X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_kawa wrote:
    KasiaLukasia, hi5😴😴😴identyko, usypialam tego wampira od 4 do 5 chyba 4x i w końcu padła w wózku na całe 30 min🙄więc nasze córki by się dogadały razem buszujac po łóżku, a my spalybysmy jak susły obok🤣

Moja teraz odpadla. Jestem wyrodną matką i chciałam na siłę usadzic Ale w kojcu i jeszcze choć 10 minut drzemnac... Ryk był taki, że przyszedl obudzony Michal, że mam iść do łóżka a on się nią zajmie. Zrobiło mi sie wstyd i poczułam palące wyrzuty sumienia, bo tak samo było już wczoraj... Więc odeslalam go do łóżka i zebralam się do kupy. Wypilam kawę siekiere i latam za tym moim podciepem po pokojach jak z motorkiem w dupie. Wylala juz wode ze wszystkich misek i konewki, pomoczyla dwa razy spodnie. Dostala bęcki od kota oraz zaklinowala nogę pod szafka z tv (tu byl taki ryk, ze myślałam, że będzie piła potrzebna do odciecia stopy, a wystarczylo przesunąć nogę o centymetr, żeby odzyskac wolność...)

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Gdyby nie odciąganie byłoby cudownie.Dzieci nadal śpią.Wczoraj późno poszły spać,dziadkowie kupili pieska.Co do grochu to się nie boje bo młody dostał smoka od którego jest oduczany i jest przeszczęśliwy i na straży siedzi dziadek
    Dostaje smoka od ktorego jest oduczany? To oduczasz czy nie🤣
    Co do grochu to u nas co drugie lądowalo (wtedy na pogotowiu) z grochem w nosie albo dławiąc sie nim. Wyjatkowo paskudna zabawka

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia moze ja wez na kolana i poczytaj? Jej sie moze nudzic i przez to ją nosi.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    KasiaLukasia moze ja wez na kolana i poczytaj? Jej sie moze nudzic i przez to ją nosi.

Siedzenie na kolanach nudzi ją najbardziej. ;) No chyba, że jedzie akurat na mojej nodze jak na dzikim rumaku. :D
    f2c5a077c2d8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 08:42

Monjaktalala, Czarna_kawa, Lullaby, mikka86 lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zapytam inaczej: czy na sali mamy jakieś spokojne, wyciszone jak kwiat lotosu na tafli wody dziecko o charakterze delikatnym jak płatek róży? 😁

My nie śpimy od 6, więc luz 👌

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dzięki 😘

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 21 maja 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Dostaje smoka od ktorego jest oduczany? To oduczasz czy nie🤣
    Co do grochu to u nas co drugie lądowalo (wtedy na pogotowiu) z grochem w nosie albo dławiąc sie nim. Wyjatkowo paskudna zabawka

Tak oduczamy.Odstawiliśmy smoka w nocy,w dzień jest pół na pół,spacer bez,są sytuacje że podaje.
    U nas groch się sprawdził u starszaka w basenie wylądował po raz pierwszy jak miał dwa lata i nigdy nie było go w nosie,co do jedzenia pewności nie mam,ale zapędów ku temu nie widziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia tak mysle z tymi zabawkami,Stachu dosyc dlugo zawiesza sie na literkach,magnesach na lodówce.

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babuszki. Dziś 5, ale ale pobawila się sama w kojcu całą godzinę. Więc nie zaduszę. Teraz bawimy się w burdelo grando w duzym pokoju, schładzamy gorące jajo na sniadanie, drzemka i w planach wycieczka nad Wisłę. Chlop ma dziś wolne, bo Dzień Ziemi, więc bedziemy korzystac. Wczoraj mieliśmy pooglądać razem serial, moze potentegesic się nawet, a odpadlam usypiajac Alę o 20... Takie życie ;)

Karola właśnie właśnie o coś takiego jak magnesy mi chodzi. Ala tez lubi zrywac je z lodówki, ale boje się trochę, że zje magnesy i zostaną same figurki... Moze znajdę jakąś dziecięcą wersję. Ale właśnie o takie proste zabawy logiczne mi chodzi. Przyczepiasz - nie odpada, wkładasz - pasuje. Bawimy sie garnkami i kubkami, sznurowkami i sznurkami, jak będzie cieplej włączę zabawy wodą na balkonie, kupie też może kubek tego piasku kinetycznego na próbę, nie jest drogi. Moze pora na taką tablicę o ktorej kiedyś pisały Casjo i Emma? Nie pamiętam nazwy, taka do której przykrecalo się różne gadżety, jakies zamki, kółka, etc. Ala dajnie się zajmuje takimi rzeczami, widzę, że to coś co mogłoby ją ucieszyć i zatrzymać na moment w miejscu, zebym mogła wypić kawę...

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jak Leon był mały to kupiłam mu na allegro magnesy drewniane, zwierzątka. To jest scalone w jeden element, nie ma się co rozpaść, fajnie się gryzie, farba nie schodzi. Pamiętam, ze były w niebieskim pudełku, 14 szt, zwierzątka albo pojazdy. I zajmowały go faktycznie 🙂. Co do tablicy manipulacyjnej to Leon dostał od nas na roczek (sami zrobiliśmy) i po pierwszej ekscytacji przestala go interesować, dopiero jak trochę podrosło. Ale to na pewno zależy co jest na tej tablicy. U nas hitem było kolorowe podświetlenie ledowe na pilota 🙂. Miłosz teraz tylko kręci kółkiem od wózka, ale wyżej nie dosięga xD

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,ja to ma tak,ze jak widze ze jest nuda to daje Stachowi na mate mąke i miseczki z ikea,te kolorowe. Ciaprze sie i tyle. Nie kupowalabym jakis specjalnych piasków. Czasem mu dam na dno miski wode i rozleje to i paprze. Ale to mam z 40 min spokoju. Magnesy mam zwykle cyferki, da sie je przykleić tylko z jednej strony wiec musi kombinować

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuśki!

U nas pobudkowo z obydwu stron, Mira wolała o 4 nad ranem mama, mama i obudzila Adę 🙄ostateczna pobudka 5.30
    A co do magnesów to rzeczywiście fajna sprawa, i my mamy tak jak AgaSy drewniane zwierzątka i ten magnes jest wielkości całego zwierzątka więc nic się nie odczepi, drewniane fajne i wygodne do rączki, Mira uwielbiala i teraz Ada przyczepia do kaloryfera 😁

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezły pomysł z tymi magnesami 🤔

Karola, a Stachu nie wcina tej mąki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Niezły pomysł z tymi magnesami 🤔

Karola, a Stachu nie wcina tej mąki?
    Nieee ,nawet jakby to lepiej zjesc mąke niz piasek kinetyczny albo groch

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, tylko mam w głowie taka wizję jak Mikołaj calymi dniami odkichuje białym pyłkiem, potem teściowa dzwoni po policję 😁😁😁

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczami wyobraźni widzę cały pokój w tej mące i moje dziecko umorusane od stóp do głów 😂😂 jednak nie dam mu tyle luzu 😄😄

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    A ja oczami wyobraźni widzę cały pokój w tej mące i moje dziecko umorusane od stóp do głów 😂😂 jednak nie dam mu tyle luzu 😄😄
    Jo tyż nie 😁

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa nie musi wiedziec 🤭

Moll lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze,od tego jest kuchnia,po drugie,maki daje troche,garść dosłownie, on tym maże po podłodze. Lepsze to niz kupa plastiku

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujemy mąkę! Brzmi jak fajna brudna zabawa. Mąkę i trochę wody.
    Byliśmy dzis na dluuuugim spacerze wszyscy razem. Puszczalismy mydlane bańki, wiatraczki i graliśmy w piłkę na trawie. Dziecko wywietrzone i wypasane. Lubię takie dni.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3376 3377 3378 3379 3380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ