Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez chce obok. Nie wyobrazam sobie przez pol miasta jezdzic i czas tracic. Skladalam podania do placowek 10min spacerem maks.
Jak to jest w Polsce? Ile podan mozna zlozyc? Bo u mnie i z tysiac jak ktos chce😬 -
A wiesz, że nie wiem? Muszę się dowiedzieć.
Mikka Ksawery nadal nie chce jeść?
Bo mój syn w końcu zaczął jeść. Właśnie chodzi z kiełbaska, tuli ja i gada "mięso". I co najlepsze, je ją ✌️
Ogólnie ostatnie parę dni zaczął jeść. Zjadł nawet pół serka waliliowego, gdzie on miał wstręt do nabiału -
Jest lepiej, je ale to co lubi i praktycznie ciągle to samo bo jest negatywnie nastawiony na nowe rzeczy, a więc jego jadłospis nie jest urozmaicony, rano jest kaszą na mm, deser to dwa musy owocowe, obiad to pomidorowa albo rosół, inna zupa czasem przejdzie ale tylko zblendowana, później jakiś serek homo albo mleczna kanapka albo kinderki, no i kolacja to banan zblendowany np z kiwi albo z mango,czasami dorzucę łyżeczkę twarożku. No i paluszki lajkonika junior pomiędzy chrupie, w markecie jak jesteśmy to pomemle trochę bułkę ,czasami słodką czasami zwykła. I to tyleKarola3xJ:D wrote:A wiesz, że nie wiem? Muszę się dowiedzieć.
Mikka Ksawery nadal nie chce jeść?
Bo mój syn w końcu zaczął jeść. Właśnie chodzi z kiełbaska, tuli ja i gada "mięso". I co najlepsze, je ją ✌️
Ogólnie ostatnie parę dni zaczął jeść. Zjadł nawet pół serka waliliowego, gdzie on miał wstręt do nabiałuurl=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Szczerze,to nigdy nie czytałam ich składu,odkąd mały je chrupie to też je jem bo smakują mi lepiej niż te zwykłe. Tak posiłki główne je przeważnie w papkach, on radzi sobie z kawałkami ale posiłek w normalnej postaci zje trochę, nie potrafi się nim najeść i trwa to godzinę, aż w końcu jest zimne, albo np ziemniaka nie zje,odrazu wypluje a zblendowanego zje.Karola3xJ:D wrote:Ja kiedyś gdzieś czytałam że te lajkonik junior to dramat że składem i lepiej dać zwykłe.
Czyli Ksawery lubi papki 😀url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Nie,nie praktykowałam ,w ogóle nigdy nie robiłam gofrów 😆Monjaktalala wrote:Mikka, a próbowałaś być sprytnym przemytnikiem? 😎 kupiłam niedawno gofrownice w Lidlu i robię młodemu gofry szpinakowe, buraczkowe, nawet takie z szynką. Polecam 👍url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url] -
Ja robie czasem nalesniki ze szpinakiem, jarmuzem, papryka czy tam innymi warzywami i zawsze ladnie je. Blenduje razem z ciastem. Mega latwe i szybkie.
Tak sobie mysle czy jakas probiotykoterapia nie bylaby sensowna zwlaszcza dla dzieci po cc. Slyszala cos ktoras? -
Hejka 🙂
Mikka, myślę że z czasem przejdzie Ksaweremu takie jedzenie, mam nadzieję że się tym zbytnio nie martwisz. 😙 Niektóre dzieci tak mają, z czasem zrozumie, że jedzenie jest fajne i jest tyle pysznych produktów do jedzenia 😁
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️

1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Nie przywiera Ci ciasto? Ja się czaje na jakąś sprawdzona, nie drogą gofrownice także wiesz.... 😝Monjaktalala wrote:Mikka, a próbowałaś być sprytnym przemytnikiem? 😎 kupiłam niedawno gofrownice w Lidlu i robię młodemu gofry szpinakowe, buraczkowe, nawet takie z szynką. Polecam 👍
Mikka mosz https://czytamyetykiety.pl/produkty-spozywcze/lajkonik-junior-paluszki-250-g/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:27
-
Karola u nas nikt nic nie zalecal wlasnie. Boze jak sie sam czlowiek nie zainteresuje to lekarze wdupie maja czesto. Te probiotyki jakies specjalne dla dzieci czy nie? Aaaa pojde do apteki i cos kupie.Karola3xJ:D wrote:No przeciez od dawna zalecają probiotyki po cc. Nawet w wypisie ze szpitala piszą i do książeczki wpisują 😀 Mi receptę wypisali na probiotyk.
Teraz dostaje enterol i dicoflor bo chorował sporo.
Ja w ogole nie daje zadnych takich rzeczy niby dla dzieci do jedzenia w miedzyczasie.. Bez sensu. Zje posilek, najedzona jest na kilka h i potem je kolejny.
Ostatnio bylam u kumpeli z Mala. Ona tez ma corke w podpbnym wieku. To dziecko co 20min -30min cos je. A to chrupki a to ciastka a to jakies dupne serki. Przez 3h jak tam bylysmy to zjadla ta mala chyba z 6 roznych rzeczy... A wartosci jakichkolwiek w tym bylo zero. Moja oczywiscie jak widziala to tez chciala ale pozwolilam jej zjesc no bo nie befe sceny robic😬 Dwa chrupki rsz na ruski rok nie robia mi duzej roznicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 10:39
-
xgirl wrote:Karola u nas nikt nic nie zalecal wlasnie. Boze jak sie sam czlowiek nie zainteresuje to lekarze wdupie maja czesto. Te probiotyki jakies specjalne dla dzieci czy nie? Aaaa pojde do apteki i cos kupie.
Ja w ogole nie daje zadnych takich rzeczy niby dla dzieci do jedzenia w miedzyczasie.. Bez sensu. Zje posilek, najedzona jest na kilka h i potem je kolejny.
To kup enterol bo najlepszy🤷♀️ Nie kupuj byle czego. Wiem że na necie jest pełno o tym, w 20 min znajdziesz parę najlepszych.
Mi ten enterol wszyscy polecali i ma dobre opinie. Mikaja ma świra na tym punkcie to może się podziela w temacie😝
xgirl lubi tę wiadomość
-
A dzieci tak maja ze uczepia sie kilku produktow i juz... To normalne. Trzeba mimo wszystko proponowac inne rzeczy a nie dawac tylko to co dziecko lubi bo sie je jescze bardziej wzmacnia w tych ograniczonych upodobaniach.
O hej Drobinka😁
Drobinka91 lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze mu daje dostęp do tego co jemy, nakładałam mu mimo wszystko więcej rzeczy na talerz i w końcu zaskoczył. Co posiłek to mu dawałam zielony groszek np. W końcu zjadł te kulki. I od tego się zaczęło.
Polubił te małe ogórki konserwowe też. W ogóle nagle jakby ktoś blokadę ściągnął -
Nie,nie martwię się, ważne ,że coś je i głodny nie chodzi,a niech se je to co lubi.moja znajoma to ma dopiero problem bo jej dzieciak nie chce jeść praktycznie nic. A Olek jak z jedzeniem?Drobinka91 wrote:Hejka 🙂
Mikka, myślę że z czasem przejdzie Ksaweremu takie jedzenie, mam nadzieję że się tym zbytnio nie martwisz. 😙 Niektóre dzieci tak mają, z czasem zrozumie, że jedzenie jest fajne i jest tyle pysznych produktów do jedzenia 😁url=https://www.suwaczek.pl/]
[/url]

Ale czasem ciezko. Jak to z dziecmi..