Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizyty. Oleska11- oszczędzaj się i nie martw się na zapas.
Spodnie mam z h&m, jedne kupiłam używane, dwie pary z promocji. Leginsy fajne mam z Lidla. Za dużo nie ma co kupować, bo ciąża szybko mija .
Dzisiaj znów byłam robić badania tarczycy, załatwiłam tez skierowanie do endokrynologa. Zobaczymy, czy na NFZ się uda. Wczoraj zostawiłam 260zl u dentysty, a już nie liczę ile zostawiłam kasy od sierpnia. Teraz jeszcze ginekolog i badania prywatnie- zbiednieje człowiek przez tą ciążę... Chwała, że żadnych leków nie przyjmuję...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Hiszpaneczka wrote:tez cierpie na bezsenność, z początkiem ciąży spalam jak zabita i nawet w dzień potrafiłam zrobić 1 lub 2 drzemki a teraz w dzień nie spie a w nocy nie mogę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 10:27
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Trzymam mocno zacisnięte kciuki za dzisiejsze wizyty. ❤
Ja wizytuję jutro o 15.20.
Mam jedna parę spodni dżinsowych z hm, bardzo wygodne, oraz dwie pary legginsów czarne i szare. Zamierzam dokupić jeszcze dodatkowe czarne legginsy oraz 2 sztuki liźnych koszul nocnych, ponieważ mam tylko piżamy ze spodniami z gumką i zaczynają mnie cisnąć.
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:08
Freyja lubi tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Na, jeżeli chodzi o spodnie ciążowe to polecam LC Waikiki. Kupiłam w pierwszej ciąży za 80 zł. Chodziłam praktycznie non stop, później moja siostra i teraz znów w nich pochodzę
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Wam też jest non stop tak zimno?
DomiSZ, Freyja lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Wam też jest non stop tak zimno?
TAK! Nie ogarniam tego. Mąż się śmieje, że kosmita wysysa ze mnie ciepło.
Wczoraj w pracy wchodzę do kolegi do pokoju i mówię, co tak tu zimno? A tam 24 stopnie.
Polecam z całego serca spodnie z h&m - kupiłam czarne rurki i są genialne.
Muszę kupic jakąś elegancką bluzkę.
Mamy wigilię firmową w lokalu i sukienki nie chcę, bo później nie będzie pasowac, a bluzka myślę, że spoko.
Wlazłam na wagę dzisiaj i znów mam spadek - tym razem prawie kilogram. W ciąży z synkiem też tak miałam, ale kurde.. trochę mnie to niepokoi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:11
Freyja lubi tę wiadomość
-
Mama Wojtka wrote:Czarnulka24-jak się trzymasz?
Mama Wojtka, Ariette1983 lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
asylia wrote:TAK! Nie ogarniam tego. Mąż się śmieje, że kosmita wysysa ze mnie ciepło.
Wczoraj w pracy wchodzę do kolegi do pokoju i mówię, co tak tu zimno? A tam 24 stopnie.
Polecam z całego serca spodnie z h&m - kupiłam czarne rurki i są genialne.
Muszę kupic jakąś elegancką bluzkę.
Mamy wigilię firmową w lokalu i sukienki nie chcę, bo później nie będzie pasowac, a bluzka myślę, że spoko.
Wlazłam na wagę dzisiaj i znów mam spadek - tym razem prawie kilogram. W ciąży z synkiem też tak miałam, ale kurde.. trochę mnie to niepokoi.
Asylia co do wagi to ja przy bliznikach nic nie przytylam do 14tc a pierwszy brzuszek wystrzelil w 16-17tc ..
Mysle ze jak na usg jest wszystko ok to nie powinnas sie martwic .
Ja co prawda w srode zaczynam 11tc i waga stoi jak przed ciaza a apetyt mam duzy .. gdyby nie ten apetyt tez bym pewnie z wagi zleciala .. a ile lacznie schudłas od poczatku i jaka mialas wage startowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 11:25
07.06.2019 synek
Mi całe życie zimno . Zawsze z mężem walczymy. Ja włączam grzejniki, on wyłącza. Ale poprzednio to akurat w ciąży miałam wyjątkowo okres, że było mi gorąco.
Co do bezsenności to w tej ciąży zasypia mi się dobrze. Oby tak zostało.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Co do ciuszkow ciazowych ja mam z porzedniwj ciazy z 4 pary legginsow i jedne jeansy ale moze zalozylam je ze dwa razy . Bardziej komfortowo sie czulam noszac leginsy pod brzuszkiem oczywiscie takie bezuciskowe .. ale moze to tez dlatego ze wiekszosc ciazy mialam wiosna lato i bylo dosc ciepło zobaczymy teraz czy legginsy sie przydadza27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Mama Wojtka wrote:Trzymam kciuki za wizyty. Oleska11- oszczędzaj się i nie martw się na zapas.
Spodnie mam z h&m, jedne kupiłam używane, dwie pary z promocji. Leginsy fajne mam z Lidla. Za dużo nie ma co kupować, bo ciąża szybko mija .
Dzisiaj znów byłam robić badania tarczycy, załatwiłam tez skierowanie do endokrynologa. Zobaczymy, czy na NFZ się uda. Wczoraj zostawiłam 260zl u dentysty, a już nie liczę ile zostawiłam kasy od sierpnia. Teraz jeszcze ginekolog i badania prywatnie- zbiednieje człowiek przez tą ciążę... Chwała, że żadnych leków nie przyjmuję...
muszą Ci znaleźć termin na NFZ:
http://matkaprawnik.pl/pobierz-bezplatnie-ulotke/Mama Wojtka lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
czarnulka24 wrote:Dziekuje ze pytasz . Ja ogolnie fizycznie dobrze sie czuje ale psychicznie mam nadzieje ze odetchne po czwartkowym usg . jutro zaczynam 11 tc . A co u Ciebie ?
Ja mam się dobrze, spokojnie czekam do 20grudnia. Oby endokrynolog powiedział, że wszystko ok.
Co do wagi to dziewczyny w 1 trymestrze to drobny spadek wagi to nic złego. Nadrobicie szybciej niż wam się wydajeczarnulka24 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
czarnulka24 wrote:Asylia co do wagi to ja przy bliznikach nic nie przytylam do 14tc a pierwszy brzuszek wystrzelil w 16-17tc ..
Mysle ze jak na usg jest wszystko ok to nie powinnas sie martwic .
Ja co prawda w srode zaczynam 11tc i waga stoi jak przed ciaza a apetyt mam duzy .. gdyby nie ten apetyt tez bym pewnie z wagi zleciala .. a ile lacznie schudłas od poczatku i jaka mialas wage startowa?
Mam nadzieję, że na USG wszystko będzie dobrze
Ja w ciąży z synkiem zaczęłam delikatnie przybierać dopiero w połowie ciąży i finalnie tylko 5kg przytyłam (czyli tyle ile Młody + wody).
U mnie własnie z apetytem średnio - jem, ale szału nie ma.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
No ja jeszcze nie wiem co to będzie z moją garderobą w ciąży, bo ja nie uznaję leginsów więc nosić ich na pewno nie będę.
Myślałam o spódnicach plisowanych z gumką w talii lub oversizowych sukienkach, bo i tak bardzo lubię oversizowe ubrania i mam ich w szafie sporo więc jest nadzieja, że długo będę się w nie mieścić i zakupy wjadą tylko na końcówce💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
A mi jest non stop gorąco. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Ostatnia ciążę przechodziłam w normalnych ubraniach, ani jednej rzeczy typowo ciążowej nie miałam. Teraz w ciuchu wychaczylam fajne leginsy hm takie z przeżyciami z materiału alacantara. Są super i teraz dziwię się jak ja pierwsza ciążę przeżyłam bez spodni cuazowych ;p