X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie 90' ≤
Odpowiedz

Mamusie 90' ≤

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    No właśnie jest różnie są i ceny kosmiczne i są takie bardziej przystępne.. można i trafić okazje;) w sumie jeżeli kupowalibyśmy pod koniec roku to można by było nowy kupić nowy w przystępnej cenie tzw ,, Wyprzedaż starych modeli" ale kwestia tego czy miedzy czasie nie znajdziemy czegoś ciekawszego. Chciała bym chyba wózek 2 w 1 gondola i spacerówka a trochę więcej pieniążków włożyć w fotelik ale to jeszcze na zasadzie gdybania;>
    My kupilismy 3w 1 bo cenowo sie nie oplacalo osobno kupic fotelika . gondola pozniej z gondola robi sie spracerowke I fotelik do tego .
    Trafilismy wlasnie z przeceny :) W Mathercare :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne wózki są z firmy Coletto, ja znalazła używany w stanie bardzo dobrym za 450 zł to jest 1/3 ceny. Mają lekką ramę aluminiową, łatwo się składa i wypina gondole. Mają wiele plusów. Ja mieszkam na 4 piętrze i nie ma windy, więc potrzebuje lekkiego wózka :)

relgh371buf3k1xz.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Co tu dzis taka cisza ?

Ana7227 no to troche ciezko na 4 pietro nosic np codziennie wozek jak na spacer bedziecie chodzic .
    Normalnie z samego rana juz mi cisnieie podniesiono .
    Bo sie watki powtarzaja ja nie widze zeby byly 2 razy mamuski 90 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja się obudzilam dopiero. Wczoraj zasnąć nie mogłam i wkoncu zasnelam chyba kolo 1... obudzilam sie o 6 i nie moglam zasnac... pokrecilam sie, poogarnialam trochę dom i kolo 10 zasnelam... wymeczylo mnie to spanie. ..

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez mam problem ze snem pocieszam sie ze to juz nie duzo zostao :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ana7227 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży przespałabym cały dzień i dalej byłam śpiąca, a teraz wręcz przeciwnie. Zasypiam koło 1 w nocy i budzę się o 5, 6 i już nie mogę spać. :)

relgh371buf3k1xz.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

U mnie dzisiaj burze od samego rana, obudziły mnie o 9. Co do snu to ja mam problem ze znalezieniem odpowiedniej pozycji, ale już sobie zamówiłam poduszkę dla kobiet w ciąży. Może ona mi pomoże ;)

A co do tego wątku o zdublowanych tematach to ja bym się tam nie przejmowała, jakieś naburmuszone laski się tam wypowiadają. Dla swojego spokoju nie będę go czytała. ;p

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    A co do tego wątku o zdublowanych tematach to ja bym się tam nie przejmowała, jakieś naburmuszone laski się tam wypowiadają. Dla swojego spokoju nie będę go czytała. ;p
    Też nie czytam, bo zakładać wątek o zaśmiecaniu forum to dla mnie właśnie zaśmiecanie forum :P

Ewelina.Irl, LadyDi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do tej pory 2 razy spalam w ciagu dnia w ciazy...a tak chodze spac kolo 24 i budze sie przed 8...gdzie kiedys moglam spac nawet do 11, 12 w poludnie...chyba organizm mnie przyzwyczaja do poznego chodzenia spac i w miare szybkiego wstawania :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie wstalam z drzemki :D
    Ja klade sie kolo 23 wstaje kolo 1 w nocy do toalety pozniej tak 2 max 3 pozniej 5 max 6 no i nieraz spie do 8 nieraz do 10 . Zanim zasne to za chwile trzeba wstac do toalety :/ w dzien odsypiam i nie wstaje do toalety tak jak w nocy . Ciezko przekrecic sie z boku na bok czuje sie nieraz jak slonica haha :D ah jeszcze troszke

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te nocne wstawanie do toalety ♥

ex2bo7ess0m327wq.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    styczen 1990 :)
    Nocne sikanie... udręka :P

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeden z najgorszych objawów ciąży;) oczywiście jeżeli chodzi o mnie, no może po za zmęczeniem.. wymiotów nie miałam ani razu

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Agataa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lwuska55592 wrote:
    Ah te nocne wstawanie do toalety ♥

ja wstaję zawsze ok 5 na sikanie... Ale w sumie patrząc na te mdłości i wymioty które miałam w pierwszym trymestrze, to to sikanie to nic strasznego :P

p19u3e3kzv3sw8vu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mialam mdlosci w 1 trymestrze. wogole mialam brak obiaw . Ostatnio zdarzylo mi sie miec mdlosci . Ale chwilowe . Chciala bym tylko raz wstac kolo 5 na siusiu :D No ale moja corcia lubi bawic sie I naciskac na pecherz :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po USG polowkowym. Wszystko jest dobrze, wymiary rowniez. Dowiedzielismy sie tez jaka jest plec maluszka i przypuszczenia nasze jak i reszty sie nie sprawdzily. Ciagle stawialismy na chlopaka a okazuje sie, ze w brzuszku rosnie sobie mala dziewczynka :) Jestem mega przeszczesliwa, bo po cichu marzyla mi sie coreczka. Oczywiscie jakby byl synek tez bym byla szczesliwa, to niczego nie zmienia :)
    Uff, teraz przynajmniej juz wiemy i mozemy bardziej poszalec jesli chodzi o ubranka, bo do tej pory same neutralne :)

Nocne sikanie, taak ktora tego nie ma, a jak nie ma to zazdroszcze ;) W ogole czuje ostatnio ucisk na pecherz, ale moze to nasza Gwiazda sie rozpycha, bo na USG byla bardzo ruchliwa :D

lwuska55592, kark, kaarolaa, karm3lka lubią tę wiadomość

wff22n0ab6iac00e.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) 93, Ewa, mieszkam obecnie z moim chłopakiem w Anglii i już niedługo będzie z nami nasza córeczka Julia :) Mogę się tutaj się czasami udzielić? :D

lwuska55592 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91;) dziś 8 tygodni mój synek kończy;) Urodził się przez cc;) Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

lwuska55592 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocne wycieczki do toalety zaczęły się dopiero po 30 tygodniu :D A w pierwszym trymestrze tylko 4 razy miałam mdłości, także synuś wynagrodził mi wszystko, co przeżyłam z córką :P

Nutka, napiszesz coś o cc, bo mnie czeka już za 20 dni :)

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym dziewczynom bez objawów. Ja to wymiotowałam po 4 razy dziennie, przez 2 miesiące. Teraz rwa kulszowa, bóle głowy i jeszcze poranne nudności. Także swoje niedogodności z chęcią bym zamieniła na te nocne sikanie, ojj z chęcią ;)

agattee, u mnie też wszyscy mówią, że chłopak, ale wydaję mi się, że będzie psikus i dziewucha :D kochać będę tak samo :) A połówkowe mam 11 września, tak bardzo się doczekać nie mogę...

A tak w ogóle to dzień dobry! :)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ