X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam, że jestem w specyficznej ciąży - u mnie mdłości rozkręcają się najbardziej po śniadaniu. Dziś wstałam i nic, zawiozłam młodego do żłobka, siebie do pracy i nic. W pracy wszamałam śniadanie, popijam zieloną herbatką i co? I zaczyna mi żołądkiem wywracać...
    Żeby nie było - cieszą mnie te objawy, ale jednocześnie męczą :D

• mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    mikaja w czerwcu poroniłam w 6tc :( staramy sie z mężem dwa lata i teraz jest todla nas cud ponieważ w zeszly poniedziałek byliśmy na pierszej wizycie do in vitro a tu benc testy pozytywne

Bardzo mi przykro z powodu poronienia. Też to przeżyłam. Mam nadzieję, że ta ciąża okaże się szczęśliwa :) Trzymam kciuki.

• Aleste Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 super! gratuluje.

mnie lekarz skierował na HSG z diagnozą bezpłodność pierwotna. Termin badania miałam mieć 12XI, ale 11.XI zrobiłam test i II kreski. A lekarz też nas chciał na in vitro kierować. Fakt, że jeszcze wszystko się może stać, ale zawsze trzeba wierzyć, że się uda. Trzymam kciuki

f2w3yx8dmfujgip8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleste to w takim razie także gratuluje!! robiłaś wyniki z krwi ?

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    Mikka86 napisała, że jest 21 dni po owu, a ja dopiero 13 - stąd taka różnica wyników. Wyraźnie pisała, że owu miała wcześniej :)
    Mój termin @ wypada na jutro, zatem skoro ma być koło 200 to mój wynik jest ok
    No właśnie o tym pisałam ;)

Casjopea lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu mocniejsze plamienie więc humor z dupy i nadzieja pomału umiera.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • ines. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope spokojnie, odpoczywaj. wszystko będzie dobrze, patrz jakie historie tu się szczesliwie konczą.

Co do objawów to ja już nie mam żadnych. nic. no ale staram sie nie panikować. byle do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:40

kinga27.30 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak, jak Twoj nick mowi - miej nadzieje :) Plamienia sa częste w tym okresie.

Ines ja też mam aktualnie zmniejszone objawy więc może to taki chwilowy czas. Uszy do góry dla nas :)

• ines. Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja wiem właśnie, uspokajam się tym, że pierwszą ciąże też lajtowo znosiłam właściwie do końca. mdłości miałam 5-6 tydzień, teraz też w tym okresie czułam się najsłabiej, mimo że muliło tylko 2-3 dni. może mój organizm dobrze toleruje hcg. może i bym poszła na betę jeszcze ale nie wiem czy sens jest się napinać. wizyta już pojutrze.
    czasem tylko mnie coś zakłuje w podbrzuszu a poza tym nic.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno cztałam, że w kolejnych ciążach organizm moze wlasnie byc juz 'nauczony' takich ilosc hcg i moze sobie radzic lepiej.

Podjadlam ponad godzine temu i najpierw mnie zmulilo, potem bylo ok, ale juz mi sie w zoladku ulozylo i znowu mnie zaczyna mulic.

ines. lubi tę wiadomość

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj miałam podobnie rano, poplułam sobie trochę śliną i mnie muli,wcale nie mam apetytu już 1,5 kg mniej na wadze. czuje się jak na kacu

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • Patrycja28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też masakra, nie mogę się zwlec z łóżka bo mdli i siły nie mam. Wczoraj powiedziałam w pracy, szefowe przeszczesliwe i bardzo mi kibicuja, każą mi iść na zwolnienie i się nie męczyć. No i tak zrobię bo te mdłości nie dają mi normalnie pracować :/

w4sqgzu3rgmh9m7f.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maly plus na wadze, ale zaraz przed ciaza bylam na diecie wiec moge miec minimalny efekt jojo - chociaz nie bylam na glodowce zadnej, a jedynie mialam ujemny bilans kaloryczny na poziomie 200kcal. Mimo to organizm moze teraz chciec odzyskac. Ja niestety musze ostro wage kontrolowac.

• JestemAsia Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dodaje moich postów. Tylko początek. Nie wiem co się dzieje
    Cześć dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 11:03

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super, wg mnie taka powinna byc reakcja szefostwa. Kiedy idziesz po zwolnienie?

Hope co jest? Od kiedy plamisz? Nie bylo mnie chwile i nie wiem co sie dzieje.

Ines co do objawow to widzisz jak bylo u mnie.. mi tez wczoraj lekarka powiedziala, ze objawami czy ich brakiem NIE NALEZY sie sugerowac. Ale wiem, ze latwo mowic, mi nie mogl nikt do rozsadku przemowic.

Mnie od wczoraj mdlosci mecza.. kilka razy lecialam do lazienki ale poleciala tylko slina. Czuje glod ale nie mam apetytu, wpycham w siebie to jakas papryke, to jablko..nic wiecej nie moge..

Czesc nowe dziewczyny :)

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie też termin na lipiec okolice 6-7,a 7 lipca mój mąż ma urodziny :) 31 października miałam pierwsze usg-widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym,ale na zdjęciu nie widać-Ogólnie według ostatniej miesiączki to była to końcówka 5 tygodnia A na usg wyszło,że ciąża trochę młodsz,bo początek 5 tygodnia,wiec termin z końcówki czerwca wskoczył na początek lipca :)...drugą wizytę mam 21 listopada to będzie 8 tydzień:7t+4d-mam nadzieję,że będzie zarodek i serduszko♡ tak strasznie się boję...jeszcze 22 listopada mój mąż musi wyjechać na 3 tygodnie na wsparcie granic i będę sama...W czerwcu miałam ciążę biochemiczną i torbiel na prawym jajniku 7cm i teraz też mam torbiel 7cm,biorę luteine podjęzykową...cykl był stymulowany,ponieważ miałam problem z owulacją-staraliśmy się rok z leczeniem,po ślubie jesteśmy ponad 2 lata i od tamtej pory nie wychodziło...mam 28lat.Trzymam kciuki dziewczyny i życzę powodzenia...♡♡♡

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy plamie? Od początku ciazy niestety.
    Jedyna ciąża w której nie plamilam to ta z córką. Potem 4 ciaze z plamieniem zakończone poronieniem.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemAsia ostatnio ktoras dziewczyna miala ten problem i to chyba wystepuje, kiedy piszesz z telefonu i dodajesz niestandardowe emotikony - sprobuj nie uzywac emotikonemk :)

BeataW hej :) Mam nadzieję, że ta ciąża będzie szczęsliwa :) Też jestem rocznik 90 :)

• xgirl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Od kiedy plamie? Od początku ciazy niestety.
    Jedyna ciąża w której nie plamilam to ta z córką. Potem 4 ciaze z plamieniem zakończone poronieniem.
    Co mowi lekarz?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaja wrote:
    JestemAsia ostatnio ktoras dziewczyna miala ten problem i to chyba wystepuje, kiedy piszesz z telefonu i dodajesz niestandardowe emotikony - sprobuj nie uzywac emotikonemk :)

BeataW hej :) Mam nadzieję, że ta ciąża będzie szczęsliwa :) Też jestem rocznik 90 :)
    :) mam nadzieje...Ogólnie to martwię się,bo np.mdłości mi minęły...najbardziej objawił się w 6tygofniu,a od wczoraj praktycznie nic i stresuje się tym nagłym brakiem mdłości...Ale miejmy nadzieję,że będzie dobrze:)

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ