Mamusie 90' ≤
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w drugiej połowie ciąży
Olala tak wody piję dużo, ale niestety te migreny to już rodzinna przypadłość ;/ na szczęście są plastry chłodzące APAPU, które bardzo mi pomagają też moja pierwsza ciąża i niestety nie znam jeszcze płci, ale już dużo kupuję neutralnych ubranek,by bym nie wytrzymała;)
Jacqueline współczuję tych plamień, niestety wiele kobiet tak ma, musisz bardzo na siebie uważać i się nie przemęczać a w razie bóli IP.
Witaj Agus! a Ty jak tam znosisz ciążę? -
MirelS początki były średnie, zero sił, senność, mdłości codziennie no i wymioty dość długo mnie męczyły. II trymestr lepszy więcej sił, wymioty ustały. A teraz już brzuszek działa na kręgosłup, za długo już nie postoje, nie pochodzę.
Ale staram się ze wszystkiego cieszyć,długo staraliśmy się o dzidzie więc nawet jak wymiotowałam to niemal z uśmiechem na ustach bo to był znak że z dzidzią wszystko ok, teraz jak mały kopie w pęcherz to też się ciesze heheh -
to Agus miałaś podobnie jak ja.Też lekarka pocieszała,że skoro mdłości są silne to ciąża się rozwija. Z tym, że ja o ciąże nie musiałam się starać - przyszła sama Nie uważaliśmy i mieliśmy podejście,że jak wyjdzie to będzie i wyszło 5 miesięcy po ślubie. Bardzo jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać aż przyjdzie na świat.Też cieszą mnie kopniaczki od jakichś 3 tygodni A jak tam wyprawka? Już pewnie szalejesz z zakupami, bo u Ciebie coraz bliżeeej
-
Jeśli chodzi o ciuszki to kupiłam baaaardzo mało, raczej takie "kaprysy"
Mnóstwo ciuszków kupił brat mojego M z żoną, oni nie mają i raczej nie będą mieli dzieci więc bardzo się poczuli i kupują naszemu, a że mieszkają w Irlandii to ubranka mają bardzo tanie, sporo ciuszków też mam od siostry po dwójce jej dzieci
Mały ma już też mate, huśtawkę-bujaczek, buteleczki, smoczki, zabawki.
Nam zostały kosmetyki no i wózek będziemy w kwietniu zamawiać -
nick nieaktualny
-
Pierwsze ruchy to coś cudownego też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic -
Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to... Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...
-
Liley wrote:Pierwsze ruchy to coś cudownego też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic
no pewnie,bo zakupy i kompletowanie rzeczy dla dzidziusa to sama przyjemność wszystko jest takie malutkie,milutkie i śliczne -
olala2910 wrote:Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to... Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...
Złe wyniki Pappa to akurat często przekłamane są i rodzą się zdrowe dzieciaczki. Skoro lekarka mówiła,że jest Ok to musisz być dobrej myśli ! I nie czytaj 'internetów', bo się można tym tylko nastraszyć. Trzymam kciuki za Was! a czujesz już ruchy?mnie to zawsze jakoś uspokaja... Ja mam połówkowe za tydzień i czekam z niecierpliwością też. -