Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mikka86 wrote:Fajnie by było, jakbyś jeszcze od czasu do czasu coś napisała 😘
Ale u nas wszystko dobrze, wszyscy zdrowi, Olek jak łobuzował tak dalej łobuzuje, zrywa tapety, zrywa tynk ze ścian, rozwala wszystko, drze firany, więc wszystko jest tak jak być powinno 😂 ząbkuje chyba znów, bo ma problemy ze snem.
Ps. Super półka, gdzie ją kupiłaś? Przydałaby i nam się taka 🙂Casjopea, KasiaLukasia lubią tę wiadomość
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Casjo to ze dziecko ma kilka miesiecy nie znaczy ze karmi piersia .
Co do oxy to ja mialam z łukaszem.aUwazam ze lekarze z Polnej wiedza co robic w roznych wypadkach.
Podrzedne szpitale to sami wiemy jak moze byc -
Karola3xJ:D wrote:Casjo ludzie którzy wiedzą lepiej bo czytali w internecie mają miejsce w piekle z tymi, którzy wiedzą lepiej bo siostry męża kuzynka mówiła że miała tak samo i....
Ale zajebalas się w akcji z torakochirurgia chyba, bo każde otwarcie klatki to torakochirurgia (Od thorax, klatka piersiowa), nawet pod pachą. Domyślam się, że chodziło Ci o laparoskopie. -
Adria wrote:Casjo to ze dziecko ma kilka miesiecy nie znaczy ze karmi piersia .
Co do oxy to ja mialam z łukaszem.aUwazam ze lekarze z Polnej wiedza co robic w roznych wypadkach.
Podrzedne szpitale to sami wiemy jak moze byc -
Ja się tak naczytałam o oxy właśnie, że to zło i albo spowolni cała akcję, albo powoduje jakiś hardkor. W końcu po 4h kryzysu 7cm, wzięłam to oxy i....nic. jakby mi dali wodę w kroplowce, byłam podpięta jakieś 10h. Może jakbym dostała red bulla to poszło by szybciej...
-
Piszecie o tym cc za 2 razem. Też mam taki dylemacik (zawczasu). Kusi mnie obietnica ludu 'za drugim razem idzie szybciej', a z 2 strony już wiem co to sn..😅 ale też martwi mnie czy w czasie cc będzie ok z bobo + wizja operacji i blizny mnie przeraża. Normalnie nie ma lepszej opcji, każda jest problematyczna 🤦♀️
-
Monjaktalala wrote:Piszecie o tym cc za 2 razem. Też mam taki dylemacik (zawczasu). Kusi mnie obietnica ludu 'za drugim razem idzie szybciej', a z 2 strony już wiem co to sn..😅 ale też martwi mnie czy w czasie cc będzie ok z bobo + wizja operacji i blizny mnie przeraża. Normalnie nie ma lepszej opcji, każda jest problematyczna 🤦♀️
Mam duża wyobraźnię 😅Monjaktalala lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja nikogo nie oceniam bo każdy robi co chce.
Ale jak widać, jesteś przykładem pacjenta, który nie czyta jednak. Miałaś podejrzenie miasteni ale nie miałaś pojęcia co to ma wspólnego z grasica. A ma dużo bo usunięcie przerosnietej grasicy to działanie podstawowe przy tej chorobie. Także to jest ocenianie, każda inna rzecz która pisałam to informacje.
Casjo ludzie którzy wiedzą lepiej bo czytali w internecie mają miejsce w piekle z tymi, którzy wiedzą lepiej bo siostry męża kuzynka mówiła że miała tak samo i.... -
Karola3xJ:D wrote:Laporo jest w brzuchu, tymektomia w klatce tak w skrócie, masz jeszcze rektoskopie-odbyt i inne skopie w zależności od obszaru więc nie chodziło mi o laparoskopie 😁
-
Zgadzam się z Karolą.Gdyby nie dociekliwość,pytania zadawane lekarzom,bycie trudnym pacjentem to byłabym bezdzietna,a mam dwóch wspaniałych synów.Lekarz też tylko człowiek i może popełnić błąd i ma dużo pacjentów nie tylko mnie.Co do internetów to skąś jednak trzeba wiedzę czerpać.Nie łykać wszystkiego co w nim piszą tylko czytać i myśleć.Spora część to bzdury,ale część jest ok.
-
Niebieska Gwiazda wrote:Zgadzam się z Karolą.Gdyby nie dociekliwość,pytania zadawane lekarzom,bycie trudnym pacjentem to byłabym bezdzietna,a mam dwóch wspaniałych synów.Lekarz też tylko człowiek i może popełnić błąd i ma dużo pacjentów nie tylko mnie.Co do internetów to skąś jednak trzeba wiedzę czerpać.Nie łykać wszystkiego co w nim piszą tylko czytać i myśleć.Spora część to bzdury,ale część jest ok.
Wnioskując z ich wypowiedzi, że lekarzom trzeba ufac to powinny chodzić do byle jakiego bo lekarz to lekarz. A nie chodzą. Tu jest takie zaprzeczanie samej sobie😁 -
Karola nie rob z nas idiotek ok? Jasne ze dobrze jest sie doinformowac i pewnie wiele osob tak robi tym bardziej ze mamy latwy dostep do informacji jednak laik nie ma szans ogarnac tak tematu jak lekarz ktory uczy sie kupe lat.
Casjopea, Drobinka91 lubią tę wiadomość
-
A czy ja mówię o studiowaniu medycyny? Ja mówię o podstawowych rzeczach jak zgoda na badanie, zgoda na podanie oksy, pytanie lekarzy o to co będą robić i o alternatywę. Do tego nie trzeba medycyny kończyć. Wystarczy przeczytać kartę praw pacjenta albo wejść na stronę rodzic po ludzku 😁
-
Gadałam z tą koleżanką, co karmi i się zaszczepila. Każdy szpital rządzi się swoimi prawami, ale jeśli chce się walczyć to można się powołać na pl towarzystwo neonatologiczne, które zaleca szczepienia w okresie laktacji, a jeśli nie chce się walczyć, to wystarczy zobligowac się do niekarmienia w okresie po szczepieniu. Trzeba tylko sprawdzić jaki to ma być okres czasu. I tyle 🙂