Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurczę no słabo z tą babcią Naprawdę bardzo mi przykro i trzymam z całych sił kciuki, zeby cokolwiek sie poprawilo. Biedna ona i biedni Wy.
Mikka nie wiem nic o bonie na wakacje, więc czekam aż ktoś inny odpowie i sama też się dowiem.
My już po szczepieniu. Bylo samo MMR w ramię. Bez jakichś specjalnych scen. Poplakala się ale doslowanie na dwie sekundy, dostala naklejkę i było po krzyku. Ale nie zwazyli jej nawet i nie zmierzyli. Wszystko szybko, więc jestem trochę zawiedziona. I Ala zaczela dzis sama chodzic! Chwalę się! Bardzo ją to smuci i flustruje, że idzie tak wolno, jeczy i płacze, a jak juz upadnie na pupę, to w ogóle histeria, że jej się nie udało. Ale nie poddaje sie i dzielnie czlapie po domu. Jest też od rana w koszmarnym humorze. Jak po drzemce dalej będzie taka jęcząca, to wjada przeciwbólowe.
Czarna Kawo!!!!
-
Nie ma się co podniecać bonem, nasze roczniaki mają przeważnie noclegi czy bilety za darmo, więc w tym roku raczej ich nie wykorzystamy 😉. Ale nie, jeszcze nie mozna i ciekawe czy w ogóle będzie się dało 🙂Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
12.07.2019r. M.
07.06.2017r. L.
26.07.2015r. (*) -
A co dała takiego za swoich rządów platforma.Chyba tylko podniesiony wiek emerytalny I wyprzedali co się dało.Dobrze,że chociaż lasy państwowe zostały I wtedy jeden głos zaważył.Fakt trzymali naród krótko na smyczy I nikt nie pisnął.Polak tak lubi.
-
Pantwo nic mi nie musi dawać, pod warunkiem, że mi nic nie zabierze i będzie się żyło w myśl zasady jedności, tolerancji i praworządności.
Myślę, że nie ma sensu na forum dla bab w ciąży rozmawiać o polityce. Każda z nas ma inny światopogląd zarówno na wychowanie dzieci jak i sprawy państwowe. -
Upadla na twarz. Nic się nie stało, nawet nie plakala jakoś bardzo, ale ma wielkiego guza na czubku którego jest jeszcze wczorajsza czerwona buła z ugryzienia komara. No wygląda to... słabo. Dobrze, że nic jej się nie stało. Ale na spacery chyba będę chodzić kanałami.
-
KasiaLukasia 😱
Kobietki wielkie sorki, że ja tak z doskoku. Chciałam Wam tylko powiedzieć, że wczoraj Julce zdjęli gips 😍
Już tak całkiem 😁
Nocka była słaba, mała bardzo płakała, cały czas wdrapywała się na mnie.
Cały dzień dzisiaj też mocno marudny. Podejrzewam ze jest trochę obolała i być może jej to dokucza.
Kontrola za miesiąc w poradni. Za 2 tygodnie mam konsultację telefoniczną z Ośrodka Wczesnej Interwencji ws rrchabilitacji. Umówiłam też na dodatkowe USG, tak dla siebie samej już, żeby dwóch lekarzy oceniło ze jest ok.
Moja niuńka
AgaSY, Niebieska Gwiazda, anngelikamartaa, mikka86, Eja, Monjaktalala, Kamsza, KasiaLukasia, Aniamania, Czarna_kawa lubią tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
KasiaLukasia gratulacje dla Alusi za chodzenie, brawo 👍👏👏🙂😘
Kinga mnóstwo całusów dla Julci 😘😘bardzo sie cieszę,że już sciagnęli to ustrojstwo i będę 3 mała kciuki ażeby po usg wszystko było dobrze jak najszybciej mała zaczęła robić postępy👍👍 nocka słaba bo ona musi sie oswoić z nową sytuacją ale za kilka dni juz bedzie ok.
Mój mały też wygląda jak ofiara😂w jednym dniu 2 gruzy zarobił, wygląda jak rogacz 😂😂 idą nam też kolejne zęby i jak 4 pierwsze poszły gładko tak te już robią nam jazdy, budzi się z płaczem po kilka razy i wróciliśmy też do nocnego karmienia A już z 1.5 msc cale nocki przesypiał.
Jestem na etapie szukania niani na godziny bo mały miał iść do żłobka w mieście gdzis pracuję. Jednak wspaniały pan prezydent tegoż oto miasta stwierdził że nie będzie finansować pobytu dzieci ze wsi i cofnął dotację.takim oto sposobem za żłobek mi przyjdzie płacić 1350 zł. Chyba go zdrowo koń kopnął. Złożyłam odwołanie i podanie na gminę o dofinansowanie bo to połowa mojej pensji. A gdzie mleko i pampy i WGL. Zła jestembo od końca sierpnia mam już zebrania A Tu nadal nie wiadomo co z Alexem zrobię.
kinga27.30 lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Jula Pamiętam, jakby to było wczoraj jak szla na wyciąg. To najwspanialsza wiadomość, że jest juz po wszystkim. Szybkiego powrotu do pełnej sprawności dzielny kurczaczku :* Co, nie mam cienia wątpliwości, nastąpi szybciej niż ktokolwiek by się spodziewał.
Eja ale kanał z tym zlobkiem. Ale bym się wściekła. U nas ceny prywatnych to min. 1800zl. Bardzo prorodzinne... Ale jest podobno duzo wolnych miejsc w panstwowych. Chcialam to dzis poogarniac, ale strona nie działa, jakas przerwa techniczno-organizacyjna. Pewnie po przerwie okaże się, że nie ma już zadnych miejsc, bo wybory się skończyły. Nic mnie już nie zdziwi.kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
U nas w państwowych żłobkach nie ma naboru na ten rok ( przez pandemie) zostają tylko "stare" dzieciaki. Prywatne są dwa, w jednym koszt 900 zł w drugim 1100 zł,z kartą mieszkańca ,300 zł taniej, plus wyżywienie w jednym 10 zł w drugim 13 zł, dzieci do 1.5 roku przynoszą swoje z domu. Lipa jest z tym, że trzeba zapłacić za pierwsze trzy miesiące z góry,jeśli dziecko się nie zaadoptuje albo przerwie chodzenie z jakichś innych powodów, pieniądze przepadają.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ostatnio Mikołaj zaczął przesypiac całe noce lub budzi się, ale tylko raz ok 2. Ba, jest jeszcze lepsza wiadomość - zrezygnował z pobudki o 5, na rzecz 6.30 (a czasem nawet i 7!). Jest to najlepszy spóźniony prezent na dzień matki ❤
Być może więcej snu albo jakaś dobra energia spowodowała, że ostatnio jest dużo dobrych dni i mało tych, ktorych jestem wykamana. Organizacja, gotowanie, sprzątanie - jakoś tak się fajnie zazębia i na wszystko jest czas. Może końcu złapałam rytm, albo rąbnęłam się gdzieś w głowę i tak mi się wydaje 😁KasiaLukasia, Niebieska Gwiazda, Eja lubią tę wiadomość
-
Kasia co😳
Ja sie juz boje tych kolejnych zebow bo jak dotad nie mialam ani jednej nieprzespanej nocy.
Kupilam sobie trzy ksiazki o wychowaniu dzieci. A wy cos czytacie, informujecie sie czy wszystko robicie na czuja?