Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Stwierdzam, że jestem w specyficznej ciąży - u mnie mdłości rozkręcają się najbardziej po śniadaniu. Dziś wstałam i nic, zawiozłam młodego do żłobka, siebie do pracy i nic. W pracy wszamałam śniadanie, popijam zieloną herbatką i co? I zaczyna mi żołądkiem wywracać...
Żeby nie było - cieszą mnie te objawy, ale jednocześnie męczą -
nana1 wrote:mikaja w czerwcu poroniłam w 6tc staramy sie z mężem dwa lata i teraz jest todla nas cud ponieważ w zeszly poniedziałek byliśmy na pierszej wizycie do in vitro a tu benc testy pozytywne
Bardzo mi przykro z powodu poronienia. Też to przeżyłam. Mam nadzieję, że ta ciąża okaże się szczęśliwa Trzymam kciuki. -
nana1 super! gratuluje.
mnie lekarz skierował na HSG z diagnozą bezpłodność pierwotna. Termin badania miałam mieć 12XI, ale 11.XI zrobiłam test i II kreski. A lekarz też nas chciał na in vitro kierować. Fakt, że jeszcze wszystko się może stać, ale zawsze trzeba wierzyć, że się uda. Trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
Casjopea wrote:Mikka86 napisała, że jest 21 dni po owu, a ja dopiero 13 - stąd taka różnica wyników. Wyraźnie pisała, że owu miała wcześniej
Mój termin @ wypada na jutro, zatem skoro ma być koło 200 to mój wynik jest okCasjopea lubi tę wiadomość
-
U mnie znowu mocniejsze plamienie więc humor z dupy i nadzieja pomału umiera.
-
Hope spokojnie, odpoczywaj. wszystko będzie dobrze, patrz jakie historie tu się szczesliwie konczą.
Co do objawów to ja już nie mam żadnych. nic. no ale staram sie nie panikować. byle do piątku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 09:40
kinga27.30 lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Mikaja wiem właśnie, uspokajam się tym, że pierwszą ciąże też lajtowo znosiłam właściwie do końca. mdłości miałam 5-6 tydzień, teraz też w tym okresie czułam się najsłabiej, mimo że muliło tylko 2-3 dni. może mój organizm dobrze toleruje hcg. może i bym poszła na betę jeszcze ale nie wiem czy sens jest się napinać. wizyta już pojutrze.
czasem tylko mnie coś zakłuje w podbrzuszu a poza tym nic.Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja niedawno cztałam, że w kolejnych ciążach organizm moze wlasnie byc juz 'nauczony' takich ilosc hcg i moze sobie radzic lepiej.
Podjadlam ponad godzine temu i najpierw mnie zmulilo, potem bylo ok, ale juz mi sie w zoladku ulozylo i znowu mnie zaczyna mulic.ines. lubi tę wiadomość
-
Ja dziś też masakra, nie mogę się zwlec z łóżka bo mdli i siły nie mam. Wczoraj powiedziałam w pracy, szefowe przeszczesliwe i bardzo mi kibicuja, każą mi iść na zwolnienie i się nie męczyć. No i tak zrobię bo te mdłości nie dają mi normalnie pracować
-
Ja mam maly plus na wadze, ale zaraz przed ciaza bylam na diecie wiec moge miec minimalny efekt jojo - chociaz nie bylam na glodowce zadnej, a jedynie mialam ujemny bilans kaloryczny na poziomie 200kcal. Mimo to organizm moze teraz chciec odzyskac. Ja niestety musze ostro wage kontrolowac.
-
Patrycja super, wg mnie taka powinna byc reakcja szefostwa. Kiedy idziesz po zwolnienie?
Hope co jest? Od kiedy plamisz? Nie bylo mnie chwile i nie wiem co sie dzieje.
Ines co do objawow to widzisz jak bylo u mnie.. mi tez wczoraj lekarka powiedziala, ze objawami czy ich brakiem NIE NALEZY sie sugerowac. Ale wiem, ze latwo mowic, mi nie mogl nikt do rozsadku przemowic.
Mnie od wczoraj mdlosci mecza.. kilka razy lecialam do lazienki ale poleciala tylko slina. Czuje glod ale nie mam apetytu, wpycham w siebie to jakas papryke, to jablko..nic wiecej nie moge..
Czesc nowe dziewczyny -
Hej dziewczyny u mnie też termin na lipiec okolice 6-7,a 7 lipca mój mąż ma urodziny 31 października miałam pierwsze usg-widoczny pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym,ale na zdjęciu nie widać-Ogólnie według ostatniej miesiączki to była to końcówka 5 tygodnia A na usg wyszło,że ciąża trochę młodsz,bo początek 5 tygodnia,wiec termin z końcówki czerwca wskoczył na początek lipca ...drugą wizytę mam 21 listopada to będzie 8 tydzień:7t+4d-mam nadzieję,że będzie zarodek i serduszko♡ tak strasznie się boję...jeszcze 22 listopada mój mąż musi wyjechać na 3 tygodnie na wsparcie granic i będę sama...W czerwcu miałam ciążę biochemiczną i torbiel na prawym jajniku 7cm i teraz też mam torbiel 7cm,biorę luteine podjęzykową...cykl był stymulowany,ponieważ miałam problem z owulacją-staraliśmy się rok z leczeniem,po ślubie jesteśmy ponad 2 lata i od tamtej pory nie wychodziło...mam 28lat.Trzymam kciuki dziewczyny i życzę powodzenia...♡♡♡BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna... -
Od kiedy plamie? Od początku ciazy niestety.
Jedyna ciąża w której nie plamilam to ta z córką. Potem 4 ciaze z plamieniem zakończone poronieniem. -
JestemAsia ostatnio ktoras dziewczyna miala ten problem i to chyba wystepuje, kiedy piszesz z telefonu i dodajesz niestandardowe emotikony - sprobuj nie uzywac emotikonemk
BeataW hej Mam nadzieję, że ta ciąża będzie szczęsliwa Też jestem rocznik 90 -
mikaja wrote:JestemAsia ostatnio ktoras dziewczyna miala ten problem i to chyba wystepuje, kiedy piszesz z telefonu i dodajesz niestandardowe emotikony - sprobuj nie uzywac emotikonemk
BeataW hej Mam nadzieję, że ta ciąża będzie szczęsliwa Też jestem rocznik 90BeataW.
Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...