Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka85 wrote:Ja jutro jadę na krew i oddać mocz do medicoveru i sobie skoczę do jakiegoś ginekologa na wizytę zerknąć co tam u dzidzia to może jak za tydzień pojadę do profesora to będę spokojniejsza bo nie będzie aż tyle dni różnicy między wizytami. Normalnie mam co tydzień wizyty, a ostatnio miałam co 2 tyg i to było dla mnie za dużo. Współczuję, że są dziewczyny, które jeszcze nie miały wizyty . Zwłaszcza Czarnulka z takimi stratami !!! Wcale się jej nie dziwię, że już tak emocjonalnie na wszystko reaguje... Jeśli dobrze pamiętam to ona ma w tym tyg wizytę więc będziemy 3mac kciuki i czekamy na pozytywne wieści!
Na zwykłej wizycie Medicover możesz mieć USG ? Skąd jesteś ? Ja chodzę w Warszawie do Medicover i co miesiąc mam wizyty u ginekologa, który daje skierowania i dopiero wtedy umawiam się na USG
-
Hooney wrote:Na zwykłej wizycie Medicover możesz mieć USG ? Skąd jesteś ? Ja chodzę w Warszawie do Medicover i co miesiąc mam wizyty u ginekologa, który daje skierowania i dopiero wtedy umawiam się na USG
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ale wiesz to tylko dla mojego spokoju bo ja i tak tym z medicoveru do końca to tak nie ufam i chodzę prywatnie do lekarza któremu ufam w 100 %
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka85 wrote:No co Ty poważnie? Może to od pakietu zależy? Ja mam zawsze kiedy chce. I nie muszę mieć skierowania itp. Wchodzę na wizytę do ginekologa i pisze o sprawdzenie na usg czy wszystko jest dobrze. To na bank od pakietu musi zależeć
A z jakiego miasta jesteś ?
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Jak masz pakiet Medicover to wystarczy pokazać kartę ciąży i możesz robić badania bez skierowania. Sama tak robię.
I usg na wizycie u ginekologa ?
Ja rzeczywiście w ciąży mam listę jakichś tam badań, które mogę zrobić bez skierowania, ale ginekolog na żadnej wizycie nie zrobił mi USG, mam w pakiecie ich 5 i dostaje na nie skierowania.
Blanka a jaki masz pakiet ? Muszę tam zadzwonić i się dowiedzieć o takiej opcji, może warto dopłacić
-
Znalazłam to na stronie Medicover i rzeczywiście dokładnie tak mam w pakiecie. A taka możliwość podglądania co wizytę byłaby super, muszę sie dowiedziec czy da się to jakos za dopłatą zorganizować
"Badania laboratoryjne takie jak morfologia krwi i badanie moczu możesz wykonać w Szpitalu Medicover lub w jednym z warszawskich Centrów Medicover bez potrzeby wcześniejszego umawiania się na badanie. Badania takie jak USG ciąży, KTG wykonywane są po wcześniejszym skierowaniu od lekarza prowadzącego ciążę."
-
nick nieaktualnyHooney wrote:I usg na wizycie u ginekologa ?
Ja rzeczywiście w ciąży mam listę jakichś tam badań, które mogę zrobić bez skierowania, ale ginekolog na żadnej wizycie nie zrobił mi USG, mam w pakiecie ich 5 i dostaje na nie skierowania.
Blanka a jaki masz pakiet ? Muszę tam zadzwonić i się dowiedzieć o takiej opcji, może warto dopłacić
Ja chodzę w Warszawie, ale do tej pory robiłam tylko badania z krwi. Natomiast w sobote ide na USG prenatalne do szpitala medicover i test PAPP-A. -
Hmm.... dziwne . Ja mam zawsze kiedy chce. Umawiamy wizytę u ginekologa i zawsze mam na niej usg . Nawet nie wiem jaki mam pakiet bo to z mojego męża pracy więc nawet się nie interesowałam. Pewnie gdybym miała problem z USG to szybko bym się zorientowała, a tak nie było mi to potrzebne. Ja już w tej ciąży łącznie z 7 usg miałam.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Samsaramsa wrote:Ufff dogadalam się z szefową i nie będę płacić za siebie zusu. Ułożyło mi
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
W lux medzie niestety usg tylko po otrzymaniu skierowania. Na wizycie u ginekologa nie ma możliwości usg (no chyba ze trafi się gabinet z tym sprzętem i zyczliwy lekarz).
A powiedzcie proszę jakie witaminy bierzecie w ciąży?
Ja do tej pory prenatal uno ale już mi się 13 tydzień zaczał i czas na zmiane?
Nie wiem czy isc za cisem i przejść na prenatal duo classic czy może coś innego?
Co polecacie?2019 Natalka -
nick nieaktualny
-
Doriska87 wrote:W lux medzie niestety usg tylko po otrzymaniu skierowania. Na wizycie u ginekologa nie ma możliwości usg (no chyba ze trafi się gabinet z tym sprzętem i zyczliwy lekarz).
Nie wiem czy isc za cisem i przejść na prenatal duo classic czy może coś innego?
Co polecacie?
Ja biorę mama dha premium plus tak jak w poprzedniej ciąży. Tylko gorzej ze zapominam brać... Biorę rano jedna tabletkę a później już o drugiej często zapominam... Leżą na wierzchu żebym miała je na oku a i tak zapominam... -
Ale naprodukowałyście stron przez ostatnie dni
Ja jak wyszłam w środę na prenatalne to wróciłam do domu wczoraj wieczorem. Pojechałam do mamy na kilka dni nadrobić zaległości towarzyskie. Efekt taki że wróciłam z katarem
Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości z ostatnich wizyt oraz trzymam kciuki za wizzyty dzisiejsze -
Doriska87 wrote:W lux medzie niestety usg tylko po otrzymaniu skierowania. Na wizycie u ginekologa nie ma możliwości usg (no chyba ze trafi się gabinet z tym sprzętem i zyczliwy lekarz).
Co polecacie?
W Krakowie w lux medzie USG na każdej wizycie, bez skierowania. Oprócz tego w pakiecie 3 USG genetyczne ale one u innego lekarza niż prowadzący ciążę i na nie trzeba się dodatkowo umawiać.
Ja witamin nie biorę żadnych. Dopóki wyniki mam dobre nie będę nic brała.
Tylko kwas foliowy. W drugim trymestrze dodatkowo samo dha. -
Blanka85 wrote:No całe szczęście!!!! Chyba sama to musiała sprawdzić.... Bo przy umowie o pracę powinnaś być spokojna.
Napisałam do niej ze nie na takie warunki się umawialiśmy i przyznała mi rację. Te dziewczyny co teraz pracują to same za siebie opłacają ZUS... Także tak.
Myślałam żeby na macierzyńskim zrobić sobie jakiś kurs albo szkole dodatkowa policealna ale nie mam innego pomysłu na siebie. A chce pójść do normalnej pracy za normalne pieniądze, gdzie wszystko się należy. -
Kirsten wrote:W Krakowie w lux medzie USG na każdej wizycie, bez skierowania. Oprócz tego w pakiecie 3 USG genetyczne ale one u innego lekarza niż prowadzący ciążę i na nie trzeba się dodatkowo umawiać.
Ja witamin nie biorę żadnych. Dopóki wyniki mam dobre nie będę nic brała.
Tylko kwas foliowy. W drugim trymestrze dodatkowo samo dha.
U nas w luxmedzie też tylko ze skierowaniem bo nie ma w gabinetach usg tylko osobne gabinety są do tego.Aleksandra_nails lubi tę wiadomość