X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też 90'

Dokładnie 30.04.1990 a tp na 5.06 :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugiej połowie ciąży :)
    Olala tak wody piję dużo, ale niestety te migreny to już rodzinna przypadłość ;/ na szczęście są plastry chłodzące APAPU, które bardzo mi pomagają ;) też moja pierwsza ciąża i niestety nie znam jeszcze płci, ale już dużo kupuję neutralnych ubranek,by bym nie wytrzymała;)
    Jacqueline współczuję tych plamień, niestety wiele kobiet tak ma, musisz bardzo na siebie uważać i się nie przemęczać ;) a w razie bóli IP.

Witaj Agus! a Ty jak tam znosisz ciążę? :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS początki były średnie, zero sił, senność, mdłości codziennie no i wymioty dość długo mnie męczyły. II trymestr lepszy więcej sił, wymioty ustały. A teraz już brzuszek działa na kręgosłup, za długo już nie postoje, nie pochodzę.

Ale staram się ze wszystkiego cieszyć,długo staraliśmy się o dzidzie więc nawet jak wymiotowałam to niemal z uśmiechem na ustach bo to był znak że z dzidzią wszystko ok, teraz jak mały kopie w pęcherz to też się ciesze heheh

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Agus miałaś podobnie jak ja.Też lekarka pocieszała,że skoro mdłości są silne to ciąża się rozwija. Z tym, że ja o ciąże nie musiałam się starać - przyszła sama ;) Nie uważaliśmy i mieliśmy podejście,że jak wyjdzie to będzie :) i wyszło 5 miesięcy po ślubie. Bardzo jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać aż przyjdzie na świat.Też cieszą mnie kopniaczki od jakichś 3 tygodni ;) A jak tam wyprawka? Już pewnie szalejesz z zakupami, bo u Ciebie coraz bliżeeej :D

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki to kupiłam baaaardzo mało, raczej takie "kaprysy"
    Mnóstwo ciuszków kupił brat mojego M z żoną, oni nie mają i raczej nie będą mieli dzieci więc bardzo się poczuli i kupują naszemu, a że mieszkają w Irlandii to ubranka mają bardzo tanie, sporo ciuszków też mam od siostry po dwójce jej dzieci :)

Mały ma już też mate, huśtawkę-bujaczek, buteleczki, smoczki, zabawki.

Nam zostały kosmetyki no i wózek będziemy w kwietniu zamawiać :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tez 90'. Dołączam! 28tc. Mamy już 2.5latke ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dni czuje porzadne ruchy, jak sie ciesze ze tak szybko sie ujawnil :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dużo ubranek i kilka akcesoriów po dzieciach mojego brata, ale dużo też muszę jeszcze kupic ;) czekam z tym do potwierdzenia płci ;)
    Liley witaj! już pewnie znasz płeć?
    Karolaa gratuluję pierwszych ruchów !

Liley, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy to coś cudownego :) też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak :) chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
    Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
    Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to...:( Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Pierwsze ruchy to coś cudownego :) też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak :) chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
    Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
    Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic ;)

no pewnie,bo zakupy i kompletowanie rzeczy dla dzidziusa to sama przyjemność :) wszystko jest takie malutkie,milutkie i śliczne <3

• MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala2910 wrote:
    Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to...:( Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...

Złe wyniki Pappa to akurat często przekłamane są i rodzą się zdrowe dzieciaczki. Skoro lekarka mówiła,że jest Ok to musisz być dobrej myśli ! I nie czytaj 'internetów', bo się można tym tylko nastraszyć. Trzymam kciuki za Was! a czujesz już ruchy?mnie to zawsze jakoś uspokaja... Ja mam połówkowe za tydzień i czekam z niecierpliwością też.

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czuję już ruchy :) Postaram się już nie denerwować. W lipcu na pewno zostaniemy mamami pięknych i zdrowych dzieciaczków :)

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i takie trzeba mieć podejście :)

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś przyszłe mamy rocznik 90?

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Są tu jakieś przyszłe mamy rocznik 90?
    Ja! '91 :).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ