X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wróciłam dzisiaj do bardzo fajnego ćwiczenia. A zwie się ono praktykowanie wdzięczności. W trudnych sytuacjach zazwyczaj pomaga. Wpisuje sobie każdego dnia za co dzisiaj jestem wdzięczna. Uczy to na dłuższą metę zauważać też w trakcie dnia dobre rzeczy i je doceniać.

Podsumowując mój dzień dzisiaj cieszę się z tego że:
    - byłam 1,5 godz na spacerze w lesie i widzieliśmy z chłopakami piękne motyle, które przysiadały na czerwonych adidasach Mikołaja pewnie myląc je z kwiatami. Jaką on miał radochę!
    -zauważyłam, że Tymuś zaczął oblizywać się po wypiciu mleka z piersi😅
    - bawiąc się z chłopakami w poszukiwanie skarbów znalazłam piękna perłowobiałą muszlę winniczka. I to całkiem sporą❤️
    -mój chłop to jednak dobrym tatą jest. Chłopcy strasznie się śmiali podczas zabaw z nim. Zazwyczaj jest mega poważny a przy nich umie totalnie wyluzować. Fajnie😊

LidziA89, AgaSY, Aska1994, xgirl, Drobinka91, Czarna_kawa, 33Sylwia, Kamsza, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby wybacz, ale nie mam siły na dłuższy wywód. 3 chłopów w domu i jestem przeorana 🤦‍♀️. Generalnie widzę pozytywy w tej kwarantannie. Świat się w końcu zatrzymał. Można usiąść z rodziną, zastanowić się nad życiem, przemyśleć własne priorytety. Peace and love, dobrej nocy 😘

Lullaby, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • Adria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Uczcijmy go minuta ciszy
    Zyje ktos mamone do chaty przynosic musi jedyny zywiciel rodziny

xgirl lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Adria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie kwarantanny ..
    Dlaczego kwarantanna jest taka wazna
    45fe2ea7cdd1.jpg

Czarna_kawa lubi tę wiadomość

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby a Ty wiesz, ze juz od jakiegos czasu przymierzam sie do tego zeby codziennie przed zasnieciem dziekowac w myslach za 3 dobre rzeczy? I zapominam🤦🏻‍♀️ Podobno bardzo fajna sprawa i zmienia sporo w glowie po kilku tyg praktykowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 21:41

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • anngelikamartaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby dzięki kochana że pytasz, miłe to. 💞
    Dzień taki średni, mały znowu cały dzień jęczał i to tak konkretnie. Potem sprzątanie, obiad i wrócił stary z roboty. Pogadaliśmy trochę, potem wykąpalam małego i stary go uspal po wielkich bojach.
    Mało czasu dzisiaj miałam na forum. Nadrabiałam co prawda ale odezwać się już nie było kiedy.
    Marzę o tym czasie, kiedy ząbkowanie się skończy. 😐
    Super że dzień fajnie Ci minął. ❣️
    Czytając tę metodę o wdzięczności przypomniała mi się youtuberka Julka Kobus, ona też tak robiła. Nagrała nawet o tym kiedyś filmik. 😁

Ja już wykąpana i nawet pomalowałam paznokcie. 🤪💅
    Brakuje mi takiego "pindrzenia się". 🙄
    Kiedyś zawsze miałam jakieś ładne żele, włosy ogarnięte i zawsze byłam pomalowana i wypachniona. Teraz od jakiegoś tygodnia nie mam nawet czasu pomalować rzęs i łażę z kupą tudzież jelitem na głowie (Ladydior✋🏻🙈😂❣️).
    Ciągle mam poplamione ubrania (które też wypadałoby wyrzucić do kosza) a jak się przebiorę to znowu mnie Antek łobrzygo. 🤦🏼‍♀️

Nic, trza iść gnić.
    Dobrej nocki, oby maluchy dały nam pospać. 😘

mikka86 lubi tę wiadomość

dqpr20mmc4opiown.png
    12.06.2019r.~05:45 SN 36+6 Antoś 👶🏼💗
    20 luty - 424g💗
    13 marzec - 760g ❣️
    3 kwiecień - 1060g💓
    2 maj - 1650g🍼
    27 maj - 2550g🙆‍♀️
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę gnić 😴,ciao ✌️

anngelikamartaa, Czarna_kawa, 33Sylwia lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lullaby, dziękuję, że przypomniałaś mi o takim ważnym ćwiczeniu ❤️dzięki temu docenia się i dostrzega ulotne chwile!

Mnie dziś toczy jakies chorobsko tzn próbuje nadszarpnąć moje zdrowie, ale się nie daje, w razie czego jeśli leki nie dadzą rady to wjedzie najobrzydliwszy aresnał na świecie czyli syrop z cebuli mojej babci💀💀💀 poza tym Ada nadal próbuje nie zwariować ząbkując, a Mira rozwija najdziwniejsze połączenia słowne, dzisiaj z rozpędu czytając obrazki ze zwierzątkami gdzie była świnka morska, jaszczurka, królik i żaba wyszedł jej króliczek świński🤣 prawie że starym udławilismy się obiadem płacząc ze śmiechu, także to w ramach ćwiczenia wdzięczności jest mój przykład 🤗

Adria, 🤣🤣🤣ja dziś ciebie czytam i japa mi się śmieje sama

Monjaktalala, Lullaby lubią tę wiadomość

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelito na glowie😂😂😂 Lady gdzie jestes? :(

Adria Ty to jestes cwaniara🤔

Tez ide gnic. Ciao kakao.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡🍡 Lullaby Tobie potrzebna jest potrójna dawka! A tak poważnie ile w Tobie jest ciepła i dobroci ♥️ tyle można się od Ciebie nauczyć - dzięki!

Adria nie to miałam na myśli pisząc że coś mu robisz 😂😋 raczej myślałam o czymś dla niego przyjemniejszym 😂😂😂 w celu otrzymania piwka 😂

Angelikamarta na szczęście ząbkowanie minie a Ty wrócisz do dbania o siebie już niebawem w 100%😜

Też idę gnić póki gnije mój Łobuz!

xgirl, KasiaLukasia, Lullaby lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna! Zdrówka kobieto! To nie czas na chorowanie pijta ten syrop bez grymasów!

xgirl, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

relgupjy0emg7fv2.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 19 marca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak, wrócił cały i zdrowy! 👌👌👌

Z ta wdzięcznością to super rzecz. Odkąd zostawiłam moje korpo na rzecz macierzyństwa mam dużo takich przemyśleń i chwil, które staram się złapać. No i wiadomo, życie się mocno przewartosciowalo.

Dobrej nocki, ja też już odpadam :)
    Niech Wam się przyśnia swinskie króliczki ;)

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dopiero teraz zaglądam nad belly. Widzę, że rozkminialyscie, kim jest Zenek. Ja wiem :) Pod pseudonimem Zenek kryje się uczeń sp w piżamie: właśnie syn dorwał się do internetu i zaczął czytać o mister przedpokoju :) Tak mu się spodobało Wasze pisanie, że ciężko mi go zapędzić do łóżka :) Także jest nowy forumowy stalker ;)

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Kasia tez mnie to irytuje. Wszedzie widze zbiorowiska ludzi🤷🏻‍♀️ A wczoraj na fb znajomy ostentacyjnie informowal, ze pije z kolegami i ze maja gdzies wirusa🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Do tego zapraszal innych zeby dolaczyli...
    To chyba tak jest tylko w dużych miastach. U nas normalnie nie ma tłumów na mieście a teraz ludzie się pobunkrowali to człowiek czuje się jak w filmie grozy :( I kiedy słyszę w radiu, że przez Was chcą nam zrobić Ausgagssperre, to mnie to DENERWUJE!

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Maz byl na zakupach:
    893e22a65878.jpg
    🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
    A tak serio: jak się z tym czujecie? Bawią Was te puste regały, przestraszają, drażnią? U nas ludzie najpierw się chichrali z braku papieru zadniego, potem irytowali brakami makaronu i mąki a teraz zaczynają się bać :(

• leniova Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, Was nie ma na forum, to nie będę gadała sama ze sobą ;) Tak tylko mi się skojarzyło: wczoraj czytałam, że w Chinach w okresie kwarantanny dwukrotnie wzrosła przemoc domowa. Tylko tam wobec kobiet a u Was widzę szykuje się odwrotnie ;)

• 33Sylwia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddalam dziecko ojcu po koszmarnej nocy i idę gnić! Nie mam siły ani rady na to czemu on nie śpi... Dziś obudził się o 1 skakał, grymasil aż padł po 3 żeby przed 6 wstać i rozpocząć dzień.
    W nocy dostałam milion cudownych całusków nawet w oczy! Mega mnie rozczula! ♥️

Miłego dnia!

relgupjy0emg7fv2.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Sylwia bardzo mocno przytulam! Ja siedzę od 5.30. Zjdłam już tabliczkę czekolady i Monte, a nie ma jeszcze 7 rano...

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniova ile syn ma lat? Pozdrawiamy :) I wez napisz skad jestes :P

Jak sie z tym czujemy? No srednio, choc powiem Ci, ze moj maz juz szalal jak tego syfu jescze w Europie nie bylo :) On to wxzystko przewidzi.

Taaaak na poczatku sie smiali a twraz robia w gacie, choc wielu dalej sie smieje ;) A Ausgangssperre bedzie predzej czy pozniej... Zaplacze sie na smierc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 06:58

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia o kurde jaki szogun🤯😂 Teraz niech sie chlop pomeczy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3278 3279 3280 3281 3282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ