌👌👌

Z ta wdzięcznością to super rzecz. Odkąd zostawiłam moje korpo na rzecz macierzyństwa mam dużo takich przemyśleń i chwil, które staram się złapać. No i wiadomo, życie się mocno przewartosciowalo.

Dobrej nocki, ja też już odpadam :)
    Niech Wam się przyśnia swinskie króliczki ;)

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dopiero teraz zaglądam nad belly. Widzę, że rozkminialyscie, kim jest Zenek. Ja wiem :) Pod pseudonimem Zenek kryje się uczeń sp w piżamie: właśnie syn dorwał się do internetu i zaczął czytać o mister przedpokoju :) Tak mu się spodobało Wasze pisanie, że ciężko mi go zapędzić do łóżka :) Także jest nowy forumowy stalker ;)

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Kasia tez mnie to irytuje. Wszedzie widze zbiorowiska ludzi🤷🏻‍♀️ A wczoraj na fb znajomy ostentacyjnie informowal, ze pije z kolegami i ze maja gdzies wirusa🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Do tego zapraszal innych zeby dolaczyli...
    To chyba tak jest tylko w dużych miastach. U nas normalnie nie ma tłumów na mieście a teraz ludzie się pobunkrowali to człowiek czuje się jak w filmie grozy :( I kiedy słyszę w radiu, że przez Was chcą nam zrobić Ausgagssperre, to mnie to DENERWUJE!

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Maz byl na zakupach:
    893e22a65878.jpg
    🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    A tak serio: jak się z tym czujecie? Bawią Was te puste regały, przestraszają, drażnią? U nas ludzie najpierw się chichrali z braku papieru zadniego, potem irytowali brakami makaronu i mąki a teraz zaczynają się bać :(

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Was nie ma na forum, to nie będę gadała sama ze sobą ;) Tak tylko mi się skojarzyło: wczoraj czytałam, że w Chinach w okresie kwarantanny dwukrotnie wzrosła przemoc domowa. Tylko tam wobec kobiet a u Was widzę szykuje się odwrotnie ;)

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam dziecko ojcu po koszmarnej nocy i idę gnić! Nie mam siły ani rady na to czemu on nie śpi... Dziś obudził się o 1 skakał, grymasil aż padł po 3 żeby przed 6 wstać i rozpocząć dzień.
    W nocy dostałam milion cudownych całusków nawet w oczy! Mega mnie rozczula! ♥️

Miłego dnia!

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia bardzo mocno przytulam! Ja siedzę od 5.30. Zjdłam już tabliczkę czekolady i Monte, a nie ma jeszcze 7 rano...

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova ile syn ma lat? Pozdrawiamy :) I wez napisz skad jestes :P

Jak sie z tym czujemy? No srednio, choc powiem Ci, ze moj maz juz szalal jak tego syfu jescze w Europie nie bylo :) On to wxzystko przewidzi.

Taaaak na poczatku sie smiali a twraz robia w gacie, choc wielu dalej sie smieje ;) A Ausgangssperre bedzie predzej czy pozniej... Zaplacze sie na smierc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 06:58

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia o kurde jaki szogun🤯😂 Teraz niech sie chlop pomeczy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ