X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Witam Nowe Mamuski :)
    LadyDi bol glowy migrenowy to mialam przed ciaza w ciazy tez mnie meczylo nawet do 2 -3 dni bolala I nic nie pomagalo :/ w polowie 2 trumestru przeszedl bol ze bolalo mnie chwile I sen pomogl . A teraz juz nie pamietam kiedy mnie glowa bolala . Na cale szczescie .
    Dzis noc mialam nie przespana znow . Do toalety co 40 minut z zegarkiem w reku co zasnelam znow toaleta ah .
    milego dnia :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    nie mialam mdlosci w 1 trymestrze. wogole mialam brak obiaw . Ostatnio zdarzylo mi sie miec mdlosci . Ale chwilowe . Chciala bym tylko raz wstac kolo 5 na siusiu :D No ale moja corcia lubi bawic sie I naciskac na pecherz :)

Moja jak długo urzęduję (nie pójdę do 23:30 spać, to też mi się o pęcherz obija ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agataa wrote:
    Moja jak długo urzęduję (nie pójdę do 23:30 spać, to też mi się o pęcherz obija ;)
    U mnie nawet jak poszlam spac wczesniej to I tak 23;30 pobudka bo tak kopala I sie ruszala dobre 30 minut

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie nie mialam zadnych objawow, no moze z 5 razy mnie zemdlilo, ale wymiotow nie zaliczylam :) i poki co czasem raz sie obudze w nocy na siku, a czasem przespie cala noc :) tak jak dzisiaj zasnelam kolo 24 a wstalam o 6 dopiero do toalety i dalej w kimono az do 9...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja na szczescie nie mialam zadnych objawow, no moze z 5 razy mnie zemdlilo, ale wymiotow nie zaliczylam :) i poki co czasem raz sie obudze w nocy na siku, a czasem przespie cala noc :) tak jak dzisiaj zasnelam kolo 24 a wstalam o 6 dopiero do toalety i dalej w kimono az do 9...
    zaaaazdroszczeeee :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś chodziła, albo ma zamiar chodzić do szkoły rodzenia. Ja się właśnie dzisiaj zapisałam i mam chodzić od 1 października, ale mój mąż nie chce ze mną iść. Samej tak trochę smutno

relgh371buf3k1xz.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciała bym ale zobaczę jak mój się na to zaopatruje, raczej sceptycznie do tego podchodzi, (chyba jak większość facetów), ale JA chce żeby był przy mnie i jeszcze wrócę do tego tematu. On chce być przy porodzie co więcej NIE WYOBRAŻA SOBIE TEGO ŻEBY JEGO DZIECKO PRZYCHODZIŁO NA ŚWIAT BEZ NIEGO;) wiec mu najwyżej powiem że musi mieć zaświadczenie ze szkoły rodzenia żeby uczestniczyć w porodzie.
    Ale ta szkoła rodzenia to jeszcze nic pewnego bo jest jedna u nas w mieście i chciała bym się dowiedzieć jak to wygląda warunki itp.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce sie zapisac, ale najpierw zobacze co na to lekarz, czy nie ma przeciwskazan i dopiero sie umowie...maz nie ma nic przeciwko temu i bedzie chodzil ze mna :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodze do szkoly rodzenia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodziłam i dowiedziałam się wielu pożytecznych rzeczy, które później wykorzystałam oraz nie wpadałam w panikę podczas porodu. Mąż też zadowolony i chętnie uczestniczył i w zajęciach i przy porodzie. <3

20120810580117.png

26ympwo.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi dziewczyny co robicie w życiu macie stałą prace, zajmujecie się domem jak to u was wygląda?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana7227 wrote:
    Dziewczyny czy któraś chodziła, albo ma zamiar chodzić do szkoły rodzenia. Ja się właśnie dzisiaj zapisałam i mam chodzić od 1 października, ale mój mąż nie chce ze mną iść. Samej tak trochę smutno

Ja się też wybieram, jeszcze się nie zapisaliśmy ale pójdziemy na pewno.

nxbhnwz.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    A powiedzcie mi dziewczyny co robicie w życiu macie stałą prace, zajmujecie się domem jak to u was wygląda?

studiuję :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Praca, dom, studia, a w listopadzie mam nadzieję obrona :)

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na stażu z PUPu mnie w regionie naprawdę ciężko z pracą mamy bezrobocie na poziomie 25 procent ale w Polsce ciężko z tą pracą ( nie wspominając o godziwych zarobkach), miała bym szansę zostać tam na stałe ale nie w ciąży wyszło jak wyszło i na pewno nie zostanę zatrudniona. Staż mam do Października brzuszek powoli już odstaje więc już niedługo powiem przełożonemu, on powiadomi kadrową i tak to będzie wyglądało, może przedłużą mi do do grudnia i tak się będę bujać jak długo się da. Będę myślała jeszcze co tu o zrobić;, ale nie narzekam, wiem że mogło by być gorzej

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba wszedzie ciezko z praca . Mojego tez zwolnili w marcu w sumie nie wiedzielismy ze tak wyjdzie bo ja odeszlam bo tak podielismy wspolnie decyzjie . Wiec obecnie zajmuje sie domem . A po tyg zostal zwolniony bo szef sprzedal firme a nowy szef pracuje sam . Dobrze ze teraz ma ta prace .
    Bo inaczej zostal by nam social w sumie to samo co bysmy oboje pracowali . Narazie ja mam sociala a on prace :)

Jak dlugo jestescie ze swoimi polowkami ? Juz po slubie ?
    Nam w styczniu stuknie 3 lata . Chemy wziasc slub razem chscinami .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 21:22

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu lekarskim, a tak poza tym mam stałą pracę. Teraz więc zajmuję się domem. ;) W styczniu stuknęły nam 4 lata razem, ślubu nie mamy i ja po cichu planuję ślub z chrzcinami tak jak Ewelina.Irl za rok w wakacje. Jeszcze nie rozmawialiśmy an ten temat. W ogóle nie wiem jakby to wyglądało, bo mój W. jest ateistą a ja katoliczką więc nie wiem czy slub kościelny w ogóle wchodzi w grę...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 lat razem, dwa lata po ślubie, studiuję, mąż w tym roku obronił magistra i pracuje. :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim Mężem jestem 6 Lat i Rok po Ślubie ;)

Chcemy iść do szkoły rodzenia :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie nocne wycieczki do toalety zaczęły się dopiero po 30 tygodniu :D A w pierwszym trymestrze tylko 4 razy miałam mdłości, także synuś wynagrodził mi wszystko, co przeżyłam z córką :P

Nutka, napiszesz coś o cc, bo mnie czeka już za 20 dni :)
    obym nie zapomniala jak bede miec dwie wolne rece:) teraz synka trzymam:P

kark lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ