X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    No właśnie jest różnie są i ceny kosmiczne i są takie bardziej przystępne.. można i trafić okazje;) w sumie jeżeli kupowalibyśmy pod koniec roku to można by było nowy kupić nowy w przystępnej cenie tzw ,, Wyprzedaż starych modeli" ale kwestia tego czy miedzy czasie nie znajdziemy czegoś ciekawszego. Chciała bym chyba wózek 2 w 1 gondola i spacerówka a trochę więcej pieniążków włożyć w fotelik ale to jeszcze na zasadzie gdybania;>
    My kupilismy 3w 1 bo cenowo sie nie oplacalo osobno kupic fotelika . gondola pozniej z gondola robi sie spracerowke I fotelik do tego .
    Trafilismy wlasnie z przeceny :) W Mathercare :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne wózki są z firmy Coletto, ja znalazła używany w stanie bardzo dobrym za 450 zł to jest 1/3 ceny. Mają lekką ramę aluminiową, łatwo się składa i wypina gondole. Mają wiele plusów. Ja mieszkam na 4 piętrze i nie ma windy, więc potrzebuje lekkiego wózka :)

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Co tu dzis taka cisza ?

Ana7227 no to troche ciezko na 4 pietro nosic np codziennie wozek jak na spacer bedziecie chodzic .
    Normalnie z samego rana juz mi cisnieie podniesiono .
    Bo sie watki powtarzaja ja nie widze zeby byly 2 razy mamuski 90 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się obudzilam dopiero. Wczoraj zasnąć nie mogłam i wkoncu zasnelam chyba kolo 1... obudzilam sie o 6 i nie moglam zasnac... pokrecilam sie, poogarnialam trochę dom i kolo 10 zasnelam... wymeczylo mnie to spanie. ..

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez mam problem ze snem pocieszam sie ze to juz nie duzo zostao :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży przespałabym cały dzień i dalej byłam śpiąca, a teraz wręcz przeciwnie. Zasypiam koło 1 w nocy i budzę się o 5, 6 i już nie mogę spać. :)

relgh371buf3k1xz.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

U mnie dzisiaj burze od samego rana, obudziły mnie o 9. Co do snu to ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniej pozycji, ale już sobie zamówiłam poduszkę dla kobiet w ciąży. Może ona mi pomoże ;)

A co do tego wątku o zdublowanych tematach to ja bym się tam nie przejmowała, jakieś naburmuszone laski się tam wypowiadają. Dla swojego spokoju nie będę go czytała. ;p

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A co do tego wątku o zdublowanych tematach to ja bym się tam nie przejmowała, jakieś naburmuszone laski się tam wypowiadają. Dla swojego spokoju nie będę go czytała. ;p
    Też nie czytam, bo zakładać wątek o zaśmiecaniu forum to dla mnie właśnie zaśmiecanie forum :P

Ewelina.Irl, LadyDi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory 2 razy spalam w ciagu dnia w ciazy...a tak chodze spac kolo 24 i budze sie przed 8...gdzie kiedys moglam spac nawet do 11, 12 w poludnie...chyba organizm mnie przyzwyczaja do poznego chodzenia spac i w miare szybkiego wstawania :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wstalam z drzemki :D
    Ja klade sie kolo 23 wstaje kolo 1 w nocy do toalety pozniej tak 2 max 3 pozniej 5 max 6 no i nieraz spie do 8 nieraz do 10 . Zanim zasne to za chwile trzeba wstac do toalety :/ w dzien odsypiam i nie wstaje do toalety tak jak w nocy . Ciezko przekrecic sie z boku na bok czuje sie nieraz jak slonica haha :D ah jeszcze troszke

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te nocne wstawanie do toalety ♥

ex2bo7ess0m327wq.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    styczen 1990 :)
    Nocne sikanie... udręka :P

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeden z najgorszych objawów ciąży;) oczywiście jeżeli chodzi o mnie, no może po za zmęczeniem.. wymiotów nie miałam ani razu

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ah te nocne wstawanie do toalety ♥

ja wstaję zawsze ok 5 na sikanie... Ale w sumie patrząc na te mdłości i wymioty które miałam w pierwszym trymestrze, to to sikanie to nic strasznego :P

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mialam mdlosci w 1 trymestrze. wogole mialam brak obiaw . Ostatnio zdarzylo mi sie miec mdlosci . Ale chwilowe . Chciala bym tylko raz wstac kolo 5 na siusiu :D No ale moja corcia lubi bawic sie I naciskac na pecherz :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po USG polowkowym. Wszystko jest dobrze, wymiary rowniez. Dowiedzielismy sie tez jaka jest plec maluszka i przypuszczenia nasze jak i reszty sie nie sprawdzily. Ciagle stawialismy na chlopaka a okazuje sie, ze w brzuszku rosnie sobie mala dziewczynka :) Jestem mega przeszczesliwa, bo po cichu marzyla mi sie coreczka. Oczywiscie jakby byl synek tez bym byla szczesliwa, to niczego nie zmienia :)
    Uff, teraz przynajmniej juz wiemy i mozemy bardziej poszalec jesli chodzi o ubranka, bo do tej pory same neutralne :)

Nocne sikanie, taak ktora tego nie ma, a jak nie ma to zazdroszcze ;) W ogole czuje ostatnio ucisk na pecherz, ale moze to nasza Gwiazda sie rozpycha, bo na USG byla bardzo ruchliwa :D

lwuska55592, kark, kaarolaa, karm3lka lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) 93, Ewa, mieszkam obecnie z moim chłopakiem w Anglii i już niedługo będzie z nami nasza córeczka Julia :) Mogę się tutaj się czasami udzielić? :D

lwuska55592 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91;) dziś 8 tygodni mój synek kończy;) Urodził się przez cc;) Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocne wycieczki do toalety zaczęły się dopiero po 30 tygodniu :D A w pierwszym trymestrze tylko 4 razy miałam mdłości, także synuś wynagrodził mi wszystko, co przeżyłam z córką :P

Nutka, napiszesz coś o cc, bo mnie czeka już za 20 dni :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym dziewczynom bez objawów. Ja to wymiotowałam po 4 razy dziennie, przez 2 miesiące. Teraz rwa kulszowa, bóle głowy i jeszcze poranne nudności. Także swoje niedogodności z chęcią bym zamieniła na te nocne sikanie, ojj z chęcią ;)

agattee, u mnie też wszyscy mówią, że chłopak, ale wydaję mi się, że będzie psikus i dziewucha :D kochać będę tak samo :) A połówkowe mam 11 września, tak bardzo się doczekać nie mogę...

A tak w ogóle to dzień dobry! :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ