X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eja to super ze mu się podoba w żłobku. Zazdro 😁
    U Stacha ciągle gorączka. Dzisiaj znowu 38.8. Ja już nie wiem co mu jest. 5 dzień tak wysokiej temperatury mnie przeraża

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, jak szukałam wczoraj info o gorączce bez innych objawów to często przewijały się też infekcje dróg moczowych.

Eja, jesteś nauczycielka? Rozumiem, że kiedyś Twoje pociechy trafią do tej samej szkoły pod czujne oko mamy? 😁

Wysłany: 10 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo bardzo często to właśnie to. Dlatego zawsze jak jest gorączka to robię mu badanie moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 12:19

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 10 września 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa, u nas znowu to samo, caly dzień super, godz. 15 - znowu gorączka. Idziemy jutro do lekarza, martwię się :(

Wysłany: 10 września 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może być odczyn właśnie

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio noce to dramat, na prawdę tak źle to nie było nawet jak był noworodkiem. A dzisiaj to już w ogóle masakra. Obudził się o 23.30 , darł się i schodził z łóżka ( śpimy razem) włożyłam go do wózka bo w wózku jest usypiany i jak go bujalam to drzemał lekko,jak tylko przestawałam bujać to ryk, trzy razy go przekladalam z wózka na łóżko,bo wydawało mi się,że już śpi i odrazu ryk i z powrotem do wózka. I tak do 5 rano, o 5 udało mi się go przełożyć i pospal do 6.40.Teraz jest niedobory bo nie wyspany,potyka się o wszystko, płacze,a spać nie chce. Koszmar, nie wiem już co jest 😩😩

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]

Wysłany: 11 września 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyladowalismy znowu w szpitalu 🙄Ciągle gorączka 39-40°. Tym razem ma anginę ropną. W niedzielę miał zapalenie gardła i dróg moczowych.... Znowu dostał kroplówkę, znowu cały pokłuty

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Mikka, ciekawe dlaczego - może odreagowuje bodźce. Życzę dużo siły, bo wiem jak cenny jest sen (przynajmniej dla mnie). Na pocieszenie powiem, że Mikołaj codziennie od 2 tyg. ok północy ląduje u nas w łóżku i już tak gnieciemy się do rana. Nie ma innej opcji, a jeszcze kilka tygodni temu cieszyłam się, że przespał całą noc w łóżeczku 🙃

Karola, daj znać jak Stachu, biedny, bardzo mi to szkoda :(

U nas czopy na gorączkę, byliśmy w przychodni, gardło, ucho i klatka piersiowa czysta, więc przyczyna musi leżeć gdzie indziej. Zrobiliśmy małemu badanie moczu - tez okej. Wychodzi na to, że to faktycznie odczyn poszczepienny. Pani w przychodni powiedziała, że to też mogą być zęby, choć nie chce mi się wierzyć 🤔

Wysłany: 11 września 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja a nadal gorączkuje?
    Teraz strasznie dużo dziadostwa szaleje. Aż się boję co będzie na jesień

event.png
  • Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czopach nie, a zalecenie mamy takie żeby nie czekać na gorączkę, tylko podawać co 6h czopek przez 3 dni - A co a tym idzie gorączka nie ma jak sie pojawić.

Wysłany: 11 września 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mają lekarze bardzo różne podejśćie. Nam każą podawać tylko jak jest gorączka i robić aspat, alat i kreatyninę co 3 dni.

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,Monja ,zdrówka dla Waszych chłopaków 😚😚

Monjaktalala lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka dzięki. Jak tam nocka?

Próbowałaś coś zmienić w ciągu dnia, żeby go wyciszyć?

Mi s Stachu tak świrował dobry miesiąc jak nauczył się chodzić. Szło zwariować

event.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta nocka była o wiele lepsza, chociaż nie obyło się bez pobudek , w sumie to nie wiem co miałabym zmienić,nie mamy jakiegoś specjalnie chaotycznych dni, raczej spokojnie spędzamy czas bez nadmiaru wrażeń 🤷

Wysłany: 12 września 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie z ajakis czas to minie.
    Może też być tak że jakaś tv na niego źle działa, cukier. No kilka może być przyczyn.

event.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka może to słabe pocieszenie ale to chyba taki czas. Duzo dzieciaków śpi teraz w kratkę. Dwa dni dobrze, cztery dni koszmarnie, itd. U nas też jest w kratkę. Od nocy upiornych (wczoraj), po w miarę dobre (nie pamiętam kiedy...). Pozostaje chyba zagryzc zęby, kląć w myślach, kupić dobrą kawę i przeczekać. Buziaki i moc z Tobą!

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Czarna Kawa?

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Adria Autorytet

Wysłany: 12 września 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jutro mam komunie
    Narobilam sie jak dziki osiol boli mnie gardlo ale wzielam tabse i ide spac no to nara

qdkk3e5e17wj0gq3.png
    córka👱 Amelia 9 lat, 👱Zuzia 5 lat synek aniołek👼Kubuś 24 maj 2017 ,poronienie marzec 2018r
    Łukaszek 13 lipiec 2019r.
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 13 września 2020, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adria trzym się

Wysłany: 13 września 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja jak tam u Was?

event.png
‹‹ 3422 3423 3424 3425 3426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ