X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to Ci chodzilo tak? Bo oczywiscie Mala nie przesypia calych nocy od urodzenia. Poczatkowo ta flaszka 2-3 razy w nocy musiala byc. Obecnie przesypia cale noce na zmiane z faza na 1 flache. Ale nigdy nie mialam tak, ze nie chciala usnac, darla sie i musialam ja nosic czy lulac kilka h albo, ze wstala mi w srodku nocy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamuniu X :D Tys jest babo szczesciara :) Moja tez była śpiącą krolewną przez pierwsze pół roku, ale potem pyk i się obudziła :) I od tamtej pory w kratkę.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam sobie kiedyś "Rodzicielstwo bliskości" ale nie dałam rady przeczytać do końca. Takie pierdololo jak dla mnie. Mam też jakąś inną, ale nie pamiętam tytułu. Musiałabym skoczyć do kibla zobaczyć, a właśnie usypiam bobasa. Nie wiem, mnie osobiście jakoś te książki, blogi, vlogi specjalistów i nie przekonują i nieco nudzą nawet. Jak mam jakiś konkretny problem to jasne, wtedy szukam różnych pomysłów, rozwiazan i inspiracji, ale tak na codzień, to jednak uważam, że jestem najmadrzejsza i robię wszystko na czuja, po swojemu. :D Największą kopalnią wiedzy jest dla mnie to forum.

Edit. Druga ksiazka to "Jezyk niemowląt".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:52

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdykam X ale masz szczęście. Ja przez pierwsze 3 miechy spałam po 3 h na dobę, później było lepiej ale mały ci jakiś czas miał fazy , że budził się powiedzmy o 1 i do 3 urządzał sobie zabawy, . Teraz w sumie nie mogę narzekać przesypia noce, przeważnie raz budzi się na flaszkę i zaraz zasypia, tylko że wstaje koło 5 - 5.30 no ale zasypia po 20.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robię wszystko po swojemu, nic nie czytam ani książek ani w necie, ani żadnych porad blogerek mam

• AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X Ty szczęściaro!! Dzikie zazdro! Ja nie śpię od 3 lat 😂😂😂.

Nie czytam żadnych poradników, czy blogów. Robię wszystko zgodnie ze swoją intuicja, chyba, że mam konkretny problem, tak samo jak KasiaLukasia.

Ktorejs udało się odstawić malucha od piersi? U nas już tylko w nocy i słabo widzę odzwyczajenie.

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odzwyczajam... Jestem wspoluzalezniona ;) A ostatnio Alicja ssie jak noworodzio, coś jej się znowu przestawilo i chce cyca nie tylko w nocy i do spania, ale tez ot tak do poprzytulania.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jak tak karmisz obficie to waga leci pewnie? Zazdro

Mój Klusek jak się budzi w nocy to na jedzenie i lulu. Nigdy nie robił nocnych imprez.

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Kasia, jak tak karmisz obficie to waga leci pewnie? Zazdro
    Hahahaha. Dobre :D

xgirl, Monjaktalala lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga szacun. Ostatnio sobie mysle jak to robia matki majace wiecej niz jedno dziecko, do tego z mala roznica wieku albo matki blizniakow czy trojaczkow😅😂

No ja nie mowie o poradach blogerek czy jakichs dziwnych artykulach gdzies tam ale o rzetelnych pozycjach. Choc i tu trzeba uwazac bo duzo bzdur sie publikuje.
    Czasem lubie sobie poczytac, sporo mi to daje i zawsze cos tam dla siebie wezme. Bardzo lubie czytac o rozwoju dzieci. Obecnie czytam ksiazke jak radzic sobie ze zloscia na dziecko bo ja nerwus jestem czasem i nie chce Malej tym obarczac ;)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X ja mam tak żywiołowe dziecko, że nawet nie mam czasu myśleć ,a co dopiero coś czytać 🤣🤣

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Bardzo lubie czytac o rozwoju dzieci. Obecnie czytam ksiazke jak radzic sobie ze zloscia na dziecko bo ja nerwus jestem czasem i nie chce Malej tym obarczac ;)

Bez książek wiem, że trzeba się wyładować na starym 😁

xgirl, KasiaLukasia, Eja lubią tę wiadomość

• xgirl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czytam wieczorami jak ta pojdzie spac bo tez ciezko inaczej😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    No ja czytam wieczorami jak ta pojdzie spac bo tez ciezko inaczej😆
    Jak mały pójdzie spać to ja ogarniam chatę, płace rachunki, prasuje,czasem coś tam zamawiam online, w dzień nie mam czasu tego zrobić, na czytanie zwyczajnie nie ma miejsca w tym momencie i pewnie jeszcze długo nie będzie

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukalam swego czasu, jak Ala byla mniejsza takiej książki ktora opisywalaby świat widziany oczami dziecka. O rozwoju, możliwościach intelektualnych i fizycznych. Co małe dziecko myśli, jak działa, o czym śni. Coś bardziej z punktu widzienia antropologii, może psychologii ewolucyjnej, niż stricte z psychologii. Ale nie znalazlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:59

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • AgaSY Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xgirl człowiek po prostu dostosowuje się do sytuacji w której się znalazł i tyle. Trzeba sobie jakoś radzić. Dla mnie największymi bohaterkami są samotne mamy lub tzw slomiane wdowy mające kilkoro małych dzieci. Matki wieloraczków też mają roboty po pachy. Ja np nie wyobrażam sobie jakbym sobie poradziła teraz bez męża. Ale jakbym musiała to co zrobić? Np spałabym z obojgiem maluchów w łóżku, żeby nie latać w nocy kiedy pokojami, najgorzej jak się obudzą w tym samym momencie 🤦‍♀️.
    Mam koleżankę, która zdecydowała się na 2 maluchów z małą różnica wieku i co? I nie radzila sobie, pojechała do rodziców na kilka miesięcy. Wróciła i co? I dalej sobie nie radzi, bo przyzwyczaiła się, że dziadkowie przejęli większość obowiązków nad wnukami. Trzeba stawiac czoła wyzwaniom 🙂.

Ja wieczorami oglądam filmy i seriale 😄😄.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:56

xgirl lubi tę wiadomość

Mama 2 chłopców i aniołka ❤️
    12.07.2019r. M.
    07.06.2017r. L.
    26.07.2015r. (*)
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Jak mały pójdzie spać to ja ogarniam chatę, płace rachunki, prasuje,czasem coś tam zamawiam online, w dzień nie mam czasu tego zrobić, na czytanie zwyczajnie nie ma miejsca w tym momencie i pewnie jeszcze długo nie będzie
    Dobra sorry Ty jestes sama i musisz milion rzeczy ogarnac jak Ksawery spi. Tak tu pitole o duperelach a Ty czasu nie masz na to :/

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam całkiem sporo. Wiecej niz jak chodzilam do roboty i chciałam tylko dac głowie odpocząć. Teraz jestem zmęczona, ale inaczej.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaLukasia wrote:
    Ja czytam całkiem sporo. Wiecej niz jak chodzilam do roboty i chciałam tylko dac głowie odpocząć. Teraz jestem zmęczona, ale inaczej.
    O o o cos w tym jest. Trafna uwaga. Kiedys chcialam sie odmozdzyc wieczorem a teraz czuje, ze potrzebuje sie postymulowac intelektualnie😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też tak mam. Jakby mózg potrzebował odpocząć od codziennej kaszy czymś bardziej skomplikowanym. Ale prawdą jest też, że ja mam na to czas kiedy Ala idzie spać. Wiele spraw życia codziennego, którymi musiałabym się zająć, zrzucam na chłopa.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
‹‹ 3403 3404 3405 3406 3407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ