X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Ja jutro jadę na krew i oddać mocz do medicoveru i sobie skoczę do jakiegoś ginekologa na wizytę zerknąć co tam u dzidzia to może jak za tydzień pojadę do profesora to będę spokojniejsza bo nie będzie aż tyle dni różnicy między wizytami. Normalnie mam co tydzień wizyty, a ostatnio miałam co 2 tyg i to było dla mnie za dużo. Współczuję, że są dziewczyny, które jeszcze nie miały wizyty . Zwłaszcza Czarnulka z takimi stratami !!! Wcale się jej nie dziwię, że już tak emocjonalnie na wszystko reaguje... Jeśli dobrze pamiętam to ona ma w tym tyg wizytę więc będziemy 3mac kciuki i czekamy na pozytywne wieści!

Na zwykłej wizycie Medicover możesz mieć USG ? Skąd jesteś ? Ja chodzę w Warszawie do Medicover i co miesiąc mam wizyty u ginekologa, który daje skierowania i dopiero wtedy umawiam się na USG

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do szpitala. Pozwolili mężowi i synkowi przyjść na USG. Na samych pomiarach raczej nie będzie można być z dzieckiem, bo radiolog musi się skupić, ale po pomiarach już mogą wejść. Ufff :)

Mama Wojtka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    Na zwykłej wizycie Medicover możesz mieć USG ? Skąd jesteś ? Ja chodzę w Warszawie do Medicover i co miesiąc mam wizyty u ginekologa, który daje skierowania i dopiero wtedy umawiam się na USG
    No co Ty poważnie? Może to od pakietu zależy? Ja mam zawsze kiedy chce. I nie muszę mieć skierowania itp. Wchodzę na wizytę do ginekologa i pisze o sprawdzenie na usg czy wszystko jest dobrze. To na bank od pakietu musi zależeć

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz to tylko dla mojego spokoju bo ja i tak tym z medicoveru do końca to tak nie ufam i chodzę prywatnie do lekarza któremu ufam w 100 %

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    No co Ty poważnie? Może to od pakietu zależy? Ja mam zawsze kiedy chce. I nie muszę mieć skierowania itp. Wchodzę na wizytę do ginekologa i pisze o sprawdzenie na usg czy wszystko jest dobrze. To na bank od pakietu musi zależeć

A z jakiego miasta jesteś ?

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz pakiet Medicover to wystarczy pokazać kartę ciąży i możesz robić badania bez skierowania. Sama tak robię.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    A z jakiego miasta jesteś ?
    Poznań.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Jak masz pakiet Medicover to wystarczy pokazać kartę ciąży i możesz robić badania bez skierowania. Sama tak robię.

I usg na wizycie u ginekologa ?
    Ja rzeczywiście w ciąży mam listę jakichś tam badań, które mogę zrobić bez skierowania, ale ginekolog na żadnej wizycie nie zrobił mi USG, mam w pakiecie ich 5 i dostaje na nie skierowania.

Blanka a jaki masz pakiet ? Muszę tam zadzwonić i się dowiedzieć o takiej opcji, może warto dopłacić ;)

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Hooney Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam to na stronie Medicover i rzeczywiście dokładnie tak mam w pakiecie. A taka możliwość podglądania co wizytę byłaby super, muszę sie dowiedziec czy da się to jakos za dopłatą zorganizować

"Badania laboratoryjne takie jak morfologia krwi i badanie moczu możesz wykonać w Szpitalu Medicover lub w jednym z warszawskich Centrów Medicover bez potrzeby wcześniejszego umawiania się na badanie. Badania takie jak USG ciąży, KTG wykonywane są po wcześniejszym skierowaniu od lekarza prowadzącego ciążę."

f2w3rjjgfeipk3wz.png

hchygov3q28aqgz8.png

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dogadalam się z szefową i nie będę płacić za siebie zusu. Ułożyło mi

Blanka85, Shirley, Izieth, Nadinka83, Robaczek12, Hiszpaneczka, Oleśka11, Mama Wojtka, bratfrandu lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hooney wrote:
    I usg na wizycie u ginekologa ?
    Ja rzeczywiście w ciąży mam listę jakichś tam badań, które mogę zrobić bez skierowania, ale ginekolog na żadnej wizycie nie zrobił mi USG, mam w pakiecie ich 5 i dostaje na nie skierowania.

Blanka a jaki masz pakiet ? Muszę tam zadzwonić i się dowiedzieć o takiej opcji, może warto dopłacić ;)

Ja chodzę w Warszawie, ale do tej pory robiłam tylko badania z krwi. Natomiast w sobote ide na USG prenatalne do szpitala medicover i test PAPP-A.

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.... dziwne . Ja mam zawsze kiedy chce. Umawiamy wizytę u ginekologa i zawsze mam na niej usg . Nawet nie wiem jaki mam pakiet bo to z mojego męża pracy więc nawet się nie interesowałam. Pewnie gdybym miała problem z USG to szybko bym się zorientowała, a tak nie było mi to potrzebne. Ja już w tej ciąży łącznie z 7 usg miałam.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ufff dogadalam się z szefową i nie będę płacić za siebie zusu. Ułożyło mi
    No całe szczęście!!!! Chyba sama to musiała sprawdzić.... Bo przy umowie o pracę powinnaś być spokojna.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Doriska87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lux medzie niestety usg tylko po otrzymaniu skierowania. Na wizycie u ginekologa nie ma możliwości usg (no chyba ze trafi się gabinet z tym sprzętem i zyczliwy lekarz).

A powiedzcie proszę jakie witaminy bierzecie w ciąży?
    Ja do tej pory prenatal uno ale już mi się 13 tydzień zaczał i czas na zmiane?
    Nie wiem czy isc za cisem i przejść na prenatal duo classic czy może coś innego?
    Co polecacie?

2019 Natalka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam prenatal Duo, bo uno mi się skończył a wolę zacząć już brać z DHA.

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    W lux medzie niestety usg tylko po otrzymaniu skierowania. Na wizycie u ginekologa nie ma możliwości usg (no chyba ze trafi się gabinet z tym sprzętem i zyczliwy lekarz).

Nie wiem czy isc za cisem i przejść na prenatal duo classic czy może coś innego?
    Co polecacie?

Ja biorę mama dha premium plus tak jak w poprzedniej ciąży. Tylko gorzej ze zapominam brać... Biorę rano jedna tabletkę a później już o drugiej często zapominam... Leżą na wierzchu żebym miała je na oku a i tak zapominam...

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naprodukowałyście stron przez ostatnie dni ;)

Ja jak wyszłam w środę na prenatalne to wróciłam do domu wczoraj wieczorem. Pojechałam do mamy na kilka dni nadrobić zaległości towarzyskie. Efekt taki że wróciłam z katarem :(

Gratuluję wszystkim dobrych wiadomości z ostatnich wizyt oraz trzymam kciuki za wizzyty dzisiejsze :)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Kirsten Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:

Co polecacie?

W Krakowie w lux medzie USG na każdej wizycie, bez skierowania. Oprócz tego w pakiecie 3 USG genetyczne ale one u innego lekarza niż prowadzący ciążę i na nie trzeba się dodatkowo umawiać.

Ja witamin nie biorę żadnych. Dopóki wyniki mam dobre nie będę nic brała.
    Tylko kwas foliowy. W drugim trymestrze dodatkowo samo dha.

uwo93e3kyyhwh4fb.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    No całe szczęście!!!! Chyba sama to musiała sprawdzić.... Bo przy umowie o pracę powinnaś być spokojna.

Napisałam do niej ze nie na takie warunki się umawialiśmy i przyznała mi rację. Te dziewczyny co teraz pracują to same za siebie opłacają ZUS... Także tak.

Myślałam żeby na macierzyńskim zrobić sobie jakiś kurs albo szkole dodatkowa policealna ale nie mam innego pomysłu na siebie. A chce pójść do normalnej pracy za normalne pieniądze, gdzie wszystko się należy.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirsten wrote:
    W Krakowie w lux medzie USG na każdej wizycie, bez skierowania. Oprócz tego w pakiecie 3 USG genetyczne ale one u innego lekarza niż prowadzący ciążę i na nie trzeba się dodatkowo umawiać.

Ja witamin nie biorę żadnych. Dopóki wyniki mam dobre nie będę nic brała.
    Tylko kwas foliowy. W drugim trymestrze dodatkowo samo dha.

U nas w luxmedzie też tylko ze skierowaniem bo nie ma w gabinetach usg tylko osobne gabinety są do tego.

Aleksandra_nails lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ