Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa wrote:Emma, a nie masz dostepu do glukometru?
Wystarcza wizyty u ginekologa czy będę musiała odwiedzić diabetologa?
-
Kalafior, wzdęcia, ojjj nic przyjemnego 😥 współczuję!Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Emma_ wrote:No właśnie nie, ale mogę jutro kupić. Myślisz, że taki będzie ok? https://apteline.pl/cukrzyca/glukometr-evercare-genius-1-sztuka
Edit. Diabetolog będzie potrzebny. Możesz wziąć skierowanie od rodzinnego albo znaleźć fajnegonprywatnie. Teraz to już że 3 wizyty pewnie Ci zostaną 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:39
Emma_ lubi tę wiadomość
-
Wzdęcia, gazy, dramat. Ja! Ta, która zawsze wszystko żarła i takich problemów nie miała... tak mi skręca kiszki, że chyba zaraz padnę 😓
W życiu już nie tknę kalafiora...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Emma przejdź się do rodzinnego, da ci glukometr bez problemu. Pokażesz mu wyniki krzywej. Ja dostałam od razu, szkoda czekać na.wizytę u diabetologa
Emma_ lubi tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Emma_ wrote:No właśnie nie, ale mogę jutro kupić. Myślisz, że taki będzie ok? https://apteline.pl/cukrzyca/glukometr-evercare-genius-1-sztuka
Bez sensu kupować poinnaś dostać za darmo Myślałam, że może masz to mogłabyś pomierzyć wcześniej i pójść na wizytę do diablo już z danymi. Ja miałam glukometr od mamy i tak zrobiłam. Jak długo czekasz na wizytę do diabetologa to warto odwiedzić rodzinnego lub podpytać w aptece czy nie dają ciężarnym z cc, albo ktoś znajmy może ma pożyczyć?
Nie przejmuj się, cukrzyca to nie wyrok. Szczególnie, że Twoje wyniki nie są jakieś koszmarne. Czasami mam wrażenie, że te nasze cukrzyce ciążowe to są przesadne...
Warto żebyś jadła częściej małe porcje, dużo warzyw, unikaj soków, słodyczy, białego pieczywa. To na pewno nie zaszkodzi Ja np przy stwierdzonej cukrzycy jem normalne w miarę obiady tzn np kotlet w panierce z ziemniakami i sałatką i mi cukier nie skacze, wręcz mam niski. Jednak do oceny po czym Ci cukier skacze, a po czym nie potrzebny jest glukometr
W całej tej cukrzycy to mnie wykańcza jedzenie z zegarkiem w ręku.
Możesz też spróbowac się zgłosić do poradni diabetologicznej przy szpitalach. Tam czasami są takie ogólne "szkolenia" dla ciężarnych, dostajesz glukometr, diete, wytyczne , recepty na paski
Ja jak miałam wyniki 100-179-179 to mój ginekolog powiedział, że wyniki są niewiele przekraczające normy i mam wyluzować, na spokojnie iść do diabetologa i poszłam po 4 tygodniach. Tylko, ze byłam w 7 tcEmma_ lubi tę wiadomość
-
Co do tego obracania się ze sto razy jeszcze to mój od samego początku jest główką w dół tylko czasem buzią do mojego kręgosłupa a czasami buzią do zewnąrz, więc albo się nie obracał za bardzo albo mam takie szczęście, że na każdym usg akurat główka w dół
W ogóle to dostałam dziś pierwszy zastrzyk B12 i nie wiem czego w tym internecie ludzi straszą bólem i nie wiadomo czym. Absolutnie nic strasznego a "ból" porównywalny do użądlenia owadaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 00:43
33Sylwia lubi tę wiadomość
-
JaSzczurek wrote:Co do tego obracania się ze sto razy jeszcze to mój od samego początku jest główką w dół tylko czasem buzią do mojego kręgosłupa a czasami buzią do zewnąrz, więc albo się nie obracał za bardzo albo mam takie szczęście, że na każdym usg akurat główka w dół
W ogóle to dostałam dziś pierwszy zastrzyk B12 i nie wiem czego w tym internecie ludzi straszą bólem i nie wiadomo czym. Absolutnie nic strasznego a "ból" porównywalny do użądlenia owadaurl=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Ja dzisiaj odbieram wyniki,o krzywą to zbyt sie nie martwie ale o to morfologie juz tak, jak mi wyjdzie anemia to znowu bede dostawac zaatrzyki z żelaza w tyłek co jest okropnie bolesne.Od wczoraj jak na szpilkach przez to.
Oczy mam.jak podbite wiec mysle ze hemo zjechała niskoKajtolo lubi tę wiadomość
-
Trochę poczytałam o diecie w cukrzycy i jestem już spokojniejsza. Zaraz jadę na zakupy. 🙂 Może faktycznie nie będzie tak źle. W poniedziałek napiszę do mojego lekarza prowadzącego, na pewno powie, co zrobić. Dziękuję za wszystkie rady i odpowiedzi. Jesteście kochane. 😚
-
Mikaja trzymaj rzyga ;p
Ja tez dzisiaj na pobraniu bylam. Myslalam ze w kolejce sie osune po scianie;/
Poza tym w poniedzialek mam eizyte u gina, a mialam zrobic posiew moczu i zapomnialam ze na to sie czeka kilka dni, wiec bede bez badania na wizycie. -
Tka_aa nie zawsze cukrzyca jest tak łatwo regulowana jak u Ciebie, są kobiety które naprawdę nie są w stanie tego ogarnąć dieta i musza przyjmować czy to metę czy insulinę. No i niestety ale cukrzyca niesie jakieś tam ryzyko wad i powikłań - to nie tylko makrosomia. Ja niestety doświadczyłam tego (wady i powikłania) na własnej skórze i panikuje. Wolałabym tego nie mieć.