X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    KasiaLukasia, hi5😴😴😴identyko, usypialam tego wampira od 4 do 5 chyba 4x i w końcu padła w wózku na całe 30 min🙄więc nasze córki by się dogadały razem buszujac po łóżku, a my spalybysmy jak susły obok🤣

Moja teraz odpadla. Jestem wyrodną matką i chciałam na siłę usadzic Ale w kojcu i jeszcze choć 10 minut drzemnac... Ryk był taki, że przyszedl obudzony Michal, że mam iść do łóżka a on się nią zajmie. Zrobiło mi sie wstyd i poczułam palące wyrzuty sumienia, bo tak samo było już wczoraj... Więc odeslalam go do łóżka i zebralam się do kupy. Wypilam kawę siekiere i latam za tym moim podciepem po pokojach jak z motorkiem w dupie. Wylala juz wode ze wszystkich misek i konewki, pomoczyla dwa razy spodnie. Dostala bęcki od kota oraz zaklinowala nogę pod szafka z tv (tu byl taki ryk, ze myślałam, że będzie piła potrzebna do odciecia stopy, a wystarczylo przesunąć nogę o centymetr, żeby odzyskac wolność...)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Gdyby nie odciąganie byłoby cudownie.Dzieci nadal śpią.Wczoraj późno poszły spać,dziadkowie kupili pieska.Co do grochu to się nie boje bo młody dostał smoka od którego jest oduczany i jest przeszczęśliwy i na straży siedzi dziadek
    Dostaje smoka od ktorego jest oduczany? To oduczasz czy nie🤣
    Co do grochu to u nas co drugie lądowalo (wtedy na pogotowiu) z grochem w nosie albo dławiąc sie nim. Wyjatkowo paskudna zabawka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia moze ja wez na kolana i poczytaj? Jej sie moze nudzic i przez to ją nosi.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    KasiaLukasia moze ja wez na kolana i poczytaj? Jej sie moze nudzic i przez to ją nosi.

Siedzenie na kolanach nudzi ją najbardziej. ;) No chyba, że jedzie akurat na mojej nodze jak na dzikim rumaku. :D
    f2c5a077c2d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 08:42

Monjaktalala, Czarna_kawa, Lullaby, mikka86 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zapytam inaczej: czy na sali mamy jakieś spokojne, wyciszone jak kwiat lotosu na tafli wody dziecko o charakterze delikatnym jak płatek róży? 😁

My nie śpimy od 6, więc luz 👌

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dzięki 😘

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dostaje smoka od ktorego jest oduczany? To oduczasz czy nie🤣
    Co do grochu to u nas co drugie lądowalo (wtedy na pogotowiu) z grochem w nosie albo dławiąc sie nim. Wyjatkowo paskudna zabawka

Tak oduczamy.Odstawiliśmy smoka w nocy,w dzień jest pół na pół,spacer bez,są sytuacje że podaje.
    U nas groch się sprawdził u starszaka w basenie wylądował po raz pierwszy jak miał dwa lata i nigdy nie było go w nosie,co do jedzenia pewności nie mam,ale zapędów ku temu nie widziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia tak mysle z tymi zabawkami,Stachu dosyc dlugo zawiesza sie na literkach,magnesach na lodówce.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babuszki. Dziś 5, ale ale pobawila się sama w kojcu całą godzinę. Więc nie zaduszę. Teraz bawimy się w burdelo grando w duzym pokoju, schładzamy gorące jajo na sniadanie, drzemka i w planach wycieczka nad Wisłę. Chlop ma dziś wolne, bo Dzień Ziemi, więc bedziemy korzystac. Wczoraj mieliśmy pooglądać razem serial, moze potentegesic się nawet, a odpadlam usypiajac Alę o 20... Takie życie ;)

Karola właśnie właśnie o coś takiego jak magnesy mi chodzi. Ala tez lubi zrywac je z lodówki, ale boje się trochę, że zje magnesy i zostaną same figurki... Moze znajdę jakąś dziecięcą wersję. Ale właśnie o takie proste zabawy logiczne mi chodzi. Przyczepiasz - nie odpada, wkładasz - pasuje. Bawimy sie garnkami i kubkami, sznurowkami i sznurkami, jak będzie cieplej włączę zabawy wodą na balkonie, kupie też może kubek tego piasku kinetycznego na próbę, nie jest drogi. Moze pora na taką tablicę o ktorej kiedyś pisały Casjo i Emma? Nie pamiętam nazwy, taka do której przykrecalo się różne gadżety, jakies zamki, kółka, etc. Ala dajnie się zajmuje takimi rzeczami, widzę, że to coś co mogłoby ją ucieszyć i zatrzymać na moment w miejscu, zebym mogła wypić kawę...

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak Leon był mały to kupiłam mu na allegro magnesy drewniane, zwierzątka. To jest scalone w jeden element, nie ma się co rozpaść, fajnie się gryzie, farba nie schodzi. Pamiętam, ze były w niebieskim pudełku, 14 szt, zwierzątka albo pojazdy. I zajmowały go faktycznie 🙂. Co do tablicy manipulacyjnej to Leon dostał od nas na roczek (sami zrobiliśmy) i po pierwszej ekscytacji przestala go interesować, dopiero jak trochę podrosło. Ale to na pewno zależy co jest na tej tablicy. U nas hitem było kolorowe podświetlenie ledowe na pilota 🙂. Miłosz teraz tylko kręci kółkiem od wózka, ale wyżej nie dosięga xD

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,ja to ma tak,ze jak widze ze jest nuda to daje Stachowi na mate mąke i miseczki z ikea,te kolorowe. Ciaprze sie i tyle. Nie kupowalabym jakis specjalnych piasków. Czasem mu dam na dno miski wode i rozleje to i paprze. Ale to mam z 40 min spokoju. Magnesy mam zwykle cyferki, da sie je przykleić tylko z jednej strony wiec musi kombinować

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki!

U nas pobudkowo z obydwu stron, Mira wolała o 4 nad ranem mama, mama i obudzila Adę 🙄ostateczna pobudka 5.30
    A co do magnesów to rzeczywiście fajna sprawa, i my mamy tak jak AgaSy drewniane zwierzątka i ten magnes jest wielkości całego zwierzątka więc nic się nie odczepi, drewniane fajne i wygodne do rączki, Mira uwielbiala i teraz Ada przyczepia do kaloryfera 😁

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły pomysł z tymi magnesami 🤔

Karola, a Stachu nie wcina tej mąki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Niezły pomysł z tymi magnesami 🤔

Karola, a Stachu nie wcina tej mąki?
    Nieee ,nawet jakby to lepiej zjesc mąke niz piasek kinetyczny albo groch

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, tylko mam w głowie taka wizję jak Mikołaj calymi dniami odkichuje białym pyłkiem, potem teściowa dzwoni po policję 😁😁😁

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczami wyobraźni widzę cały pokój w tej mące i moje dziecko umorusane od stóp do głów 😂😂 jednak nie dam mu tyle luzu 😄😄

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A ja oczami wyobraźni widzę cały pokój w tej mące i moje dziecko umorusane od stóp do głów 😂😂 jednak nie dam mu tyle luzu 😄😄
    Jo tyż nie 😁

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa nie musi wiedziec 🤭

Moll lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze,od tego jest kuchnia,po drugie,maki daje troche,garść dosłownie, on tym maże po podłodze. Lepsze to niz kupa plastiku

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujemy mąkę! Brzmi jak fajna brudna zabawa. Mąkę i trochę wody.
    Byliśmy dzis na dluuuugim spacerze wszyscy razem. Puszczalismy mydlane bańki, wiatraczki i graliśmy w piłkę na trawie. Dziecko wywietrzone i wypasane. Lubię takie dni.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3376 3377 3378 3379 3380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: