X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    sliczna masz coreczke .
    Kaarolaa Maz robi sam lozeczko ?? Super .
    Ja mam termin porodu na 25 wrzesnie :D Juz bym chciala . Tak szybko mi zlecialo ale ostatnio leci powolutku
    Tzn maz je czysci i odnawia bo łózeczko ma 32 lata i nie jedno dziecko sie w nim wychowalo...ostatnie malowanie i odnowe przeszlo 6 lat temu, kiedy rodzila sie moja chrzesnica...

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tzn maz je czysci i odnawia bo łózeczko ma 32 lata i nie jedno dziecko sie w nim wychowalo...ostatnie malowanie i odnowe przeszlo 6 lat temu, kiedy rodzila sie moja chrzesnica...
    no to troche ma . Super . :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam, rocznik 94 :)

Miriam- tez mam date na 25 wrzesnia. ale cos czuje ze raczej moja z tych niecierpliwych będzie, ale zobaczymy. czesto te co tak myslą rodzą po terminie :D

Miriam lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Miriam- tez mam date na 25 wrzesnia. ale cos czuje ze raczej moja z tych niecierpliwych będzie, ale zobaczymy. czesto te co tak myslą rodzą po terminie :D
    no to witam w klubie na 25 wrzesnia :) Tez cos czuje ze wczesniej polece . Ale tak jak piszesz moze byc I po terminie

Patu lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 20 grudnia...mam nadzieje, ze Marceli bedzie łaskawy i wyjdzie przed swietami bo maz mi bedzie pierogi do szpitala przynosil... :) he he
    zart

ale chce naprawde byc w domu w trojke przed Bozym Narodzeniem bo inaczej maz spedzi Wigilie sam...rodzice mieszkaja 200 km od nas

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam termin na 20 grudnia...mam nadzieje, ze Marceli bedzie łaskawy i wyjdzie przed swietami bo maz mi bedzie pierogi do szpitala przynosil... :) he he
    zart

ale chce naprawde byc w domu w trojke przed Bozym Narodzeniem bo inaczej maz spedzi Wigilie sam...rodzice mieszkaja 200 km od nas
    Oj to spory kawal . :/ oby urodzil sie w terminie I zebys czekac nie musiala :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chodze kolo lozeczka , wozka , kosza mojzeszowego I glaszcze brzuszek I mowie wylaz juz bo mama chce sie przytuic do Ciebie . :) Ale jeszcze troszke . Czekam na paczke z pl I koncze pranie ubranek trzeba bedzie wziasc sie za pracowanie reszty I jestem ready :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez 90 :)

Plci jeszcze nie znamy, wizyta u ginki za 2 dni i mam ogromna nadzieje, ze w koncu sie dowiemy (o ile bede miec USG).
    Mieszkam w Niemczech i tutaj sa tylko 3 USG podczas calej ciazy, ale to juz chyba czas na USG polowkowe wiec powinna zrobic, tymbardziej ze ostatnia wizyte mialam 5 tygodni temu :O

Co do przeczuc to od poczatku myslimy ze syn, wszyscy w rodzinie tez tak uwazaja, poki co tylko jeden znajomy dotykajac mojego brzucha stwierdzil ze bedzie dziewczynka ale zoabczymy, USG wykaze (albo i nie, bo ostatnio maluch zacisnal nogi i pokazal pupe, nie bardzo chce wspolpracowac) :P

Co do terminu to mam na 7.01 ale mysle, ze jeszcze zalapie sie na grudzien :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Witam, ja tez 90 :)

Plci jeszcze nie znamy, wizyta u ginki za 2 dni i mam ogromna nadzieje, ze w koncu sie dowiemy (o ile bede miec USG).
    Mieszkam w Niemczech i tutaj sa tylko 3 USG podczas calej ciazy, ale to juz chyba czas na USG polowkowe wiec powinna zrobic, tymbardziej ze ostatnia wizyte mialam 5 tygodni temu :O

Co do przeczuc to od poczatku myslimy ze syn, wszyscy w rodzinie tez tak uwazaja, poki co tylko jeden znajomy dotykajac mojego brzucha stwierdzil ze bedzie dziewczynka ale zoabczymy, USG wykaze (albo i nie, bo ostatnio maluch zacisnal nogi i pokazal pupe, nie bardzo chce wspolpracowac) :P

Co do terminu to mam na 7.01 ale mysle, ze jeszcze zalapie sie na grudzien :)
    Hej ja mieszkam w Irlandi I tu tez tylko 3 usg . Z czego pierwsze mialam w 13 tyg a drugie polowkowe 21 tyg . No I zrobili mi jak plamienia mialam ale to takie szybkie usg zeby sprawdzic czy wszytsko dobrze . Zobaczymy kiedy teraz mi zrobia pewnie gdzies tak w 37 max 38 tyg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ w Polsce też są 3 usg, na szczęście (lub nieszczęście) kwitnie biznes prywatnych gabinetów i można nawet raz na tydzień oglądać maluszki ;)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam 11.05.1190 :) termin mam na 6.01.2015 pozdrawiam wszystkich

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłącze, rocznik 92 a termin na 4 stycznia
    Od początku miałam przeczucie,że będzie dziewczynka i w tym tyg dowiedziałam się,że faktycznie będzie córa :)
    A Zojka śliczna jest ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 23:22

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej coraz Wiecej mlodych mamusiek :) Fajnie .
    Milego dnia zycze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Hej Patu! Witaj w klubie rocznika 94 :)

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja ci wróżę wigilie jeszcze w domu ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w pracy . A mi sie nudzi . Chyba wyrusze na jakies zakupki moze jeszcze cos ciekawego dokupie . Albo czas sobie cos kupic :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tu 1991r. jestem mamusią od 2 miesięcy i 2 dni. ;) Poród u mnie fajowska sprawa, mogę rodzić drugi raz. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej melduje sie :) 18.07.1990 :)

witam ja rowniez z tego samego dnia miesiaca i roku :)) pozdrawiam :))
    jestem juz w 18tyodniu ciazy , nie znam plci ...:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja również wpadłam się przywitać ;) 1990

wnidp07wq96ixnm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tu rocznik 1992 :) termin na 11 stycznia :) a mamusia też ze stycznia tylko 17 :) może będę miała fajny prezent na urodziny :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ