X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam córce kolejny tom książki, a od Stacha zrobilam przelew dla każdego dziecka jakie pomiesci dom samotnej nastoletniej matki. Po 5 dyszek dla kazdego dziecka.

KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna uff to dobrze, że trochę lepiej. Byle do przodu. Szczerze, to ja jeszcze nic nie zamówiłam na dzień dziecka. Ale wiem, że idzie juz paczka od mojej siostry. Myślę o kupieniu tego tunelu z Ikea, ktory polecala Monja, piasku kinetycznym (test z mąką pokazał, że Ala jednak nie zjada wszystkiego) albo o tablicy manipulacyjnej z olx. Znalazłam fajną, ze znanej firmy juz za 30zl. Bo te nowe są koszmarnie drogie, a samej nie chce mi się teraz z tym bawić. Niemniej jednak obecnie czekamy na wypłatę ;)

Mikka to wypocznij tam sobie ile wlezie. Alucha też jadła u babci wszystko jak leci. Ciasto z galaretką, lody, itd. Może bardziej kosztowala od mamy, niz jadła ale jednak ;) Któras z dziewczyn miala zasadę, że dziecko u dziadków może jeść wszystko. Podoba mi się ta zasada. Wróciliśmy do domu i słodkości się skończyły, a jogurt naturalny z owocem, czy bieda-kasza na wodzie dalej są pyszne. Swoją drogą czy Wasze dzieci jedzą już wszystko? Ala je juz dokładnie to samo co my plus sloiczek na kolacje (bo lubi).

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola piękny gest.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś kończy dziś 11 miesięcy 🥰 Czarna bardzo współczuję, wracaj do zdrowia!!
    Ja chyba kupię małemu kilka książeczek bo pewnie jakieś zabawki dostanie od dziadków.
    Kasia jak się tak zastanowić to Adam chyba je wssystko, staram się mu robic bez soli ale nieraz dostanie wprost z naszego talerza, chociaz jak je sam to niewiele zjada. Wczoraj np pogardził zupą gotowaną dla niego ale pieroga z kapustą chętnie!
    Ciężkie dni u nas ostatnio, co chwila ryk, wisi mi na nodze ( dzisiaj nawet ściągnął mi gacie) i rozpacza mamamama jak próbuje mu chociażby zrobić jakieś jedzenie. Mogą być zęby więc staram się widzieć światełko w tunelu. Kasia myślę podobnie o macierzyństwie, jest mega ciężko chwilami ale to najpiękniejsze co mnie w życiu spotkało. Za kilka lat chciałabym żeby mnie spotkało ponownie 🙂
    Biegunka może być też od zębów prawda?

KasiaLukasia, Czarna_kawa lubią tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłybyscie na wesele 26 czerwca na 150 osób? Impreza dalszych znajomych, wypadłoby iść skoro już można organizować ale wydaje mi się trochę nieodpowiedzialne, szczególnie że za dwa kolejne dni zapraszamy dziadków na roczek 🙄 no i nie wyobrażam sobie jak moje dziecko usnie w nocy po przebudzeniu bez cycka

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, ja bym nie poszła. Z wielu powodów. Nie cierpię takich imprez, jak do dalszych znajomych, to nawet bym się nie zastanawiala. Druga sprawa, ważniejsza, to dziadkowie. Tańce z bandą 150 ludzi z różnych środowisk podnoszą jednak znacznie ryzyko sprzedania dziadkom ciężkiej choroby. Und wiele innych mniejszych i wiekszych powodów, bo jestem introwertycznym dziwakiem. ;)

Aniamania lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaJJ wrote:
    Sernik jest zakazany? Czemu?
    Staram się nie dawać Ksaweremu słodyczy,nie dla tego bo ktoś mądry powiedział że dzieciom do ilus tam nie można cukru,soli itd.. tylko po prostu widzę, że uwielbia słodki smak ,jak pewnie większość dzieci i później nie chce normalnego jedzenia

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ogole dla dzieciakow ktore lubią tubki polecam z calego serca kupic takie wielorazowe opakowania i ladowac tam warzywka/jogurty cokolwiek. Ala uwielbia wciagac tuby i tym sposobem udaje mi się przemycic jej znienawidzony nabiał. Z tuby wciągnie wszystko, nie tylko slodkie owoce.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wstawać! Kawa się robi!

Jak wasze dzieci reagują na "nie wolno"? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 08:14

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Lullaby Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, wstałam 😁 w sumie nie dawno😅 Tymek dał dzisiaj pospać, a Mikołajem zajął się mąż, który ma urlop.

Jeśli chodzi o nie wolno to początkowo Tymkowi wystarczyło powiedzieć nie, nie wolno. Odwracał się wtedy do mówiącego i powtarzał niee? Mówiło się niee i odchodził. Obecnie też tak robi ale próbuje mimo zakazu 2-3 razy i zostawia w spokoju po kolejnym stanowczym nie☺️ Bardzo się cieszę, że nie mam powtórki z Starszego egzamplarza kiedy to Mikołaj słysząc NIE musiał ale to musiał z uporem maniaka dopiąć swego nie szczędząc mi przy tym obrażonych min i odgłosów z dna piekieł😂. Niestety do dziś mu tak zostało 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 09:14

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

0FDyp1.png
    82bip1.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Adam póki co na 'nie' patrzy na mnie jakbym z księżyca spadła i robi dalej swoje 🤷 ewentualnie w tym tygodniu załącza płacz jak mu nie pozwolę/zabiorę coś. Noce ciężkie, co najmniej jedną dłuższa pobudka na noszenie i co chwila pobudki z jękiem, w dzień zajmuje się sobą tyle co nic, ciągle na rękach, wymiękam 🙁 gdzie kupowałas tubki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 16:04

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aktualny Stachu
    5b7700697190.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 19:07

mikka86, KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• Alisia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia napisz proszę link to tych tubek 😊😊😊

a31il5w.png

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kupilam na Aliexpress i czekalam chyba ze dwa miesiące. Koronawirus zapewne się do tego przyczynil. Moze lepiej jednak zamowic na allegro, bo za kolejne dwa miesiace nasze dzieci będą juz jeść nożem i widelcem :D Ale to mój link
    https://tiny.pl/7rvkj

Jedyna wada tych tubek to wieksza niz w tradycyjnych objętość. Muszę Ali pomagać wyciskać resztki, bo tubka jej się zawija. Nie znalazlam niestety mniejszych :(

Aniamania lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co ma Stachu na szyi?

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś nosi bursztyny? Ksawery też 😜, ale nie mówiłam o tym tu na forum, może chcąc uniknąć krytyki , bursztyny podobno między innymi łagodzą objawy ząbkowania, nie wiem,czy rzeczywiście tak jest ,czy to przypadek,ale prawda jest taka,że Ksawery ząbkowanie przechodzi zupełnie bezobjawo,a mamy już 8 zębów

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wrote:
    Karola co ma Stachu na szyi?
    Tak jak Mikka pisze, ma bursztyn. Bardzo źle znosił ząbkowanie więc do arsenału leków dokupiłam bursztyn. Od tego czasu zero marudzenia, nawet śpi lepiej

• Czarna_kawa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałeś przez internet te bursztyny? Jak tak to proszę link, jestem otwarta na takie rzeczy i chętnie przetestuję na swojej😁

Karola, a od kiedy zakładasz Stachowi bursztyny? Widać lepsze spanie? Bardzo jestem ciekawa tym tematem

201907041556.png
    201802112272.png
    02.2017 aniołek 7tyg[*]
    02.2018 córeczka<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Od jakiś 2 miesięcy miał bransoletkę na kostce(kupiona w aptece) ale jak zaczął świrować z nią to kupiłam mu na necie naszyjnik. Śpi lepiej bo go nie bolą dziąsła, chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/naszyjnik-na-zabkowanie-bursztyn-barok-8104661723

‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ