X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamunie LIPIEC 2019
Odpowiedz

Mamunie LIPIEC 2019

Oceń ten wątek:
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Emma, a nie masz dostepu do glukometru?:)
    No właśnie nie, ale mogę jutro kupić. Myślisz, że taki będzie ok? https://apteline.pl/cukrzyca/glukometr-evercare-genius-1-sztuka
    Wystarcza wizyty u ginekologa czy będę musiała odwiedzić diabetologa?

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Jaka ja jestem durna... stara a głupia... nażarłam się kalafiora na obiad i teraz zdycham. Zastrzelcie mnie, błagam! 😫
    Co się dzieje? Masz zgagę? ☹️

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Aska1994 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalafior, wzdęcia, ojjj nic przyjemnego 😥 współczuję!

Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
    Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
    Monia urodziła się 16.03.2017r💕
    Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
    Tak się spełnia marzenia!
    Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    No właśnie nie, ale mogę jutro kupić. Myślisz, że taki będzie ok? https://apteline.pl/cukrzyca/glukometr-evercare-genius-1-sztuka
    Przecież dostaniesz za darmo. Daj spokój. Jedz zdrowo i z niskim ig do wizyty. Nie zrobisz dziecku krzywdy 😊

Edit. Diabetolog będzie potrzebny. Możesz wziąć skierowanie od rodzinnego albo znaleźć fajnegonprywatnie. Teraz to już że 3 wizyty pewnie Ci zostaną 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:39

Emma_ lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia, gazy, dramat. Ja! Ta, która zawsze wszystko żarła i takich problemów nie miała... tak mi skręca kiszki, że chyba zaraz padnę 😓
    W życiu już nie tknę kalafiora...

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Alisia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Wzdęcia, gazy, dramat. Ja! Ta, która zawsze wszystko żarła i takich problemów nie miała... tak mi skręca kiszki, że chyba zaraz padnę 😓
    W życiu już nie tknę kalafiora...

Ja tak miałam po fasolce szparagowej 🙈🙈🙈

a31il5w.png

• ines. Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma przejdź się do rodzinnego, da ci glukometr bez problemu. Pokażesz mu wyniki krzywej. Ja dostałam od razu, szkoda czekać na.wizytę u diabetologa

Emma_ lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:

Bez sensu kupować poinnaś dostać za darmo :) Myślałam, że może masz to mogłabyś pomierzyć wcześniej i pójść na wizytę do diablo już z danymi. Ja miałam glukometr od mamy i tak zrobiłam. Jak długo czekasz na wizytę do diabetologa to warto odwiedzić rodzinnego lub podpytać w aptece czy nie dają ciężarnym z cc, albo ktoś znajmy może ma pożyczyć? :)

Nie przejmuj się, cukrzyca to nie wyrok. Szczególnie, że Twoje wyniki nie są jakieś koszmarne. Czasami mam wrażenie, że te nasze cukrzyce ciążowe to są przesadne...
    Warto żebyś jadła częściej małe porcje, dużo warzyw, unikaj soków, słodyczy, białego pieczywa. To na pewno nie zaszkodzi :) Ja np przy stwierdzonej cukrzycy jem normalne w miarę obiady tzn np kotlet w panierce z ziemniakami i sałatką i mi cukier nie skacze, wręcz mam niski. Jednak do oceny po czym Ci cukier skacze, a po czym nie potrzebny jest glukometr :)
    W całej tej cukrzycy to mnie wykańcza jedzenie z zegarkiem w ręku.
    Możesz też spróbowac się zgłosić do poradni diabetologicznej przy szpitalach. Tam czasami są takie ogólne "szkolenia" dla ciężarnych, dostajesz glukometr, diete, wytyczne , recepty na paski :)
    Ja jak miałam wyniki 100-179-179 to mój ginekolog powiedział, że wyniki są niewiele przekraczające normy i mam wyluzować, na spokojnie iść do diabetologa i poszłam po 4 tygodniach. Tylko, ze byłam w 7 tc ;)

Emma_ lubi tę wiadomość

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego obracania się ze sto razy jeszcze to mój od samego początku jest główką w dół tylko czasem buzią do mojego kręgosłupa a czasami buzią do zewnąrz, więc albo się nie obracał za bardzo albo mam takie szczęście, że na każdym usg akurat główka w dół :P
    W ogóle to dostałam dziś pierwszy zastrzyk B12 i nie wiem czego w tym internecie ludzi straszą bólem i nie wiadomo czym. Absolutnie nic strasznego a "ból" porównywalny do użądlenia owada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 00:43

33Sylwia lubi tę wiadomość

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Co do tego obracania się ze sto razy jeszcze to mój od samego początku jest główką w dół tylko czasem buzią do mojego kręgosłupa a czasami buzią do zewnąrz, więc albo się nie obracał za bardzo albo mam takie szczęście, że na każdym usg akurat główka w dół :P
    W ogóle to dostałam dziś pierwszy zastrzyk B12 i nie wiem czego w tym internecie ludzi straszą bólem i nie wiadomo czym. Absolutnie nic strasznego a "ból" porównywalny do użądlenia owada :P
    Czemu mówisz "mój" ? 😁

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odbieram wyniki,o krzywą to zbyt sie nie martwie ale o to morfologie juz tak, jak mi wyjdzie anemia to znowu bede dostawac zaatrzyki z żelaza w tyłek co jest okropnie bolesne.Od wczoraj jak na szpilkach przez to.
    Oczy mam.jak podbite wiec mysle ze hemo zjechała nisko

Kajtolo lubi tę wiadomość

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od jakiego wyniku morfo miałyscie właczone żelazo?

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytałam o diecie w cukrzycy i jestem już spokojniejsza. Zaraz jadę na zakupy. 🙂 Może faktycznie nie będzie tak źle. W poniedziałek napiszę do mojego lekarza prowadzącego, na pewno powie, co zrobić. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Jesteście kochane. 😚

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    od jakiego wyniku morfo miałyscie właczone żelazo?
    Ja od 8 i pozniej 10 zastrzyki. Od 4 mialam toczoną krew

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Ty to jakis Hardcor anemiczny ;p Przed ciaza tez mialas problemy z krwia?

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tka_aa wrote:
    Karola, Ty to jakis Hardcor anemiczny ;p Przed ciaza tez mialas problemy z krwia?
    W ciazy mialam 8,jakos rok po ciazy te 4.

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • mikaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z krzywej - w końcu!! Póki co czekam aż ktoś łaskawie po mnie przyjdzie :p

• KarolaJJJ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja krzywa i morfologia sa ok. Uffff,ulzylo mi,za to w moczu znowu syf
    Mikaja trzymam kciuki zeby bylo dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 10:05

p19uqqmzs3gk4a7x.png
  • tka_aa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaja trzymaj rzyga ;p
    Ja tez dzisiaj na pobraniu bylam. Myslalam ze w kolejce sie osune po scianie;/
    Poza tym w poniedzialek mam eizyte u gina, a mialam zrobic posiew moczu i zapomnialam ze na to sie czeka kilka dni, wiec bede bez badania na wizycie.

• mikaja Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka_aa nie zawsze cukrzyca jest tak łatwo regulowana jak u Ciebie, są kobiety które naprawdę nie są w stanie tego ogarnąć dieta i musza przyjmować czy to metę czy insulinę. No i niestety ale cukrzyca niesie jakieś tam ryzyko wad i powikłań - to nie tylko makrosomia. Ja niestety doświadczyłam tego (wady i powikłania) na własnej skórze i panikuje. Wolałabym tego nie mieć.

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ