Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
tka_aa najpierw wrocimy do mojej mamy, co bedzie niezłą próbą charakterów, bo mama ma mieszkanie 36 metrow kwadratowych Ale szybko chcemy kupic cos swojego W planie mam nagrac ogladanie mieszkan jeszcze stad - podzwonie po agencjach. Tez na rynku nieruchomosci w moim miescie mieszkan takich 3-4 pokojowych w naszym budzecie jest tyle, co kot naplakal wiec moze pojdzie szybko.
Tak, to nasza decyzja. Od poczatku chcielismy tu przyjechac, zarobic na wlasne M w Polsce i wrocic i tak sie dzieje. Dzieciaki troche ten proces opoznily, ale nie zaluje Mysle sobie, ze wroce i bede nadal przed 30tka z wlasnym mieszkaniem bez kredytu, dwojka dzieci, mam super doswiadczenie zawodowe stad takze licze, ze nas polska rzeczywistość nie stłamsi Będziemy miec blisko rodzine - i moja mame, ktora juz teraz jest sama na emeryturze, brata, tesciow Przy dwojce przyda sie pomoc
Tez wlasnie moja mama za miesiac przylatuje i zostanie z nami juz tutaj do konca -
Termometr kupiłam ten mierzy spoko więc polecam
https://allegro.pl/oferta/termometr-bezdotykowy-microlife-nc150-dodatk-bat-6890152204?snapshot=MjAxOS0wNC0xMFQwNjoxNzozNi41MzVaO2J1eWVyOzQxMGUzNzY4MTExY2FkYjM5ZDNhNzI1ZjQxMjNiZDhhNzE3ZTYyN2U1MmI5YzlhMzY1M2RlMWYxNDVjNmY3Mjk%3D
-
tka_aa haha dziękuję
też juz jestem na tym etapie zycia - mama u nas bedzie miala swoj pokoj itd - jednak co dom to dom - mimo, ze maly, bo mamy tu raptem 65 mkw Ale zawsze to jest gdzie sie schowac haha A na 36mkw to juz bedzie logistycznie ciezko ale mam nadzieje, ze szybko kupimy mieszkanie i szybko sie przeprowadzimy jestem jej mega wdzieczna i tak - wczoraj zapowiedzialam mezowi, ze jak dzieci beda odchowane - tak za 3-5 lat zamierzam zabrac ja na jakies 5-7 dni do portugali, grecji czy innego cieplego kraju - dawno temu jej to obiecalam i bardzo chce to spelnic, bo wiem ze zawsze marzyla o porzadnym wygrzaniu tyłka w takim ladnym miejscutka_aa lubi tę wiadomość
-
tka_aa wrote:O tej medeli tez slyszalam, ale przeraza mnie cena tego laktatora i zastanawiam sie czy faktycznie jest jej wart.
Emma, a jak wcisniesz go takiemu maluchowi?:p Bedziesz miala tyle odwagi? :d
-
ja też jeszcze nie mam laktatora, ale zupełnie nie mam pojęcia jaki kupić,żeby się sprawdził, każdy tak na prawdę ma pozytywne i negatywne opinie, a jest to raczej droższy wydatek,więc nie wiem zupełnie.. jedni chwalą tego canpola ,drudzy zupełnie odradzają, a medela z kolei strasznie droga a też może jednej się sprawdzić,drugiej niekoniecznieurl=https://www.suwaczek.pl/][/url]
-
Mikka bo to też zależy własnie. Ja uwazam, ze canpol na kpi, czyli odciaganie ok 8 razy na dobe pokarmu - pelnych porcji - jest za słaby. Jeżeli dziecko jest cyckowe i laktator tylko po to, żeby od czasu do czasu podkrecic laktacje, albo oproznic piers po karmieniu dziecka albo odciagnac na noc do butelki to ok. Ale nie jest dwufazowy - mimo, że ma te tryby niby rozkrecania a potem tego sciagania juz konkretnego.
Tez kazda kobieta ma inne piersi i bedzie miala inną laktację właśnie i jednej sprawdzi sie sciaganie ręką, innej ręcznym laktatorem, a kolejna będzie wymagala jakiegos super profesjonalnego sprzętu.
Nie ma reguly - tu trzeba sprobowac i się przekonac i tyle.
Ja na Medele sobie odkladam kaskę. Kupię po porodzie jak cos. Mam jeszcze tego canpola, chociaz podbno nie powinnam go juz uzywac, bo niby moze byc zgrzybiały silnik No i tez spadl mi i jest uszkodzone pokretlo, ale dziala, tylko trzeba go polozyc do gory nogami, zeby pokretlo dociskalo -
no tak, tylko to są za drogie rzeczy ,żeby tak sobie próbować i kupować następny,jak jeden się nie sprawdzi a czym się różni ten tańszy medela mini od tego droższego swing?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 16:38
url=https://www.suwaczek.pl/][/url] -
Mikaja u Nas to samo. Jenderska pogoda pochmurne i pada non stop. Chociaż że u nas 16stopni. A powiedz mi czy dla dziecka też coś zamawiałas z AliExpress?
-
U mnie 25 stopni i piękne słońce 😊 posiedzialysmy z córką na placu zabaw, trochę pospacerowalysmy i dłonie mam jak parówy.
Ciekawa jestem jaka będzie pogoda na majówkę. Może byśmy pojechali na działkę? Ale jak będzie zimno to bez sensu.
A mój mąż mi właśnie młoda kapustę gotuje 😍 kolejne zamówienie ma na chłodnik 😋 -
Po wizycie wszytsko ok 😁 mała waży 1417g 🙉🙈 i ma nos mojego męża trochę mnie to martwi 😂
mikka86, Kamsza, Alisia, xgirl, kinga27.30, Emma_, _Hope_, tka_aa, mikaja, Casjopea, Hiszpaneczka lubią tę wiadomość
-
tka_aa wrote:Hope, niech ugotuje tej kapusty wiecej i mi podrzuci :d
tka_aa lubi tę wiadomość
-
Ktoś powiedział KAPUSTA? no żesz, mam ochotę na bigosZałożyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
Ja z tego lansinoh nakupowalam rzeczy typu wkladki,olłady zelowe na piersi,lanolnie. Nigdy nic od nich nie mialam ale wydaje sie spoko wszystko. Ten laktator tez ogladalam,gdyby nie to ze dostałam z oddziału avent to chyba bym tez go kupila wlasnie
-
Ja mam w koszyku ta medele ale się zastanawiam czy nie kupić czegoś tańszego a w razie czego później ja kupić.
https://allegro.pl/oferta/medela-swing-laktator-elektryczny-2-fazowy-calma-6444755259
Dziewczyny jak wasze rozstepy? U mnie na brzuchu nic ale na boczkach mi wychodzą 😭 -
Ja teraz to jestem antylaktator i mnie trzęsie na myśl o tym yyymmmmyyyymmmmyyymmm 😉
Nie mam nowych rozstępów A z pierwszej ciąży mam 4 I to takie które powstały już po ciazy. W szpitalu było gorąco, ja myślałam że już jestem rozstepowo bezpieczna i się przestałam smarować.