Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie wróciłam dzisiaj do bardzo fajnego ćwiczenia. A zwie się ono praktykowanie wdzięczności. W trudnych sytuacjach zazwyczaj pomaga. Wpisuje sobie każdego dnia za co dzisiaj jestem wdzięczna. Uczy to na dłuższą metę zauważać też w trakcie dnia dobre rzeczy i je doceniać.
Podsumowując mój dzień dzisiaj cieszę się z tego że:
- byłam 1,5 godz na spacerze w lesie i widzieliśmy z chłopakami piękne motyle, które przysiadały na czerwonych adidasach Mikołaja pewnie myląc je z kwiatami. Jaką on miał radochę!
-zauważyłam, że Tymuś zaczął oblizywać się po wypiciu mleka z piersi😅
- bawiąc się z chłopakami w poszukiwanie skarbów znalazłam piękna perłowobiałą muszlę winniczka. I to całkiem sporą❤️
-mój chłop to jednak dobrym tatą jest. Chłopcy strasznie się śmiali podczas zabaw z nim. Zazwyczaj jest mega poważny a przy nich umie totalnie wyluzować. Fajnie😊LidziA89, AgaSY, Aska1994, xgirl, Drobinka91, Czarna_kawa, 33Sylwia, Kamsza, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
-
Lullaby wybacz, ale nie mam siły na dłuższy wywód. 3 chłopów w domu i jestem przeorana 🤦♀️. Generalnie widzę pozytywy w tej kwarantannie. Świat się w końcu zatrzymał. Można usiąść z rodziną, zastanowić się nad życiem, przemyśleć własne priorytety. Peace and love, dobrej nocy 😘
Lullaby, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
Lullaby a Ty wiesz, ze juz od jakiegos czasu przymierzam sie do tego zeby codziennie przed zasnieciem dziekowac w myslach za 3 dobre rzeczy? I zapominam🤦🏻♀️ Podobno bardzo fajna sprawa i zmienia sporo w glowie po kilku tyg praktykowania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 21:41
-
Lullaby dzięki kochana że pytasz, miłe to. 💞
Dzień taki średni, mały znowu cały dzień jęczał i to tak konkretnie. Potem sprzątanie, obiad i wrócił stary z roboty. Pogadaliśmy trochę, potem wykąpalam małego i stary go uspal po wielkich bojach.
Mało czasu dzisiaj miałam na forum. Nadrabiałam co prawda ale odezwać się już nie było kiedy.
Marzę o tym czasie, kiedy ząbkowanie się skończy. 😐
Super że dzień fajnie Ci minął. ❣️
Czytając tę metodę o wdzięczności przypomniała mi się youtuberka Julka Kobus, ona też tak robiła. Nagrała nawet o tym kiedyś filmik. 😁
Ja już wykąpana i nawet pomalowałam paznokcie. 🤪💅
Brakuje mi takiego "pindrzenia się". 🙄
Kiedyś zawsze miałam jakieś ładne żele, włosy ogarnięte i zawsze byłam pomalowana i wypachniona. Teraz od jakiegoś tygodnia nie mam nawet czasu pomalować rzęs i łażę z kupą tudzież jelitem na głowie (Ladydior✋🏻🙈😂❣️).
Ciągle mam poplamione ubrania (które też wypadałoby wyrzucić do kosza) a jak się przebiorę to znowu mnie Antek łobrzygo. 🤦🏼♀️
Nic, trza iść gnić.
Dobrej nocki, oby maluchy dały nam pospać. 😘mikka86 lubi tę wiadomość
-
Lullaby, dziękuję, że przypomniałaś mi o takim ważnym ćwiczeniu ❤️dzięki temu docenia się i dostrzega ulotne chwile!
Mnie dziś toczy jakies chorobsko tzn próbuje nadszarpnąć moje zdrowie, ale się nie daje, w razie czego jeśli leki nie dadzą rady to wjedzie najobrzydliwszy aresnał na świecie czyli syrop z cebuli mojej babci💀💀💀 poza tym Ada nadal próbuje nie zwariować ząbkując, a Mira rozwija najdziwniejsze połączenia słowne, dzisiaj z rozpędu czytając obrazki ze zwierzątkami gdzie była świnka morska, jaszczurka, królik i żaba wyszedł jej króliczek świński🤣 prawie że starym udławilismy się obiadem płacząc ze śmiechu, także to w ramach ćwiczenia wdzięczności jest mój przykład 🤗
Adria, 🤣🤣🤣ja dziś ciebie czytam i japa mi się śmieje samaMonjaktalala, Lullaby lubią tę wiadomość
-
🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡 Lullaby Tobie potrzebna jest potrójna dawka! A tak poważnie ile w Tobie jest ciepła i dobroci ♥️ tyle można się od Ciebie nauczyć - dzięki!
Adria nie to miałam na myśli pisząc że coś mu robisz 😂😋 raczej myślałam o czymś dla niego przyjemniejszym 😂😂😂 w celu otrzymania piwka 😂
Angelikamarta na szczęście ząbkowanie minie a Ty wrócisz do dbania o siebie już niebawem w 100%😜
Też idę gnić póki gnije mój Łobuz!xgirl, KasiaLukasia, Lullaby lubią tę wiadomość
-
Tak, tak, wrócił cały i zdrowy! 👌👌👌
Z ta wdzięcznością to super rzecz. Odkąd zostawiłam moje korpo na rzecz macierzyństwa mam dużo takich przemyśleń i chwil, które staram się złapać. No i wiadomo, życie się mocno przewartosciowalo.
Dobrej nocki, ja też już odpadam
Niech Wam się przyśnia swinskie króliczki -
Cześć. Ja dopiero teraz zaglądam nad belly. Widzę, że rozkminialyscie, kim jest Zenek. Ja wiem Pod pseudonimem Zenek kryje się uczeń sp w piżamie: właśnie syn dorwał się do internetu i zaczął czytać o mister przedpokoju Tak mu się spodobało Wasze pisanie, że ciężko mi go zapędzić do łóżka Także jest nowy forumowy stalker
-
xgirl wrote:Kasia tez mnie to irytuje. Wszedzie widze zbiorowiska ludzi🤷🏻♀️ A wczoraj na fb znajomy ostentacyjnie informowal, ze pije z kolegami i ze maja gdzies wirusa🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Do tego zapraszal innych zeby dolaczyli...
-
A tak serio: jak się z tym czujecie? Bawią Was te puste regały, przestraszają, drażnią? U nas ludzie najpierw się chichrali z braku papieru zadniego, potem irytowali brakami makaronu i mąki a teraz zaczynają się bać
-
Oddalam dziecko ojcu po koszmarnej nocy i idę gnić! Nie mam siły ani rady na to czemu on nie śpi... Dziś obudził się o 1 skakał, grymasil aż padł po 3 żeby przed 6 wstać i rozpocząć dzień.
W nocy dostałam milion cudownych całusków nawet w oczy! Mega mnie rozczula! ♥️
Miłego dnia! -
Leniova ile syn ma lat? Pozdrawiamy I wez napisz skad jestes
Jak sie z tym czujemy? No srednio, choc powiem Ci, ze moj maz juz szalal jak tego syfu jescze w Europie nie bylo On to wxzystko przewidzi.
Taaaak na poczatku sie smiali a twraz robia w gacie, choc wielu dalej sie smieje A Ausgangssperre bedzie predzej czy pozniej... Zaplacze sie na smiercWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 06:58