X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja u nas ostatnio
    1) kamienie wrzucane do konewki z wodą (oczywiscie pod kontrolą matki, żeby nic nie zostalo pożarte). Chlupniecia robią robotę :)
    d6fae214c7db.jpg

2) wyciete z kartonu monety wrzucane do najtańszej skarbonki
    0ddc6f99655e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 12:54

Monjaktalala lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, sounds like a plan 🤔

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza Stachu używa normalnych łyżeczek i widelca. Nic dziecięcego nie daje rady. Ma wideleklc który ma troszkę krótsze ząbki ale dorosły.

U nas zaczęło się chorobowe piekiełko. Doszło do tego że wylądował na oddziale ratunkowym o północy. Biedak musiał spędzić 12 godzin pod kroplówką. Nadal walczymy z infekcja i końca nie widać

preg.png

Wysłany: 9 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby kto wątpił to widziałam na własne oczy, że covid atakuje dzieci. Byliśmy na covidowej sali i była dwójka dzieci pozytywnych. Jeden pod respiratorem a drugi miał nebu.

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zdrówka dla Stacja,niech szybko dochodzi do siebie. Co do covidu to nie wątpię ,że on jest, że choruja ludzie starsi,zdarza się ,że zachoruje młodszy i dziecko,tak jak z każdą inną choroba poprostu nie wierzę w epidemie i w to,że można chorować bezobjawowo i bezobjawowo zarażać

AgaSY lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że już lepiej. Ale jakto? Byliście na tej samej sali?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    JaSzczurek piękne imię dla córeczki 😍😍
    A Tom jakie ma piękne włoski. Cudo chłopak 😍
    Udanego wypoczynku zatem.
    Dziękuję. I witam w gronie ciężarówek :D

Kamsza lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jaszczurek imię piękne.Pomyślałam o bogini płodności I seksu.Freja brzmi tak samo jak Freya.
    Tak, to jest to samo imię. Freya, Freia, Freja, Freija, Frøya i jeszcze kilka rodzajów pisowni. Ale my chyba zostaniemy przy najprostszym, Freya :D

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Tak, to jest to samo imię. Freya, Freia, Freja, Freija, Frøya i jeszcze kilka rodzajów pisowni. Ale my chyba zostaniemy przy najprostszym, Freya :D
    A miała być chyba Lena 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 16:16

Wysłany: 9 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    O matko, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że już lepiej. Ale jakto? Byliście na tej samej sali?
    Byliśmy w boksie obok. Ogólnie korytarz na jednym piętrze jest przerobiony na boxy. Tam je diagnozują, czekają na wynik i później chyba wywożą gdzieś do innego szpitala. Stachu miał objawy takie, że zakwalifikowali nas na tą brudna stronę. Ja miałam wyniki wymazu z piątku ale twierdzili ze to juz stare🤷‍♀️

preg.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj ma od wczoraj stan podgoraczkowy. Żadnych innych objawów - myślę: zęby, wiadomo. Tymczasem kilka godzin temu płacz, temp. ponad 38 stopni, senność etc. Dzwoniłam do przychodni. Wyobraźcie sobie, że prawdopodobnie to mozd być odczyn poszczepienny w 8-10 dobie po szczepieniu (Odra, świnka, rozyczka). Już lepiej, gorączka zeszła.

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U nas choroba
    Dziecialki poszly trzy dni do przedszkola szkoly i sie zaczelo .Melka poszla w poniedzialek zuzia dopiero w poniedzialek.
    Od poniedzialku chora tez ja kaszle jakbym covid miala 🤦 w niedziele komunia hehe do kosciola nawet nie wchodze bo zadzwonia po bialokaftanow

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.

Wysłany: 9 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja tak, to może być odczyn. U nas najpierw poszło w nogi ma dwa dni a w 10 dobie gorączka

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria siema, to długo się nie nachodziły ☹️

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a Wy już w domu ze Stachem? Jak zniósł te 12h pod kroplówką? Biedny. Najgorsze, że takiemu maluszkowi nie wytłumaczysz, że to dla jego dobra.

Adria, a jak tam poza tymi wirusami? Łukasz rośnie jak na drożdżach? :)

A czyta nas jeszcze Eja? Albo Kinga? Albo moja współmieszkanka Sylwia? 🤔

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:

A nic tam łukasz łazi a ja odgruzowuje chate na niedziele

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.

Wysłany: 9 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Karola, a Wy już w domu ze Stachem? Jak zniósł te 12h pod kroplówką? Biedny. Najgorsze, że takiemu maluszkowi nie wytłumaczysz, że to dla jego dobra.

A czyta nas jeszcze Eja? Albo Kinga? Albo moja współmieszkanka Sylwia? 🤔
    My byliśmy tylko w nocy z niedzieli na poniedziałek. Jeden wenflon wyrwał więc musieli drugi zakładać. Ciągnął ta kroplówkę, kopał w nią, chciał chodzić. Cyrki straszne, szkoda gadać.

preg.png
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala jestem obecna,z doskoku. Staram się raz na parę dni do was zajrzeć i poczytać 🙂
    Kamsza serdeczne gratulacje, spokojnych następnych miesięcy 😘

JaSzczurku a Ty już na półmetku prawie,jak to szybko leci. Piękne imię dla córci !

Karola współczuję przeżyć i mam nadzieję,że Stachu już wydobrzał. A co się okazało czy to takie jednorazowe ?
    Ja pamiętam jak moj starszy syn w 7msc zaczął mocno wymiotywać i w zaledwie 2 godz stał się taki jakby bez życia, przelewał się przez ręce. Pędziliśmy do szpitala na złamanie karku. Był niechodzący a też kombinował przy tej kroplówce. U nas było jakieś rota ponoć.

Wróciłam do pracy od 1 września. Ze łzami w oczach tydzien wcześniej zaczęłam Alexa odprowadzać na adaptację do żlobka. Najpierw kilka dni bylam z nim na zajęciach, podczas zabawy a potem zostawał juz sam. Najpierw godzina,potem dqie

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi urwało..
    Aż wreszcie ten dzień kiedy musieliśmy się rozstać😪plakał i to strasznie..serce mi się krajało i mialam ochotę wrócić igo zabrać ale wiedziałam że i tak to musi kiedyś nastąpić skoro zdecydowałam ze wracam do pracy. Byl od piątku w domu bo sstarszy sprzedał mu gila i dziś po kilku dniach przerwy wrócił. Płakał, owszem ale juz nie było tak strasznie jak wcześniej. Wiec jestem pelna optymizmu. Poza tym Panie go uwielbiają i ma tam naprawde super opiekę. Dostaję w ciagu dnia kilka zdjęć z jego zabawy,spaceru, posiłku i uspokajam się jak widzę go uśmiechniętego 🙂

A w pracy mam sajgon i jescze te wszystkie obostrzenia których musimy my i dzieci rygorystycznie przestrzegać🙈do czego to doszło😔

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgl KasiaLukasia ekstra pomysl z monetami,jutro Alexowi też takie zrobię a kamyczki mój tak samo jak Ala uwielbia. Mamy już braki w skalniaku bo mlody notorycznie wynosi 🤣

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ