Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie pamiętam czy byłam szczepiona 🤷♀️ nie tyle przychodnia mi tak powiedziała co znajoma, która tam pracuje. No ale nieważne, zrobię to badanie, pewnie jeszcze jakieś inne zaległe i już z kompletem wyników badań pójdę tam się zapisać do lekarza. 🙂
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
Witam się po swietach
Wczoraj miałam szkole rodzenia i była kapiel dziecka, poszlo mi ok, dzisiaj maja popis tatusiowie ciekawa jestem jak mojemu pojdzie bo ubrać i przewinac dziecko oraz ubranie ubranek to rece mu się trzesly ale zrobil bylam dumna z niego
Wczoraj zamowilam w aptece podkłady, gaziki z alkoholem na pepek ponoc sa lepsze od octeniseptu i inne jeszcze rzeczy, musze jeszcze zamowic pieluszki bambusowe bambiboo ponoc sa przewiewne i nie uczulają pupki dzieck,a ale wiadomo ze kazde dziecko jest inne
W tym tygodniu biore się za pranie ubranek i rzeczy
W swieta przywieźli nam nosidełko, fotelik do auta i na wyjście ze szpitala, laktator nowka z campola do tego kupiłam kocyk i malutka podusie do wozka
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
_Hope_ wrote:Rysiek w piątek ważył 1400g 😉
I gin jednak chce żebym do 39tc go urodziła. Po pierwsze przez mocno obciążony wywiad i poronienia nawykowe i przez cukrzyce (duże dziecko).
no mój gin tez tak chce z powodu wywiadu, poronien, cukrzycy chce mi ciut wcześniej rozwiazc ciaze. No ale zobaczymy jak to będzie
KarolaJJJ wrote:Ja biore magnez i potas 2x dziennie ale to na macice a nie skurcze w nodze. Skurcz łdki miałam aż raz 😂
Drobinka no musisz isc tam gdzie sobie wybierzesz ,karte pewnie uzupelnia tymi badaniami ktore masz i tyle. Z tym ze pewnie musisz nadrobic pare badan ktore sa wymagane w Polsce o ile ich nie robilas jiz
ja ostatnio zaczelam zazywac aspargin i czasem nospe.
Poliś ładny wózek
Jaszczurka super zdjecie!!
sylwia ale dużego masz maluszka, pięknie rosnie!
xgirla czemu mialas 50 gram glukozy a nie 75? teraz ponoc tylko 75 robi się badanie? hmm
Mnie ostatnio babeczka przepuscila w sklepie, podziekowalam i ok, jesli o laboratorium to staje przy drzwiach do punktu pobioru i czekam az ktos wyjdzie, oczywiscie ludzie nie ktorzy patrza na mnie i slyszalam juz komentowanie ale mnie to nie rusza! niech sobie gadaja!!
Emma_ ale masz kochanego slodziaka!! jak się nazywa?
Hope u ciebie tez to fajnie wygląda z pieskiem!
Karolla ostatnio nacyztalam się o cc i w ogole się zaczynam co raz bardziej bac, w ogole zaczynam się bac jak to będzie, co to będzie itp
Cukier po śniadaniu 140. W święta udało mi się ładnie utrzymać cukry, a od wczoraj jest jakaś masakra - wyniki bliskie normy, a ja ciągle głodna. 🤤 Tak bym nie chciała insuliny, bo wtedy będę skazana na poród w jednym szpitalu, którego mój prowadzący nie poleca, w dodatku nie pracuje tam nikt, kogo znam.
-
Hiszpaneczka wrote:Emma_ ale masz kochanego slodziaka!! jak się nazywa?
Hope u ciebie tez to fajnie wygląda z pieskiem!
Karolla ostatnio nacyztalam się o cc i w ogole się zaczynam co raz bardziej bac, w ogole zaczynam się bac jak to będzie, co to będzie itp
-
Hiszpaneczko wiesz co? NIC NIE CZYTAJ! Ja to w ogole nic wiedziec nie chce bo to tylko stres. W szpitalu tez im powiem, ze chce wiedziec najmniej jak sie da. Pojade w terminie, rozetna mnie, dziecko wyciagna i juz. Ja nie chce nic wiedziec. Kiedys o wszystkim czytalam to bylam klebkiem nerwow.
Nie wiem czemu mialam 50g Tak u mnie moja gin robi wiec ok..tka_aa lubi tę wiadomość
-
Hiszpaneczka wrote:Czy wy tez macie lek żeby kupować dla dziecka jak go jeszcze nie ma na swiecie, ja chyba odczuwam taki lek i boje się strasznie
-
Xgirl wlasnie ze wzgledu na to ze edukacja kobiet na temat porodu i pologu kuleje powinnyśmy sie dowiadywac jak najwiecej. Stąd ten nacisk na szkoły rodzenia i tyle blogów o ciazy. Po porodzie kobiety są przerażone tym co sie z nimi dzieje bo nie mają wiedzy na ten temat. W Polsce planuje sie wprowadzic juz obowiazkową szkole rodzenia własnie ze wzgledu na brak świadomosci. Zobacz jak u nas mala jest wiedz na temat cc na zyczenie i tego jakie sa za to konsekwencje prawne
-
xgirl wrote:Hiszpaneczko wiesz co? NIC NIE CZYTAJ! Ja to w ogole nic wiedziec nie chce bo to tylko stres. W szpitalu tez im powiem, ze chce wiedziec najmniej jak sie da. Pojade w terminie, rozetna mnie, dziecko wyciagna i juz. Ja nie chce nic wiedziec. Kiedys o wszystkim czytalam to bylam klebkiem nerwow.
Nie wiem czemu mialam 50g Tak u mnie moja gin robi wiec ok..Casjopea lubi tę wiadomość
-
Karola co bedzie po cieciu to ja chce wiedziec zeby jak najszybciej stanac na nogi, wykurowac sie, zajac odpowiednio blizna. Nie chce znac zagrozen.. moze brzmi to slabo ale tak jest. Im mniej wiem tym lepiej sie czuje psychicznie. Ja wiem, ze najlepszy jest porod sn ale ja nie chce juz o tym rozmyslac i zastanawiac sie. I nie chce te o tym znowu tu dyskutowac, decyzja jest podjeta. Jak bedzie rana bolec i bede tu skomlec to pozwalam Ci mnie zjebac z gory na dol i ze sama tak chcialam ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:40
-
Emma_ wrote:Kochana, nie wiem, czy to dobra rada. Ja jakieś pół roku temu to samo poradziłam sąsiadce, która też strasznie bała się porodu i ona mnie wtedy uświadomiła, że woli być przygotowana na wszystko i znać swoje prawa. Chyba trzeba zaakceptować to, że czeka nas poród, pogodzić się z tym, ale też być jak najbardziej świadomą czego możemy się spodziewać i jak to wygląda. Myślę, że to ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2019, 10:41
-
xgirl wrote:Karola co bedzie po cieciu to ja chce wiedziec zeby jak najszybciej stanac na nogi, wykurowac sie, zajac odpowiednio blizna. Nie chce znac zagrozen.. moze brzmi to slabo ale tak jest. Im mniej wiem tym lepiej sie czuje psychicznie. Ja wiem, ze najlepszy jest porod sn ale ja nie chce juz o tym rozmyslac i zastanawiac sie. I nie chce te o tym znowu tu dyskutowac, decyzja jest podjeta. Jak bedzie rana bolec i bede tu skomlec to pozwalam Ci mnie zjebac z gory na dol i ze sama tak chcialam ok