X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też 90'

Dokładnie 30.04.1990 a tp na 5.06 :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugiej połowie ciąży :)
    Olala tak wody piję dużo, ale niestety te migreny to już rodzinna przypadłość ;/ na szczęście są plastry chłodzące APAPU, które bardzo mi pomagają ;) też moja pierwsza ciąża i niestety nie znam jeszcze płci, ale już dużo kupuję neutralnych ubranek,by bym nie wytrzymała;)
    Jacqueline współczuję tych plamień, niestety wiele kobiet tak ma, musisz bardzo na siebie uważać i się nie przemęczać ;) a w razie bóli IP.

Witaj Agus! a Ty jak tam znosisz ciążę? :)

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS początki były średnie, zero sił, senność, mdłości codziennie no i wymioty dość długo mnie męczyły. II trymestr lepszy więcej sił, wymioty ustały. A teraz już brzuszek działa na kręgosłup, za długo już nie postoje, nie pochodzę.

Ale staram się ze wszystkiego cieszyć,długo staraliśmy się o dzidzie więc nawet jak wymiotowałam to niemal z uśmiechem na ustach bo to był znak że z dzidzią wszystko ok, teraz jak mały kopie w pęcherz to też się ciesze heheh

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Agus miałaś podobnie jak ja.Też lekarka pocieszała,że skoro mdłości są silne to ciąża się rozwija. Z tym, że ja o ciąże nie musiałam się starać - przyszła sama ;) Nie uważaliśmy i mieliśmy podejście,że jak wyjdzie to będzie :) i wyszło 5 miesięcy po ślubie. Bardzo jestem szczęśliwa i nie mogę się doczekać aż przyjdzie na świat.Też cieszą mnie kopniaczki od jakichś 3 tygodni ;) A jak tam wyprawka? Już pewnie szalejesz z zakupami, bo u Ciebie coraz bliżeeej :D

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki to kupiłam baaaardzo mało, raczej takie "kaprysy"
    Mnóstwo ciuszków kupił brat mojego M z żoną, oni nie mają i raczej nie będą mieli dzieci więc bardzo się poczuli i kupują naszemu, a że mieszkają w Irlandii to ubranka mają bardzo tanie, sporo ciuszków też mam od siostry po dwójce jej dzieci :)

Mały ma już też mate, huśtawkę-bujaczek, buteleczki, smoczki, zabawki.

Nam zostały kosmetyki no i wózek będziemy w kwietniu zamawiać :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja tez 90'. Dołączam! 28tc. Mamy już 2.5latke ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dni czuje porzadne ruchy, jak sie ciesze ze tak szybko sie ujawnil :)

• MirelS Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dużo ubranek i kilka akcesoriów po dzieciach mojego brata, ale dużo też muszę jeszcze kupic ;) czekam z tym do potwierdzenia płci ;)
    Liley witaj! już pewnie znasz płeć?
    Karolaa gratuluję pierwszych ruchów !

Liley, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy to coś cudownego :) też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak :) chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
    Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
    Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic ;)

f2wlepok51d0udm2.png
  • olala2910 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to...:( Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Pierwsze ruchy to coś cudownego :) też czekałam z niecierpliwością a teraz dotykam brzucha i proszę żeby kopał delikatniej. Płeć znam od 18tc - chłopak :) chociaż w 12+6 podczas badań prenatalnych podpytałam, dr sugerowała już chłopca.
    Cieszymy się strasznie ale mam masę pieknych bucikow, sukni, śpiochów dla dziewczynki
    Coś tam dla syna wybiorę, ale jak zaszłam w ciążę mówiłam, że przecież wszystko mam po córce. Kupiliśmy tylko nowy wózek z baza do samochodu. No i wczoraj wymyśliłam, że uszyje nowe pościele i rożek. Mąż się łapie za głowę, przecież "wszystko jest" ale nie umiem sobie odmowic ;)

no pewnie,bo zakupy i kompletowanie rzeczy dla dzidziusa to sama przyjemność :) wszystko jest takie malutkie,milutkie i śliczne <3

• MirelS Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala2910 wrote:
    Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na USG. Miało być połówkowe, ale będzie dopiero w 25 tygodniu. Martwi mnie, że dziecko jest takie małe. 20t 1d a waga 286g, HC 164mm (19t 1d), AC 128mm (18t 3d). Jedynie FL w normie 33mm. Pani doktor mówiła, że jest ok, ale strasznie się martwie i to chyba będą najdłuższe 4 tygodnie... Mam nadzieję, że dzidzia to jakoś nadrobi. Wcześniej wyszły słabe wyniki Pappa i teraz to...:( Czytałam, że dzieci z ZD są mniejsze, ale mam nadzieję, że to tylko przypadek i będzie kruszynka...

Złe wyniki Pappa to akurat często przekłamane są i rodzą się zdrowe dzieciaczki. Skoro lekarka mówiła,że jest Ok to musisz być dobrej myśli ! I nie czytaj 'internetów', bo się można tym tylko nastraszyć. Trzymam kciuki za Was! a czujesz już ruchy?mnie to zawsze jakoś uspokaja... Ja mam połówkowe za tydzień i czekam z niecierpliwością też.

• olala2910 Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czuję już ruchy :) Postaram się już nie denerwować. W lipcu na pewno zostaniemy mamami pięknych i zdrowych dzieciaczków :)

3i49cwa1vxvg0gz5.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i takie trzeba mieć podejście :)

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tu jakieś przyszłe mamy rocznik 90?

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Są tu jakieś przyszłe mamy rocznik 90?
    Ja! '91 :).

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 7 8 9 10 11
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ