X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny! :)

Ale fajnie, jak nas tu dużo. :)

Ja urodzona 9 listopada 1990. Termin mam na 02.02.2015. Fajna data, ale czuję, że urodzę po terminie ;) Plec poznam 11 września jak się uda, czyli równo miesiąc.

Miriam, ja za wózkami rozglądam się na allegro. Chcę kupić taki 4 w 1, ale kompletnie nie wiem na co mam zwracać uwagę. Jakie kółka są dobre itd itp. Przeraża mnie to wszystko, nie za bardzo lubię takie selekcjonowanie przedmiotów - lubię kupować szybko. No ale badziewia nie chcę kupić, bo jednak kupę czasu się używa takiego wózka, więc jestem zmuszona...

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja tez rocznik 1990. A termin na 11 grudnia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się znowu 22.10.1991 ;) termin na 18 stycznia;) za tydzień powinnam się dowiedzieć co tam siedzi, szczerze mówiąc nie mam pojęcia a praktycznie nikt nie wie o ciąży wiec nawet nie mówią co to może być,;> marzy mi się chłopiec ale już tak bardzo kocham tego kogoś w brzuszku że tak naprawdę nie będzie to miało znaczenia jeżeli to będzie dziewczynka.
    Mnie przerażają te zakupy, poród, bardziej niż to czy poradzę sobie z maleństwem chyba liczę że po porodzie odezwie się we mnie instynkt i wszystko będzie takie oczywiste.
    Dobrze że mamy w tej grupie Mamy, które mają już swoje pociechy albo w niedalekiej przyszłości wyjdą na świat jest się kogo poradzić;)
    Pozdrawiam.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDI tu masz wątek o wózkach :) na po narodzinach i opinie uzyzytkujacych https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/jaki-wozek-wybrac,440.html ja mam quinny i to typowy wozek miejski ale myśle E teraz to raczej zdecydowała bym sie na stokke lub x landera

lwuska55592 lubi tę wiadomość

• Agataa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić murę 4 plus ( maxi cosi), bo potrzebuję wózka i miejskiego i `polnego` a wiem, że mury się sprawdzają w takim mieszanym terenie.

Widzę, ze sporo nas tu na styczeń ;)

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    witam ja rowniez z tego samego dnia miesiaca i roku :)) pozdrawiam :))
    jestem juz w 18tyodniu ciazy , nie znam plci ...:)
    o No prosze :D

MigoTtTka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAA ja nie moge chodzic po sklepach :D Znow kupilam dla malej dla siebie nic . Tym razem kupilam juz na swieta sukieneczkie :D Ah ale jest Sliczna do tego przeceniona na 50 % wiec czemu nie brac :) Moj jak wroci z pracy powie znowu przeciez mamy juz wszystko :) Ale to dla Noemi <3
    Cos mi sie dzis brzuszek napina I boli :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 17:37

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Hej:) ja tez rocznik 1990. A termin na 11 grudnia :)
    hej ewelka :) witam rowniez tutaj :) nie wiedzialam, ze Ty tez rocznik 90 jestes...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze tych zakupow, ja mam tylko wozek i łózeczko...narazie nic wiecej nie kupuje...poczekam i zaczne moze pod koniec sierpnia...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa no u mnie juz koncowka . I ciezko juz chodzic . W sumie nie powinnam chodzic tylko lezec . Nisko mam brzuch juz
    Bo od 31 tyg odchodzi mi czop . nie powinnam dzwigac duzo chodzic itp

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a no 90 :)

Ja narazie mam smoczek, 2 butelki, kocyk i ubranka. Większość pewnie bede kupowac na początku listopada bo wtedy się przeprowadzamy do większego mieszkania... trochę na wariata ale będziemy miec pomoc więc mam nadzieję że sprawnie pójdzie. Łóżeczko bedziemy miec od kuzynki męża. Chcrmy dokupić nowy materacyk i pościel.

Ewelina.lrl kojarzysz czy miałaś czasem napinajacy się brzuch np po jednej stronie ( taka kulka) po 20tym tyg? Nie wiem czy to stawianie macicy czy maluch się wypina. A i nie jest to bolesne..

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn caly czas mam tak zaczelo sie po 20 tyg .U mnie Noemi wybrala prawy bok I tylko z tej strony sie wypina To maluszek tylkiem sie wypina :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 18:08

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam ale tyle piszą o tym stawianiu ze juz sama nie wiedziałam :) czasem mam tak kilka razy w ciagu dnia a czasem wcale ;) dziękuję :*

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Tak myślałam ale tyle piszą o tym stawianiu ze juz sama nie wiedziałam :) czasem mam tak kilka razy w ciagu dnia a czasem wcale ;) dziękuję :*
    ja mam tak teraz jak tylko usiade czy sie poloze . To mala zaraz sie wypina a ja ja wtedy masuje po dupce :D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj słodko :)
    U mnie Synus musi jeszcze trochę podrosnac ;) do grudnia ma czas :D
    A powiedz mi jeszcze czy miewalas takie hmmm jakby klucie w szyjce?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Ojj słodko :)
    U mnie Synus musi jeszcze trochę podrosnac ;) do grudnia ma czas :D
    A powiedz mi jeszcze czy miewalas takie hmmm jakby klucie w szyjce?
    Tak . Mialam ale przeslo I nie kulo dlugo . Zapytaj sie lekarza bo ja czytalam tylko na forum I roznie tam pizza

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moj gin powiedzial ze to normalne.... więc pewnie tak jest :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się na razie nie śpieszę z zakupami chociaż wiadomo kusi. Wózek używany o ile jakiś fajny znajdziemy, choć może przytrafi się jakiś nowy w przystępnej cenie;)

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska Ja tez patrzylam na uzywane ale ceny mieli z kosmosu I wolalam pare groszy dolozyc I kupic nowy z gwarancji . Niewiem jak to cenowo wyglada w polsce z uzywanymi wozkami .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jest różnie są i ceny kosmiczne i są takie bardziej przystępne.. można i trafić okazje;) w sumie jeżeli kupowalibyśmy pod koniec roku to można by było nowy kupić nowy w przystępnej cenie tzw ,, Wyprzedaż starych modeli" ale kwestia tego czy miedzy czasie nie znajdziemy czegoś ciekawszego. Chciała bym chyba wózek 2 w 1 gondola i spacerówka a trochę więcej pieniążków włożyć w fotelik ale to jeszcze na zasadzie gdybania;>

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ