Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Czarna i Angelika miło , że jesteście 🙂 jeśli chodzi o szycie to była tragedia, wyrywał się, darł, kopał ,na koniec się wyrzygal, masakra, zdjęcie szwów też nie lepiej , on już dostał histerii jak tylko weszliśmy do szpitala. Ma ślad, dosyć widoczny właśnie muszę mu kupić jakąś maść na blizny. Polecacie coś?url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Monjaktalala wrote:Dziewczyny, czy Wasze dzieci używają jeszcze smoczka? Kiedy jest dobry czas na odsmoczkowanie?
Monjaktalala lubi tę wiadomość
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Ja Starszaki żegnałam ze smoczkiem koło 2 roku życia. Najpierw zaczęli dostawać tylko na drzemki i do spania. Potem drzemka bez smoka, a potem już smoczek papa. Jacka nie muszę, bo on od urodzenia nie chciał smoczka 😂
Monjaktalala lubi tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Mikka, a używałaś czegoś na bliznę po cesarce? Możesz mu tym samym smarować. Albo maść jest dobra, chyba Cepan?
mikka86 lubi tę wiadomość
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Hejka
Monja my nie używamy smoczka, Antek nie chciał. Z opowieści koleżanek wiem, że odsmoczkowywały (matko co za słowo 😂) dzieci jak miały niecałe 2 latka
Biedny Ksawery 😣oby więcej takich przygód nie miał.
Macie do polecenia jakieś autko straż pożarną? Fajnie by było gdyby jeździło.
Szukam dla małego bo uwielbia ioo ioooo 🙈
-
Dzięki, Mikołaj używa do zasypiania, czasem tez w wózku czy samochodzie - w ciągu dnia się nie dopomina. Myślę, że jeszcze jest czas na pożegnanie ze smokiem.
Mikka, na szczęście Ksawery nie będzie pamiętał szycia etc. A blizna może sama zniknąć na takim maluszku (z upływem czasu).
AngelikaMarta, kupiliśmy młodemu taką z duplo, upolowałam za połowę ceny, ale dostanie dopiero 6.12, więc jeszcze nie wiem czy polecam
Mikołaj też lubi io io, ale nic to tak nie jara jak śmieciarka 🤦♀️ jak tylko usłyszy charakterystyczny dźwięk cofania to biegnie do okna i robi 'łaaaał łaał'Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 11:14
anngelikamartaa lubi tę wiadomość
-
Nasze na Mikołaja dostaną słodycze i owoce + Starszaki coś z przedszkola. A pod choinkę Cypis dostanie auto zdalnie sterowane takie ala monstertruck, Monia nerfa z akcesoriami, a Jacek tablice manipulacyjną.
Ksawery na mikołaja dostanie wózek szczeniaczka uczniaczka, ma maskotkę pieska i ja uwielbia, a pod choinkę jeszcze nie wiem 🤷 on auta różnego rodzaju to tak nie bardzo lubi, pobawi się trochę kołami i to tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 20:28
Moje dziewczyny dostaną pieski z psiego patrolu z samochodami i helikopterem, kupiłam taki fajny zestaw za mała kasę na Vinted i jeszcze maskotki, a wiem od babci, że szykują dla nich też jakieś podarki więc, żeby im się w głowach nie poprzestawiało to tak będą miały dawkowane przyjemności 😊
-
Czarna ja też dozuje prezenty. Trochę zmieniłam plan ale i tak mało dostanie. Pod choinkę kuchnie z Lidla ale to już powiedziałam rodzinie, że jak chcą coś kupić to mają się dołożyć i tyle. Do tego książeczkę z żyrafa albo kaczkami jakby już im było głupio, że z pustymi rękami będą
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Ja kupuję małemu zabawki , które widzę że go zainteresują , czasami interesuje go zwykły wiatraczek z Pepco za 3 zł albo bańki mydlane też za grosze, czasami coś droższego i ok. Ostatnio wynalazł sobie kawałek panela i chodził z nim przed sobą , szurając nim po podłodze, więc kupiłam mu pchacza z kijkiem. Rodzinie mówię co mają mu kupić, żeby nie kupili mu np auta które nie za bardzo lubi, ale właśnie chcę żeby dostawał zabawki a nie np ubrania bo właśnie zabawki sprawią mu radość a ubrania itp. zapewnie mu ja. Zabawki są ważne bo wspierają rozwój dziecka, strasznie denerwuje mnie jak ktoś mówi,po co mojemu dziecku kupowac zabawki jak bawi się pokrywką i sitkiem,albo po co mu to skoro za 5 min i tak to rzuci...🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2020, 21:16
Stachu ma zabawki. Ma ich dwa kosze. Tylko od czasu do czasu jedne chowam drugie wyciągam. Uważam że to wystarczy.
Jeśli chodzi o kupowanie w sklepie bo on chce to nie ma szans. Nie uczę go tego bo później jest problem na zakupach. Te rzeczy i tak są na chwilę.
On mi się super bawi kreatywnie. Jeśli woli nazbierać jakiś elementów i mieszać je w garnku, zamiast bawić się laptopami albo innymi grającymi plastikami to ja jestem szczęśliwa i nie chce tego zmieniać.