Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, mam wyniki glukozy:
na czczo 77 mg/dl
po godzinie 190
po dwóch 142
Dwa ostatnie wyniki ze strzałkami w górę więc podwyższone. Mam cukrzycę? Nie wierzę w to.url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Emma_ wrote:Dziewczyny, mam wyniki glukozy:
na czczo 77 mg/dl
po godzinie 190
po dwóch 142
Dwa ostatnie wyniki ze strzałkami w górę więc podwyższone. Mam cukrzycę? Nie wierzę w to. -
Normy w ciazy to 92-180-153.
-
Ja uwazam że przy lekko podwyższonych parametrach lekarz powinien kazać powtórzyć test , może np dzień wcześniej ktoś się najadł za dużo słodyczy, może ktoś był po ciężkiej nie przespanej nocy,może w innym dniu wyszłoby inaczej i wcale nie ma cukrzycy 🤔url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Ja właśnie dzień przed zjadłam tylko cukierka, dwa i trzy dni przed loda. Wszystko raczej było przepisowo, bo nie jadłam ani nie piłam na 8h przed badaniem, wyspałam się, no może ciut za długo piłam ten roztwór (chyba trochę ponad 5 minut, ale mdliło mnie okrutnie podczas picia). Jestem zdziwiona, bo hemoglobina glikowana wychodziła mi zawsze dobrze, cukier na czczo też, więc nie spodziewałam się cukrzycy.
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, ja nie mam pojęcia o cukrzycy i to mnie chyba najbardziej przeraża. Możecie polecić jakieś dobre wiarygodne strony, gdzie można o tym poczytać i trochę się doedukować? Nie chciałabym czytać byle czego, żeby się nie przestraszyć.url=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Emma_ wrote:Dziewczyny, ja nie mam pojęcia o cukrzycy i to mnie chyba najbardziej przeraża. Możecie polecić jakieś dobre wiarygodne strony, gdzie można o tym poczytać i trochę się doedukować? Nie chciałabym czytać byle czego, żeby się nie przestraszyć.
Polecam stronę szpitala karowa,stronę słodkie mamy i artykuł u mamy ginekolog. Masz tam jadlospisy i zasady.
Dostaniesz glukometr. Będziesz mierzyć cukier na czczo i po 3 głównych posiłkach. Spokojnie sobie wszystko ogarniesz!
Emma_ lubi tę wiadomość
-
U nas też cieplutko. Skosiłam trawę w ogródku, przypadkiem babce (teściowej) skosiłam ledwo wystające z ziemii piwonie, ale no wiecie, zdarza się 😂 i zgubiłam rączkę od zapłonu kosiarki (no to to już jaja 🤣).
mikka86, xgirl lubią tę wiadomość
Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Aaa i na fb są bardzo fajne grupy cukrzycowe. Jedna chyba cukrzyca ciążowa A druga cukrzyca ciążowa bez strachu.
Emma_ lubi tę wiadomość
-
O rany, to u mnie odwrotnie... "A po co wam kolejne dziecko?!" "Przystopowalibyście" "Wpadka?" itdZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
KarolaJJJ wrote:Dzieci to sie obracaja nawet i dzien przed porodem wiec zmienia pozycje do tego czasu sto razy. Moj to co usg ma inna
Tak czy siak ułożenie miednicowe chyba jest średnio przyjemne dla przyszłej mamy.. Moje dwie koleżanki tak miały, jedna nie narzekała i w dodatku nie zdążyła na cc - urodziła w izbie przyjęć sn, dupsko jej rozerwalo, że aż strach. Ale młody miał się znakomicie 😋 Druga z kolei końcówkę ciąży bardzo narzekała na zgage i bolesnosc właśnie okolicy szyjki od kopniakow. W ogóle to rodzilysmy dosyć podobnie i nie moglysmy się nasmiac z kształtu główek naszych dzieci. Moja miała spiczasta jak to przy sn, a jej miała jak latający spodek odcisniety od jej przepony. Serio zabawnie razem wyglądali 😁 -
Aska1994 wrote:O rany, to u mnie odwrotnie... "A po co wam kolejne dziecko?!" "Przystopowalibyście" "Wpadka?" itdurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Jaka ja jestem durna... stara a głupia... nażarłam się kalafiora na obiad i teraz zdycham. Zastrzelcie mnie, błagam! 😫
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!