Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea bo tak czytalam dzis rano Twoje posty, ze Ci smutno. Troche czuje sie odpowiedzialna za to, bo ja glownie wczoraj pisalam o tym i przepraszam. Aczklwiek to sa fakty takie suche.
Mysle jednak, ze tak, jak pisalam do xgirl - najwazniejsze to sie pogodzic z tym po prostu. Na angielskiej grupie wsparcia jescli chodzi o vbac bardzo czesto widze posty kobiet, ktore pisza ze sa 'peaceful with that decision' jesli w koncu sie decyduja na eelektywna cc z roznych wzgledow i widze, ze to ma duze znaczenie.
Sa przypadki takie, ze nie ma innej opcji. U Ciebie z tym lozyskiem jest tak i to jest bez dyskusji. Ja wlasnie jestem dzieckiem z naturalnej akcji porodowej z takiego przodujacego lozyska i blisko bylo, a nie byloby mnie tu dzis. Oczywiscie skonczylo sie cc. -
mikaja wrote:Ja nie licze na drobinke
A jesli nie bede sie dala indukowac, to juz w ogole
Wie ktoras czy waga dziecka ma znaczenie przy cc tez? wiem, ze ulozenie dziecka moze powodowac problemy ale waga? hmm..
jak masz dziecko powyżej 4kg, to cc💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Wie ktoras czy waga dziecka ma znaczenie przy cc tez? wiem, ze ulozenie dziecka moze powodowac problemy ale waga? hmm.. -
KarolaJJJ wrote:Ale w jakim sensie? Bo mozna robi cc jak dziecko jest za duze na sn ale wymiaty do cc to moga byc od 600g do 6kg
Nie do konca wlasnie wiem w jakim Tak mi przez mysl przeszlo tylko
W sumie kisiel ciazowy niezly... bo przeciez innej opcji poza sn i cc nie ma wiec cc musi wszystkie przypadki obsluzyc -
mikaja wrote:Nie do konca wlasnie wiem w jakim Tak mi przez mysl przeszlo tylko
W sumie kisiel ciazowy niezly... bo przeciez innej opcji poza sn i cc nie ma wiec cc musi wszystkie przypadki obsluzyc -
Wie ktoras czy waga dziecka ma znaczenie przy cc tez? wiem, ze ulozenie dziecka moze powodowac problemy ale waga? hmm..
Mi lekarka mówiła że waga powyżej 4kg na usg to wskazanie do cięcia jeśli wczesniejszy poród był przez cc. Ale to polskie wytyczne, U was może być inaczejMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alxawl wrote:Mi lekarka mówiła że waga powyżej 4kg na usg to wskazanie do cięcia jeśli wczesniejszy poród był przez cc. Ale to polskie wytyczne, U was może być inaczej
W UK wage dziecka okresla sie mierzac metrem krawieckim brzuch takze nie ma mowy odokladnym szacowaniu Znajoma tu rodzila i urodzila sn 2 corki - 4,5kg i 4,8kg. Aczkolwiek porody traumatyczne, jedna niedotleniona...cuda. Szpital chcieli pozywac.
Co do tej miarki krawieckiej to akurat w przypadku mojego syna wyszlo idealnie 1:1 - wychodzilo 3800 i mial 3800 ale teraz nie licze na to, bo wiecej tkanki tluszczowej jestWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:41
-
Alisia wrote:Tutaj też Jak na ostatniej wizycie lekarz wyskoczył z metrem krawieckim do byłam w lekkim szoku 😂😂😂
To jak mam wielki brzuch to mogę się kłaść na stół bez mierzenia? :p
W ciąży z synem miałam ogromny brzuchol A urodził się z wagą 2700...Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Alisia wrote:Ja nie lubię spać w koszuli kupiłam sobie spodnie od piżamy 3 rozmiary za duże ale jakie wygodne i nic mnie nie gniecie
Te nie lubie, ale i za duze mnie draznia - przydalyby sie takie typowo ciazowe z pasem jak maja np te ciazowe leginsy z lidla.
Alisia wrote:Tutaj też Jak na ostatniej wizycie lekarz wyskoczył z metrem krawieckim do byłam w lekkim szoku 😂😂😂
😂 ja bylam przygotowana bo w notatkach ze szpitala jest taka strona na ktorej jest instrukcja, jak mierzyc
https://zapodaj.net/images/bf58918eaa5e2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:50
-
Alxawl wrote:Aha :o
To jak mam wielki brzuch to mogę się kłaść na stół bez mierzenia? :p
W ciąży z synem miałam ogromny brzuchol A urodził się z wagą 2700...
Wg tego co wkeilam wyzej, jak brzuch duzy, to jest wskazanie do usg 'wzrostowego' Nie ma tego zlego ;p
Gorzej, jak brzuch maly, a dziecko duze ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 14:58
-
Alisia wrote:Ja nie lubię spać w koszuli kupiłam sobie spodnie od piżamy 3 rozmiary za duże ale jakie wygodne i nic mnie nie gniecie