X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała, żeby moje dziecko zjadło ładnie przy stole posiłek, bez zabawek , piosenek i cyrkowania. Jeszcze najlepiej sam,bez karmienia i żeby nie wymazał siebie i wszystkiego dookoła,ale to chyba jeszcze nie ten moment

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka musiałabyś widzieć jak wygląda miejsce gdzie jadł po jego pseudo posiłku. Jeszcze nasrać tam brakuje. Ale u mnie jest posiłek który trwa chwilę. Nie je to zabieram ale i tak jes wszystko umazane. Do tego wyczaił plucie, ale takie wiecie, od serca😀Wszystko uwalone

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze,żeby narozwalal,wymazał się,ale zjadł przynajmniej połowę a on przy samodzielnym jedzeniu zje tyle co kot nasra, a radość sprawia mu mazanie siebie i stołu i wywalanie na podłogę

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie wiem,czy też tak macie,ale pewne zachowania Ksawerego strasznie mnie irytują i wyprowadzają z równowagi, wiem,że to małe dziecko i nie wszystko jest jeszcze w stanie zrozumieć, ale dostaje normalnie białej gorączki jak np wchodzi mi na łóżko i po nim skacze, a jak mówię,że ma przestać i go ściągam,to robi to jeszcze bardziej i się śmieje,mam wrażenie , że on myśli,że ja tak się z nim bawię, albo właśnie,jak sadzam go przy stoliku z jedzeniem,a on wywala to na podłogę albo nie da mi zjeść tylko spycha mnie i wkłada ręce do talerza, na prawdę muszę wtedy opanowywać się ,żeby nie dać mu klapa, chociaż nigdy nie chciałabym tego zrobić. Ale czasami to naprawdę trzeba mieć masę cierpliwości i ogolnie to nigdy nie uważałam że łatwo jest wychować dziecko,ale jak jest trudno,przekonałam się dopiero jak je mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 11:19

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat co piszesz to chyba norma u dzieci

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam. Codziennie kilka razy. Czasem rycze przez to z bezsilnosci, czasem jak sie nie powstrzymam w pore to na nia krzykne. Nie znosze siebie za to ale momentami nie wyrabiam, dziecko potrafi do szalu czlowieka doprowadzic niektorymi zachowaniami.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to krzyczę jak już nic nie pomaga,ale nawet i to nieraz nie daje rezultatu, w końcu wynoszę go do drugiego pokoju,wkładam do łóżeczka i wychodzę ochłonąć na balkon. Albo jak już zbieramy się do wyjścia z domu,ja się próbuje ubrać a on już wywala mi wszystko z szafki albo dorwie rolkę ręcznika papierowego i go rozwija. W ogóle zebranie się , żeby wyjść z domu trwa u nas wieki,a najgorzej kiedy trzeba być gdzieś na czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 11:56

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co telewizor, tablet, telefon to pudełka zakazane. Zdarza się, że u dziadków etc. Tv jest włączony, ale proszę o wyłączenie. Nie robię też z tych rzeczy demonow, które wypalają oczy, ale wiem, że na bajki przyjdzie jeszcze czas :) Z telefonem jest trudniej, Mikołaj chętnie po niego sięga, przykłada do ucha i udaje rozmowę (naśladując to co widzi),
    doskonale zdaje się sprawę, że to cudo umie zrobić zdjęcie i tak super się przesuwa ekran blokady 😅 ale dostępu jako tako nie ma.

Co do jedzenia, to nie wiem co bym zrobiła, gdyby mały był niejadkiem. Podejrzewam, że stawalabym na rzesach żeby coś zjadł, nie przebierając w środkach. Zauważyłam, że najlepiej wychodzi nam jedzenie wspólne we dwójkę, a w weekendy w trojke. Szykuje jedzenie dla siebie i dla Mikołaja, nawet jeśli nasze talerze się różnią. Wtedy zjada wszyysko w krzesełku. Ale jak dostaje banana, jakieś chrupki dzieciowe etc. - miseczka na stolik, a on sobie chodzi, bawi się, sięga po smakołyk. Gdybym posadziła to wtedy w krzesełku  - znudziłby się i nie zjadł.

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do złości  -  to nie będę fałszywie skromna, mam w sobie jakies niezliczone pokłady cierpliwości, które nie wiem skąd się wzięły 🙃 stary wychodzi z siebie jak Mikołaj coś przeskrobie, a ja jestem jak kwiat lotosu. Choć nie powiem  -  czasem muszę o 20 przejechać się do Lidla, po przysłowiowy karton mleka 😁 i faktycznie, najgorsze są akcje typu 'nie rób tak', a on dalej swoje mimo, że wie, że nie może. U nas to najczęściej ten nieszczęsny kwiatek karmiony goframi. Notorycznie urywa listki, testuje nas 😁 sprawdza też, czym najlepiej mu przekopywać ziemię, czy widelcem, czy może jednak głową misia. Czasem po prostu przebiega obok niego i wystawia rękę żeby dotknąć jakby zaklepywal bazę, tylko posmyrac 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 12:11

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa łóżeczka, krzesełka... U nas nie ma szans. Z łóżeczka wyłaził, z krzesełka to samo. On nawet bramkę zabezpieczającą przejdzie.
    Co do jedzenia to wczoraj się śmiałam bo podałam córce i mężowi talerze i się wróciłam po mój i Stacha a on już płakał i pokazywał że nie ma swojego na stole😀
    Ale oczywiście nie zjadł prawie nic. Objadł tempurę z kurczaka i zjadł zielony groszek.
    Co do krzyków to ja po nim nie krzyczę bo sama się czuje jak gówno jak ktoś po mnie ryczy. A nie chce żeby on się tak czuł

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nikt normalny nie chce krzyczec na dziecko. Ja sie zle czuje jak tak krzykne i mi bardzo przykro. Zawsze ja wtedy przepraszam i mowie ze to nie jej wina tylko ja nie umialam zapanowac nad emocjami.

Monja zazdroscze cierpliwosci. Moj maz tez taki jest :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem,że krzyk na dziecko nie jest niczym dobrym, zresztą na moim to i tak zazwyczaj wrażenia nie robi więc tym bardziej bez sensu, tylko ,że czasami w bezradności to już tak automatycznie podniesiesz głos

• xgirl Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, to nie jest takie darcie japy dla zasady tylko czasem w nerwach podniesie sie glos z bezsilnosci.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zmieniając temat to widzialyscie tą aukcję WOŚP,co sądzicie?2a0a3827932a.png

• Monjaktalala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie jestem wierząca, więc nie obraża mnie to w żadnym stopniu. Przypuszczam, że ktoś mógłby czuć się urażony. Generalnie popieram WOŚP i uważam, że nikt tyle dobrego nie zrobił w tym kraju.

Tak czy siak najbardziej czekam na ból dupy rządzących, kiedy ambasadorem USA w Polsce zostanie mężaty Homoseksualista z dwójką dzieci 🙃 (coming soon)

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też to nie obraża , chciało mi się śmiać jak to zobaczyłam,a TVP zrobiło z tego przegięcie stulecia. Aczkolwiek nie jestem za małżeństwami osób homo, tym bardziej chcących mieć dzieci,to już trochę mnie razi

Wysłany: 6 lutego 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że każdy ma prawo wierzyć w co chce, ale nikt nie ma prawa obrwzac ich uczuć. Tak więc nie śmieszy mnie matka Boska kermitowska ani śmianie się że coś się pali jak żyd w piecu. To samo tęczowy budda. Nie można zabierać czegoś komus i się z tego śmiać

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Gwiazdo wlasnie boje sie ze idac na skroty narobie sobie wiekszych problemow w przyszlosci. Fajnie, ze sie wam udalo z tego wyjsc.

Czemu argument prochnicy cie nie przekonuje? Ja sie wlasnie tym martwie choc narazie jest ok z zebami.

Bo dla mnie roczne dziecko jak jest głodne to powinno dostać jeść i myślę tu o kp bo jest to pokarm łatwoprzyswajalny.Dochodzi jeszcze potrzeba bliskości.
    W domu mam starszaka niejadka.On nie lubi jeść.Doszło u niego bniżone napięcie.Jak miał dwa lata i łykał kawały to wymiotował,rzuciło mu się na psyche i teraz miele łyche zupy i miele na papkę.Jest lepszy od blendera.Przedszkole nie pomogło.Siada zje trzy łyżki zupy albo i nie.Jak miał dwa lata i miał jeść tyle ile chciał to kończyło się na jednej suchej bułce.I dostawał jeszcze dwie butelki mleka(na śpiochu) jedną wieczorem i drugą rano.Przestał jeść mleko przez flaszkę jak miał trzy lata.Dwie flaszki mleka w nocy na śpiochu i próchnicy brak.
    Do dziś je z zabawką lub książką.Na to nic nie poradzę.
    Młody je w krzesełku,pamiętam jak biegałam za dwulatkiem z miską zupy,nigdy więcej.Talewizji czy bajki czasem troche mu wpadnie przy starszaku,ale to czasem.

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monjaktalala wrote:
    Jaszczurku, powodzenia? Ps. Czy Tom nadal tak pięknie wszytsko zjada?
    Nie tak zupełnie wszystko, ma już swoje smaki i część jedzenia - a dokładnie warzywa surowe (sałata, pomidor, ogórek) jest dla niego niejadalna. Wybiera z talerza i oddaje nam. Ale nadal uwielbia jeść, to się nie zmieniło 😁 W przedszkolu pora jedzenia to jedna z jego ulubionych aktywności.🤷‍♀️ Jeżeliby mówić o talentach u takich maluchów , to Tom zdecydowanie ma od początku talent do jedzenia 😂, obecnie je widelcem/łyżką, chętnie, czysto, jak skończy odkłada talerz ze swojego stoliczka na stół i zawsze je razem z nami w swoim krzesełku. W porównaniu do początków rozszerzania diety to niebo a ziemia, jeśli chodzi o sprzątanie. 😁 Nie lubi sera żółtego i średnio przepada za szynką. Koniecznie chce pić moją herbatę 🙄 Najbardziej lubi nabiał - jogurty, mleko, jajo w każdej postaci, jakieś kaszki czy owsianki z mlekiem. Rodzynki, orzechy włoskie. Bardzo lubi kakao gorzkie z mlekiem (takie do pieczenia, nie dodaję cukru). Ryż, makaron, ziemniaki (zwłaszcza puree). I wszystkie owoce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2021, 22:34

Monjaktalala lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja Wam powiem że każdy ma prawo wierzyć w co chce, ale nikt nie ma prawa obrwzac ich uczuć. Tak więc nie śmieszy mnie matka Boska kermitowska ani śmianie się że coś się pali jak żyd w piecu. To samo tęczowy budda. Nie można zabierać czegoś komus i się z tego śmiać
    To jest ciezki temat bo jesli powinnismy sie starac zeby nie obrazac czyichs uczuc to nie powinnismy w ogole nic mowic bo zawsze znajdzie sie ktos kogo nasze slowa moga urazic. Poza tym mamy tez wolnosc slowa i jesli uwazam, ze to i to jest glupie czy mam ochote sobie z czegos posmieszkowac to moge tak robic i juz. No jak mowie ciezko to rozgryzc. Mnie na szczescie takie rzeczy nie ruszaja wiec mi to wisi.

Gwiazdo ja cie zle zrozumialam i myslalam ze ty negujesz ze od mleka moze zrobic sie prochnica😆

Jaszczurku to fajnie ze Tom tak wcina. U nas podobnie z jedzeniem. Ma swoje smaki no ale kto ich nie ma? Ale poza tym je calkiem ok choc rozne sa dni. Raz zje na sniadanie zupe brokulowo cukiniowa plus pokrojone warzywa, na obiad gulasz, na kolacje jakies tam owoce i jeszcze wola o jogurt naturalny a czasem za caly dzien zje tylko dwa banany i kromke chleba i na wszystko inne macha glowa ze nie. mnie wtedy cos trafia ale nie chce pokazywac niezadowolenia bo ma prawo zjesc tyle ile chce.

JaSzczurek, KasiaLukasia lubią tę wiadomość

f2wljw4zsg9z1tun.png
‹‹ 3476 3477 3478 3479 3480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ