X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja u nas ostatnio
    1) kamienie wrzucane do konewki z wodą (oczywiscie pod kontrolą matki, żeby nic nie zostalo pożarte). Chlupniecia robią robotę :)
    d6fae214c7db.jpg

2) wyciete z kartonu monety wrzucane do najtańszej skarbonki
    0ddc6f99655e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 12:54

Monjaktalala lubi tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, sounds like a plan 🤔

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza Stachu używa normalnych łyżeczek i widelca. Nic dziecięcego nie daje rady. Ma wideleklc który ma troszkę krótsze ząbki ale dorosły.

U nas zaczęło się chorobowe piekiełko. Doszło do tego że wylądował na oddziale ratunkowym o północy. Biedak musiał spędzić 12 godzin pod kroplówką. Nadal walczymy z infekcja i końca nie widać

event.png

Wysłany: 9 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby kto wątpił to widziałam na własne oczy, że covid atakuje dzieci. Byliśmy na covidowej sali i była dwójka dzieci pozytywnych. Jeden pod respiratorem a drugi miał nebu.

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zdrówka dla Stacja,niech szybko dochodzi do siebie. Co do covidu to nie wątpię ,że on jest, że choruja ludzie starsi,zdarza się ,że zachoruje młodszy i dziecko,tak jak z każdą inną choroba poprostu nie wierzę w epidemie i w to,że można chorować bezobjawowo i bezobjawowo zarażać

AgaSY lubi tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że już lepiej. Ale jakto? Byliście na tej samej sali?

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsza wrote:
    JaSzczurek piękne imię dla córeczki 😍😍
    A Tom jakie ma piękne włoski. Cudo chłopak 😍
    Udanego wypoczynku zatem.
    Dziękuję. I witam w gronie ciężarówek :D

Kamsza lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Jaszczurek imię piękne.Pomyślałam o bogini płodności I seksu.Freja brzmi tak samo jak Freya.
    Tak, to jest to samo imię. Freya, Freia, Freja, Freija, Frøya i jeszcze kilka rodzajów pisowni. Ale my chyba zostaniemy przy najprostszym, Freya :D

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Tak, to jest to samo imię. Freya, Freia, Freja, Freija, Frøya i jeszcze kilka rodzajów pisowni. Ale my chyba zostaniemy przy najprostszym, Freya :D
    A miała być chyba Lena 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 16:16

Wysłany: 9 września 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    O matko, współczuję przeżyć, mam nadzieję, że już lepiej. Ale jakto? Byliście na tej samej sali?
    Byliśmy w boksie obok. Ogólnie korytarz na jednym piętrze jest przerobiony na boxy. Tam je diagnozują, czekają na wynik i później chyba wywożą gdzieś do innego szpitala. Stachu miał objawy takie, że zakwalifikowali nas na tą brudna stronę. Ja miałam wyniki wymazu z piątku ale twierdzili ze to juz stare🤷‍♀️

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołaj ma od wczoraj stan podgoraczkowy. Żadnych innych objawów - myślę: zęby, wiadomo. Tymczasem kilka godzin temu płacz, temp. ponad 38 stopni, senność etc. Dzwoniłam do przychodni. Wyobraźcie sobie, że prawdopodobnie to mozd być odczyn poszczepienny w 8-10 dobie po szczepieniu (Odra, świnka, rozyczka). Już lepiej, gorączka zeszła.

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U nas choroba
    Dziecialki poszly trzy dni do przedszkola szkoly i sie zaczelo .Melka poszla w poniedzialek zuzia dopiero w poniedzialek.
    Od poniedzialku chora tez ja kaszle jakbym covid miala 🤦 w niedziele komunia hehe do kosciola nawet nie wchodze bo zadzwonia po bialokaftanow

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.

Wysłany: 9 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja tak, to może być odczyn. U nas najpierw poszło w nogi ma dwa dni a w 10 dobie gorączka

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria siema, to długo się nie nachodziły ☹️

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a Wy już w domu ze Stachem? Jak zniósł te 12h pod kroplówką? Biedny. Najgorsze, że takiemu maluszkowi nie wytłumaczysz, że to dla jego dobra.

Adria, a jak tam poza tymi wirusami? Łukasz rośnie jak na drożdżach? :)

A czyta nas jeszcze Eja? Albo Kinga? Albo moja współmieszkanka Sylwia? 🤔

• Adria Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:

A nic tam łukasz łazi a ja odgruzowuje chate na niedziele

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.

Wysłany: 9 września 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Karola, a Wy już w domu ze Stachem? Jak zniósł te 12h pod kroplówką? Biedny. Najgorsze, że takiemu maluszkowi nie wytłumaczysz, że to dla jego dobra.

A czyta nas jeszcze Eja? Albo Kinga? Albo moja współmieszkanka Sylwia? 🤔
    My byliśmy tylko w nocy z niedzieli na poniedziałek. Jeden wenflon wyrwał więc musieli drugi zakładać. Ciągnął ta kroplówkę, kopał w nią, chciał chodzić. Cyrki straszne, szkoda gadać.

event.png
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala jestem obecna,z doskoku. Staram się raz na parę dni do was zajrzeć i poczytać 🙂
    Kamsza serdeczne gratulacje, spokojnych następnych miesięcy 😘

JaSzczurku a Ty już na półmetku prawie,jak to szybko leci. Piękne imię dla córci !

Karola współczuję przeżyć i mam nadzieję,że Stachu już wydobrzał. A co się okazało czy to takie jednorazowe ?
    Ja pamiętam jak moj starszy syn w 7msc zaczął mocno wymiotywać i w zaledwie 2 godz stał się taki jakby bez życia, przelewał się przez ręce. Pędziliśmy do szpitala na złamanie karku. Był niechodzący a też kombinował przy tej kroplówce. U nas było jakieś rota ponoć.

Wróciłam do pracy od 1 września. Ze łzami w oczach tydzien wcześniej zaczęłam Alexa odprowadzać na adaptację do żlobka. Najpierw kilka dni bylam z nim na zajęciach, podczas zabawy a potem zostawał juz sam. Najpierw godzina,potem dqie

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
    I mama Aniołka 08.2013 (*)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi urwało..
    Aż wreszcie ten dzień kiedy musieliśmy się rozstać😪plakał i to strasznie..serce mi się krajało i mialam ochotę wrócić igo zabrać ale wiedziałam że i tak to musi kiedyś nastąpić skoro zdecydowałam ze wracam do pracy. Byl od piątku w domu bo sstarszy sprzedał mu gila i dziś po kilku dniach przerwy wrócił. Płakał, owszem ale juz nie było tak strasznie jak wcześniej. Wiec jestem pelna optymizmu. Poza tym Panie go uwielbiają i ma tam naprawde super opiekę. Dostaję w ciagu dnia kilka zdjęć z jego zabawy,spaceru, posiłku i uspokajam się jak widzę go uśmiechniętego 🙂

A w pracy mam sajgon i jescze te wszystkie obostrzenia których musimy my i dzieci rygorystycznie przestrzegać🙈do czego to doszło😔

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
  • Eja Ekspertka

Wysłany: 9 września 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgl KasiaLukasia ekstra pomysl z monetami,jutro Alexowi też takie zrobię a kamyczki mój tak samo jak Ala uwielbia. Mamy już braki w skalniaku bo mlody notorycznie wynosi 🤣

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

Ziemska mama
    Franka (11.11.2014)
    Alexandra (27.06.2019)
‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ