X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    sliczna masz coreczke .
    Kaarolaa Maz robi sam lozeczko ?? Super .
    Ja mam termin porodu na 25 wrzesnie :D Juz bym chciala . Tak szybko mi zlecialo ale ostatnio leci powolutku
    Tzn maz je czysci i odnawia bo łózeczko ma 32 lata i nie jedno dziecko sie w nim wychowalo...ostatnie malowanie i odnowe przeszlo 6 lat temu, kiedy rodzila sie moja chrzesnica...

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Tzn maz je czysci i odnawia bo łózeczko ma 32 lata i nie jedno dziecko sie w nim wychowalo...ostatnie malowanie i odnowe przeszlo 6 lat temu, kiedy rodzila sie moja chrzesnica...
    no to troche ma . Super . :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja sie witam, rocznik 94 :)

Miriam- tez mam date na 25 wrzesnia. ale cos czuje ze raczej moja z tych niecierpliwych będzie, ale zobaczymy. czesto te co tak myslą rodzą po terminie :D

Miriam lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Miriam- tez mam date na 25 wrzesnia. ale cos czuje ze raczej moja z tych niecierpliwych będzie, ale zobaczymy. czesto te co tak myslą rodzą po terminie :D
    no to witam w klubie na 25 wrzesnia :) Tez cos czuje ze wczesniej polece . Ale tak jak piszesz moze byc I po terminie

Patu lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na 20 grudnia...mam nadzieje, ze Marceli bedzie łaskawy i wyjdzie przed swietami bo maz mi bedzie pierogi do szpitala przynosil... :) he he
    zart

ale chce naprawde byc w domu w trojke przed Bozym Narodzeniem bo inaczej maz spedzi Wigilie sam...rodzice mieszkaja 200 km od nas

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam termin na 20 grudnia...mam nadzieje, ze Marceli bedzie łaskawy i wyjdzie przed swietami bo maz mi bedzie pierogi do szpitala przynosil... :) he he
    zart

ale chce naprawde byc w domu w trojke przed Bozym Narodzeniem bo inaczej maz spedzi Wigilie sam...rodzice mieszkaja 200 km od nas
    Oj to spory kawal . :/ oby urodzil sie w terminie I zebys czekac nie musiala :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko chodze kolo lozeczka , wozka , kosza mojzeszowego I glaszcze brzuszek I mowie wylaz juz bo mama chce sie przytuic do Ciebie . :) Ale jeszcze troszke . Czekam na paczke z pl I koncze pranie ubranek trzeba bedzie wziasc sie za pracowanie reszty I jestem ready :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja tez 90 :)

Plci jeszcze nie znamy, wizyta u ginki za 2 dni i mam ogromna nadzieje, ze w koncu sie dowiemy (o ile bede miec USG).
    Mieszkam w Niemczech i tutaj sa tylko 3 USG podczas calej ciazy, ale to juz chyba czas na USG polowkowe wiec powinna zrobic, tymbardziej ze ostatnia wizyte mialam 5 tygodni temu :O

Co do przeczuc to od poczatku myslimy ze syn, wszyscy w rodzinie tez tak uwazaja, poki co tylko jeden znajomy dotykajac mojego brzucha stwierdzil ze bedzie dziewczynka ale zoabczymy, USG wykaze (albo i nie, bo ostatnio maluch zacisnal nogi i pokazal pupe, nie bardzo chce wspolpracowac) :P

Co do terminu to mam na 7.01 ale mysle, ze jeszcze zalapie sie na grudzien :)

wff22n0ab6iac00e.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Witam, ja tez 90 :)

Plci jeszcze nie znamy, wizyta u ginki za 2 dni i mam ogromna nadzieje, ze w koncu sie dowiemy (o ile bede miec USG).
    Mieszkam w Niemczech i tutaj sa tylko 3 USG podczas calej ciazy, ale to juz chyba czas na USG polowkowe wiec powinna zrobic, tymbardziej ze ostatnia wizyte mialam 5 tygodni temu :O

Co do przeczuc to od poczatku myslimy ze syn, wszyscy w rodzinie tez tak uwazaja, poki co tylko jeden znajomy dotykajac mojego brzucha stwierdzil ze bedzie dziewczynka ale zoabczymy, USG wykaze (albo i nie, bo ostatnio maluch zacisnal nogi i pokazal pupe, nie bardzo chce wspolpracowac) :P

Co do terminu to mam na 7.01 ale mysle, ze jeszcze zalapie sie na grudzien :)
    Hej ja mieszkam w Irlandi I tu tez tylko 3 usg . Z czego pierwsze mialam w 13 tyg a drugie polowkowe 21 tyg . No I zrobili mi jak plamienia mialam ale to takie szybkie usg zeby sprawdzic czy wszytsko dobrze . Zobaczymy kiedy teraz mi zrobia pewnie gdzies tak w 37 max 38 tyg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na NFZ w Polsce też są 3 usg, na szczęście (lub nieszczęście) kwitnie biznes prywatnych gabinetów i można nawet raz na tydzień oglądać maluszki ;)

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej i ja się witam 11.05.1190 :) termin mam na 6.01.2015 pozdrawiam wszystkich

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przyłącze, rocznik 92 a termin na 4 stycznia
    Od początku miałam przeczucie,że będzie dziewczynka i w tym tyg dowiedziałam się,że faktycznie będzie córa :)
    A Zojka śliczna jest ;) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 23:22

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej coraz Wiecej mlodych mamusiek :) Fajnie .
    Milego dnia zycze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • SyIvvia Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Hej Patu! Witaj w klubie rocznika 94 :)

s6ah8cs.png
    xnw4yx8doc5tkvi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja ci wróżę wigilie jeszcze w domu ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj w pracy . A mi sie nudzi . Chyba wyrusze na jakies zakupki moze jeszcze cos ciekawego dokupie . Albo czas sobie cos kupic :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Tu 1991r. jestem mamusią od 2 miesięcy i 2 dni. ;) Poród u mnie fajowska sprawa, mogę rodzić drugi raz. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej melduje sie :) 18.07.1990 :)

witam ja rowniez z tego samego dnia miesiaca i roku :)) pozdrawiam :))
    jestem juz w 18tyodniu ciazy , nie znam plci ...:)

ug37p07wh10wkqyc.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja również wpadłam się przywitać ;) 1990

wnidp07wq96ixnm4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) tu rocznik 1992 :) termin na 11 stycznia :) a mamusia też ze stycznia tylko 17 :) może będę miała fajny prezent na urodziny :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ