X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie imiona dla swoich maluchów?
    U nas do 7 miesiąca dzidziol był Leo ale na wizycie okazało sie ze nie ma pisiorka tylko małą pipuszkę :D
    No i mamy problem z imieniem...
    Chcieliśmy dać Lami po jego siostrze ale podobno ne powinno sie dawać imion po młodo zmarłych osobach.
    Wiec wyszukalam takie które mi sie podobają jak np: Milaya, Naomi, Noemi, Shiloh, Sarah, Zoe, Lea, Lani.. Do kilka dni mu podsyłam nowe a on chce Naomi.. Ale teraz ja nie wiem czy ja chcem te imię hahah

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam sie ze szpitala, maly pcha sie na swiat...powstrzymujemy go i oby sie udalo...

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co się dzieje? Trzymajcie się tam!

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pecherz plodowy w kanale rodnym i rozwarcie 1 palec

• Patu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    pecherz plodowy w kanale rodnym i rozwarcie 1 palec

pociesze Cie, że bratowa dostała skurczy porodowych w 25 tyg, rozwarcie tez na palec ale udało sie powstrzymac i donosiła do 35 tyg. wierze, ze Tobie tez sie uda! powodzenia, trzymam kciuki! bądź silna

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Karola trzymam kciuki zeby sie udalo zatrzymac dzidzie :*

Na pocztku wybralismy imie Noemi ale mojemu sie przestalo podobac i zostaje Nicol :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, trzymamy kciuki, żeby maleństwo jeszcze posiedziało w brzuszku.

Co do imienia, to my wybraliśmy dopiero w 32tc jak trafiłam do szpitala z przedwczesnym porodem. I teraz strasznie żałuję. Bo komu mówimy, szczególnie naszym rodzicom, to wszyscy mówią, że co to za imię, że się z niego będą śmiać, żebyśmy nawet o tym nie myśleli... I już coś mnie trafia, bo byłam taka szczęśliwa, tak zakochana w tym imieniu, mówiła tak do synka gdy głaskałam brzuch, a teraz już nawet nie wiem czy chcę go tak nazwać i płaczę nie raz po nocach jak mąż i córcia nie widzą...

• desou Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola &&&&&&&&& będzie dobrze, musi być!

Kark, nie przejmuj się opiniami innych. Kajetan to bardzo ładne imię, nietypowe ale też nie jakieś z kosmosu wzięte. Byle na nazwisko nie macie Kajetanowicz tak jak ten rajdowiec :) swoją drogą wszystkie Kajetany których znam to fajne, przystojne chłopaki są :) jeśli Tobie i mężowi podoba się to imię to inni niech się cmokną!

Nasza córka będzie się nazywała Adrianna Dominika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest dobrze. Jednak pecherz jest pekniety, wody sie sacza, naciska na szyjke i pozostalo tylko czekanie. Trzymajcie kciuki zeby to sie cofnelo, uspokoilo.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, jesteśmy z Tobą i wierzymy że będzie dobrze. ;)
    Ja zrobiłam obie morfologie i wyniki mam nie za ciekawie dobrze że jutro mam wizytę więc lekarz powie mi co i jak. Ostatnio na wizycie byłam miesiąc temu i fajnie by było gdyby lekarz określił płeć, taka cicha nadzieja. Wtedy zaczniemy zastanawiać się nad imieniem. Jutro wielki dzień z pewnych względów tak wyszło dopiero jutro powiemy o ciąży po badaniu rodzinie lubego, mimo że u nich mieszkamy niczego się nie domyślają. Wiem że to głupie ale tak wyszło wcześniej ich nie było później na później kochany był w szpitalu a czas leci nie ubłaganie szybko..

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo!

20120810580117.png

26ympwo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie czy któraś z was nabawiła się anemii w ciąży? Wyniki wyszły paskudnie mimo zróżnicowanej diety i suplementów. Ciąża dosłownie wysysa.. ;p

ex2bo7ess0m327wq.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wyniki Ci wyszły ? w ciąży normy się troszkę obniżają

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska to jestes jeszcze lepsza niz ja bo ja czekalam do 14 tyg zeby mojej rodzinie powiedziec :-)

• nutka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507 wrote:
    Jakie macie imiona dla swoich maluchów?
    U nas do 7 miesiąca dzidziol był Leo ale na wizycie okazało sie ze nie ma pisiorka tylko małą pipuszkę :D
    No i mamy problem z imieniem...
    Chcieliśmy dać Lami po jego siostrze ale podobno ne powinno sie dawać imion po młodo zmarłych osobach.
    Wiec wyszukalam takie które mi sie podobają jak np: Milaya, Naomi, Noemi, Shiloh, Sarah, Zoe, Lea, Lani.. Do kilka dni mu podsyłam nowe a on chce Naomi.. Ale teraz ja nie wiem czy ja chcem te imię hahah
    Mieszkasz za granicą?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    obym nie zapomniala jak bede miec dwie wolne rece:) teraz synka trzymam:P
    Kark- przypomniałam sobie. Ale teraz nie mam czasu;) Mam nadzieję, że wieczorem również będę pamietać i napiszę ci o cc;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam dziś na wizycie kontrolnej niestety USG za 3 tygodnie połówkowe. Dziś przeanalizował wyniki stwierdził że nie ma się co martwić że jest ok, w ciąży normy są trochę inne. Jedyne co go zaniepokoiło to TSH w 1 trymestrze wynosiło 2,98 teraz 2,7 przypisał mi tabletki i powinny to zbić. Długość szyjki ok. No i stwierdził że będę miała problemy z kręgosłupem niestety już to odczuwam.. to dzięki sporym piersiom. Niestety tak wyszło z tym powiedzeniem ale tak czasami bywa.. dowiedzą się jutro bo dziś ich nie ma.. Ja jestem wykończona po pracy.. Jestem na stażu ale zapieprzam ile się da, mamy poważną kontrole nie wiem w co ręce włożyć i komu pomóc. Jutro może uda mi się dostać do gin. na NFZ ale nie wiem czy przełożony mnie zwolni, wiem że zdrówko maleństwa jest najważniejsze, ale chciałabym się dowiedzieć kto tam mieszka;)
    kaarolaa jak tam wygląda sytuacja??

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się po długiej nieobecności
    karola trzymaj się tam. oby wszystko było w porządku

jeżeli chodzi o mnie to pracuję ale obecnie jestem już na L4, studiuję, robię różne kury i zajmuję się domem;p

Ja z moim M jesteśmy 8lat i rok po ślubie.
    Jeśli chodzi o imię to u nas będzie Ashley mam nadzieję ze zarejestrują mi ją

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Karola trzymaj sie . oby udalo sie zatrzymac malenstwo :*

Jak minol wam dzionek ?
    U nas leniwie . Dzis pol dnia spedzilam w toalecie :/ twardnieje mi brzuch I boli jak na @ ale dzis ten bol mocniejszy . Myslalam ze to moze juz ale nic z tego siedze jeszcze na kanapie . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakby lepiej i tym musze sie pocieszyc. Usg dopiero w piatek.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ