Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Casjopea wrote:Hope, Ines, Czarna Kawa no ja też właśnie myślę, że to po poprzednich ciążach.
Hope słuszna uwaga, nawet nie zwróciłam uwagi, że ani nie mam zgagi, ani zadyszek.. I faktycznie, jest luz między cyckami a brzuchem 🤣
Ale może tak jest, bo młody leży poprzecznie. W sumie to chciałabym, żeby już się jakoś ułożył normalnie, bo naprawdę jestem tak skopana i rozciagnieta na boki, że aż strach.
Wasnie ja już nie mam luzu pomiędzy cyckami i zgagi mam okropne. Najgorsze po pierogach i soku pomarańczowym. Ale jestem zła matka i zapijam je colą 😂
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
xgirl wrote:Wasze dzieci Juz wszystkie glowa w dol? No moja ciagle glowa w gorze.
Moja na ostatniej wizycie była głowa w górę i wydaje mi się ze nadal tak jest choć sobie ręki oczywiscie uciąć nie dam. Gin mówił ze ma jeszcze czas, ale ona już w 29+2 ważyła 1500 ja z tych drobniejszych, brzuch średniej wielkości No nie wiem nie wiem. Mi akurat na rękę żeby juz tak została.
Na wcześniejszej wizycie w 24tc byla glowkowo a synek to w ogóle od 20 tygodnia byl glowkowo już do końca.
Ale znam przypdek w który nie wierze do końca ze dziewczyna w piątek była na kontrolnym ktg w szpitalu zrobili jej usg i kwalifikowana się do cc bo ułożenie pośladkowe, przyszła w poniedziałek na oddział ze cc, zrobili jeszcze usg i główkowe. To była trzecia ciąża. Jakoś wierzyć mi się w to nie chce bardziej uwierzę w niekompetencje i pomyłkę lekarki która ja badała jo ale kto wie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:19
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Moja na ostatniej wizycie była głowa w górę i wydaje mi się ze nadal tak jest choć sobie ręki oczywiscie uciąć nie dam. Gin mówił ze ma jeszcze czas, ale ona już w 29+2 ważyła 1500 ja z tych drobniejszych, brzuch średniej wielkości No nie wiem nie wiem. Mi akurat na rękę żeby juz tak została.
Na wcześniejszej wizycie w 24tc byla glowkowo a synek to w ogóle od 20 tygodnia byl glowkowo już do końca.
Ale znam przypdek w który nie wierze do końca ze dziewczyna w piątek była na kontrolnym ktg w szpitalu zrobili jej usg i kwalifikowana się do cc bo ułożenie pośladkowe, przyszła w poniedziałek na oddział ze cc, zrobili jeszcze usg i główkowe. To była trzecia ciąża. Jakoś wierzyć mi się w to nie chce bardziej uwierzę w niekompetencje i pomyłkę lekarki która ja badała jo ale kto wie
W badaniu usg na tym etapie chyba ciezko pomylic glowe w tylkiem No sory, ale pod koniec ciazy to ta glowica juz jezdza po calym brzuchu i nie ogarniam Tez ciezko mi zatem uwierzyc, ale kto wie, kto wie -
mikaja wrote:Hope ja na grupie o vbac widze przypadki, ze dzieci iw 37 tygodniu sie obracaja, ale po prostu mnie intuicja mowi, ze nic z tego.
Za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przy przyjęciu do porodu mi robili usg czy nie. Fajnie by było gdyby to był teraz standard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:30
xgirl lubi tę wiadomość
-
Mi brzuch podlazi mega pod cyce wrrr. To boli samo w sobie i Mala bije Mi w Zebra lepetyna.
Mi obojetne jak moja sie ulozy. Niech se siedzi jak chce😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:33
-
mikaja wrote:W badaniu usg na tym etapie chyba ciezko pomylic glowe w tylkiem No sory, ale pod koniec ciazy to ta glowica juz jezdza po calym brzuchu i nie ogarniam Tez ciezko mi zatem uwierzyc, ale kto wie, kto wie
No nie wiem ta pani jest słynna krąży legenda ze torbieli wielkości orzecha nie zauważyła. Akurat dziewczyna była mega za sn, uważała cc za największe zło świata wiec śmiałyśmy się z koleżankami ze ona pewnoe cały weekend wisiała głowa w dol byleby się dziecko obróciło 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:34
-
ines. wrote:No nie wiem ta pani jest słynna krąży legenda ze torbieli wielkości orzecha nie zauważyła. Akurat dziewczyna była mega za sn, uważała cc za największe zło świata wiec śmiałyśmy się z koleżankami ze ona pewnoe cały weekend wisiała głowa w dol byleby się dziecko obróciło 😂
Wiesz... mojego potworniaka tez na usg 8 tygodni po porodzie nikt nie widzial, a tez mial 6cm juz Dopiero jak wrocilam ze zdjeciami z rezonansu - ktorego btw tu nie uznali, no bo z Polski - zapewne sama SE zrobilam w piwnicy - musieli zatem zrobic mi kontrolne usg dla potwierdzenia i na tym usg - ta sama kobieta co 8 tygodni po porodzie - nagle go ujrzala No ale coz... wiedziala czego i gdzie szukac. Moj prawy jajnik jest dosc ciezki do ogladania, ciezko go na usg zlapac, to fakt i mnie to zawsze boli, gdzie lewy jest fajnie na widoku. Taka jakas budowe mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 16:37
-
_Hope_ wrote:Ja mocno licze na sn więc mam nadzieję że Rychu się ogarnie 😊
Za nic nie mogę sobie przypomnieć czy przy przyjęciu do porodu mi robili usg czy nie. Fajnie by było gdyby to był teraz standard.
Mi robili 2x nawet... i potem trzeci w trakcie porodu. No ale szukali powodów komplikacji.
Przy przyjęciu chyba to był oblig bo przyjechałam z regularnymi skurczami było usg, ale ze główka wysokimi małe rozwarcie to smigalam jeszcze 2h po schodach, wróciłam i znowu było usg.
-
Eh jakie to jest fajne. Tu to jest tak, ze nawet rozwarcie sprawdza sie co chyba 6h ! Ja pamietam, ze mialam sprawdzane o 24 jakos i kolejne mialam miec o 5 nad ranem, ale wyprosilam polozna, zeby mnie zbadala o 3, bo czulam, ze poszlo dalej i zaczynalam czuc cos a'la parte. No i faktycznie od 24 od 3cm do 3 nad ranem mialam 8cm.
-
mikaja wrote:Eh jakie to jest fajne. Tu to jest tak, ze nawet rozwarcie sprawdza sie co chyba 6h ! Ja pamietam, ze mialam sprawdzane o 24 jakos i kolejne mialam miec o 5 nad ranem, ale wyprosilam polozna, zeby mnie zbadala o 3, bo czulam, ze poszlo dalej i zaczynalam czuc cos a'la parte. No i faktycznie od 24 od 3cm do 3 nad ranem mialam 8cm.
-
Mamy grupę na FB, ale ona nie u nas się udziela, tylko na tej ogólnej 🙂Założyliśmy rodzinę 31.01.2015 ❤️
Cypisek urodził się 3.08.2015 💕
Monia urodziła się 16.03.2017r💕
Jacuś urodził się 08.07.2019 💕
Tak się spełnia marzenia!
Zawsze będzie tysiące powodów na "nie" i zawsze znajdzie się jeden powód na "tak". I to jedno "tak" jest najważniejsze 💥 -
ines. wrote:Moja na ostatniej wizycie była głowa w górę i wydaje mi się ze nadal tak jest choć sobie ręki oczywiscie uciąć nie dam. Gin mówił ze ma jeszcze czas, ale ona już w 29+2 ważyła 1500 ja z tych drobniejszych, brzuch średniej wielkości No nie wiem nie wiem. Mi akurat na rękę żeby juz tak została.
Ale znam przypdek w który nie wierze do końca ze dziewczyna w piątek była na kontrolnym ktg w szpitalu zrobili jej usg i kwalifikowana się do cc bo ułożenie pośladkowe, przyszła w poniedziałek na oddział ze cc, zrobili jeszcze usg i główkowe. To była trzecia ciąża. Jakoś wierzyć mi się w to nie chce bardziej uwierzę w niekompetencje i pomyłkę lekarki która ja badała jo ale kto wie -
Czarna_kawa wrote:Casjopea, uwielbiam Troje 😍😍😍
A co do ułożenia maluchów to moja,, na nietoperza'' już dość długo,, wisi''... Ciekawe czy odwinie numer i się przekręci😬Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
Ja kocham grę o tron. Ostatni odcinek na raty oglądałam bo mnie brzuch bolał z nerwów 😉
Czarna_kawa lubi tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Ja kocham grę o tron. Ostatni odcinek na raty oglądałam bo mnie brzuch bolał z nerwów 😉
Słyszałam właśnie ze super serial ale nigdzie niemoge znalesc od pierwszego sezonu ☹️ a chciałam sobie z mężem maraton zrobić😊