X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei uważam,że nie ma potrzeby dokarmiania ponad rocznego dziecka w nocy,a nawet trochę młodszego, ogólnie w nocy przecież się nie je, układ trawienny też powinien odpocząć i się zregenerować,tzn wiadomo,że jeśli dziecko budzi się i widzimy,że jest głodne,to oczywiście dać mu to mleko,ale na pewno nie wtykać mu butli na śpiocha

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie takie śmianie się z kogos i czegoś kojarzy się z takimi prostackimi babami/chłopami, którzy nie mają w życiu nic wartościowego i tak się podśmiechują z innych. Widzę takie zgromadzenie brudnych ludzi z dziurawymi zębami, którzy jedyne co robią to wymśmiewaja innych a sami siebie nie widzą 😀

preg.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mając w domu niejadka to człowiek robi co się da.Też chciałam by jadł bezproblemowo,było inaczej.Problemy z połykaniem,wstręt do picia i zaparcia.Mnóstwo badań bo gastroenterolog tylko leki przepisywał.Życie weryfikuje założenia.Podawanie mleka na śpiocha było ratunkiem i nie uważam tego za super rozwiązanie.Pisałam to bardziej w odniesieniu do próchnicy.Jeśli chodzi o kp w nocy nie widzę nic złego gdy dziecko jest głodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 11:25

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak np widzę,że ulicą idzie ktoś ubrany niczym na bal przebierańców to też chce mi się śmiać,wiadomo nie tak,żeby ta osoba to zauważyła ale wzbudza to we mnie śmiech i rozbawienie . Ja też mam czasami różne dziwactwa , które dla innych wydają się śmieszne i ok. Np. zawsze w podróż zakładam ładną bieliznę i gole nogi, żeby w razie wypadku ,w szpitalu czy nawet kostnicy sobie źle o mnie nie pomyśleli, każdemu komu o tym powiem,śmieje się że mnie, ale ok ..

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wytyczne to kieruje się zdroqym rozsądkiem.Słuchałam przy pierwszym i minimalizowałam ilość soli i okazało się po badaniach gdy miał cztery lata,że sód ma na dolnej granicy normy.

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sód pozyskuje sie tez z pozywienia. Moze za malo jadl produktow bogatych w sód? A nie ze to przez ograniczanie soli tylko.

Karola to zalezy z czego ktos sie smieje. Sa rzeczy z ktorych smianie sie mozna sobie darowac ale bez przesady zeby lazic z kijem w tylku i nigdy bron boze sie nie usmiechnac bo cos tam.

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi że nie mam kija w dupie. A mam duże poczucie humoru. Ale jednak wolę się śmiać z żartów nic z przerabiania matki boskiej, z memow z żulami czy inne takie.
    Z jakiś śmiesznych ciuchów też się pośmieje ale raczej widząc je w sklepie czy w kampanii a nie na ludziach. Niech każdy chodzi jak mu dobrze. Nie chciałabym być obsmiana bo mam coś nie tak z ubraniem. Przecież to można nerwicy dostać tak analizować co zrobić żeby ktoś mnie nie wyśmiał. Może też przez to tyle ludzi ma problemy ze sobą. Bo są ciągle oceniani

preg.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu mnie tez ta matka kermitowska nie smieszy i to ze alkoholik wyladowal na ulicy tez nie. Nie wiem cos ty sie znowu dowalila😆

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też ona nie śmieszy, napisałam,że chciało mi się śmiać z całej tej szopki TVP którą w okół tego zrobili, jakby to była zbrodnia stulecia, a gorsze rzeczy pozostają bez echa. Mnie ten obraz ani nie śmieszy ani nie razi, może sobie być i może go nie być,na pewno nie jest to powód do afery stulecia

KasiaLukasia lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o alkoholików to zawsze jest mi ich bardzo szkoda i zawsze myślę,że coś strasznego musiało się wydarzyć w ich życiu, bo nikt ot tak sobie nie ląduje na ulicy. Ale jeśli widzę nawalona dziewczyne ubrana jak k... W szpilkach ,których ledwo idzie to już inna sytuacja

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie obraża Cie bo nie jesteś katoliczką😀 Mnie nie obrażają palone flagi lgbt bo nie jestem lgbt i mam to gdzieś ale, obrażania uczuć innych nie mam w dupe. Rozumiesz o czym mówię?
    A afery w TVP to ja nie komentuje bo cała ta tv to stan umysłu. Powinni to zaorać w piździec. Razem z Pisem i Rydzykiem.

X mój ojciec jest takim żulem i może przez to mnie to nie bawi.

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to przeraża mnie to , że cały tydzień ma być taki duży mróz, oszaleje z małym cały tydzień w domu 😫

• xgirl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez porazka. Zimno, wieje, sypie snieg ale bylismy 40minut na zewnatrz. Masakra jak nieprzyjemnie😆 A ta jescze jebla twarza w snieg ze 3 razy.

f2wljw4zsg9z1tun.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole planujemy jakis urlop bo zwariuje juz od tej monotonii. Ja chcialam na Wyspy Kanaryjskie a maz nie chce :( Znajomi byli tydzien temu na Teneryfie i byla super pogoda. W ogole tam restauracje pootwierane i w ogole..

f2wljw4zsg9z1tun.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Cypr poszedł się walić, bo mam zakaz wyjazdów za granicę ale... W pt wyjeżdżamy w Tatry, na 3 dni. O ile się nie okaże że mam covid drugi raz bo nie dość że jestem chora to nie mam smaku i węchu 🙊
    W wakacje to autem w Alpy, będziemy spać na kempach to namiot i tyle. Bez rezerwacji. Może Chorwacja jak nas poniesie. Kto wie

mikka86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a Ty gdzie? Twoja nieobecność napawa mnie niepokojem..

• KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    Kasia a Ty gdzie? Twoja nieobecność napawa mnie niepokojem..

Nie no, u nas wszystko spoko <3 Nie mam tylko nic do dodania w tematach obecnie omawianych ale czytam jak zawsze, na bieżąco. Szanuję każdą mamę, ktora karmi swoje dziecko jak tylko potrafi. My nie mamy problemów z jedzeniem. Ala zjada raczej wszystko. Je i przy bajce, i bez bajki, i w krzesełku i na spacerze. Daleka jestem od oceniania cudzych sposóbow żywienia i ... życia. Co do obrażania uczuć religijnych to mnie to zupelnie nie obchodzi. Nie w tym kraju. Tez czekam na nowego ambasadora USA :D
    Z nowinek biorę ślub 20 lutego, pandemiczny, bez gości, przyjęć i księdza dobrodzieja. Zakończyłam tez kp bezboleśnie - tylko ja płakałam ;) I przeszlam z wychowaczego na L4. I założyłam akwarium - obserwujemy teraz z Ala rybki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 15:20

Drobinka91, anngelikamartaa, Monjaktalala lubią tę wiadomość

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 Angelikamarta o mnie pytała, zatem jestem 😁

Byłam na wizycie, wsio ok tylko odkleila mi się trochę kosmowka i powstało kilka małych krwiakow, więc muszę trochę zwolnić tryb życia oraz dostałam nakaz odstawienia Mikołaja, co też uczyniłam. Obydwoje to przeżyliśmy 😉 Karola jak nie chcesz już karmić to po prostu odstaw. Raz, a dobrze.

Ja tam śmieję się z większości rzeczy i jestem absolutnie przekonana, że można robić sobie małe podsmiechujki bez obrażania uczuć innych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 15:46

Wysłany: 7 lutego 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy że zwalniasz tryb życia. Bardzo mnie to ciekawi 😀
    Zdanie o zaprzestaniu karmienia udam, że nie widzę bo jestem miękką pała i nie umiem go odstawić bo mieszkam w bloku i mam cienkie ściany

preg.png

Wysłany: 7 lutego 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Ale sód pozyskuje sie tez z pozywienia. Moze za malo jadl produktow bogatych w sód? A nie ze to przez ograniczanie soli tylko.

Karola to zalezy z czego ktos sie smieje. Sa rzeczy z ktorych smianie sie mozna sobie darowac ale bez przesady zeby lazic z kijem w tylku i nigdy bron boze sie nie usmiechnac bo cos tam.

Tu była bardziej skomplikowana sprawa.Sód za niski,potas za wysoki i wiele innych.Nie twierdzę,że solić bardzo dużo,sól pomogła uzupełnić niedobory.Ja bardzo minimalizowałam sól.Młodszy je zupy które gotuje dla wszystkich od kiedy skończył 11miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 16:07

‹‹ 3477 3478 3479 3480 3481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ